IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да приемаме ли бежанци ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• vankata23

Напротив - представи си че никой не им връзва вече нито на демокрациите, нито на социализмите или пък комунизмите( те пък са най голямата смешка) или пък на фашизмите и ксенофобията - последното което пробутват.Тогава те ще се окажат в доста смешна позиция, ще се пробват да измислят нещо ново.
    За мен големия проблем е че икономиката е в цикъл на депресия и е затапена с раздуване на държавните сектори, т.е. нещо като стабилизирана по този начин депресия. Липса на переспективи пред хората, трудна реализация.За големия дял, част или процент хора които изнемогват въобще дори какво да кажем.
    - Няма какво да се лъжем - причината е чисто и просто ограбване чрез държавата и грабене от държавата. Богатите обаче ставали още по богати, ама от какво са богати тези богати , къкъв е източника на техните ПЕЧАЛБИ ? - ДЪРЖАВАТА.
    - Успява този който знае какво иска и какво прави. И посочения проблем няма да се реши чрез дисциплиниране или физическо ликвидиране на циганите нали.
    Не споря че както и проблема с уличните кучета, така и тези с циганското население ни ги мултиплицират и помагат за обострянето им и то го правят единственно с цел отвличане на вниманието разбира се.
    D.Y.F-091066

Коментар

• https://www.facebook.com/photo.php?f...4967043&type=3,
      https://www.facebook.com/photo.php?f...type=3&theater
      Това са европеици бягащи за Африка през ВСВ!

Няма да е все така...

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
        Работата винаги се е прецаквала за да остане същата държава, т.е. никакви промени не се случват и не са се случвали въпреки че хората усещат много промени и си мислят че са част или провокират различни процеси. В действителност само така си мислят а онези много добре знаят как да завъртат циклите на "промените".
        Напълно е възможно да си прав. Обаче, ако мислим така - с какво сме по различни от свинете, угоявани за коледа? Загубили сме битката, преди да е почнала. Ако се замислим - дали "онези" не искат ние да мислим точно по описания начин, за да могат да спечелят без "битка"?
        Ако си прав и мислим по този начин - загубиени сме. Ако не си прави и мислим по този начин - пак сме загубени. Като затворническа дилема излиза. Най-продуктивно е, все пак, да вярваме, че нещата от известна степен зависят от нас. За да опитаме да ги променим. Дори да не успеем - поне сме се опитали.

Надеждата остава дори след отварянето на кутията на Пандора, а горния начин на мислине взема дори нея.
        #dagoduhatbednite

Коментар

• vankata23

Работата винаги се е прецаквала за да остане същата държава, т.е. никакви промени не се случват и не са се случвали въпреки че хората усещат много промени и си мислят че са част или провокират различни процеси. В действителност само така си мислят а онези много добре знаят как да завъртат циклите на "промените".
          D.Y.F-091066

Коментар

• Един въпрос към Съни.
            Постнала си един линк, който при мен не работи. Томов.
            Преди малко изслушах едно негово интервю по БНР, видимо пак по същата тема. Линкът беше в тема Политика.
            За същото ли става въпрос?

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
              Ашколсун, ного точно изказване. "Демокрацията" е мрътва и ще остане мрътва, докато всевъзможни малцинства - религиозни, етнически, похотливи, налагат вулгарно волята си на мнозинството и разни гнусни и престъпни политически лидери дават всевъзможни привилегии на малцинствата в ущръб на мнозинството - и вменяват на мнозинството чувство за вина, акоа не желае да бъде тъпкано от малцинствата.

Само дето на мнозинството в един момент ще му писне и ще си разчисти сметките и нито политиците, нито ивратенците, нито хъхреците ще могат да го спрат... лошото е, че покрай виновните ще си го отнесат и ного невинни, само защото например са малко по-мургави. Важното е политиците да си платят - само дето още не мога дап рогнозирам дали например баба М. ще успее да избяга в Патагония или ще изгние в затворът или ще умре от ужасяваща смърт, от каквато и комунист през фашистко не е умирал.

