IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Бригада в САЩ с кредит при висок долар.

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ABPAM Разгледай мнение
    Благодаря много за адекватните отговори! Понеже виждам, че много хора питат „Защо ти е тая Америка?“, ви отговарям. Чували ли сте приказката „гъз път да види“? Еми, за това е Просто проучих как стои въпроса и на база събраните данни (които съм ги събирал, общо взето, по кафетата и на маса ), си вадя извод, че най-неблагоприятният вариант е да се върна с толкова пари, колкото да си върна кредита. Иначе, намерих прилична работа там, ще живея с приятели от университета (групичка от 6 човека сме, а максимума при настаняване е 4 души, така че със споделянето на пространство няма да имам проблеми) и най-важното, ще видя малко свят. А просто за Америка нещата стават по-лесно, затова съм избрал тази дестинация, не че няма врътки за професионален стаж, в Китай например, ама това догодина . Що се отнася до емиграция, дума да не съм чул - САЩ е последното място, където бих емигрирал.
    Иначе по темата, ако курса Октомври месец е 1,4 (в което много се съмнявам) съм назад с около $500, което наистина не е повод за притеснения. Въпреки това, мисля да се вслушам в думите на Грую и да си взема долари за 2500 лв. Благодаря още веднъж, ако имате други предложения, пишете, ще летя най-рано през Май (ако е рекъл Господ ).
    Отивай си на бригадата! Само едно ще ти кажа. Миналата година в първия ден, в който свърши семестъра на Американския в Б-д, на летището беше половината университет за бригада в Америка. Явно има за какво. Поне ще се научиш да работиш А, да. И пари си изкара племенницата ми Не лоши. За съжаление и куцаше Травъл-а. Само Уърк Не е лошо за първо ходене да използваш услугите на агенция. За следващо, особено на същото място - може и сам. След месец два ще дойдат и работодателчета. Може и там да се завъртиш. Ако те харесат, ще си спестиш интервюто.

Уффф, и аз се каня да издумкам 10-12К доларчета за месец-два разходка, ама не знам кога ще стане.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
      Груйчи ти винаги си бил реалист.За да изкара 5000 долара трябва да си намери още една или още две работи и да бачка само и да спи.Работата ще е нелегална ако изобщо я намери и може да го изритат без да му платят.Случаи много такива.като си плати квартирата храната и пътя ще му останат по малко отколкото ако се хване в някой хотел по морето.А пък ако има лошия късмет да се разболее там Бог да му е на помощ.Да не говорим че сесията е отминала и трябва да се взимат изпити.
      Бат Пешо, сега като е млад човека и му се пътува да отиде и да види, защото студентската виза е до време, тука работата на морето нема да му избяга
      “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Виж това с червеното.

Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
        Руснак болшинството не се връщат щото нямат пари за билет.
        Дали си вярваш ?
        Други са вързани с децата щото като се върнат тука и децата им от осми клас ще ги върнат в пети.
        ??? Абсолютно не си запознат със системата за приравняване. Звънни в РИО - Плевен, за да ти обяснят.
        Карат там на мизерия социални помощи и магия.
        Има и такива, но очевидно им е по-изгодно отколкото да са на заплата в Бг.
        Другата част която е в Америка са с 200000-500000долара дългове.
        Раждат и се лекуват тука щото е много по евтино и нямат пари.
        Точно това е един от отговорите на вторият ми въпрос ! Очевидно не всичко е толкова хубаво там ! Друтият отговор е , че тук диагностичната медицина е на по-високо ниво. Там освен с машинарии с друго не разполагат, не че това е малко !
        Позапри митовете и легендите щото имаш склонността да се хвалиш и преувеличаваш.До вчера ми твърдеше тука Плевен колко бил процъфтяващ и какви големи заплати се раздавали в града.Като опре до момента да ме заведеш да видя къде ги тия заплати се покри.
        И сега твърдя, че средната заплата в Плевен е над 400 лв. както ти твърдиш. Дорли ти дадох примери, които ти игнорира !
        Определено никъде няма да те водя , най-малкото защото не си жена и не си на 22 години !

