If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
мече,нали ти казах,че си човече от минало време.И по начин на мислене и по начин на живот.Това няма да са "хора с нормални проичащи мисловни процеси."
Равновесие пълно...
Ако не разбираш думичката нормално помисли си ти какво разбираш под нея, сега намери какво е точно обратното на твоето тълкуване и има голяма вероятност да си уцелил истинското значение
Коментар
�
SoKoLoV
мече,нали ти казах,че си човече от минало време.И по начин на мислене и по начин на живот.Това няма да са "хора с нормални проичащи мисловни процеси."
Дилетант ,
Защо ли се занивам в тази тема .... това правителство е обречено и остава да изпие до дъно горчивата чаша....изоставено от всички.....
Чакаме следващият спасител на бял кон...
Е, ти какво - грешката при бързото писане ли коментираш или поддържаш твърдението си за нееднозначната оценка за комунизма.
А за правителството - не съм убеден. Какво ще пие - горчивка или шампанско, ще видим след три години.
П.П. А и защо не коментира писаното от мен за политиката на правителството в допълнение на първия ми пост.
А що се отнася до твърдението ти - "комунизма и комунистическото наследство е оспорвано относно ползата и загубите от него.." - ти сериозно ли мислиш така? Ако си убеден в горните думи, то просто няма за какво да споря с теб. Мнението на света за комунизма и фашизма е утвърдено отдавна. И твоите приказки са не на петнадесет годишен пубер, а на 85 годишен чрен на Ковунистическата партия. Сега остава да кажеш и за заслугите на комунистите в Куба и Северна Корея.
Дилетант ,
Защо ли се занивам в тази тема .... това правителство е обречено и остава да изпие до дъно горчивата чаша....изоставено от всички.....
Чакаме следващият спасител на бял кон...
Дилетант ,
предполагам ,че не смяташ че си чатиш с някакъв петнадесет годишен пубер....
Така ,че комунизма и комунистическото наследство е оспорвано относно ползата и загубите от него...
Ако се върнем към по миналия век българите още при Каравелов са се делили на русофили и русофоби......в зависимост от облагите.Даже има един филм за Петко войвода...много е поучителен . Княз Александър е свален от български офицери русофили ...Паница и т.н.... Стамболов е също бил противоречива личност особено с методите си...Муткуров . Как е натресен Цар Фердинант и как застъпва интересите на Австро Унгария.... Как се проваля Балканската война и парадокса на Междусъюзнишката....
Владайското въстание и избитите войници ...ама и техните близки са пострадали от курсантите на Фердинанд...
Ами 23 г. и убитите в Северозападна българия и убииството на Стамболииски и 1925 , Борис и германците , превратът през 1934 г... Кимон Георгиев и военното Звено.... същият Кимон Георгиев който води правителство и при комунистите.... а и спечелените избори през 1990 година от БКП ---единствените след падането на завесата в бивша комунистическа страна.....Така ,че има много засегнати от партизанщината в политическия живот което не значи ,че трябва всеки засегнат да извади пистолет и да се разправя с ....Съгласен ли си?
Мече, дочети предишния ми пост. Добавил съм нещо.
А що се отнася до твърдението ти - "комунизма и комунистическото наследство е оспорвано относно ползата и загубите от него.." - ти сериозно ли мислиш така? Ако си убеден в горните думи, то просто няма за какво да споря с теб. Мнението на света за комунизма и фашизма е утвърдено отдавна. И твоите приказки са не на петнадесет годишен пубер, а на 85 годишен предан член на Комунистическата партия. Сега остава да кажеш и за заслугите на комунистите в Куба и Северна Корея.
А що се отнася до дилетантската ти разходка из българската история, генералният ти извод е - те са убивали, сега е наш ред, т.е. повтаряш думите на комунистите след 9 септември. Ако се следва този ред на мисли, сега десницата трябва да избие левицата, а в същото време се възмущаваш, че някой се ръкува с някого. Противоречиш си!
Мече, не зная причината, поради която съфорумецът употребява такива силни думи. Смятам, че сигурно има причина за това. Има хора, силно пострадали от комунизма. Трябва ли да им се отрича правото на глас. Нали знаеш какво направиха комунистите веднага слез 9 септември 1944 г. - без съд и след това с т.нар. народен съд. А след това години наред потискаха хората. Хайде да не изнасям уроци за прочутите 45 години. Така че понякога споменът кара хората да употребяват силни думи.
