IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Бригада в САЩ с кредит при висок долар.

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ABPAM Разгледай мнение
    Хора, вие на какво ми обърнахте темата?! Аз питайки, очаквах да прочета нещо за петроли, бичи, мечи истории... А, вие какво? Единия - в Америка не е хубаво да се живее, а пък другия - То па, щото у Бългаско е цвете! Явно някъде аз съм пропуснал да кажа нещо, та ето ви допълнителна информация:

Студент съм в Свищов, 22 годишен, 3-ти курс МИО (Международни Икономически Отношения).Преди това съм завършил Търговската гимназия, пак в Свищов (т. нар. Икономическия техникум). Имам известна представа от икономика, но поради естеството на форума, очквах професионална терминология, затова помолих за обяснения в скоби.

Отивам в САЩ, имам уредена работа в увеселителен парк за 7,50 $/час и нямам намерение след бригадата да си купувам апартамент, вила, гараж, булка или каквото и да е. Просто искам да си върна кредита и да не се прецакам за един нищо и никакъв курс Долар-Лев. Вече споменах, че отивам повече заради изживяването, а не толкова заради парите. Не познавам човек (100% има, но не са толкова голяма част), който да е отишъл и да не е изкарал пари за погасяване на кредита.

Кажете ми нещо по въпроса, който съм питал! Няма да ходя в Щатите да живея нелегално. Не се разправяйте дали е по-хубаво от тука, защото това е много субективно и с никой от вас не сме били на маса, за да знаете какво, аджеба, мога да работя навън и какво ще ми допадне. Отивам на студентска бригада. Май месец (дай Боже) летя нататък, Октомври си хвъркам насам. Толкова. Колко пари ще изкарам си е мой проблем. Както спомена Наивник по-долу, обърнахте темата на агитация и анти-агитация, относно бригадите. Един дава пример с познати, които са ходили на бригада - трима почват да пишат, как не може да бъде това, намесвате заплатите в Плевен... Хора, срамота! Georgi, пък даже писал, че му се ходи за риба. Нямам думи. Разочарован съм от този форум. Благодарности на хората, които ми отговориха на въпроса и не писаха излишни неща!. Благодаря и на хората, които дадоха пример с познати бригадири, въпреки че не е тук мястото, ама нататък се извъртя темата! Останалите мога да ги посъветвам (понеже, както гласи поговорката, акълът не е х**, че да му го набиеш) да не пишат излишни неща в темите на хората, ами да отговорят на въпроса ако могат, ако ли не - да не пишат.
    За да елимираш един риск и то относително, първо трябва да го дефинираш и после търсиш варианти за хеджиране, които също имат своя разход - цената да прехвърлиш риска на друг. Обади се на финансов брокер, помоли да ти предложи най-доброто за твоя случай и каква е цената да си ограничиш валутния риск за 2800$. Ако те устройва ...
    Можеш и с всяка заплата да купуваш евро, ако курсът е близък или по-добър от този при взимането на кредита. Така сам ще се хеджираш до цената, на която си приел заемния ресурс. Може и да загубиш бъдещи ползи, ако еврото продължи спада си...

Хаплив си към форума, затова ми хрумва, че можеш да пуснеш въпроса във фейса ти(например) и колегите ти от МИО-то да дадат мнението си. Надявам се, да има разнообразие и да не се ограничава курса на долара до ...какви запаси щели да купуват Щатите!
    Както започнах - първо си дефинирай риска и вероятността да се случи.

Относно темата - твоя е, но и за всеки следващ, който ще има подобни питания, включително и такива, които се интересуват само от студентските бригади и вместо да пускат нови теми ще четат тук мнения на хора, минали по този път.

Коментар

• Моят съвет е да не се притесняваш за курса на долара и зависимостта му от цената на петрола. Точно тази цена в момента се използва за всякакви политически цели на международно ниво, и едва ли има начин да се предвиди какво ще се случи с нея тази година. Еврото също би могло да се изстреля във всякакви посоки в зависимост от Гърция, Русия, и куп други фактори. На твое място не бих се занимавал с валути изобщо.

