IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Бригада в САЩ с кредит при висок долар.

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• [QUOTE=PapilloN*;1059767934]Така ... Иначе сядането в ресторант е от порядъка на 10$ ....../QUOTE]

Момче, кои са тия американски ресторанти?
    Да не си се объркал с Макдоналса?

Да, ако има късмет човек, може и да изкара пари.
    Племенницата ми работи на Аляска четири месеца летния сезон и там бабите дават много бакшиши.

Цупеше се на 100 долара бакшиш на ден. Но, квартира не плащаше и храна също.

Върна се с около $10 000, но никога не сме правили сметка.

Другата ми племеница работеше на три работи на някакъв остров, направи си удоволствието да се поразходи и толкоз.
    Едната работа, чистеше къщи, на другата стрижеше тревата пак на някакво имение и се хвалеше, че там и давали $15 на час, за третата не помня.

...............................................
    Лично аз, преди години, с очите си видях, такива студенти, да продават цветя по пътищата! Беше ужасно!
    Казваха, че им вземат документите и така ги принуждават да работят, каквото им се каже.
    Може времената да са се променили, незнам, но ресторант за $10 е направо смехория, освен ако не е някоя верига, която му се струва че е ресторант!

И все пак отивай, момче!
    Всеки с късмета си!

В кой град отиваш, не каза....
    И не искай във форум да намериш отговор на въпроса си.

Със сигурност ще изкараш добре, емоцията си емоция!
    Last edited by Сините камъни; 05.02.2015, 06:12.

Коментар

• за 8usd на чса ме си заслужава

Коментар

• Хора, вие на какво ми обърнахте темата?! Аз питайки, очаквах да прочета нещо за петроли, бичи, мечи истории... А, вие какво? Единия - в Америка не е хубаво да се живее, а пък другия - То па, щото у Бългаско е цвете! Явно някъде аз съм пропуснал да кажа нещо, та ето ви допълнителна информация:

Студент съм в Свищов, 22 годишен, 3-ти курс МИО (Международни Икономически Отношения).Преди това съм завършил Търговската гимназия, пак в Свищов (т. нар. Икономическия техникум). Имам известна представа от икономика, но поради естеството на форума, очквах професионална терминология, затова помолих за обяснения в скоби.

Отивам в САЩ, имам уредена работа в увеселителен парк за 7,50 $/час и нямам намерение след бригадата да си купувам апартамент, вила, гараж, булка или каквото и да е. Просто искам да си върна кредита и да не се прецакам за един нищо и никакъв курс Долар-Лев. Вече споменах, че отивам повече заради изживяването, а не толкова заради парите. Не познавам човек (100% има, но не са толкова голяма част), който да е отишъл и да не е изкарал пари за погасяване на кредита.

Кажете ми нещо по въпроса, който съм питал! Няма да ходя в Щатите да живея нелегално. Не се разправяйте дали е по-хубаво от тука, защото това е много субективно и с никой от вас не сме били на маса, за да знаете какво, аджеба, мога да работя навън и какво ще ми допадне. Отивам на студентска бригада. Май месец (дай Боже) летя нататък, Октомври си хвъркам насам. Толкова. Колко пари ще изкарам си е мой проблем. Както спомена Наивник по-долу, обърнахте темата на агитация и анти-агитация, относно бригадите. Един дава пример с познати, които са ходили на бригада - трима почват да пишат, как не може да бъде това, намесвате заплатите в Плевен... Хора, срамота! Georgi, пък даже писал, че му се ходи за риба. Нямам думи. Разочарован съм от този форум. Благодарности на хората, които ми отговориха на въпроса и не писаха излишни неща!. Благодаря и на хората, които дадоха пример с познати бригадири, въпреки че не е тук мястото, ама нататък се извъртя темата! Останалите мога да ги посъветвам (понеже, както гласи поговорката, акълът не е х**, че да му го набиеш) да не пишат излишни неща в темите на хората, ами да отговорят на въпроса ако могат, ако ли не - да не пишат.

