IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Бригада в САЩ с кредит при висок долар.

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Някой може ли да ми каже как стоеше въпроса със студентските заеми, само за редовните студенти ли се отпускаха или и задочниците могат да се възползват от тях?

Коментар

• Има много момчета от провинцията, които имат мотивацията и хъса за промени, бързи пари, благополучие и мадами. В това няма нищо лошо разбира се, стига да е подплатено и да не мачкат хора по пътя си. Препоръчвам на колегата да отиде и в NY и да разгледа. Има какво да се види,

Коментар

• Този "наш " Аврамчо е следващият минфин на България.....И този път ще попаднем на ценен кадър от Свищовския техникум.....Щото мисли за курсови разлики, печалби, рискове от инвестицията и кредита....БРАВО !
        Тръгвай и бачкай....

Коментар

• Първоначално изпратено от Jason_Thorn Разгледай мнение
          Ми седи тука роб на герб дпс и бсп за 1 лв на час! Аман от задръстени катили.
          Ми аз седя тука и тука ще си остана.Вземам много многооооооо над 1 лев на час.И не ми пречат нито БСП нито ДПС нито ГЕРБ нито никой политик.На тоя дето тук му пречат политиците където и по света да отиде все някой ще му пречи.

Коментар

• Първоначално изпратено от d333 Разгледай мнение
            Да бе... да ходя да им ставам доброволно роб на ония наглеци за 7 долара на час. Няма начин.... Ама младежда проста, не вдява как ги експлоатират. Че и заеми вземат да стигнат до "обетованата земя". Тоя свят се е побъркал напълно.
            Ми седи тука роб на герб дпс и бсп за 1 лв на час! Аман от задръстени катили.
            Bulls make profits, bears make profits, only the hungry pigs get slaughtered. Don't be a hungry pig!

Коментар

• Първоначално изпратено от illusion Разгледай мнение
              Чак ми става смешно, като чета колко оптимистично се изказват хората за изкарани пари в УСА. От познатите ми които са ходили на бригада(над 10 човека) само един се върна с по голяма сума - 6000$ и то с яко бачкане на 2 места. Прибра се отслабнал с 9кг, като е ял възможно най евтиното. Сега работи на престижна позиция в БГ и думите му относно бригадите са - че ca чист авантюризъм, на който само млад и зелен човек би се навил. Толкова за него. Останалите бяха близо около 0-та. Утешаваха се с това, че са си накупили маркови дрешки от УСА и че са видели свят. Имаше и такива, които не казват с колко са се върнали, защото най вероятно са били на -.
              Моето мнение е, че един работещ студент изкарващ около 1000лв, с известни ограничения, може да спести в БГ също толкова пари колкото би изкарал в Щатите, без да поема излишни рискове

Пропускаш възможността да пътува, да опознае хора от цял свят, да си усъвършенства езика, както и да изкара малко повече пари. При всеки, разбира се, е различно... То мнението е като дупето, нали знаеш!

Коментар

• аврамчо, кой ти е втълпил, че есента долара ще падне и ще загубиш от курсови разлики

авраме, ами, ако долара се изравни с еврото зимата? ................ замислил ли се над този вариант?

единственото разумно мнение в цялата тема:

Първоначално изпратено от Abnell Разгледай мнение
                Моят съвет е да не се притесняваш за курса на долара и зависимостта му от цената на петрола. Точно тази цена в момента се използва за всякакви политически цели на международно ниво, и едва ли има начин да се предвиди какво ще се случи с нея тази година. Еврото също би могло да се изстреля във всякакви посоки в зависимост от Гърция, Русия, и куп други фактори. На твое място не бих се занимавал с валути изобщо.

Много по-важно ще бъде да си направиш бюджет и после да го следваш. И като ти казвам бюджет нямам предвид колко ще ти струва престоя където ще спиш плюс някаква сума за храна и айде, готово. Транспорт, телефон, развлечения, непредвидени разходи. Здравеопазването в Щатите понякога излиза много скъпо, така че бъди сигурен какво е включено и какво не е включено в застраховката която ще имаш.

Действаш ли по този начин няма как курс да те изненада неприятно после, освен ако междувременно не е станала трета световна война.

Коментар

• Първоначално изпратено от ABPAM Разгледай мнение
                  Здравейте,
                  Това лято ми предстои да ходя на студентска бригада в САЩ, за която ми се налага да тегля кредит от около 5000 лв. Притеснява ме обаче фактът ... Изобщо, как е най-удачно да постъпя в подобна ситуация и какво бихте направили вие?
                  Аврам,
                  ходил съм на бригада в САЩ, ама преди 20г., така че мнението ми е от малко по-друга гледна точка ...
                  Ще дадеш 5К за да отидеш. Ще имаш работа, ще изкараш пари, и независимо от курса на долара - ще върнеш по-голямата част от дълга си. $5 на час, по 10 часа на ден, по 100 дни бригада - ето ти $5К. Дори и да си вътре с $1000, или дори $2000 (малко вероятно) - за цената от $2000 ще си видял много, и ще имаш спомени за цял живот. Да не говорим че ще изградиш мнение по много въпроси по начин, по който с книги и филми не става. Така че - както и да го погледнеш си струва. Живота е много повече от $2К, използвай момента.
                  Успехи!
                  life is simple and clear when you make the right choices

Коментар

• Да бе... да ходя да им ставам доброволно роб на ония наглеци за 7 долара на час. Няма начин.... Ама младежда проста, не вдява как ги експлоатират. Че и заеми вземат да стигнат до "обетованата земя". Тоя свят се е побъркал напълно.