Много по-важно ще бъде да си направиш бюджет и после да го следваш. И като ти казвам бюджет нямам предвид колко ще ти струва престоя където ще спиш плюс някаква сума за храна и айде, готово. Транспорт, телефон, развлечения, непредвидени разходи. Здравеопазването в Щатите понякога излиза много скъпо, така че бъди сигурен какво е включено и какво не е включено в застраховката която ще имаш.

Действаш ли по този начин няма как курс да те изненада неприятно после, освен ако междувременно не е станала трета световна война.

Коментар

Отговарям поименно.

nradev, дали си заслужава си е моя преценка, не е свързано с въпроса ми.

Сините камъни, става въпрос за Arnolds Park, Айова.

ceneto, прав си за разходите. Относно късите и дълги позиции, не мисля, че е много удачно да вложа в борсови операции пари, които са кредит, малко като с чужда пита да правиш помен, ама далеч по-рисковано.

Бате Пешо, като ми смяташ въпроса за смешен, недей ми драска в темата или ме докладвай на модераторите, тях с тая цел ги има.

glory, не се гневя на хората, които са споделили житейски опит, даже съм им благодарен. Гневя се на тези, които представа нямат за какво иде реч, дават грешна информация (тъй като не става въпрос дали нещо е черно или бяло, а става въпрос за работа в страна, с много различни регони, работодатели и т.н.) и спамят. Просто съм задал един конкретен въпрос, казал съм с каква информация разполагам и питам как биха постъпили хората в конкретната ситуация.

andy2000 (както и останалите, спорещи дали може да си дойдеш от САЩ с пари за Q7-ца или ще ти стигнат само за една вечер с компаньонка), стига сте спорили! Ако искате, ще пусна една отделна тема „Да ходя ли на студентска бригада или на екскурзия, или на морето и пр. и пр., или да си драпам атрибутите цяло лято? Вие как бихте постъпили?“ (малко по-всеобхватно), пък там пишете на кого свако му мил чинии в Аляска или етърва му брала грозде в Испания. Още повече, написал съм, че ще бъда с приятели там, отиваме група, така че дали ще е забавно или не, мисля, че няма нужда от коментар.

supertrader, оценявам факта, че си писал по темата! Относно заплатата, 7,50 $/час при десетчасови смени само при един работодател.

Kiro, със сигурност ще търся и втора работа, но да не дърпам дявола още от България. А ако оценката ми за форума е в противоречие с проблема ми, това значи ли, че мнение от сорта на „Оставяй я Америка, ставай пицар у нашенско!“ е резонно? Въпросът ми не е „Как да си дойда милионер от Щатите?“, а „Как да си минимизирам загубите от курса при връщане на кредита? Мнения, коментари, прогнози, зависимости“. Възпитанието ми и начина ми на живот нямат нищо общо с темата.

Тъпо парче и всички, с които спориш, айде стига писахте странични неща за заплати и ядене. Ако имате да кажете нещо по темата - кажете! Тази тема освен на мен, може да помогне и на други хора след време.
        Браво младеж!!!

Коментар

• Леле това ми напомни и на моята бригада...
          Беше ми вместо казарма. Сцепих се от бач в едни заводи и почти никъде не пътувах..
          Равносметката беше, че бях спестил едни 5 хиляди лева след като погасих кредита. И аз бях теглил кредит...
          Сега си вадя 10-20 хил. лева месечно. Да се чуди човек за какво съм се трепал толкова тогава?!?! Вместо да си гледам кефа и обикалям из сащ...

Не се прецаквай като мен. Отиди си на това пътуване и гледай да се върнеш без пукнат лев. Ако успееш, значи бригата е била 100% успешна И хич да не ти дреме колко струвал петролът пък паундът и т.н.
          Късмет!!!

Коментар

• Отговарям поименно.

nradev, дали си заслужава си е моя преценка, не е свързано с въпроса ми.

Сините камъни, става въпрос за Arnolds Park, Айова.

ceneto, прав си за разходите. Относно късите и дълги позиции, не мисля, че е много удачно да вложа в борсови операции пари, които са кредит, малко като с чужда пита да правиш помен, ама далеч по-рисковано.

