Първоначално изпратено от Dreamer
Разгледай мнение
1.През 2021г ледената покривка в Арктика е по-голяма по обем от 11 години за този 42 годишен период, откакто се правят измервания.Т.е липсва низходящ тренд за понижаване на обемът на ледената покривка.
2.Най-малък обем е имала през 2012г-т.е преди 10 години,което означава ,че за последните 10 години има повишаване на обемът.
3.Взема се за средна стойност период период от 1980г до 2010г,а не от 1980г до 2021г. Защо не се сравнява обемът на ледената покривка спрямо целия период на изследване, а само за определен период от време?Като се пропуска и рекордно малкият обем през 2012г. Отговорът е,че тогава ще се види,че ако се прави сравнение на обемът на ледената покривка със средното ниво за този 42 годишен период ще се види,че НЯМА понижаване на обемът на ледената покривка през 2021г.Типичен затоплистки трик.
По същият начин ако искам да сравня сегашното си тегло от 80 кг да взема периода от 2007г до 2014г,когато тежах средно 90 кг и да правя извод,че имам намаление на теглото си. Обаче ако взема предвид целият периода от 1993г,когато бях на 18 години до 2023г ще се установи,че в момента теглото ми е над средното ниво. Така че затоплистите си избират период,който им е изгоден и правят сравнение спрямо него.
4.70-е и 80-е години на 20-и век са доста хладни.Ако се направи сравнение с предишните десетилетия, особено с 30-е и 40-е години ще се установи,че ледената покривка през 2021г е с доста по-висок обем оттогава.
Колкото до руските институти обръщай се към старшинката.И двамата сте поддръжници на глобалното затопляне, така че сте от един отбор затоплисти и русороби.
Коментар