Ш си позвола и аз една реплика ...
Което предполага пълен контрол на процеса. Това, дето поне ни показват по телевизора, по никой начин не отговаря на контролирано движение. Напротив - тълпи от хора пресичат държавна граница без абсолютна никакъв ред. Кой е ? Откъде е ? Накъде отива ? НИКОЙ не знае.
Сиреч - само пожелания. На практика - НЕИСПЪЛНИМО.
На на какво се базира "млади и работоспособни хора, които ще работят без особени претенции" ?
Къде в цялата работа са европийските работоспособни млади хора ?
Това с циганите, откровено не го разбрах. Как точно го виждаш, придошлите сирийци(или каквито са там) ще спрат разрухата и да съживят районите ?
За мен - ДОГАДКИ. Нищо повече.
Аз съм на друго мнение, но няма да го изкажа, защото ще ме обвиниш в световна конспирация..
България и сега НЕ Е "усвоила" всички фондове от ЕС.
Въпросните финансирания на всякакъв род проекти са абсолютно възможни и БЕЗ тези хора. Просто трябва да се работи.
Увеличаването на успешно разработените проекти, трябва да даде работа на БЪЛГАРСКИТЕ БЕЗРАБОТНИ МЛАДИ ХОРА. А такива има предостатъчно.
Отделно, за мен тази тотална зависимост от еврофондовете, е обидна.(но това е друга тема.)
БЪлгария НЕ ПИПА с твърда ръка.(пример - циганите) Защо - няма да коментирам, друга тема.
Икономиката ни НЕ работи. Защо - няма да коментирам, друга тема.
Принципно могат, но могат и да не се сработят.
Особено при такъв стихиен наплив.
За мен, в най-добрия случай, тези хора ще се капсуловат и ще формират общества, които ще бъдат с меко казано рисков криминален профил. Дори не споменавам религиозните различия.
Та,
Аз съм против да приемаме тези хора.
Според мен, България за първи път от много време насам се държи що-годе адекватно. Стена на границата и старание за максимален контрол на движение на тези хора.
За жалост, разбира се, корупцията никой не я е отменял.
Първоначално изпратено от DidoDinev
Разгледай мнение
Сиреч - само пожелания. На практика - НЕИСПЪЛНИМО.
Разгледай мнение
Къде в цялата работа са европийските работоспособни млади хора ?
Това с циганите, откровено не го разбрах. Как точно го виждаш, придошлите сирийци(или каквито са там) ще спрат разрухата и да съживят районите ?
За мен - ДОГАДКИ. Нищо повече.
Аз съм на друго мнение, но няма да го изкажа, защото ще ме обвиниш в световна конспирация..

Разгледай мнение
Въпросните финансирания на всякакъв род проекти са абсолютно възможни и БЕЗ тези хора. Просто трябва да се работи.
Увеличаването на успешно разработените проекти, трябва да даде работа на БЪЛГАРСКИТЕ БЕЗРАБОТНИ МЛАДИ ХОРА. А такива има предостатъчно.
Отделно, за мен тази тотална зависимост от еврофондовете, е обидна.(но това е друга тема.)
Разгледай мнение
Икономиката ни НЕ работи. Защо - няма да коментирам, друга тема.
Принципно могат, но могат и да не се сработят.
Особено при такъв стихиен наплив.
За мен, в най-добрия случай, тези хора ще се капсуловат и ще формират общества, които ще бъдат с меко казано рисков криминален профил. Дори не споменавам религиозните различия.
Та,
Аз съм против да приемаме тези хора.
Според мен, България за първи път от много време насам се държи що-годе адекватно. Стена на границата и старание за максимален контрол на движение на тези хора.
За жалост, разбира се, корупцията никой не я е отменял.
Коментар