Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Политика
Collapse
Заключена.
X
X
-
Новите поговорки
Живеем във времена на славни реформи. Днес всичко се реформира – администрацията, икономиката, културата. Но има области, които изостават от модернизацията и ни излагат пред чужденците. Докога например ще търпим недъзите в българския фолклор? Народното ни творчество е морално остаряло и не отговаря на предизвикателствата, пред които ни изправя европейското ни бъдеще.
Време е да го реформираме, колкото и болезнен да е този процес.
Предлагам незабавно да започнем (или както се казва „да стартираме”) реформата, като барнем най-популярните народни поговорки, за да ги направим съзвучни с актуалните реалии и събития.
Обществено-политически поговорки
Който копае гроб другиму, е от тройната коалиция.
Лозето не ще молитва, а евросубсидии.
Който не е Бойко, не трябва да яде.
Рибата се вмирисва откъм Лъчо Мозъка.
Сиромах човек – жив Дянков.
Едно си баба знае, затова не й вдигат пенсията.
Брат брата не храни, но тежко им на Батко и Братко.
Много баби – хилаво БСП.
В царството на слепите съдии едноокият е адвокат.
Залудо работи, държавата няма да ти плати!
На зла круша – добър Цветан Цветанов!
Кажи ми кои са приятелите ти, за да ти кажа кога ще те арестуват.
Шушу-мушу къща разваля, но службите го подслушват.
Краставите магарета здравната каса не ги обслужва.
С питане се стига и до петъчния парламентарен контрол.
На лъжата краката са къси, но печели избори.
Сговорна дружина, водена от Яне Янев, бързо се разпада.
Вържи Алексей Петров, да е мирен ДАНС-а.
Не е луд, който яде зелника, а който гласува за него.
Голям залък лапни, но гледай да не те хванат.
Гладна Фидосова хоро не играе.
Медийни поговорки
Който плаща, той поръчва новините.
Умря циганката, дето хвалеше Станишев.
Преклонената главица Бойко я гали.
Ум царува, ум робува, ум судоку решава.
Поговорки за шоубизнеса
Мома, която не иска да я щипят, не се хваща на работа при Пайнера.
Хубавите ябълки Коко Динев ги яде. Като ми пееш,
Пенке ле, къде ти е силикона?
Сетила се Мара да се побара, та да й се вдигнат продажбите.
Чалга-пиле чалга пее.
Който си ляга с кокошките, задължително трябва да слага презерватив!
Гъз Азис затрива.
Бързата кучка бързо се развежда.
Една пичка пролет не прави.
Да би мирно седяло, не би цици видяло.
Ако занаят се учеше с гледане, всички щяхме да сме стриптийзьорки.
Общочовешки поговорки
Не питай старило, питай Google.
Каквото повикало, такова платило сметката на джиесема.
Който се учи, той ще го смучи.
Приятелството си е приятелство, но сиренето е с палмово масло.
Старата любов ръжда не хваща, но младата е за предпочитане.
Вълкът козината си мени, но не се епилира.
Тихата пръдня е най-дълбока.
Пияна жена – весел фейсбук.
http://www.ivosiromahov.com/2_article/a75.html
Коментар
-
ОТВОРЕНО ПИСМО (СБОГОМ ГЕРБ!) от Петър Хранков (вече бивш ръководител на ПП ГЕРБ "Красно село" - София)
17.07.2010, 20:09
До всички, които имат някакво отношение към Демокрацията.
Присъствах на поредния фарс, именуван звучно областно събрание на партия герб.
Видях хора, които продължават да възхваляват един несъмнено напълно компрометиран и скандално провалил се функционер и хора, които възторжено и бурно го аплодират. Видях хора, които още не са разбрали, че герб се състои само от няколко души, които се наричат ръководство. Видях хора, които са се превърнали в завършени конформисти от страх да не загубят своите постове и облаги. Видях хора, които безапелационно налагат своите решения и хора, които примирено и безропотно ги приемат. Видях хора, които са членове на една демократична партия, но са третирани като симпатизанти. Видях хора, които са щамповани с израз на очакване да попаднат в кръга на богоизбраните.
