Като пуснат с по висока ефективност тези трябва да ги подариш, да ти дам адрес къде да ги изпратиш. Има оферта за 240 ватови на 5 години по 20 евро броя..
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Глобалното затопляне мит или реалност?
Collapse
X
-
Супердрънкалко, радвай се, че не си се "минал" като мен
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеПри 9 киловата пикова мощност за юли с най силното слънце имаш 35% от пиковата мощност. Или това което казах - ефективноста е едва 7 % си е вярно твърдение. Те могат да постигат 80-90% от пиковата си мощност, но трябва да са на позиционери, също лятото имат нужда от охлаждане. С 3 киловата пикова мощност ще ти правят енергия колкото 9 киловата, ако са монтирани на позиционери и за топлината имат охлаждане.
Коментар
-
barbaron, разбрал съм аз, не се притеснявай, твоите панели не са върховата технология за момента. Има клетки с галиев арсенид и правят пикова мощност при ефективност 37%. Ти мислиш че тези ще ги ползваш 25 години, в България има много втора употреба от предната генерация с ефективност 14 % пикова, преди малко гледах и ги продават на символични цени, стъклото им струва повече. Та те ще пуснат и по ефективните и няма да е след 25 години, да има за нас да си купим без пари дето се вика. В Русия има фирма която прави клетки с галиев арсенид. Като имаш 37% пикова поне реалната ще е ..да правят малко повече ток.D.Y.F-091066
Коментар
-
Pyramid, през юли има над 8 часа слънце през деня, пресметнах според това което са произвели ако бяха инсталирани 9 киловата пикова. Той има 650 киловатчаса произведена енергия за почти 30 дена - 22 киловатча на ден. За 8 часа при положение че произвеждат пиковата си мощност ще произведат 48 киловатчаса, понеже той казва че има инсталирани 6 киловата пикова мощност. Под 50% от нея. Ефективността на преобразуване на клетките е 20 %, те могат да уловят максимум 20% от енергията която изпраща слънцето. Реално неговите панели са хванали само 10% от тази енергия през юли месец.Last edited by supertrader; 28.07.2024, 14:45.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеПри 9 киловата пикова мощност за юли с най силното слънце имаш 35% от пиковата мощност. Или това което казах - ефективноста е едва 7 % си е вярно твърдение. Те могат да постигат 80-90% от пиковата си мощност, но трябва да са на позиционери, също лятото имат нужда от охлаждане. С 3 киловата пикова мощност ще ти правят енергия колкото 9 киловата, ако са монтирани на позиционери и за топлината имат охлаждане.
Коментар
-
Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнениеНаучи се първо да разбираш какво четеш, а после давай акъл
Но не и на мен
Написал съм, че- 5 месеца 3000 Wc
- 1 месец 3000 Wc + 3000 Wc
D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от barbaron- 5 месеца 3000 Wc
- 1 месец 3000 Wc + 3000 Wc
D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнениеС техникум по ДВГ значи ?D.Y.F-091066
Коментар
-
barbaron, нищо цял свят в соларки инвестира, не си само ти. Навремето казваха - ще гледаш да си с хората, това е правилно. Наистина трудно се изцежда ефективност от тях. Сериозно, за да се покриват енергийни нужди трябват мощни неща и такива има и знания има да ги направят, но са пръснати както е за процесорите - един може да направи материалите, друг машините, трети части за тези машини..Проблема с енергията по друг начин няма да може да се реши и ще трябва да забравят за войни. Соларките са интересни, занимателна технология.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениес техническо образование съм.
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеНе е важно, гледам много клипове на хора които правят коли - някакви леки транспортни средства захранвани със соларни клетки или панели. Те повече разбират от инсталаторите на панели и тези неща изникват като препятствия пред тях. Иначе с техническо образование съм.
- Да знае.
Коментар
-
Първоначално изпратено от barbaronСупере, ти какво си учил? До кой клас? Гледам, от всичко разбираш !
D.Y.F-091066
Коментар
Коментар