Бате Пешо, като ми смяташ въпроса за смешен, недей ми драска в темата или ме докладвай на модераторите, тях с тая цел ги има.

glory, не се гневя на хората, които са споделили житейски опит, даже съм им благодарен. Гневя се на тези, които представа нямат за какво иде реч, дават грешна информация (тъй като не става въпрос дали нещо е черно или бяло, а става въпрос за работа в страна, с много различни регони, работодатели и т.н.) и спамят. Просто съм задал един конкретен въпрос, казал съм с каква информация разполагам и питам как биха постъпили хората в конкретната ситуация.

andy2000 (както и останалите, спорещи дали може да си дойдеш от САЩ с пари за Q7-ца или ще ти стигнат само за една вечер с компаньонка), стига сте спорили! Ако искате, ще пусна една отделна тема „Да ходя ли на студентска бригада или на екскурзия, или на морето и пр. и пр., или да си драпам атрибутите цяло лято? Вие как бихте постъпили?“ (малко по-всеобхватно), пък там пишете на кого свако му мил чинии в Аляска или етърва му брала грозде в Испания. Още повече, написал съм, че ще бъда с приятели там, отиваме група, така че дали ще е забавно или не, мисля, че няма нужда от коментар.

supertrader, оценявам факта, че си писал по темата! Относно заплатата, 7,50 $/час при десетчасови смени само при един работодател.

Kiro, със сигурност ще търся и втора работа, но да не дърпам дявола още от България. А ако оценката ми за форума е в противоречие с проблема ми, това значи ли, че мнение от сорта на „Оставяй я Америка, ставай пицар у нашенско!“ е резонно? Въпросът ми не е „Как да си дойда милионер от Щатите?“, а „Как да си минимизирам загубите от курса при връщане на кредита? Мнения, коментари, прогнози, зависимости“. Възпитанието ми и начина ми на живот нямат нищо общо с темата.

Тъпо парче и всички, с които спориш, айде стига писахте странични неща за заплати и ядене. Ако имате да кажете нещо по темата - кажете! Тази тема освен на мен, може да помогне и на други хора след време.

Коментар

• Първоначално изпратено от Тъпо парче Разгледай мнение
              Абе, а за 27$ ко ще кажеш?
              Давай по смело кво е това 27 долара направо 1000 да не се мъчат ей

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                Това с 15 долара на час нещо се е поизхвърлила и то доста.
                Абе, а за 27$ ко ще кажеш?

Коментар

• Бате Пешо

Там имат много ресторанти в които плащаш 5 долара вход и се храниш колкото можеш, мои приятели от Чикаго когато са на път като шофьори на камиони се хранят БЕЗПЛАТНО по бензиностанциите, основно са две вери бензиностанции и се конкурират да ги привличат да зареждат - имат си ресторантчета в които хапваш без да плащаш сметка. Тук в Лукойл се плаща всичко и то доста скъпо.
                  Лоша работа тези деца ще отидат и ще видят как живеят изгнилите американци и после как ще ги превъзпитавате в комунизъм или капитализъм при който единия е хванал другия за гушата просто не ЗНАМ, голям проблем.
                  D.Y.F-091066

Коментар

• Момче, ще ти излезе сметката само, ако работиш на 2 или 3 места..
                    Що се отнася до оценката ти за форума, тя е в пълно противоречие с проблема ти..Ние от къде да знаем как си възпитан да работиш и харчиш..Тук е верен принципа на китайците- превзели света с икономиката си- Много работа , много скромен и непретенциозен живот..И няма какво да се сърдиш- тук има хора , за които твоите 1000 долара са джобни пари...Учи се и работи много, за да станеш и ти като тях..