А реакцията ти за доклада - ами допреди няколко дни ти се подиграваше на правителството. Сега пък отричаш това, което забелязват чуждите наблюдатели - политическата воля. А и за кои "жертви" на ББ се възмущаваш - тези, които са в ареста, или тези на които им предстои да влязат. А че се ръкуват - ти какво, да не съжаляваш за възпитаните политически обноски.
Мече, Мече, малко загуба на борсата, липса на възможности за бързи печалби и веднага си търсиш персонален виновник. И което е по-лошо - не виждаш (ти и други) положителните сигнали в работата на правителството. Само един пример - магистралите! Има и още!
А мисленето ми не е изкривено, прочети постовете ми още от август 2005. Мисля, че не съм си променял позициите.
Дилетант ,
предполагам ,че не смяташ че си чатиш с някакъв петнадесет годишен пубер....
Така ,че комунизма и комунистическото наследство е оспорвано относно ползата и загубите от него...
Ако се върнем към по миналия век българите още при Каравелов са се делили на русофили и русофоби......в зависимост от облагите.Даже има един филм за Петко войвода...много е поучителен . Княз Александър е свален от български офицери русофили ...Паница и т.н.... Стамболов е също бил противоречива личност особено с методите си...Муткуров . Как е натресен Цар Фердинант и как застъпва интересите на Австро Унгария.... Как се проваля Балканската война и парадокса на Междусъюзнишката....
Владайското въстание и избитите войници ...ама и техните близки са пострадали от курсантите на Фердинанд...
Ами 23 г. и убитите в Северозападна българия и убииството на Стамболииски и 1925 , Борис и германците , превратът през 1934 г... Кимон Георгиев и военното Звено.... същият Кимон Георгиев който води правителство и при комунистите.... а и спечелените избори през 1990 година от БКП ---единствените след падането на завесата в бивша комунистическа страна.....Така ,че има много засегнати от партизанщината в политическия живот което не значи ,че трябва всеки засегнат да извади пистолет и да се разправя с ....Съгласен ли си?
Птиче на теб нищо не ти се разбира по презумпция. Поне от хора с нормални проичащи мисловни процеси.
Няма защо да питаш дали някой те е разбрал. Ако някой си мисли че те е разбрал, значи всъщност нищо не е разбрал.
Коментар
�
SoKoLoV
Да поредните обидни квалификации,въпреки фактите да говорят обратното.На това как му викат.
Кое от долните постове,от по едно изречение ти беше,толкова трудно да разбереш.Да ти го опиша по подробно,като за невежа.
Обективните факти говорят,че няма как да заставаш зад мнението на някои от опозицията и да го мислиш за действителност. http://www.dnes.bg/politika/2010/07/...i-dumata.94802
Защо тук мнението ви се припокрива,докато: (виж последните линкове долу).Защо имаш ли отговор.......
От кога говорите за оставки,за слабо правителство...та вие сте хора от едно време.Не ставате вече,на тия години да се занимавате,още повече,като имате възгледи от миналото.Ще ви препоръчам,много да не ни занимавате.С простотията в живота ви.А това разбра ли го.
И нима не е по важно,къде и как се разкриват далаверите на лекомислените Българи,отколкото кои бил отличник и кои не.Вие едно време сте свикнали с това.А това как ти се стори,сложно ли.
Да големи сте парадокси като начин на мислене и действия.
Каквото си развновесие,такова ти е и мнението,нямаш такова.Говориш само празни приказки.За разлика от мен Душици неразбрани.
мече все едно не си прочел статията от долния линк(от моя пост).Това какъв рядък вид невежество е.....
Соколов ,
невежеството ми е че не съм прочел твоята статия отдолу...?
Ами не съм ... първо пишеш неразбрано ,второ си крайно необективен и трето имаш невярна престава за действителноста....Заради това те чета през ред....Съжалявам.
П.П. Прочетох .... я някакви бродяги цигани с хиляди фирми а друг взимал парите...Когато ги осъдят или върнат парите ми се обади да те почерпя.... в Шератон.
Коментар
�
SoKoLoV
мече все едно не си прочел статията от долния линк(от моя пост).Това какъв рядък вид невежество е.....
http://www.dnes.bg/politika/2010/07/...a-popova.94914
Дилетант ,
почваш да имаш изкривено мислене....не смятам че си от хората който начина на използването на палката или тоягата е основния мисловен потенциал за деня....но тяхната защита почва да те приравнява с тях....