Видях диктат и си спомних за едно отминало време, отговарящо на тази характеристика.
Времето, когато се наложи да напусна България поради вроденото си свободомислие.
Не видях равнопоставеност и демократичност. Не видях далновидност и благоразумие.
Не видях надежда. Не видях бъдеще. Не видях разум.
На всички, които все още се надяват да извлекат някаква полза от демонстративното си самоунижение искам да кажа ясно: Който живее с преклонена глава, живее прегърбен.
Сляпото послушание води единствено до духовна слепота.
Оттеглям своето доверие от способността на тази партия да изповядва и отстоява истинските демократични принципи. Съвестта ми не ми позволява да нося отговорността за неминуемите негативни последствия в близко бъдеще
Освобождавам поста на ръководител и се отказвам от членството си в тази подчинителна унизителност.
Партията се превърна в милитаризирана структура от послушници, надяващи се единствено на благоволението на висшестоящите. Първоначалният порив се изроди до неузнаваемост и вече няма нищо общо с идеята за гражданско съзнание. Парламентът на Република България се превърна в безкритичен силов механизъм за налагане на висшестоящи решения. Не вярвам на ловки словесни еквилибристики и удобни статистики, вярвам на това което виждам и чувам.
Често ме питат дали не ме е страх да се обявя официално против ръководството на герб. Не, не ме е страх. Страх ме е да не се събудя някоя сутрин с усещането, че съм предател на собствените си убеждения. Това е единствената непоносима мисъл с която не бих могъл да живея и от която наистина ме е страх. И този път смятам да остана тук. Защото времената са други. Защото съм Българин и мое изконно право и осъзнато задължение е да защитавам свободомислието.
Демокрацията се гради само и единствено върху него.
http://news.ibox.bg/opinion/id_999814241
Депутат в приемна? Мисията невъзможна
.....Точно една година след като ГЕРБ взе властта, новите депутати бързо усвоиха тарикатлъците на “старите муцуни” в Народното събрание. И “забравиха” например, че всеки понеделник трябва да отварят вратите на приемните си и да изслушват проблемите на гражданите, а във вторник да обикалят избирателния си район. При пРоверка е установено че приемните на депутатите са обвити в плътни паяжини, а в дните за среща с граждани народните представители си наглеждат бизнеса. От стената на заключените им офиси обаче убедително “грее” лика на премиера Бойко Борисов, който “гарантира” за тяхната почтеност, разказват вестниците ...Повече за това от линка
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=541023
Коментар
-
До ДКЕВР
Уважаеми господа,
Моля не глобявайте ЧЕЗ и подобните нему недоразумение, защото споменатите компании просто надписват сметките на клиентите си и компеснират глобите. Не може ли просто 'да им се скарате строго'? Аз лично нямам нищо против ЧЕЗ да ми се 'скарате строго', вместо да ми увеличават сметката с 60 %...
PS: Пиша тук, защото не можах да намеря тема за ЕРД.________________________________________
без паника
Коментар
-
Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнениеА нещо конкретно?
Щото от няколко дни нямаш аргументи против, ами само оплювки...
Коментар
-
Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнениеГугълчо ти ли си бе мушмурок.....
Глупаво е на теб да се дават някакви аргументи...безмислено е с човек ,който мисли с други части на тялото си да се води някакъв диалог.
Коментар
-
Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнениеА нещо конкретно?
Щото от няколко дни нямаш аргументи против, ами само оплювки...
Глупаво е на теб да се дават някакви аргументи...безмислено е с човек ,който мисли с други части на тялото си да се води някакъв диалог.Last edited by йосиф; 18.07.2010, 10:22.
