Приятели са ходили на времето. Можеш да спестиш някъде между 3-10 000 долара чисто, в зависимост колко си работлив и пестелив и т.н. Мой приятел работи на 3 места едновременно, и се върна с $ 6000. Добро начинание за студент, особено по-малко заможен. Желая успех.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Бригада в САЩ с кредит при висок долар.
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от PapilloN* Разгледай мнениеТака и аз ще се включа тъй като бях на бригада последните 3 години и мога да твърда,че нещата са най-скорошни ....... За първа година разходите са най-големи .....Говорим от порядъка на 4500 лв. да заминеш като се включва платена програма,билет,джобни ....... На повечето места се плаща на 2 седмици за това и скоро се получава доход ........ Най-много пари има в работите с бакшиш,но изискванията за език са високи ..... С друга работа или втора не трябва да се работи под 15 часа на ден за да изкарваш отгоре .....Лично на мен средния ми чек беше чисто 1000$ на две седмици с приспаднати данъци и одържани пари за квартира ...... четири месеца са 8 чека да кажем 8000 $ ......Махате първоначалните 3000 $ дадени + още 2000 $ за храна,подаръци при завръщането ..... Това са сметки без пътуване,които дърпат много средства .......Другото важно е че като се върнеш платените данъци се възстановяват,което ти добавя 1500 $ ...... Това са мой сметки и реални ми се получиха последните 3 години .......Ключът да се върнеш с пари е да не пътуваш и да не харчиш за техника,което е изкушаващо поради по-ниските цени ........
Така специално към колегата .....Като отиваш за първа година - пътувай,виж колкото се може места .....Говори езика,срещай много нови хора ...... Не мисли за пари .....Може да ти изиграе лоша шега и да си провалиш лятото ......А това със сигурност ще ти бъде най-хубавото,най-различното и най - незабравимото до момента .....
Коментар
-
Така и аз ще се включа тъй като бях на бригада последните 3 години и мога да твърда,че нещата са най-скорошни ....... За първа година разходите са най-големи .....Говорим от порядъка на 4500 лв. да заминеш като се включва платена програма,билет,джобни ....... На повечето места се плаща на 2 седмици за това и скоро се получава доход ........ Най-много пари има в работите с бакшиш,но изискванията за език са високи ..... С друга работа или втора не трябва да се работи под 15 часа на ден за да изкарваш отгоре .....Лично на мен средния ми чек беше чисто 1000$ на две седмици с приспаднати данъци и одържани пари за квартира ...... четири месеца са 8 чека да кажем 8000 $ ......Махате първоначалните 3000 $ дадени + още 2000 $ за храна,подаръци при завръщането ..... Това са сметки без пътуване,които дърпат много средства .......Другото важно е че като се върнеш платените данъци се възстановяват,което ти добавя 1500 $ ...... Това са мой сметки и реални ми се получиха последните 3 години .......Ключът да се върнеш с пари е да не пътуваш и да не харчиш за техника,което е изкушаващо поради по-ниските цени ........
Така специално към колегата .....Като отиваш за първа година - пътувай,виж колкото се може места .....Говори езика,срещай много нови хора ...... Не мисли за пари .....Може да ти изиграе лоша шега и да си провалиш лятото ......А това със сигурност ще ти бъде най-хубавото,най-различното и най - незабравимото до момента .....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениее, ай ся, ще се лъжем - това е полет от Истанбул, а не от София Не че нещо, но детайлите са важни, нали Иначе пътувам доста и съм фен на промоциите - следващия месец летя до Хонг конг за 440 евро раунд трип от София, така че гледам доста дестинация, като ми остане време за почивка. В Америка съм бил 2 пъти, жената - поне 15, защото брат й живее там - в Ню Йорк и определено не евтина храната в магазините. Говорим за качествена храна - е, имаше и шунка за 1 доларче за 400 грама, но това е друга бира. Хубаво пуешко филе струваше към 20 долара килограма, но наистина беше хубаво - нищо обшо с боклука, който си купувам в Бг. Все едно, да не забивам.
На теб - весело изкарване в ЛА, евентуално догодина или по-д-година съм го планирал Уест Коуста
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеОбърнахме конкретен въпрос в ЗА и ПРОТИВ щатско. Ами, кво да се прави..... Бият негрите, ама......
Те са силни,ама аз съм по-добър от тях!!!
Кубратова история!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнениеГруйо,моите уважения към теб,но щом твърдиш,че пътуваш много,а цена от 420$ до щатско ти се вижда невъзможно малка,или лъжеш,че пътуваш,или много се прецакваш с билетите
Ето ти полета ми от истанбул до Лос Анджелис -май месец
По повод на храната-искарах там месец,в който изхарчих по-малко за храна отколкото в Бг,говоря за супермаркети,а не ресторанти!
На теб - весело изкарване в ЛА, евентуално догодина или по-д-година съм го планирал Уест КоустаNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнениеГруйо,моите уважения към теб,но щом твърдиш,че пътуваш много,а цена от 420$ до щатско ти се вижда невъзможно малка,или лъжеш,че пътуваш,или много се прецакваш с билетите
http://www.expedia.com/Flights-Searc...ers=children:1[5],adults:2,infantinlap:N&options=cabinclass:economy &origref=www.expedia.com%2FFlight-Search-All
По повод на храната-искарах там месец,в който изхарчих по-малко за храна отколкото в Бг,говоря за супермаркети,а не ресторанти!