Какво да кажа за доклада на ЕС ... нали доклада не е за получаване на Нобелова награда по някоя наука или изкуство а за използването на закона със сила ...там където Борисов е най силен....Не съм защитник на Станишев и другите ама премиера ги шамаросва , бие ,просва , закопчава, арестува и ред други термини от борбата и борческия жаргон...... а онзи ден се ръкуват ,сиреч нищо наяве ...
Мече, не зная причината, поради която съфорумецът употребява такива силни думи. Смятам, че сигурно има причина за това. Има хора, силно пострадали от комунизма. Трябва ли да им се отрича правото на глас. Нали знаеш какво направиха комунистите веднага слез 9 септември 1944 г. - без съд и след това с т.нар. народен съд. А след това години наред потискаха хората. Хайде да не изнасям уроци за прочутите 45 години. Така че понякога споменът кара хората да употребяват силни думи.
А реакцията ти за доклада - ами допреди няколко дни ти се подиграваше на правителството. Сега пък отричаш това, което забелязват чуждите наблюдатели - политическата воля. А и за кои "жертви" на ББ се възмущаваш - тези, които са в ареста, или тези на които им предстои да влязат. А че се ръкуват - ти какво, да не съжаляваш за възпитаните политически обноски.
Мече, Мече, малко загуба на борсата, липса на възможности за бързи печалби и веднага си търсиш персонален виновник. И което е по-лошо - не виждаш (ти и други) положителните сигнали в работата на правителството. Само един пример - магистралите! Има и още!
А мисленето ми не е изкривено, прочети постовете ми още от август 2005. Мисля, че не съм си променял позициите.
П.П. И хайде още малко, че не зная защо се подразник от думите ти - "премиера ги шамаросва , бие ,просва , закопчава, арестува и ред други термини от борбата и борческия жаргон." Не съм чувал ББ да употребява тези изрази спрямо политическите си противници. Ако съм пропуснал - дай примери. Пък и защо искате ББ да се изразява с усуканите фрази на Станишев. Спомнете си как СС коментираше отрязването на еврофондовете - нищо не се разбра за причините. И на мен понякога не ми се нравят някои изречения, но като цяло хората гласуваха за този начин на говорене. Той е разбираем, говори открито, просто, така че да печели поддръжници. И успява! ББ не е интелектуалец, но добър политик. Макар и разочаровани донякъде, хората го подкрепят.
А иначе за политиката на правителството - не започвало реформи! И какво става - всички искат реформа в пенсионното дело. Е, тя започва и всички вие сте против. Всички искат реформа в здравеопазването. Тя започва и всички вие сте против. Реформа в съдебната система - тя започва и всички вие сте против. Намериха се пари за магистралите - да, ама защо няма пари за друго пътно строителство. Дават се пари на тютюнопроизводителите - защо се дават. Не се вдигат ДДС и данъците - това не се коментира. Не се взима заем отвън - защо не се взима. Договориха се нови цениза газа и липса на посредници - да, ама кога, колко, откога - пак ругатни. Полицията гони и арестува престъпници - защо така показно, защо така груба, защо акциите са с такива имена. А когато полицията при предишното правителство си траеше, не реагирахте.Сега имало конфрикт на интереси. А преди - братко, батко и министъра са от един град и няма конфликт на интереси. А сега има, въпреки, че политически хвърчат глави. Защо правителствто казва едно, а после друго - а да сте чували за промяна на мнение вследствие на променени условия. Не се изпълнявали обещанията - какво, да се намали веднага ДДС ли? Нямало успешни министри - а Плевнелиев, а Попова, а Цветанов, а Найденов, а Трайков, а Дончев, а Младенов. Здравната реформа може да я направи само опък човек като Борисова.
С една дума, само търсите телето под вола. И уж се занимавате с трезви анализи, когато става въпрос за акции и пари, а когато става въпрос за политика, сякаш нещо ви бръмчи в главите.
Хайде стига. Помислете и ако смятате, че греша в нещо, моля коментирайте, но трезво. и не забравяйте, че има криза, и правителството е принудено да действа при извънредни обстоятелства.
Е, мече, хайде сега и ти. Не ми изкарвай думите от контекста. Казах "пострадали от комунистите". Не съм включвал тук милиционери, полицаи и бивши членове на БКП. Подобни манипулации не ти отиват. Пишеш също, че съм привърженик на палката. Мисля, че нямаш основания за подобни обвинения. Чакам извинение за думите, които вкарваш в писаното от мен.
Острите думи са казани от обикновен човек, който сигурно има основания да мрази комунизма. Но друго е, когато вождът на БСП призовава да се бият хората от Герб - „И е важно да бъде бит ГЕРБ“, закани се Станишев. http://www.dnes.bg/politika/2010/07/...e-sergei.94889.