Коментар

• ABPAM

Курса долар - лев едва ли ще се промени в твой ущърб сериозно, може обаче докато се върнеш да се окаже че се е променил значително в твоя полза покрой евро - долар.Еврото ще пада и би трябвало много да падне така както се очертава и доларите които ще ти останат просто не ги сменяй за левчета или евра, че ще си ходил бедава да работиш. След немного време при всички положения еврото ще се обезцени драстично.7.5 долара на час са прилични пари - 60 за 8 часа и 100 на ден. Тук на пишман бизнесмените бивши комунисти свят им се завива ако трябва да плащат на български работник такива пари за ден работа.
                      D.Y.F-091066

Коментар

• [QUOTE=Бате Пешо;1059768137]
                        Първоначално изпратено от Сините камъни Разгледай мнение

Това с 15 долара на час нещо се е поизхвърлила и то доста.Депутатите вземат по толкова.като чета кви митове и легенди се пишат тука направо не е за вярване.Пишат и си вярват.Истината е друга и незнам защо се премълчава.Там тия четири месеца няма да има с кой дума да си кажеш само бачкане ядене и сън.Който не вярва нека отива.И да внимава да не се разболее щото ще види кон боб яде ли.Четрима души в ресторант сметка 300 долара без бакшиша.Там е прието бакшиша да е процент от сметката.Иначе водата е безплатна.И да не си помислите че тия 300 долара са за много неща,Супа +телешка пържола малко зеленчуци и бутилка вино за четиримата.С 10 долара мое си вземеш сандвич или пица.
                        Голяма част от написаното е доста далеч от истината.
                        15 долара не са малко, но е възможно.Има много българи и всякакви други чужденци и купона е на 6.Като отиваш за пари - нормално е да има бачкане... Прави се една застраховка и забравяш за коня и боба.Ресторантите са скъпички, но все пак не за това отиваш.Има и по-евтини ресторанти, така че всеки сам си преценява.

Коментар

• Авраве, момче младо
                          Не се гневи на колегите. Те имат жизнения опит и искат да те предпазят от житейските несгоди. Да, с това почасово заплащане ще успееш да си върнеш заема ако работиш достатъчно часове и не харчиш излишно.Тази сметка и ти сам си я направил. Ти питаш кое е по-изгодно, как да постъпиш, ще пада ли долара, ще се качва ли ? РИСК ! Това е, никой не може да предвиди как ще се развие твоята трудова дейност там и каква ще бъде ситуацията м.септември 2015 г.
                          И малко житейска история. Моята дъщеря ходи на бригада в Англия преди години за 4 месеца.Първият месец работеше на полето и в оранжерия - бране ягоди. Кошмар и едва успяваше да си покрие храната.След това във фабрика с over time.Там беше много доволна.Върна се с пари и след като си покри първоначалните разходи остана доволна.
                          В същото време син на моя колежка също беше в Англия, но на друго място.Нямаха достатъчно работа, прехвърляха ги от място на място. Накрая едва успя да си върне заема.
                          Мога да пиша още много, но не искам да те отегчавам.The choice is yours !

Коментар

Хора, вие на какво ми обърнахте темата?! Аз питайки, очаквах да прочета нещо за петроли, бичи, мечи истории... А, вие какво? Единия - в Америка не е хубаво да се живее, а пък другия - То па, щото у Бългаско е цвете! Явно някъде аз съм пропуснал да кажа нещо, та ето ви допълнителна информация:

Студент съм в Свищов, 22 годишен, 3-ти курс МИО (Международни Икономически Отношения).Преди това съм завършил Търговската гимназия, пак в Свищов (т. нар. Икономическия техникум). Имам известна представа от икономика, но поради естеството на форума, очквах професионална терминология, затова помолих за обяснения в скоби.

Отивам в САЩ, имам уредена работа в увеселителен парк за 7,50 $/час и нямам намерение след бригадата да си купувам апартамент, вила, гараж, булка или каквото и да е. Просто искам да си върна кредита и да не се прецакам за един нищо и никакъв курс Долар-Лев. Вече споменах, че отивам повече заради изживяването, а не толкова заради парите. Не познавам човек (100% има, но не са толкова голяма част), който да е отишъл и да не е изкарал пари за погасяване на кредита.

