IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Телефонни обаждания от Инвесторс ЕООД

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Инвесторс ЕООД

    Благодаря за бързата реакция.Обаче от прочетеното разбирам,че няма смисъл да водя дело,защото няма кой да ми помогне.Щом КФН си измива ръцете с това ,че щом нямат лиценз Инвесторс и другите подобни , не са гарантирани от Фонда за компенсиране на инвеститорите в ценни книжа......
    Друго ми е много интересно.Всеки,дори, слабо заинтересован в тази сфера знае ,че тези "фирми " нямат лиценз,КФН също знае това ,но въпросните фирми не спират работа.Защо?Нали е противозаконно!Да,аз изгорях и съм предубеден,но има още нищо неподозиращи хора,които ще се вържат и ги очаква същият крах.Нямали как и къде може да се подаде сигнал и тези фирми да бъдат затворени?
    Аз не вярвам да си възвърна парите от Инвесторс,но необходимо ли е и други,наивни,да пострадат?

    Коментар


    • Позволявам си да копирам цялата статия, дано е в помощ и на други!

      Първоначално изпратено от dosko Разгледай мнение
      Здравейте.Преди време получих оферта да инвестирам в Инвесторс.Проверих ги набързо и това ми е голямата грешка.Останах с впечетлението,че та са Investor.bg
      и лесно се подлъгах.Инвестирах 15 000 долара и след месец от парите няма и следа.
      Може ли някой да ми даде съвет какво да правя сега?Днес разбрах,че те дори нямат лиценз,но въпреки това набират глупави хора като мен и ги обират до шушка.
      От Комисията за финансов надзор няма никакъв отзив.Разорен съм!
      Надзорът реагира след публикации на "Банкеръ"
      КФН:„Инвесторс" и „24 Трейд" са опасни!



      Автор
      Чавдар Цолов
      четвъртък, 26. юни 2014 - 23:42

      Комисията за финансов надзор се сезира от поредица публикации във в. "БАНКЕРЪ", посветени на роящите се незаконни инвестиционни посредници, които изпомпват средства от българския пазар, и излезе с предупреждение към сегашните и бъдещите инвеститори наивници . Става дума за дейността на дружествата "Инвесторс" ЕООД (предишно наименование "Астон маркетс" ЕООД) и "24 Трейд" ЕООД (предишно наименование "Ексус маркетс" ЕООД) на територията на Република България.


      КФН уведомява всички заинтересовани лица и потенциални инвеститори, че "Инвесторс" ЕООД и "24 Трейд" ЕООД са дружества, които не са лицензирани от нея да предоставят инвестиционни услуги и да извършват инвестиционни дейности по смисъла на Закона за пазарите на финансови инструменти на територията на Република България. Те играят извън закона и за съжаление тяхната дейност не се регулира от Комисията. Оттам напомнят, че "Инвестиционни услуги и дейности могат да бъдат предоставяни единствено от дружества, получили лиценз от КФН за извършване на дейност като инвестиционен посредник; банки, получили лиценз от БНБ и вписани в регистъра на КФН като инвестиционни посредници; инвестиционни посредници от държави членки на ЕС при условията на свободно предоставяне на услуги или чрез клон на територията на Република България. Относно дейността по управление на портфейли от финансови инструменти и парични средства, освен горепосочените дружества, право да извършват тази дейност имат и дружества, получили лиценз за извършване на дейност като управляващо дружество или управляващо дружество от държава членка".


      "Ексус Маркетс" ООД и "Астон Маркетс" ООД не попадат в нито една от изброените по-горе хипотези, предвид което нямат право да предоставят инвестиционни услуги и дейности на територията на Република България или друга държава членка.


      Инвеститорите е необходимо, първо, да проверят дали съответното дружество е лицензирано от КФН и има право, съгласно издадения лиценз, да предоставя инвестиционни услуги и дейности на клиенти. Инвеститорите трябва да имат предвид, че при сключване на договори и подаване на нареждания, включително и предоставяне на парични средства, за сключване на сделки с финансови инструменти, с дружества, които не са лицензирани от КФН или от компетентния орган на друга държава членка, могат да бъдат измамени и да понесат значителни финансови загуби. Предоставените финансови активи и парични средства от инвеститорите на дружества, които не са лицензирани и съответно контролирани от КФН, не са гарантирани от Фонда за компенсиране на инвеститорите в ценни книжа, обръщат внимание от КФН.


      Освен това предупреждение КФН е започнала проверки и в банките, в които двата посредници имат сметки, казаха още от надзора.


      Да припомним, че на дъното на цялата схема е регистрираният в Кипър инвестиционен посредник Safecap Investments Limited , структура, която работи незаконно (без лиценз) на българския пазар чрез наши фирми, които непрекъснато мимикрират. Дружествата "Ексус Маркетс" и "Астон Маркетс", които му посредничат тук от около две години, претърпяха метамарфоза. Преди няколко месеца те бяха преименувани и регистрирани на нови адреси. Партизанската акция доведе до това, че преследваните от Комисията за финансов надзор компании, за които тя отправи писмено предупреждение към потенциалните инвеститори, вече се казват съответно 24trade и Iinvestors . Под тази "вънкашност чужда и под име ново" те продължават да прибират парите на наивни българи с обещания за свръхпечалби.