Странно е да се каже: но сега Русия е ного по-демократическадържава - нищо че начело има президент-скрит монарх... просто защото там е абсурдно да се помисли, че мюсюлманите или мургавите пришълци от бившите азиатски републики или аналните развратници ще се осмелят да налагат условия на белият, православен хетеросексуален руснак - нито те ще посмеят да се пробват, нито властите ще го допуснат, нито руснаците ще го позволят... и в същото време няма никакъв терор над малцинствата, стига те да спазват законите и да не притесняват мнозинството.
              Да, съгласен съм. Обаче трябва да помислим, колко много се прецака работата, че стигнахме до там, прикрит (и не толкова) монарх, олигарх, агент на КГБ и т.н. да е за пример.
              И не само да помислим, ами да почнем да си отваряме устата, понеже сега само звуците от гръцмуля на 2-ма толеранти се чуват. Време е за малко демокрация.
              #dagoduhatbednite

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                Пичове,

Всичко тръгва от САЩ - разделяй и владей. Европейските политици са на каишка от ЦРУ - знаят им офшорките, забежките, досиетата и тн. Затова не смеят да надигнат глас срещу задокеанските кукловоди. Нашите политици са същите - ако си мислите, че ЦРУ не им знае схемите, офшорките и каналите дето папат от тях...всичко се знае..въпрос, че сме пешки на масата на геополитическия шах.

Въпрос на време е Европа да се осъзнае и тогава ще 'отеснее' за тези бежанци, за които е важно да са на държавна помощ и да не се интегрират и само да искат. Хората масово подценяват германците, но само гузната съвсест ги спира да се развихрят само както те си могат.

До няколко години очаквам силна вълна от националисти да разклатят статуквото не само на приказки а реално. Мари Льо Пен като нищо ще е президент на Франция, а в германия....там ако дойде някой по-див ще стане тясно.

За съжаление точно това искат САЩ и това ще се случи. Единственият им конкурент като образование, финансов ресурс, пазар ще се разцепи и разпадне.

Турция пък няма къде да ходи, защото там независим кюдристан може да се спретне за 10 дни и ще стане кърваво меле.
                ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                  Ашколсун, ного точно изказване. "Демокрацията" е мрътва и ще остане мрътва, докато всевъзможни малцинства - религиозни, етнически, похотливи, налагат вулгарно волята си на мнозинството и разни гнусни и престъпни политически лидери дават всевъзможни привилегии на малцинствата в ущръб на мнозинството - и вменяват на мнозинството чувство за вина, акоа не желае да бъде тъпкано от малцинствата.

Само дето на мнозинството в един момент ще му писне и ще си разчисти сметките и нито политиците, нито ивратенците, нито хъхреците ще могат да го спрат... лошото е, че покрай виновните ще си го отнесат и ного невинни, само защото например са малко по-мургави. Важното е политиците да си платят - само дето още не мога дап рогнозирам дали например баба М. ще успее да избяга в Патагония или ще изгние в затворът или ще умре от ужасяваща смърт, от каквато и комунист през фашистко не е умирал.

Странно е да се каже: но сега Русия е ного по-демократическадържава - нищо че начело има президент-скрит монарх... просто защото там е абсурдно да се помисли, че мюсюлманите или мургавите пришълци от бившите азиатски републики или аналните развратници ще се осмелят да налагат условия на белият, православен хетеросексуален руснак - нито те ще посмеят да се пробват, нито властите ще го допуснат, нито руснаците ще го позволят... и в същото време няма никакъв терор над малцинствата, стига те да спазват законите и да не притесняват мнозинството.
                  Само не разбрах, ся да та избираме ли за (ду)дуче или как?

С наближаването на зимата (и не само) бежанската истерия логично отива към затишие/приключване... и сега всички ревачки против "ислямската инвазия" ще останете с пръстче в... уста...
                  Last edited by kandid; 28.09.2015, 13:05.

Коментар

• Първоначално изпратено от vankata23 Разгледай мнение
                    Защото Европа е йесмен. Европа не може да каже "НЕ" понеже ще накърни чувствата на тоя или оня или другия или на третия брат му.