Коментар

• Яз за бригада в щатите съм доста дрът. Ма много ме сарбят ръчичките за един риболов. Кат гледам по дискъвърито и разни други канали, па имам и приятели там, дет една покана за туристическа виза не е проблем. Та ми е влязла мухата в главЪта. Дали ще е в Канада или САЩ, още не съм решил!!
          http://georgipiskov.blogspot.com

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
            Я сега ама честно напиши всичко.Как отиде колко ти струваше кога си намери втората работа и колко ти плащаха на час?Колко струваше квартирата колко са данъците колко храната и колко време беше там?Ама честно без изхвърляции
            Така тръгнах сам ....Никой не ме посрещаше или насочваше .....Бях си направил план от България и по този маршрут си ходих тъй като от летището в Чикаго трябваше да хвана влак до мястото на работа,което беше на 6 часа ...... Заминаването аз го казах по рано ми излезна 3000$ като 1000$ е програмата 700 евро самолетен билет, такса за посолството виза + 800 $ джобни .....Втора работа не съм търсил поради причината,че основната ми работа ми даваха достатъчни часове и нямаше нужда да търся ,работа имахме много ......Тук е момента да кажа,че работих в увеселителен парк,към който има 5 хотела с 17хил. леглова база и работех в пералнята .....Като работата е много,защото чершафи,калъфки,плувни кърпи от басейните се перат всеки ден ......Заплащането беше 8.15$ на час ..... квартирата 50$ на седмица ...... За храна никога не съм се стискал ,но гледах да не надхвърлям 15$ за ден .....Като тука задължително условие е да пазаруваш от голям хипермаркет и да си я приготвяш ..... Иначе сядането в ресторант е от порядъка на 10$ ......Данъците за 4 месеца са 1500$ общо платени,но те се възстановяват след като се прибереш в България,така че и те са доход,който взимаш по-късно .......
            Пак казвам пари остават ако не пътуваш и не харчиш за техника

Коментар

• Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнение
              Да баце, от цивилизационно възпитателна гледна точка, позлите далеч надхвърлят финансовите. Смешно е, че някой тук го сравняваше с на морето у нас. На морето у нас е за несериозни и айляци. Средата в България е токсична - чалга, джуки, протеини, тунинг, селски примадони - малки хора с малки души. В такава среда и хора с чудесни вътрешни заложби пропадат. Хубавото на Америка е, че дава шанс на всеки да успее, стига да работи тежко и да е готов наистина да даде всичко от себе си. Ако си точен и работиш усърдно, ще получиш награда, и всички ще се държат с уважение към теб. Няма значение дали шуренайката на баткото на еди кой си, дето е бил министър за 3 месеца преди 5 години те познава или не.
              Да хубавото на Америка е че ти дава шанс да бачкаш като ненормален по 16 часа на ден да имаш 200000-300000 долара кредити да няма с кого една дума да си кажеш.Дава възможност кат смениш лявата ръка с дясната да си мислиш че си с друга жена.Като се разболееш си губиш работата и ти връчват фактура с минимум четирицифрена сума без да са те излекували.Болнични няма отпуската е 14 дена.Никой не го вълнува докато си болен с какво плащаш наема здравната осигуровка и какво ще ядеш.Ако мама и тати не пратят пари от България мача приключва.

Коментар

• Първоначално изпратено от PapilloN* Разгледай мнение
                Говорим за 80 часа работа на седмица в моя случай ......Никой не работи по 40

Иначе не ме разбирай погрешно ...... И аз съм на мнение,че не всичко е цветно в Америка за бригадирите .....Всеки един долар се изкарва с труд и никой не плаща,ако не получава в замяна нещо ..... Това е причината да се прибера и да ходя всяко лято,но до там само за лятото ..... Живота не е лесен там и който си мисли обратното много е сбъркал
                Я сега ама честно напиши всичко.Как отиде колко ти струваше кога си намери втората работа и колко ти плащаха на час?Колко струваше квартирата колко са данъците колко храната и колко време беше там?Ама честно без изхвърляции

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                  Бок си!
                  Когато си прав прав си.

Коментар

• Аз пък,като върл туземец (още месец де) ,без да съм мърдал зад граница,си правя изводите така:
                    Зелен си още ,от "гъз път да види" прозира,че мерака е да отидеш и да се върнеш забогатял. Бе колко ще си се замогнал бре,и да докараш пари,ще ги профукаш за има-няма 3-4 месеца и едва ли ще успееш да затвориш цикъла.Готови пари се 'арчат лесно
                    Целта ти требе да е ориентирана в сериозно проучване на място,дали мястото ще е по-добро за местоживеене спрямо БГ ,т.е да проучиш лично дали си заслужава да емигрираш Инак упражнението е безсмислено.
                    Относно парите - амииии ,чета и разбирам:
                    Женско - 15-20к
                    Мъжко 3-7к
                    Абе само аз ли съм подозрителен бре .... ква е таз дискриминация ... или жените са с една "професия" повече от мъжете .Таааа ... значи средно требе да е към 10к, но явно парите изтичат от мъжката част към женската (как ли ) ,а знаем че парите не се изпаряват - просто си сменят притежателя
                    В заключение - дори и да не ти хареса за доживотно местообитание,поне ше ги видиш нашите убавци как се държат там ..... и се моли да не ги виждаш,когато са тук (все едно са изнамерили начин да правят злато от пясък ,и са забравили какво са правили за пакет макарони )
                    Където и да е по света - работодател,щом е имал акъл да създаде бизнес,едва ли ще го е загубил впоследствие ,за да си подарява парите за ненормални заплати за служители,временно пребиваващи.

