IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Бригада в САЩ с кредит при висок долар.

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Благодаря много за адекватните отговори! Понеже виждам, че много хора питат „Защо ти е тая Америка?“, ви отговарям. Чували ли сте приказката „гъз път да види“? Еми, за това е Просто проучих как стои въпроса и на база събраните данни (които съм ги събирал, общо взето, по кафетата и на маса ), си вадя извод, че най-неблагоприятният вариант е да се върна с толкова пари, колкото да си върна кредита. Иначе, намерих прилична работа там, ще живея с приятели от университета (групичка от 6 човека сме, а максимума при настаняване е 4 души, така че със споделянето на пространство няма да имам проблеми) и най-важното, ще видя малко свят. А просто за Америка нещата стават по-лесно, затова съм избрал тази дестинация, не че няма врътки за професионален стаж, в Китай например, ама това догодина . Що се отнася до емиграция, дума да не съм чул - САЩ е последното място, където бих емигрирал.
    Иначе по темата, ако курса Октомври месец е 1,4 (в което много се съмнявам) съм назад с около $500, което наистина не е повод за притеснения. Въпреки това, мисля да се вслушам в думите на Грую и да си взема долари за 2500 лв. Благодаря още веднъж, ако имате други предложения, пишете, ще летя най-рано през Май (ако е рекъл Господ ).

Коментар

• Още ли ви клатят да си плащате бригадите бре?
      ЕС отвори за българи, за чий бяс си давате грешните пари на измамници за да ви посредничат?

Коментар

• Първоначално изпратено от reda1 Разгледай мнение
        Не въпроса толкова колко ще взема, а дали ще харчи от изкараните.
        По принцип могат да се искарат между 5-10К$ с яко бачкане!!!
        хайде и аз да се включа - не че някога съм ходил, но не малко мои близки са били.
        Да, могат да се изкарат 5-10К чисти, даже и повече, но реалното, особено за първа година, е не повече от 5К долара. Тези 5К долара се изкарват по следния начин:
        - задължително бачкане на втора работа, просто задължително
        - работа по 14-16 часа на ден
        - почивка - половин ден общо в цялата седмица
        - не харчене на почти нищо по втората думичка от програмата - Work and Travel. Тръгнеш ли да тревълваш, особено ако бачкаш на Източното крайбрежие и се врътнеш до Вегас и Гранд Каньон - улиташ, може и нищо да не върнеш вкъщи
        - това купони, кОрви и т.н. тотално го забравяш - т.е. такива има, свободни душички от бившите соц страни бол, ама тебе те нема у целата схема, щото утре си на бачкане и то яко. Освен ако не можеш да се наспиваш за 4 часа де
        - живееш горе-долу като на общежитие в Бг - в смисъл не в таква мизерия, но с 4-5 човека (или повече) в една къша и споделяте всичко, включително тоалетната

От мен - толкова, ти явно вече си се решил, така че ти желая успех. От мен обаче да знаеш, че 5К долара са едно голямо нищо за 6 месеца гърч и бих те посеветвал да станеш едно пицарче лятото по курортите тук - вземат се отлично пари (вярно с много бачкане) като за студентче, а и купонът тук е значително по-стабилен. Е, няма да видиш америката (то не че и иначе ще я видиш, само ще бачкаш там), но пък и няма да се тревориш за заеми и т.н.

Колкото до долара - моята лична препоръка, тъй като явно си незапознат с пазарите, то не че някой тук може да ти каже какво ще стане след 6 месеца, ако можеше = щеше да е милионер, поне е да хеджираш - т.е. купи си половината необходими ти долари сега, а останалото - след завръщането. така и да се вдигне, и да падне курса, ти ще си с наполовина загуба/печалба, което същност ти е целта, нали - да се минеш по-малко?

Успех, но пак ти казвам - премисли хубаво за бачкането в сащ. Ако не си решил да оставаш като нелегален емигрант там (както правят едно 30% от отишлите по програмата, записвайки някой измислен колеж с парите, които са изкарали от бачкането, за да останат фиктивно и полулегално), то със сигурност ще ти е по-добре като пицарче по нашето черноморие. Аи 6-8 хиляди лева (ако изобщо изкараш толкова) ще ги издумкаш като се върнеш по кОрви за нула време, т.е. просто ще си компенстраш 6-те месеца "каторга" с 2-3 месеца жик-так и след това пак си в начална фаза. Още веднъж - успех
        Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Бат Пешо остави човека да види свят бре, не всичко е пари
          “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

Има има!!!
            По хотелите дават едни 400-500 лефа месечно.
            Тия числа за по 16 часа работа без осигуровка и 7 дни в седмицата!
            Ми що да оди в Америка, тука по-убаво бе!

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
              Теорията и мечтите са едно а практиката и реалностите друго.За да се изкарат повечко пари трябва да се работи на две три места и да не се яде.Работиш по 16-18 часа всеки ден няма събота няма неделя.А ако накрая и работодателя не ти плати кефа ти е сигурен.Не създавайте нереалистични очаквания у млади и неопитни хора.Да не говорим случайно ако се разболее.Кат си плати пътя квартирата и храната и ще е по зле отколкото тука в някой хотел.
              Нещо съвсем не си в час!!!
              ПАРИТЕТНОТО 1,00000 ела здравей !!!:):):):):):):)

Коментар

Теорията и мечтите са едно а практиката и реалностите друго.За да се изкарат повечко пари трябва да се работи на две три места и да не се яде.Работиш по 16-18 часа всеки ден няма събота няма неделя.А ако накрая и работодателя не ти плати кефа ти е сигурен.Не създавайте нереалистични очаквания у млади и неопитни хора.Да не говорим случайно ако се разболее.Кат си плати пътя квартирата и храната и ще е по зле отколкото тука в някой хотел.