Защото в Европа до голяма степен няма демокрация. Демокрация е масата да вземе решение и това решение да се случи. Добро или лошо - масата ще си жъне каквото е посяла. В момента масите в европа не искат цигани - плюя на всеки, който отрича това. С който и да говоря - никой не иска мангустите. Тук в форума има точно 2-ма толеранти. 2-ма, на фона на масата от 20-30 души коментиращи под темата. В България, ако трябва демократично да се вземе решението за мигрантите - ще е нещо от сорта на "87% - НЕ искаме мигранти от близкия изток".

Европа се гаври със собственото си население и го нач*ква на собственото си население. Тук-там. някоя друга държава се е усетила и вече нацистите са на власт.

Европа ще бъде жертва, докато продължавме 30 души да угаждаме на желанието на 2-мата. Докато не почнем да ги оставяме да си почиват на крайпътните дървета. Докато не преоктрием демокрацията. Демокрацията, в която 51% от населението вземат решение и това решение се изпълнява цялостно. Каквото и да скимтят 2-мата по-долу.

Докато това не стане - европа ще агонизира, както е в момента.

Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                      Втората част не я разбрах ...Имам предвид - от другата страна на барикадата ...ще я прочета пак
                      Но, може и на теб да ти е полезно това интервю, чуй го (написания текст в линка е повърхностен)

Тома Томов - Сирия, бежанците, Америка, Русия
                      Съни,
                      Отдавна съм разбрал, че най-хубавата страна и най-хубавия народ, които мога да "имам", са България и българите.
                      За тях ме е грижа и за тях ме боли!
                      С тезата си илюстрирам, като се опитвам да съм относително балансиран, че другите страни и народи се грижат много ангажирано, а някои и дори безогледно за интересите си и някъде в дълбоката им същност няма особени различия между тях, напук на емоцията ни.

Втората част, да кажа пак за нея.
                      Народът и институциите на България не искат мигранти. Като казвам институции - мисля за от МС, та чак до БПЦ. Народът ни не е лош, той просто има здраво усещане за реализъм. Властта се задейства - е, по нашенски! Малко забавено, малко мърляво, малко недокюмасано. Стегнаха границата, организираха центрове, снемане на самоличност, процедури. Обществена тайна е, че на браздата почнаха да бият. Здраво.
                      Тези неща се разчуват бързо там, където трябва.
                      Има едно много слабо звено в хипотезата ми. Знам го. Ако има нещо вярно в моето допускане, че се преместват планирано някакви човешки маси с някакви цели, не е ли смислено шефовете да се разпоредят на страна като Бг (страна, която лежи на най-прекия и лесен път към Европа) да съдейства с всички възможно средства. Смислено е, вероятно дори е опитано, но познавайки историята, настроенията и действителното положение на страната ни, не вярвам да се намери дори у нас политик, който подхване тази игра. Трябва да не е с всичкия си.

Тогава, какво да се прави. Използва се унижението и обидата на Гърция. Не е смислено да се вярва, че Меркел ще вдигне телефона на Ципрас и ще го помоли/призове към нещо. Няма значение, какво говори Меркел, тя също е ужасена от перспективата да и се изтърсят чужди елементи на вратата.
                      Същевременно положението в Русия също е сложно и се влошава допълнително заради т.н. санкции, в които Европа е принудена да участва. Признавам, че нямам идея още колко могат да издържат те, без появата на някакви ... как да го кажа, елементи на социални напрежения и дезинтегрираност.
                      Логично ли е да мислим, че могат, трябва и са длъжни да направят нещо за себе си.
                      Защо не?!
                      Почти нищо няма да им струва да спомогнат за това, че мигрантите от гръцките острови, бързо да почукат на вратата на Меркел.
                      Когато ти с "лошо", аз също с "лошо".
                      Каквото повикало, такова се обадило.

Особено ми направи впечатление публичните изяви на сръбски и македонски политици. Малко принудено дидактични ми се сториха, съмнително.

Субективно е всичко, никой не е принуден да вярва, приема и т.н.
                      Хипотеза.