Коментар
-
Първоначално изпратено от jikev Разгледай мнение....
Втората година от Аляска се върна с 25 000$ , Калифорния, Вегас, Гранд каньон...
....
Ако сложим пълна заетост от 1 май до 30 септември, при 150 дни работа се получава почти по 170$ на ден, ако сложим и 20$ общи разходи за целия период, вкл. пътни и такси....190$ на ден....само при яки бакшиши може да стане някъде
А тези след Аляска защо си ги писал, доста големи разстояния ги дели
* * *
Аз се замислих за нещо извън темата...
В европейско сериозно уни подобни месеци липса са невъжможни мисля, какви са вашите впечатления?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеизвинявай за грубата намеса в твоя текст, но съм си позволил да пиша малко е червено
http://www.expedia.com/Flights-Searc...ers=children:1[5],adults:2,infantinlap:N&options=cabinclass:economy &origref=www.expedia.com%2FFlight-Search-All
По повод на храната-искарах там месец,в който изхарчих по-малко за храна отколкото в Бг,говоря за супермаркети,а не ресторанти!Last edited by hemilio; 04.02.2015, 20:36.Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.
Коментар
-
Казвам му каква е действителността.
Като замина последния път долара бе 1,25, както и лани.
Като се върна, наближаваше 1.45. Започна да обръща на 1,5. Сега на 1,70 се ядосва че си е оставила само $10-на хиляди... Последно смяташе в края на годината, че е "загубила"- пропуснала да спечели над 1000лв. И нагоре да ходи и на долу, все губим.
Курсовите разлики са "бели кахъри", ако изобщо могат да се нарекат проблем, покрай приключението и с КТБ (че всичко бе набутала там милата, до като бе на бригадата).
Каквото и да се случи на валутните пазари, каквото и да правиш с ФОРЕКСа, все ще си от ебаната страна!
Не го мисли!
Коментар
-
САЩ е последното място, където бих емигрирал.
а тоя бай Пешо по доле въобще го игнорирай, стар човек, де/формиран от родната провинциална действителност.. от село не може въобще да зацепи че са възможни такива неща:
Първоначално изпратено от jikev Разгледай мнениеА, за БГстанско...
Ходи на интервю за работа, до като е тук.
Днес я извикаха да започва, но не и хареса заплатата, само 1000лв,,,"the trend is your friend until the end..."
Коментар
-
Край ! Докара един инфаркт !
Бате Пешо , жив ли си ?
Първоначално изпратено от jikev Разгледай мнениеАко си мераклия, ще се оправиш.
За да сравниш морето и САЩ...
Дъщеря ми, започна първа работа на морето лятото с една приятелка до като беше ученичка. Едната се върна с борчове (нямаше и за път), а другата спести първи няколко хилядарки. След още едно такова лято с изкараните си пари, опита в САЩ,
Върна се с 8000$ - Ниагара и източното краибрежие. Хареса и и повтори
Втората година от Аляска се върна с 25 000$ , Калифорния, Вегас, Гранд каньон...
Искаше да иде до Хавай, но не си намери компания...
Разбира се че работи на две работи или на една, но с ежедневни овъртаими. Няма почивка!
Работата уредена от тук я върши, само до като си намери друга там.
Сега се гласи да ходи за трети път.
А, за БГстанско...
Днес я извикаха да започва, но не и хареса заплатата, само 1000лв,,,
Коментар
-
Е, недей така. Сега селския ще те погне и теб.
Неверници, ще правят пачки по света , ми не си седят у българскУ !
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеОтивай си на бригадата! Само едно ще ти кажа. Миналата година в първия ден, в който свърши семестъра на Американския в Б-д, на летището беше половината университет за бригада в Америка. Явно има за какво. Поне ще се научиш да работиш А, да. И пари си изкара племенницата ми Не лоши. За съжаление и куцаше Травъл-а. Само Уърк Не е лошо за първо ходене да използваш услугите на агенция. За следващо, особено на същото място - може и сам. След месец два ще дойдат и работодателчета. Може и там да се завъртиш. Ако те харесат, ще си спестиш интервюто.
Уффф, и аз се каня да издумкам 10-12К доларчета за месец-два разходка, ама не знам кога ще стане.
Коментар
-
Ако си мераклия, ще се оправиш.
За да сравниш морето и САЩ...
Дъщеря ми, започна първа работа на морето лятото с една приятелка до като беше ученичка. Едната се върна с борчове (нямаше и за път), а другата спести първи няколко хилядарки. След още едно такова лято с изкараните си пари, опита в САЩ,
Върна се с 8000$ - Ниагара и източното краибрежие. Хареса и и повтори
Искаше да иде до Хавай, но не си намери компания...
Разбира се че работи на две работи или на една, но с ежедневни овъртаими. Няма почивка!
Работата уредена от тук я върши, само до като си намери друга там.
Сега се гласи да ходи за трети път.
А, за БГстанско...
Днес я извикаха да започва, но не и хареса заплатата, само 1000лв,,,
Коментар
Коментар