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
          извинявай за грубата намеса в твоя текст, но съм си позволил да пиша малко е червено
          Груйчи ти винаги си бил реалист.За да изкара 5000 долара трябва да си намери още една или още две работи и да бачка само и да спи.Работата ще е нелегална ако изобщо я намери и може да го изритат без да му платят.Случаи много такива.като си плати квартирата храната и пътя ще му останат по малко отколкото ако се хване в някой хотел по морето.А пък ако има лошия късмет да се разболее там Бог да му е на помощ.Да не говорим че сесията е отминала и трябва да се взимат изпити.

Коментар

• Първоначално изпратено от Avalaon Разгледай мнение
            Малии , основните драскачи са се включили и тук.
            Селският от Плевенско / не искам да го обидя / , както винаги оплюва всичко чуждо нему , Другите далече от провинцията и пътуващи много и навсякъде - обратното. Тук било най-зле ! ? ! ?

Отговорете на два въпроса :

1. Защо болшинството заминали на работа зад граница не се връщат след като е толкова зле там ?
            2. Защо всички живеещи зад граница / всички които аз познавам, поне / се връщат да се лекуват , раждат и т.н. в България ? Също така, защо не си взимат родителите и роднините да ги гледат там , а изпращат парички тук ?

А, автора на темата го оставете. Нека попътува, да направи някой лев, да се научи да работи / щото там работят, а тук си клатят.......... /, да види друга култура .
            Пък той ще си прецени после.
            Ще го помоля, само, като се върне или от там да драсне няколко реда как е в контекста на написаното от всички тук.
            Руснак болшинството не се връщат щото нямат пари за билет.Други са вързани с децата щото като се върнат тука и децата им от осми клас ще ги върнат в пети.Карат там на мизерия социални помощи и магия.Другата част която е в Америка са с 200000-500000долара дългове.Раждат и се лекуват тука щото е много по евтино и нямат пари.Позапри митовете и легендите щото имаш склонността да се хвалиш и преувеличаваш.До вчера ми твърдеше тука Плевен колко бил процъфтяващ и какви големи заплати се раздавали в града.Като опре до момента да ме заведеш да видя къде ги тия заплати се покри.

Коментар

• Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнение
              Бате,Пешо,верно си бая "бате"за да мислиш така!!!
              В момента е безбожно евтино да се пътува до Америка,живот и здраве отново ще съм там май месец,а двупосочния билет до Лос Анджелис е 418$
              Храната е по евтина от тук!!!!
              Ако не харчи за глупости,може да се прибере с парички момчето.
              Въобще като не сте били там,не сте видели и я мислите,като съчинения от хорски приказки....
              Въобще в соц. Кратуните ви не може да се побере,че има места по света,където нещата стават много по-лесно.
              Това наистина е място,на което,ако ти се бачка могат да се направят пари.
              Колко пъти да обяснявам че на хвалби във форум не вярвам.не искам да споделям лична информация просто предупреждавам младежа да не е наивен.Нека той си реши на кого да вярва и реши сам какво да прави.Като отиде ще разбере кой го е лъгал и кой не е.

Коментар

Здравейте,
                Това лято ми предстои да ходя на студентска бригада в САЩ, за която ми се налага да тегля кредит от около 5000 лв. Притеснява ме обаче фактът, че в момента на изтеглянето курса Долар-Лев ще е висок, а когато се върна (съответно и когато ще си върна кредита), се очаква да е по-нисък.......
                Браво, че се замисляш за подобни неща, без да имаш някаква връзка с ...икономическите и финансови дисциплини!
                Браво за стремежа ти към финансова култура Какво учиш?
                Иначе, по въпроса ти и аз мисля, че е излишно притеснението ти за бъдещите курсови разлики. Сумата не е толкова голяма, така че се замисли по-добре как да оползотвориш по-пълноценно времето си, където и да отидеш.
                Опитът, създаването на трудови навици и знанията за чужда култура са част от алтернативните ...приходи, които ще получиш

Не разбрах идеята да се обменя само половината от заема в долари, след като си писал, че парите ще ги теглиш точно за "бригадата". В такъв случай, защо не вземеш заем от 2500лв.? Каква е лихвата по заема?