Защо не коментираш думите на Станишев, които са скандални, а се занимаваш с обикновен участник във форума? Сигурно защото не ти изнася, нали. И съм сигурен, че няма да ги коментираш, просто защото не ти е изгодно.
А като сте толкова принципни, защо не коментирате и доклада на ЕК? Пак защото не ви изнася, нали.
Аз пиша понякога остро срещу БКП и БСП, но никога грубо, макар да имам основания за това. Просто не ми е в тона.
А що се отнася до думите на онзи, който се опитва да пази равновесие - "То дървен мозък само от дърва разбира." - вярно е, баща ми до смъртта си беше частник-мебелист (не дърводелец), така че разбирам от дърво. А то е прекрасно нещо - от него могат да се направят много красиви неща. Само едно не може - комунист!
П.П. А думите ти за интелИгенцията не разбирам. Може би не съм достатъчно интелИгентен. Ако ти ругаеш интелигенцията, значи не принадлежиш към нея. Като не си от интелигентите, защо ги ругаеш? Да не би да завиждаш? Ставаш като полковник Гиговчо - долу даскалите, интелигентите и всяка друга подобна сволоч. Ето това е военизираното мислене!
http://www.dnes.bg/politika/2010/07/...a-popova.94914
Дилетант ,
почваш да имаш изкривено мислене....не смятам че си от хората който начина на използването на палката или тоягата е основния мисловен потенциал за деня....но тяхната защита почва да те приравнява с тях....
Какво да кажа за доклада на ЕС ... нали доклада не е за получаване на Нобелова награда по някоя наука или изкуство а за използването на закона със сила ...там където Борисов е най силен....Не съм защитник на Станишев и другите ама премиера ги шамаросва , бие ,просва , закопчава, арестува и ред други термини от борбата и борческия жаргон...... а онзи ден се ръкуват ,сиреч нищо наяве ...
Коментар
�
SoKoLoV
Да уж били,показни акции,уж незнам си какви ли не глупости изписахте....но фактите са си факти.
А да,и австрииски всекидневник(жълт вестник) беше наисал за пълни килии и празни каси.
Може ли реалността да ви се разминава толкова много,след като знаете,че бандитизма е второто аз на лекомисления и невеж Българин,няма друг шанс.
Дилетант ,
ама ти сериозно ли го пишеш това ...пострадалите от комунистите ....милиционери , полицай и бивши членове на БКП....
Боже колко мъка има в българската интИлигенция...
Дилетант и ти ли си от тези който единственият аргумент е палката.
Е, мече, хайде сега и ти. Не ми изкарвай думите от контекста. Казах "пострадали от комунистите". Не съм включвал тук милиционери, полицаи и бивши членове на БКП. Подобни манипулации не ти отиват. Пишеш също, че съм привърженик на палката. Мисля, че нямаш основания за подобни обвинения. Чакам извинение за думите, които вкарваш в писаното от мен.
Острите думи са казани от обикновен човек, който сигурно има основания да мрази комунизма. Но друго е, когато вождът на БСП призовава да се бият хората от Герб - „И е важно да бъде бит ГЕРБ“, закани се Станишев. http://www.dnes.bg/politika/2010/07/...e-sergei.94889.
Защо не коментираш думите на Станишев, които са скандални, а се занимаваш с обикновен участник във форума? Сигурно защото не ти изнася, нали. И съм сигурен, че няма да ги коментираш, просто защото не ти е изгодно.
А като сте толкова принципни, защо не коментирате и доклада на ЕК? Пак защото не ви изнася, нали.
Аз пиша понякога остро срещу БКП и БСП, но никога грубо, макар да имам основания за това. Просто не ми е в тона.
А що се отнася до думите на онзи, който се опитва да пази равновесие - "То дървен мозък само от дърва разбира." - вярно е, баща ми до смъртта си беше частник-мебелист (не дърводелец), така че разбирам от дърво. А то е прекрасно нещо - от него могат да се направят много красиви неща. Само едно не може - комунист!
П.П. А думите ти за интелИгенцията не разбирам. Може би не съм достатъчно интелИгентен. Ако ти ругаеш интелигенцията, значи не принадлежиш към нея. Като не си от интелигентите, защо ги ругаеш? Да не би да завиждаш? Ставаш като полковник Гиговчо - долу даскалите, интелигентите и всяка друга подобна сволоч. Ето това е военизираното мислене!
Коментар