IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Глобалното затопляне мит или реалност?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение

Това са флуктуации. Освен това -15 във Февруари е топло. Винаги преди имаше -20-22 поне за седмица (в Сев. България, че и София).

Важните явления доказващи затоплянето по нашите ширини са ветрове от 200км/ч в Черно море. както и че торнадата станаха ежегодни, а навремето са били изключително рядко явление в България (дори си спомням в детска книжка как обясняваха, че едва ли ще видим в живота си тук)
    същото е със зимните гръмотевични бури (пак преди голяма рядкост, а сега са ежегодно)
    Това море не случайно е наречено Черно.Не защото водата му е черна, а защото още от древни времена е било много бурно и са потъвали кораби и лодки.
    Зимни гръмотевични бури и сега са рядкост. Надали са повече от преди,но тъй като сега има много информация веднага се научава ако някъде има такава.А в миналото нямаше толкова информация.

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
      След "извънземните" и "затоплянето", защо не отвориш и една теме: "Земята е плоска"?
      Или "Самолетите ни пръскат с отрови"?
      Или ...
      Мисля да отворя тема как се отразява импотентността на поведението на старците.
      И нито Земята е плоска, нито самолети пръскат с отрови. Но типично за либераст ми приписваш неща,които не съм писал.
      Last edited by mirodes; 20.02.2025, 13:26.

Коментар

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
        Писал съм го и друг път-повечето измервателни станции са разположени в градовете, където бетона,асфалта и газовете образуват топлинни острови с по-висока температура, отколкото е на 2 км в полето.
        След "извънземните" и "затоплянето", защо не отвориш и една теме: "Земята е плоска"?
        Или "Самолетите ни пръскат с отрови"?
        Или ...

Коментар

Ок-последният август беше горещ като за сезона(но не по-горещ),но предишните години лятото беше сравнително хладно.
          Това са флуктуации. Освен това -15 във Февруари е топло. Винаги преди имаше -20-22 поне за седмица (в Сев. България, че и София).

Важните явления доказващи затоплянето по нашите ширини са ветрове от 200км/ч в Черно море. както и че торнадата станаха ежегодни, а навремето са били изключително рядко явление в България (дори си спомням в детска книжка как обясняваха, че едва ли ще видим в живота си тук)
          същото е със зимните гръмотевични бури (пак преди голяма рядкост, а сега са ежегодно)
          Last edited by satz; 20.02.2025, 13:15.

Коментар

• Първоначално изпратено от IaneSandanski Разгледай мнение

Тоест според тебе за да има глобално затопляне трябва февруари да е постоянно с пролетни температури, примерно 10 градуса средно повече от преди? Ти даваш ли си сметка какво означава такъв огромен скок в средните температури и какво ще е лятото?
            Писал съм го и друг път-повечето измервателни станции са разположени в градовете, където бетона,асфалта и газовете образуват топлинни острови с по-висока температура, отколкото е на 2 км в полето.

Коментар

А откъде си сигурен, че занапред няма да е все така?Ако действително има глобално затопляне през февруари трябва постоянно да има пролетни температури.
              Тоест според тебе за да има глобално затопляне трябва февруари да е постоянно с пролетни температури, примерно 10 градуса средно повече от преди? Ти даваш ли си сметка какво означава такъв огромен скок в средните температури и какво ще е лятото?

Коментар

• Първоначално изпратено от IaneSandanski Разгледай мнение

Самия факт, че изтъкваш това че през някой февруари е паднала до -15 и то далеч не всяка година е показателен. Само преди 20-на години на никой не му правеха впечатление такива температури, тогава впечатляващите бяха около -24, -25 за София, не в Трън или Кнежа. Горе долу тогава бях разкарал парното в апартамента щото много крадяха съседите и сложих климатик та бях впечатлен как успява да се справи.
                А откъде си сигурен, че занапред няма да е все така?Ако действително има глобално затопляне през февруари трябва постоянно да има пролетни температури.

Коментар

• Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение

За такава ехидност, Август е месецът който ви е нужен...
                  Ок-последният август беше горещ като за сезона(но не по-горещ),но предишните години лятото беше сравнително хладно.

Коментар

Днес в някои райони на България температурата е паднала до минус 15 градуса. В края на февруари. На това ли се вика глобално затопляне?
                    Самия факт, че изтъкваш това че през някой февруари е паднала до -15 и то далеч не всяка година е показателен. Само преди 20-на години на никой не му правеха впечатление такива температури, тогава впечатляващите бяха около -24, -25 за София, не в Трън или Кнежа. Горе долу тогава бях разкарал парното в апартамента щото много крадяха съседите и сложих климатик та бях впечатлен как успява да се справи.

Коментар

Днес в някои райони на България температурата е паднала до минус 15 градуса. В края на февруари. На това ли се вика глобално затопляне?
                      За такава ехидност, Август е месецът който ви е нужен...

Коментар

Темата съм я създал аз и съм привел много доказателства в подкрепа на тезата си,че"глобалното затопляне "е една голяма измама.
                        И сезонните температури през зимата, НЕ СА точка, която отрича, отхвърля или "неутрализира" процеса. Пък кой е "създал темата", е съвсем без значение. Тя засяга всички, сетил си се ти да спориш по нея - ами добре, какво.
                        Last edited by RUBLA; 20.02.2025, 12:52.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

И тука ли реши да демонстрираш невежество и сбъркана логика?
                          Темата съм я създал аз и съм привел много доказателства в подкрепа на тезата си,че"глобалното затопляне "е една голяма измама.
                          Last edited by RUBLA; 20.02.2025, 12:30. Причина: Моля спрете да се заяждате със всички.

Коментар

И тука ли реши да демонстрираш невежество и сбъркана логика?

Коментар

• Днес в някои райони на България температурата е паднала до минус 15 градуса. В края на февруари. На това ли се вика глобално затопляне?

Коментар

• https://vm.tiktok.com/ZNd1baUMo/

Коментар

Working...
                                X