Коментар

• Тя темата си е малко спамска, така или иначе.
                      Но то всичко свързано със САЩ си е спам!

Коментар

• Между другото, ако студента има късмет, може там да си обмени парите, макар че курса за обмен няма да е като на нашите бюра.

Или да прати пари на родителите си, те ги обменят, докато курса е добър евентуално и му покриват дълга.
                        На $3 000 ще му вземат $60 с MoneyGram.

Само да има пари за обмен и да не чака 4 месеца, докато се върне.

Коментар

• [QUOTE=Бате Пешо;1059768137][QUOTE=

Това с 15 долара на час нещо се е поизхвърлила и то доста.Депутатите вземат по толкова.като чета кви митове и легенди се пишат тука направо не е за вярване.Пишат и си вярват.Истината е друга и незнам защо се премълчава.Там тия четири месеца няма да има с кой дума да си кажеш само бачкане ядене и сън.Който не вярва нека отива.И да внимава да не се разболее щото ще види кон боб яде ли.Четрима души в ресторант сметка 300 долара без бакшиша.Там е прието бакшиша да е процент от сметката.Иначе водата е безплатна.И да не си помислите че тия 300 долара са за много неща,Супа +телешка пържола малко зеленчуци и бутилка вино за четиримата.С 10 долара мое си вземеш сандвич или пица.[/QUOTE]

За $15 долара, за стригане на тревата, и аз не повярвах, но не ми беше работа да разпитвам племенницата си подробно, не ми е работа.

Затова и казах, че се върна без пари,
                          Казва, че ги е пръснала там, макар и в това се съмнявам, защото един път каза, че не са ходели до града , а са си стоели в квартирата.

Но иначе за емоция, защо не!

Докато са млади им е времето.

Другата ми племенница се върна наистина с около $10 000, защото явно ги вкара в един бизнес, беше видимо.
                          Но тя не плащаше квартира и храна, работеше в ресторант в Аляска, летния сезон, когато по заможните американски пенсионери си търсят място за емоции. Тя каза, че парите са най-вече от бакшиши.
                          Но това беше поне преди седем осем години.
                          Сега може нещата да са тотално различни.
                          Last edited by Сините камъни; 05.02.2015, 22:36.

Коментар

• Първоначално изпратено от illusion Разгледай мнение
                            Чак ми става смешно, като чета колко оптимистично се изказват хората за изкарани пари в УСА. От познатите ми които са ходили на бригада(над 10 човека) само един се върна с по голяма сума - 6000$ и то с яко бачкане на 2 места. Прибра се отслабнал с 9кг, като е ял възможно най евтиното. Сега работи на престижна позиция в БГ и думите му относно бригадите са - че ca чист авантюризъм, на който само млад и зелен човек би се навил. Толкова за него. Останалите бяха близо около 0-та. Утешаваха се с това, че са си накупили маркови дрешки от УСА и че са видели свят. Имаше и такива, които не казват с колко са се върнали, защото най вероятно са били на -.
                            Моето мнение е, че един работещ студент изкарващ около 1000лв, с известни ограничения, може да спести в БГ също толкова пари колкото би изкарал в Щатите, без да поема излишни рискове
                            Ми намерили са място да се хвалят.Една патка от Американския университет в Благоевград ме убеждаваше че техните студенти си плщат таксата от 10300 долара осигуряват си джобните че и на родителите си помагали....от бригадата в Сашшшшшшшш.Като я попитах наркотици ли са продавали в Щатите се изчерви и нищо не каза.После питах как го правят така че да не ги хванат.А предишния им Президент Хюуайлър ли беше някакъв такъв и той ощипан от щъркел завалийката си мислеше че ние тука си трием гъзо с потнико пикаем срешу ветъро и вадим картофите с бомби

Коментар

• Авраме,какъвто и съвет да напишат хората (и успешен,и неуспешен) могат да попаднат под ударите на КФН, всички по стари участници във форума го знаят това и едва ли някой ще се подлъже.
                              Страхът трудно се преодолява само със знания

Коментар

• Чак ми става смешно, като чета колко оптимистично се изказват хората за изкарани пари в УСА. От познатите ми които са ходили на бригада(над 10 човека) само един се върна с по голяма сума - 6000$ и то с яко бачкане на 2 места. Прибра се отслабнал с 9кг, като е ял възможно най евтиното. Сега работи на престижна позиция в БГ и думите му относно бригадите са - че ca чист авантюризъм, на който само млад и зелен човек би се навил. Толкова за него. Останалите бяха близо около 0-та. Утешаваха се с това, че са си накупили маркови дрешки от УСА и че са видели свят. Имаше и такива, които не казват с колко са се върнали, защото най вероятно са били на -.
                                Last edited by illusion; 05.02.2015, 19:33.

Коментар

Working...
                                X