IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да приемаме ли бежанци ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Дойде време да се позабавляваме и с немските официални Пиар версии за последната серия събития там. На обикновения немец му се налага мнението, че в Германия няма опасност(защото няма 'тероризъм'). Кой с брадва вилнял във влак, кой с мачете на площада, един пък хванал пушка и стрелял в мол. Ясно е, че Гьобелс е тЕхно момче и една измислица повторена 1000 пъти става чиста истина ама все пак звучи комично. Нещо като - не се притеснявайте, вас няма да ви убие терорист, нее няма, някой луд ще е или просто десен екстремист(това, че този с пушката има нещо общо с Брайвик беше направо от серия 'бисери'). Тоест продължава се внушението, че за всички злини на този свят е виновен десния екстремизъм. А другото с просто едни нормални "обикновени убиства", мародерства и издевателства. Аз не виждам някаква разлика между оня с камиона във Франция и този с пушката в Мюнхен обаче. И двамата са неинтегрирани индивиди, въпреки че са граждани на своите страни. Те са си французин и германец. Това е населението на тези земи вече -дали са им гражданство, техни са си. Това не са иранец и алжирец, а са немец и франзузин, Като отиде някой от нащите по-мургави - там му викат- онзи българина нали?
    Накрая ще излезе, че много по-добре сме интегрирали нашите отколкото те техните. Точно това ще се окаже.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
      Facebook изтри най-голямата страница на PEGIDA в социалната мрежа след нападението в Мюнхен, за да пречи на немците да коментират атаката http://investments.dir.bg/_wm/news/n...&df=45&dflid=3
      Традициите не са това, което бяха вчера. Но Гестапо и Щази си имат следовници.

Коментар

• Първоначално изпратено от i_hristov Разгледай мнение
        Мисля, че Адам Смит беше казал, че единственото нещо, от което може да се забогатее много бързо е войната. Та за това и САЩ постоянно все водят с някой война и военни действия без някой да ги е карал или да е искал помощта им.
        То за вярното е вярно,но историята недвусмислено показва ,че накрая всеки си намира
        майстора рано или късно.

Коментар

Мисля, че Адам Смит беше казал, че единственото нещо, от което може да се забогатее много бързо е войната. Та за това и САЩ постоянно все водят с някой война и военни действия без някой да ги е карал или да е искал помощта им.
          А Путин и предшествениците му опровергаха Адам Смит като съсипаха огромна империя, дето уж там "цялата Менделеева таблица" и квито там опорки се позват, само с война и конфронтация...

Така че всяко съждение с времето си и до доказване на противното...

Коментар

• Първоначално изпратено от Колчо Слепеца Разгледай мнение
            Така е... (само да вметна, че Германия и гейропа НЕ СА светът.. налЕ..)
            Пимисли, кому е от полза това "поведение" на "ефропейските лидери" и ще си отговориш на въпроса.
            Всичко, което "правят" има ЦЕЛ.

Коментар

• Първоначално изпратено от verimg Разгледай мнение
              Няма нищо за разбиране.
              'Политиците' стоят редом с погребалните и застрахователните агенти. Печелят от страховете и нещастията на хората. Това не са продавачи на цветя. Имаше един сериал 'новият политик'. Доста добре ги обрисуваше. Уж комично, всъщност реалистично. А 'и ний сме дали нещо на света' - фразата Егати държавата, щом аз мога да й бъда министър.
              Прав си. Политиците всъщност не решават никакви проблеми. Нали ако ги решат, никой няма да има нужда от тях. Колкото по-дълго стоят отворени проблемите, толкова повече държавни пари се харчат за решаването им, а политиците обясняват, че имаме нужда от тях, за да ни решат проблемите.

Коментар

• Facebook изтри най-голямата страница на PEGIDA в социалната мрежа след нападението в Мюнхен, за да пречи на немците да коментират атаката http://investments.dir.bg/_wm/news/n...&df=45&dflid=3
                http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Ето какво ни чака докато си блеем съвсем демократично
                  .......
                  Така например, все в същата книга-размисли за американската нация, Хънтингтън пише как от 1983 до 1993 г. 140 хиляди бели амери*канци се изселват от Маями под натиска на испаноезичното „малцинс*тво”, превръщащо се в мнозинство. В Маями се горят американски зна*мена, развяват се кубински. Сп. “The Economist” от 8 април 2000 г. пише, че Маями прилича на „излязла от контрол бананова република”. „Ню Йорк таймс” от същата година твърди, че окръгът Дейд факти*чески се е отделил от САЩ, а местните кубински лидери провеждат своя „независима международна политика”.
                  Изследователи твърдят, че белите англосаксонци в Маями имат 3 възможности:
                  1) да се примирят, че са аутсайдери;
                  2) да научат испански и да бъдат асимилирани от пришълците;
                  3) да се изселят.
                  Очевидна е линията на потискане, изтласкване и заличаване на американците с европейски произход върху цели региони в САЩ. При*чините са две: сравнително по-доброто им материално положение ги прави по-трудно управляеми, а като носители на изконните европейски християнски ценности е също така трудно да бъдат накарани да забра*вят своя религиозен и етнически произход.
                  Това е в Америка.
                  Но според някои изследователи в по-далечна перспектива (око*ло 100 години) такава ще бъде и съдбата на европейците, дори отсега нататък да бъде ограничена до минимум всякаква имиграция. Високата раждаемост на африканските и азиатските пришълци ще бъде решава*щият фактор за превръщането на „малцинствата” в мнозинства.
                  А тези пришълци са вече в Европа.
                  Ако още не сте изядени от световната финансова олигархия – просто още не ви е дошъл редът.