Успех
                    Страхът трудно се преодолява само със знания

Коментар

• Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнение
                      Да баце, от цивилизационно възпитателна гледна точка, позлите далеч надхвърлят финансовите. Смешно е, че някой тук го сравняваше с на морето у нас. На морето у нас е за несериозни и айляци. Средата в България е токсична - чалга, джуки, протеини, тунинг, селски примадони - малки хора с малки души. В такава среда и хора с чудесни вътрешни заложби пропадат. Хубавото на Америка е, че дава шанс на всеки да успее, стига да работи тежко и да е готов наистина да даде всичко от себе си. Ако си точен и работиш усърдно, ще получиш награда, и всичкци ще се държат с уважение към теб. Няма значение дали шуренайката на баткото на еди кой си, дето е бил министър за 3 месеца преди 5 години те познава или не.
                      Така е бро. Точно си описал всичко и джуките и азисите и протеините. В сравнение с това САЩ не само носи ами направо си СМЪРДИ на култура. Няма Рейбанчета, бицепсчета и гучита. Удоволствие е просто да се разходиш по улицата. Това е то ролята на културата не друго.

Коментар

• Първоначално изпратено от PapilloN* Разгледай мнение
                        +1 То изобщо кой работи 40 където и да е. Това е за пълни ламери. "Lunch, lunch is for wimps". Мачкай и да идват парите. $$$$
                        Custodite sortem vestram

Коментар

• Първоначално изпратено от БОГ Разгледай мнение
                          И нула на нула да си пак ще е по-добре да заминеш отколкото да не заминеш. А ако оставиш парите и печалбите настрани, пак е по-добре да заминеш щото тогава ще имаш база за сравнение и ще можеш да оцениш по достойнство тука списващите световни "ценни кадри" непрестанно пишещи по форуми.
                          Бок си!

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                            Две седмици имат 2*5*8=80 часа.Разделяме 1000/80=12,50 долара на час.И то без квартирата и данъците.Ти май си работил депутат там.Стига се изхвърляйте бе хора стига лъгахте и заблуждавахте.каква е тая мания за изхвърляции не проумявам

Иначе не ме разбирай погрешно ...... И аз съм на мнение,че не всичко е цветно в Америка за бригадирите .....Всеки един долар се изкарва с труд и никой не плаща,ако не получава в замяна нещо ..... Това е причината да се прибера и да ходя всяко лято,но до там само за лятото ..... Живота не е лесен там и който си мисли обратното много е сбъркал
                            Last edited by PapilloN*; 04.02.2015, 22:02.

Коментар

• Първоначално изпратено от БОГ Разгледай мнение
                              И нула на нула да си пак ще е по-добре да заминеш отколкото да не заминеш. А ако оставиш парите и печалбите настрани, пак е по-добре да заминеш щото тогава ще имаш база за сравнение и ще можеш да оцениш по достойнство тука списващите световни "ценни кадри" непрестанно пишещи по форуми.
                              Да баце, от цивилизационно възпитателна гледна точка, позлите далеч надхвърлят финансовите. Смешно е, че някой тук го сравняваше с на морето у нас. На морето у нас е за несериозни и айляци. Средата в България е токсична - чалга, джуки, протеини, тунинг, селски примадони - малки хора с малки души. В такава среда и хора с чудесни вътрешни заложби пропадат. Хубавото на Америка е, че дава шанс на всеки да успее, стига да работи тежко и да е готов наистина да даде всичко от себе си. Ако си точен и работиш усърдно, ще получиш награда, и всички ще се държат с уважение към теб. Няма значение дали шуренайката на баткото на еди кой си, дето е бил министър за 3 месеца преди 5 години те познава или не.
                              Custodite sortem vestram

Коментар

• И нула на нула да си пак ще е по-добре да заминеш отколкото да не заминеш. А ако оставиш парите и печалбите настрани, пак е по-добре да заминеш щото тогава ще имаш база за сравнение и ще можеш да оцениш по достойнство тука списващите световни "ценни кадри" непрестанно пишещи по форуми.

Коментар

Working...
                                X