И една друга идея Защо не потърсите( ти и приятелите ти) работа за лятото в Европа, особено южната. Няма да ти е необходим заем, а малко пари за джобни в началото и евентуално за транспорт. Можете да потърсите в нета агенции, които предлагат работа за млади хора. Има и такива, които работят с техни вериги хотели и заведения, например, които включват храна, спане, дори и транспортния разход като бонус. Има осигуровки и парите, които ще получаваш, общо взето ще можеш да спестиш.
                Успех и слънчево лято

Коментар

• Малии , основните драскачи са се включили и тук.
                  Селският от Плевенско / не искам да го обидя / , както винаги оплюва всичко чуждо нему , Другите далече от провинцията и пътуващи много и навсякъде - обратното. Тук било най-зле ! ? ! ?

Отговорете на два въпроса :

1. Защо болшинството заминали на работа зад граница не се връщат след като е толкова зле там ?
                  2. Защо всички живеещи зад граница / всички които аз познавам, поне / се връщат да се лекуват , раждат и т.н. в България ? Също така, защо не си взимат родителите и роднините да ги гледат там , а изпращат парички тук ?

А, автора на темата го оставете. Нека попътува, да направи някой лев, да се научи да работи / щото там работят, а тук си клатят.......... /, да види друга култура .
                  Пък той ще си прецени после.
                  Ще го помоля, само, като се върне или от там да драсне няколко реда как е в контекста на написаното от всички тук.

Коментар

Стига лъга че не е почтено.Няма как да се върнеш тука с такива пари след като си платиш билета храната и квартирата
                    Офф, добре...не съм ходил, не знам какво е, и колко се изкарва. Ти като си ходил, колко си изкарал?

Коментар

• извинявай за грубата намеса в твоя текст, но съм си позволил да пиша малко е червено

Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнение
                      В момента е безбожно евтино да се пътува до Америка,живот и здраве отново ще съм там май месец,а двупосочния билет до Лос Анджелис е 418$ - това не е възможно, летя много по света и трявба да е не ултра промоция, а не знам какво. С коя компания летиш?
                      Храната е по евтина от тук!!!!това е лъжа - по-евтина е само мършата, която изхвърлят след 21 часа от супермаркетите. Иначе качествената храна е в пъти по-скъпа от тук, друг е върпоса при нас колко е качествена
                      Въобще като не сте били там,не сте видели и я мислите,като съчинения от хорски приказки....
                      Въобще в соц. Кратуните ви не може да се побере,че има места по света,където нещата стават много по-лесно.
                      Това наистина е място,на което,ако ти се бачка могат да се направят пари.с горното съм съгласен, но пвоече от 5К долара за първа година е почти невъзможно да направи, освен ако не хване далаверите със сладоледите (много българи са сладоледаджии и лъжат в броя продадени), не е такси или не се забие в Аляска или някои от курортните острови на източното крайбрежие, където просто няма за какво да си харчи парите, дори и да иска. Ако бачка като обикновено басърче и/или продавач-консултант и/или увеселителен парк повече от 5К долара е невъзможно да спести. Въобще бригадите в сащ са невероятно надценени - някога, като отидеш на 2 бригади и си купуваш хапартамент в София, сега с 2 бригади можеш да си купиш само кенефа на хапартаментя
                      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

Стига лъга че не е почтено.Няма как да се върнеш тука с такива пари след като си платиш билета храната и квартирата
                        В момента е безбожно евтино да се пътува до Америка,живот и здраве отново ще съм там май месец,а двупосочния билет до Лос Анджелис е 418$
                        Храната е по евтина от тук!!!!
                        Това наистина е място,на което,ако ти се бачка могат да се направят пари.
                        Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