Кажете ми нещо по въпроса, който съм питал! Няма да ходя в Щатите да живея нелегално. Не се разправяйте дали е по-хубаво от тука, защото това е много субективно и с никой от вас не сме били на маса, за да знаете какво, аджеба, мога да работя навън и какво ще ми допадне. Отивам на студентска бригада. Май месец (дай Боже) летя нататък, Октомври си хвъркам насам. Толкова. Колко пари ще изкарам си е мой проблем. Както спомена Наивник по-долу, обърнахте темата на агитация и анти-агитация, относно бригадите. Един дава пример с познати, които са ходили на бригада - трима почват да пишат, как не може да бъде това, намесвате заплатите в Плевен... Хора, срамота! Georgi, пък даже писал, че му се ходи за риба. Нямам думи. Разочарован съм от този форум. Благодарности на хората, които ми отговориха на въпроса и не писаха излишни неща!. Благодаря и на хората, които дадоха пример с познати бригадири, въпреки че не е тук мястото, ама нататък се извъртя темата! Останалите мога да ги посъветвам (понеже, както гласи поговорката, акълът не е х**, че да му го набиеш) да не пишат излишни неща в темите на хората, ами да отговорят на въпроса ако могат, ако ли не - да не пишат.
                            Ми въпроса ти е смешен бе младеж. хилядата долара дето я се върнеш с тях я не.какъв курс какви пет лева. Няма никакво значение дали курса ще пада или ще се вдига.
                            Last edited by X_Y; 05.02.2015, 11:40.

Коментар

• [QUOTE=Сините камъни;1059768117]
                              Първоначално изпратено от PapilloN* Разгледай мнение
                              Така ... Иначе сядането в ресторант е от порядъка на 10$ ....../QUOTE]

Момче, кои са тия американски ресторанти?
                              Да не си се объркал с Макдоналса?

Да, ако има късмет човек, може и да изкара пари.
                              Племенницата ми работи на Аляска четири месеца летния сезон и там бабите дават много бакшиши.

Цупеше се на 100 долара бакшиш на ден. Но, квартира не плащаше и храна също.

Върна се с около $10 000, но никога не сме правили сметка.

Другата ми племеница работеше на три работи на някакъв остров, направи си удоволствието да се поразходи и толкоз.
                              Едната работа, чистеше къщи, на другата стрижеше тревата пак на някакво имение и се хвалеше, че там и давали $15 на час, за третата не помня.

...............................................
                              Лично аз, преди години, с очите си видях, такива студенти, да продават цветя по пътищата! Беше ужасно!
                              Казваха, че им вземат документите и така ги принуждават да работят, каквото им се каже.
                              Може времената да са се променили, незнам, но ресторант за $10 е направо смехория, освен ако не е някоя верига, която му се струва че е ресторант!

И все пак отивай, момче!
                              Всеки с късмета си!

В кой град отиваш, не каза....
                              И не искай във форум да намериш отговор на въпроса си.

Със сигурност ще изкараш добре, емоцията си емоция!
                              Това с 15 долара на час нещо се е поизхвърлила и то доста.Депутатите вземат по толкова.като чета кви митове и легенди се пишат тука направо не е за вярване.Пишат и си вярват.Истината е друга и незнам защо се премълчава.Там тия четири месеца няма да има с кой дума да си кажеш само бачкане ядене и сън.Който не вярва нека отива.И да внимава да не се разболее щото ще види кон боб яде ли.Четрима души в ресторант сметка 300 долара без бакшиша.Там е прието бакшиша да е процент от сметката.Иначе водата е безплатна.И да не си помислите че тия 300 долара са за много неща,Супа +телешка пържола малко зеленчуци и бутилка вино за четиримата.С 10 долара мое си вземеш сандвич или пица.

Коментар

... Просто искам да си върна кредита и да не се прецакам за един нищо и никакъв курс Долар-Лев. Вече споменах, че отивам повече заради изживяването, а не толкова заради парите. Не познавам човек (100% има, но не са толкова голяма част), който да е отишъл и да не е изкарал пари за погасяване на кредита.

Кажете ми нещо по въпроса, който съм питал! .......
                                вероятно разходите да си хеджираш кредита ще са доближат до това, което евентуално ще загубиш
                                отвори си дълга позиция EUR/USD
                                или къса USD/BGN
                                “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

Working...
                                X