Коментар

• Айде оспамихте и таз тема

По темата: не го мисли превалутирането,че ще изгубиш някой лев
                  По важно е какво ще спечелиш:освен парички се печели опит,отваря ти се кръгозора,виждаш големия свят,виждаш мениджмънт на ниво,което тук не може да се види,това е важно,не само кинтите,сега работиш за опит и знания,после ще дойдат парите,бъди търпелив,не трябва парите да са самоцел и водещи,поне на този етап от живота ти.
                  Успех.
                  Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

Коментар

Щото в Америка ще взима сигурно милиони?

Коментар

Има има!!!
                      Щото в Америка ще взима сигурно милиони?

Коментар

Налегни си задника тука щото ще плачеш после.По морето има достатъчно работа
                        Има има!!!

Коментар

• Дали доларът пада, защото петролът поскъпва или петролът поскъпва, защото доларът пада, е малко като яйцето и кокошката.
                          Що се отнася до височината на долара - да е висок, колко да е висок? През 2002 курсът подмина 2.20лв. за гущер. Тогава впрочем "всички" очакваха поскъпване докъм 4/5лв., така че и това с прогнозите е малко несигурно.
                          Валутният риск (т.е. вероятността да загубиш пари заради курса на долара) ти е най-малкия проблем. Ако си здрав и прав, ще изкараш достатъчно пари, за да покриеш тази загуба. Ако (пази боже) стане злополука, ще имаш да връщаш заем, а няма да можеш да изкарваш пари. Т.е. и в двата случая курсът не е чак толкова важен.
                          Имай предвид също, че обмяната на парите не е безплатна.
                          Възползвай се от съвета на Наивник

Коментар

• Първоначално изпратено от ABPAM Разгледай мнение
                            Здравейте,
                            Това лято ми предстои да ходя на студентска бригада в САЩ, за която ми се налага да тегля кредит от около 5000 лв. Притеснява ме обаче фактът, че в момента на изтеглянето курса Долар-Лев ще е висок, а когато се върна (съответно и когато ще си върна кредита), се очаква да е по-нисък. Много хора ме предупреждават, че има пряка зависимост между Петрола и Щатския долар - когато Петрола поскъпва, Долара поевтинява и обратното - а САЩ започват да си пълнят петролния резерв към края на Юли или началото на Август, а това би означавало поскъпване на Петрола, следователно, поевтиняване на Долара. Въпросът ми е дали имам повод за притеснения и ако да, как е най-добре да реагирам - да си прехвърля ли парите в скъпи долари, в момента на изтегляне на кредита (студентски кредит е и имам право да го тегля само в Лева), или с доларите от бригадата да си купя Лева и тогава да го погася (вероятно на по-нисък курс, ако е вярна тази зависимост)? Изобщо, как е най-удачно да постъпя в подобна ситуация и какво бихте направили вие?

P. S.: Мина ми през ума и да купувам Евро, Паунд или някаква друга валута, докато съм в САЩ, след което да обменя нея в Лева и да си погася кредита.

P. P. S.: Не разбирам финансовата терминология, затова моля, ако я използвате, слагайте кратки пояснения в скоби
                            Проучи и дали бачкането не е на обществани начала. Там е доста разпространено, за безработни,, дето живеят на социална издръжка, общините да предлагат такава, неплатена работа. Колкото да се чувстват ангажирени в обществото. Нещо като нашето, "от социални помощи към заетост". И има разни агенциики, дето срещу хубавка комисионна почват да предлагат тязи работа по цял свят. Познавам две студентки, дето заминаха на такава бригада, и от там приплакаха на техните да им пратят пари че да се приберат!!

Коментар

Здравейте,
                              Това лято ми предстои да ходя на студентска бригада в САЩ, за която ми се налага да тегля кредит от около 5000 лв. Притеснява ме обаче фактът, че в момента на изтеглянето курса Долар-Лев ще е висок, а когато се върна (съответно и когато ще си върна кредита), се очаква да е по-нисък. Много хора ме предупреждават, че има пряка зависимост между Петрола и Щатския долар - когато Петрола поскъпва, Долара поевтинява и обратното - а САЩ започват да си пълнят петролния резерв към края на Юли или началото на Август, а това би означавало поскъпване на Петрола, следователно, поевтиняване на Долара. Въпросът ми е дали имам повод за притеснения и ако да, как е най-добре да реагирам - да си прехвърля ли парите в скъпи долари, в момента на изтегляне на кредита (студентски кредит е и имам право да го тегля само в Лева), или с доларите от бригадата да си купя Лева и тогава да го погася (вероятно на по-нисък курс, ако е вярна тази зависимост)? Изобщо, как е най-удачно да постъпя в подобна ситуация и какво бихте направили вие?

P. S.: Мина ми през ума и да купувам Евро, Паунд или някаква друга валута, докато съм в САЩ, след което да обменя нея в Лева и да си погася кредита.

P. P. S.: Не разбирам финансовата терминология, затова моля, ако я използвате, слагайте кратки пояснения в скоби
                              Браво бе, ти за една бригада, егати анализа направи
                              Като се изключи пряката зависимост на долара и петрола обаче, всичко останало я се случи, я не. Приеми възможна загуба от около 20% максимум и си свиркай, поне що касае кредита. Това са 500$ които може да изработиш с лекота. Втора работа и т.н.
                              Наблегни на втората част от WORK AND TRAVEL
                              Успех мислещо момче, но не си затормозявай мозъка за 500 долара!!! Използвай енергията за тормоз другаде!!!

Коментар

Здравейте,

Налегни си задника тука щото ще плачеш после.По морето има достатъчно работа

Коментар

Working...
                                X