Коментар

...
                          Отивай си на бригадата и не слушай глупости. Шанса ти да изкараш пари там е доста по-голям отколкото ако се занимаваш тук с глупости. Познавам доста момичета и момчета заминали на бригада и доволни от работата си там. Зависи и какво точно ще работиш, но досега не ми се е оплакал никой. Колкото до притесненията за курса на долара, не се прави на спекулант, ами си вземи парите в долари и това е. Бих ти казал, че има възможност да хеджираш заплатата си и накъдето и да мърда еврото да ти е все едно, но не мисля, че си чак толкова наясно как да го направиш, затова не се прави на бг тарикат, ами иди, виж бачкай, пък ако някой ден изкараш повече пари и вече курсовите разлики са ти проблем обади се за съвет. Успех
                          http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

Благодаря много за адекватните отговори! Понеже виждам, че много хора питат „Защо ти е тая Америка?“, ви отговарям. Чували ли сте приказката „гъз път да види“? Еми, за това е Просто проучих как стои въпроса и на база събраните данни (които съм ги събирал, общо взето, по кафетата и на маса ), си вадя извод, че най-неблагоприятният вариант е да се върна с толкова пари, колкото да си върна кредита. Иначе, намерих прилична работа там, ще живея с приятели от университета (групичка от 6 човека сме, а максимума при настаняване е 4 души, така че със споделянето на пространство няма да имам проблеми) и най-важното, ще видя малко свят. А просто за Америка нещата стават по-лесно, затова съм избрал тази дестинация, не че няма врътки за професионален стаж, в Китай например, ама това догодина . Що се отнася до емиграция, дума да не съм чул - САЩ е последното място, където бих емигрирал.
                            Иначе по темата, ако курса Октомври месец е 1,4 (в което много се съмнявам) съм назад с около $500, което наистина не е повод за притеснения. Въпреки това, мисля да се вслушам в думите на Грую и да си взема долари за 2500 лв. Благодаря още веднъж, ако имате други предложения, пишете, ще летя най-рано през Май (ако е рекъл Господ ).
                            Най добре мама и тати да ти дадат пари и иди на екскурзия.Намали очакванията и не слушай глупави приказки за американски мечти и тем подобни простотии.Това е държава трудов концлагер.Нашите тъпаци ходят там да си плащат щот кат се върнат се фукат че са били в Америка.А най тъпото ще е да останеш там.Дупе да ти е яко.

Коментар

• Първоначално изпратено от Тъпо парче Разгледай мнение
                              Kaкво го пратихте момчето пицар на морето ве? Пълни глупости.
                              5К$ се изкарват спокойно (около 60ч работа), в средно забит щат, и това е нето(след приспадане на разходите в Бг). В Аляска сигурно и повече. За неплащането на заплати - няма такова нещо, макс. на 2 седмици се плаща, коректните работодатели - и седмично.

Сега по темата - дали кредита ще е в $ или €/лв. - според зависи кой ще го плаща. Фирмата ти взима такса в $, и изкарваш там $ - т.е. най-логично е да го изтеглиш в долари. Обаче, както казаха - таксите за превод от там са дебелички. Ако след това тия примерни 5К ги изхарчиш за "travel", най-вероятно тук ще си го плащаш с левотата си заплата - тогава по-добре да е в лева.

Коментар

• Kaкво го пратихте момчето пицар на морето ве? Пълни глупости.
                                5К$ се изкарват спокойно (около 60ч работа), в средно забит щат, и това е нето(след приспадане на разходите в Бг). В Аляска сигурно и повече. За неплащането на заплати - няма такова нещо, макс. на 2 седмици се плаща, коректните работодатели - и седмично.

Сега по темата - дали кредита ще е в $ или €/лв. - според зависи кой ще го плаща. Фирмата ти взима такса в $, и изкарваш там $ - т.е. най-логично е да го изтеглиш в долари. Обаче, както казаха - таксите за превод от там са дебелички. Ако след това тия примерни 5К ги изхарчиш за "travel", най-вероятно тук ще си го плащаш с левотата си заплата - тогава по-добре да е в лева.

Коментар

Working...
                                X