      Защо е опасна кипърската схема? На първо място, защото нито "майката" Safecap Investments Limited , нито "дъщерите" й в България имат лицензи за работа у нас. Ако проследите процедурите по отваряне на клиентска сметка в Markets.com, портала, през който се търгува, ще забележите, че тя не съответства на европейските директиви. От клиентите не се изисква никакъв документ за самоличност (всеки от "Ал Кайда" може да стане клиент), попълват се само няколко данни: имена, телефон за връзка, електронна поща и след това ви се дават редица възможности, за да захраните своята сметка. В която и държава да сте (освен Република Кипър), вие нямате директен достъп до компанията, защото тя няма офиси. Не можете да се оплачете или срещнете с легитимен служител на вашия брокер, защото такъв просто не е нает.
      Парите не ме вълнуват. Те ме успокояват!

      Коментар


      • Инвесторс ЕООД

        Здравейте.Преди време получих оферта да инвестирам в Инвесторс.Проверих ги набързо и това ми е голямата грешка.Останах с впечетлението,че та са Investor.bg
        и лесно се подлъгах.Инвестирах 15 000 долара и след месец от парите няма и следа.
        Може ли някой да ми даде съвет какво да правя сега?Днес разбрах,че те дори нямат лиценз,но въпреки това набират глупави хора като мен и ги обират до шушка.
        От Комисията за финансов надзор няма никакъв отзив.Разорен съм!

        Коментар


        • Очаквам скоро да проявят въображение и да те тормозят и от други.

          Коментар


          • Мен са ме тормозили от тези номера:
            0894469633
            0894469645
            0894469577
            0894469559

            Коментар


            • Първоначално изпратено от equal Разгледай мнение
              За старите Нокии, които бяха на Симбиан ...от типа те ти звънят на теб пък ти ги пренасочваш към номер в Саудитска Арабия например

              Advanced Call Manager
              http://melonmobile.com/Products/Adva...sOverview.aspx
              Да, ама когато пренасочиш разговора, ТИ ще плащаш изходящите повиквания от тук до саудитска Арабия /например/.
              - И става /ама наистина!/ забавно.

              Коментар


              • Пак 0894469574....

                Коментар


                • И на мен от 0894 469 644, явно днес е ден за офанзива...

                  Коментар


                  • Днес, същите навлеци ми се явиха от 0894 469 644.
                    Разбрах, че по-ми е евтино да се забавлявам и всеки път, позвънят ли ми, даим тегля по /не/една майна, вместо да занимавам съд и т.н. За себе си реших да си упражнявам каруцарщината на воля с тези папагали. Ти му казваш "Оставете ме на мира!" , затваряш им, след секунда пак звънят, че нещо "линията била прекъснала".

                    Коментар


                    • За старите Нокии, които бяха на Симбиан ОС имаше една програмка за създаване на списъци с нежелани номера. При опит да те наберат им дава заето. Ако не се лъжа имаше и функция за пренасочване на обаждането към друг номер, от типа те ти звънят на теб пък ти ги пренасочваш към номер в Саудитска Арабия например

                      Advanced Call Manager
                      http://melonmobile.com/Products/Adva...sOverview.aspx
                      Last edited by equal; 17.09.2014, 16:39.
                      |^^^^^пиво^^^^\\|""\\_,_
                      |___________||__|___|)
                      (@)(@)""*|(@)(@)**(@)

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Muza Разгледай мнение
                        Не помага, само отлага във времето. Поне, при мен, имаше нулев ефект.
                        0894469 574
                        0894469 590
                        0894469 932
                        0894469 593
                        Значи, следващият път, ще си говорим по съдебен ред с тези "приятели".

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                          И на мен оттам ми звъняха. после, ме занимаваха и от 0894-469-648 Обясних им най-културно / в началото/ а, после, след м-найстото позвъняване - им и изкрещях че, А са ми звъннали още веднъж, А съм ги дал на КЗП. Вярвате или не, няколко дни след последния разговор, повече не са ми звъняли.
                          Не помага, само отлага във времето. Поне, при мен, имаше нулев ефект.
                          0894469 574
                          0894469 590
                          0894469 932
                          0894469 593

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от vstoykov Разгледай мнение
                            Днес пак ми се обадиха.

                            Обаждането беше от телефон 0894-46-95-74.

                            За първи път ползвам възможността на телефона ми да филтрира номера.
                            И на мен оттам ми звъняха. после, ме занимаваха и от 0894-469-648 Обясних им най-културно / в началото/ а, после, след м-найстото позвъняване - им и изкрещях че, А са ми звъннали още веднъж, А съм ги дал на КЗП. Вярвате или не, няколко дни след последния разговор, повече не са ми звъняли.

                            Коментар


                            • Днес пак ми се обадиха.

                              Обаждането беше от телефон 0894-46-95-74.

                              За първи път ползвам възможността на телефона ми да филтрира номера.
                              Два прости метода за легално намаляване на данъците

                              Коментар


                              • Ха вие си нямате представа какво чудо става ако бръкнете из руските сайтове за форекс.Там е по забавно защото разговорите са международни
                                За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него

                                Коментар

                                Working...
                                X