Коментар
-
Първоначално изпратено от diletant Разгледай мнениеГигов, Гигов, започна да задминаваш дори Гугълчо!
Щом ти е приятно да се правиш на палячо, не очаквай хората да те взимат на сериозно.
Щото от няколко дни нямаш аргументи против, ами само оплювки...Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнениеВидях те ли бе. видяхте ли? !!! Всяка работа си иска майстора....
И отиде ТОЙ в Шумен и счупи бутилка шампанско в един багер и му даде Своята благословия да продължи да копае.
Аз като шуменец нямам идея какво още може да се разкопае в Шумен? И бих предпочел да почне да се зарива и да се асфалтира, че в нашто градче вече може да пътуваш само с БТР 60 ПБ. И да имаш заредена куполна картечница и картечар....
И отиде Негово Могъщество във Варна и така сви перките на нахалните ръшъни, че те си подвиха опашките на момента. И мигом намалиха цената на газа. С колко-не се знае. От кога-пак не се знае..
И Посредниците ще отпаднат (евентуално), ама преговорите за това ще започнат след 2-3 години..(евентуално)...
Не че сега ще се намали цената за потребителите, ама това е маловажно. Важното в момента да се казва, че Той е постигнал чутовен подвиг. Ура, ура, и още три пъти ура за ЧУТОВНИЯ ГЕРОЙ !!!
Щом ти е приятно да се правиш на палячо, не очаквай хората да те взимат на сериозно.
Коментар
-
Относно "ЧУТОВНИЯ ЮНАК БЪЛГАРСКИ"
Видях те ли бе. видяхте ли? !!! Всяка работа си иска майстора....
И отиде ТОЙ в Шумен и счупи бутилка шампанско в един багер и му даде Своята благословия да продължи да копае.
Аз като шуменец нямам идея какво още може да се разкопае в Шумен? И бих предпочел да почне да се зарива и да се асфалтира, че в нашто градче вече може да пътуваш само с БТР 60 ПБ. И да имаш заредена куполна картечница и картечар....
И отиде Негово Могъщество във Варна и така сви перките на нахалните ръшъни, че те си подвиха опашките на момента. И мигом намалиха цената на газа. С колко-не се знае. От кога-пак не се знае..
И Посредниците ще отпаднат (евентуално), ама преговорите за това ще започнат след 2-3 години..(евентуално)...
Не че сега ще се намали цената за потребителите, ама това е маловажно. Важното в момента да се казва, че Той е постигнал чутовен подвиг. Ура, ура, и още три пъти ура за ЧУТОВНИЯ ГЕРОЙ !!!Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнениеКато ходя по планините ще ти пратя едни специални...много приличат на теб !!!
Отгоре са сиво - зелени, с точки ( младеж с пъпки !!!), отдолу бели !...Колкото повече ги вариш, повече отрова пускат... Само зайците ги папкат като млади, а мухите гинат върху тях !!!
Питам го, защото навремето много гъби хващах по морето.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Факушкa Разгледай мнениеГигов, абе какви гъби береш там, на морето?
Отгоре са сиво - зелени, с точки ( младеж с пъпки !!!), отдолу бели !...Колкото повече ги вариш, повече отрова пускат... Само зайците ги папкат като млади, а мухите гинат върху тях !!!
Коментар
-
Не искам да те засегна, но като филолог би трябвало дса правиш разлика между създаване и изграждане !!!
Там , на 18. 12. 99 се полагаха основите на партийното строителство...( за датата съм 99% сигурен - вече никога на 100% )
След избора на Слабаков( и свързаното с този избор шоу), се раздаваха анкетни листове или там каквото беше, с цел да се изгради структура по места.
И пишеш бла-бла...ноооооо, познатата с която бяхме стана зам кмет на район, а друг познат, който също е бил там се уредил и с надзор !!!
хайде стига по темата
успешен ден
Коментар
Коментар