Коментар

• Уф, бил съм в грешка. Не бил бежанец и не било тероризъм, а спор за паркомясто. Като разбрал, че е паркирал неправилно, пръснал си черепа с три куршума като съвестен германец

Коментар

• Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение
                      http://www.mirror.co.uk/news/world-n...-loose-8474468

Любимците на бабичката се представили много слабо в Мюнхен. Изобилието на неприкрита женска плът сигурно ги разсейва
                      Бабичките ги деморализираха със сладко от боровинки. Пък некои се уредиха в приемни семейства що са още и дълго ще са подрастващи. Искам и ас, ама не съм ас в мистификациите.

Коментар

• http://www.mirror.co.uk/news/world-n...-loose-8474468

Любимците на бабичката се представили много слабо в Мюнхен. Изобилието на неприкрита женска плът сигурно ги разсейва

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                          политиците не са. Нужни са държавници, не политици.
                          Това е вярно. И не е. (Да се отплеснем на философия, че гледам умрЕла активността във форума.) .
                          Щом ги има - значи има нужда от тях. В природата няма ненужни неща иначе тя би изчезнала след няколко итерации. Но Земята продъжава да съществува и се очиства от ненужното. Кое е ненужно? Това, което не се вписва в картинката. Примерно - Моцарт - не се е вписвал , системата го отхвърля. Александър Алехин(шампион по шах) - умира в мизерия малко преди да му разрешат да се завърне в Родината. Да продължим аналогиите на местна почва - Може ли да се пръкне честен политик? И да не бъде отхвърлен от системата? Ами естествено, че не, преди системата да се промени самата тя. А как да се промени тя(нещо, което съм убеден, че повечето тук искаме). Няма как самата тя да поиска да се промени, реката като тече към морето , какво ще я спре или отклони? Нищо , тя може да издълбае проломи, да отмие най-здравите скали по пътя, ако има достатъчно време. Защото за нея това е най-лесното - да тече надолу. Природата не търси трудния път, тя винаги намира най-лекия. Какво да очакваме да се случи та политиците да се сменят с държавници? Единственият шанс е да стане по-изгодно да има държавници тук. Не мога да го дефинирам точно, но примерно - някой от по-големите държави от нас да има интерес да укрепи 'южния фланг на нато' или някой от Североизток да иска да поукрепи подстъпите към Проливите и да ги накара нашите пишман-политици да си размърдат задниците и дай Боже мозъците, дано да имат такива. Това изобщо не са всички варианти има и други - някой там около Жълто море решава, че много му е важно тук да има действено управление, някой от страната на свещената крава решава, че тук не ядем много телешко затова сме 'готини пичове' или може би най-вероятното - изведнъж страните от времената на хан Крумова България си спомнят, че е имало българи които са им донесли това и това, че съществуват и все още държат ключа на Познанието. Разбират от градинарство, овчарство, инженерство и айти и т.н. т.н.

p,s, С две думи - външно въздействие е необходимо. Нищо не се порменя без причина. Но ми се струва, че времето за това въздействие, което ще промени картинката наближава. И ние сами виждаме какво става около нас. Така , че мисля, все един поне ще се намери държавник. А тези сегашните летаргично спящи и случайно попаднали ("Егати държавата, аз съм й министър" и от сорта) ще ги забравим.
                          Last edited by verimg; 22.07.2016, 14:48.

Коментар

• Първоначално изпратено от verimg Разгледай мнение
                            Няма нищо за разбиране.
                            'Политиците' стоят редом с погребалните и застрахователните агенти. Печелят от страховете и нещастията на хората. Това не са продавачи на цветя. Имаше един сериал 'новият политик'. Доста добре ги обрисуваше. Уж комично, всъщност реалистично. А 'и ний сме дали нещо на света' - фразата Егати държавата, щом аз мога да й бъда министър.
                            Само дето погребалните хора и застрахователните хора са необходими (ако останеш без краце и когато пукнеш, ще го установиш), а политиците не са. Нужни са държавници, не политици.
                            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Не разбирам как може да се лее кръв, а политиците вместо да се намесват и да предпазват мирните граждани да им проповядват смиреност, търпение и да обърнат другата буза. В Германия все едно Меркел се е надрусала и обяснява, че ако имаш 2 деца и един такъв бежанец фанатик заколи едното, ти да му дадеш и второто, а не да го вкараш там където му е мястото. Светът се побърка след като апелира за толерантност и разбиране към съдисти.
                              Така е... (само да вметна, че Германия и гейропа НЕ СА светът.. налЕ..)
                              Пимисли, кому е от полза това "поведение" на "ефропейските лидери" и ще си отговориш на въпроса.
                              Всичко, което "правят" има ЦЕЛ.
                              Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

Не разбирам как може да се лее кръв, а политиците вместо да се намесват и да предпазват мирните граждани да им проповядват смиреност, търпение и да обърнат другата буза. В Германия все едно Меркел се е надрусала и обяснява, че ако имаш 2 деца и един такъв бежанец фанатик заколи едното, ти да му дадеш и второто, а не да го вкараш там където му е мястото. Светът се побърка след като апелира за толерантност и разбиране към съдисти.
                                Няма нищо за разбиране.

Коментар

Working...
                                X