Коментар

• Първоначално изпратено от Integer Разгледай мнение
                        Ванка – имаш ***** (5 от 5) и от мен Но за тая цел трябва да се знае кой е срещу нас ? Ако са малцината като тези двама – досега демокрацията играна по правилата да ги е елиминирала.Не.еее не за съжаление – представяш ли си що за сила е това която прави такива ултрадългосрочни планирания – поколение след поколение да движиш света към новия световен ред. По спомени за първи път чух тая теза зимата на 90-та ( от стария Буш ) ... За човек който току що излязъл от соц-лагера като мен малко ме стъписа (много наивност имаше още поради затворената ни система) – казах си ха, сега пък защо- нали берлинската стена падна, соц-а се сгромоляса , савецкият съюз – тогава още бе цял но кой се съобразяваше тогава с поразената им държава Какъв е тоя нов ред – тамън излязохме от един ред сега некъв нов ли ще има?
                        Мисъл дето остана някъде потрупана- но следващите 25 години и случващите се събития по света и корпоративнте политики( личен опит!) доказват че има стремеж наистина да има нов световен ред. Не съвсем по темат но малък пример – в момента в която и да е северно американска корпорация има не прости еднакви правила те са идентични! - вътрешен ред, оценка на работещите, задължителен секюритити контрол на всеки вход и много други детайли Лека проява на сексизъм или расизъм или кой знае още колко други незнайни правила и си дотук – на работещите си отива работата на бизнеса – ако имаш контракт с тях вече си в листата на нежеленати бизнеси – има и такива списъци!. Като че ли се командват от едно място – няма значение кой им е СЕО-то... Та така – не ми се иска в България за политически ни водачи да ги смята както беше писал един български писател 'прости като деца'
                        +
                        Напълно съм съгласен. Според мен противниците ни са от една страна вътрешните, от друга външните (като САЩ, Русия и т.н.).
                        Смятам, че външни фактори винаги има, системата никога не е затворена. Но те могат да бъдат сведени до минимум. Все пак римската империя не се е разпаднала главно заради набезите на варварските племена (каквите сме били и ние), а заради вътрешнополитическата ерозия, тотален разпад, разделение на власт-имащите с реалността. Според мен това се слчува в момента в Европа. Власт-имащите са родени да бъдат власт-имащи. В управлението няма почти никакви хора, които да са имали досег с реалния живот. Повечето са отрочета на власт-имащи, без нито 1 работен ден в реалната икономика.
                        Да погледнем БГ - тук също имаме дузина хора без 1 работен ден в частния сектор. А почти едниствения човек, имал досег с реалния живот в Боко тиквата, може да е мутра, но поне не е живял затворен в розовата си крепост. Затова и народа го харесва. Спроед мен де..
                        Другите ни политици са едни такива, родени за да бъдат политици - примерно Сташката. Може би, лявото в българия нямаше да е маргинална политическа сила, ако имаше леви лидери с поне 10 години стаж в частния сектор..

Орбан също като Боко. Колкото и да го вземат за бъзик.

В Европа ситуацията ми изглежда подобна. Хора с влас, родени, за да бъдат с власт, със сребърна лъжица в устата. Никавка идея за реалния живот, никаква представа за желанието на средния европеец.

Интересно, между другото, че хората, който представят мнението на обществото са определени като популисти, клоуни и т.н. Кой решава кое е популистко? Какво въобще означава популизъм? Пропагандата на мулти-култи не е ли също популизъм?

Все въпроси с очевиден отговор.

В едно изречение - тезата ми е, че проблемите са по-скоро вътрешни, отколкото външни. Да САЩ и подобни може да се опитват да държат европа на въженце. Но, ако Европа е силна вътрешно - успеха на САЩ и подобни няма да съществува. И стигаме до вмирисването на рибата..Но това е просто мое лично мнение.
                        #dagoduhatbednite

Коментар

• Първоначално изпратено от Integer Разгледай мнение
                          Ей колко е лесно да се каже това е конспиративна теория.... И да си затворим очите дори когато фактите и последователността на събитията не се забравя ! Всъщност балгодарения на Начев преди седмици той спомена извест на повечето ннвеститори ,черен лебед' приложен към новосъздаденото явления 'бежанци' Запитах се – ама наистина ли е черен лебед ? Меркел 2010 определи мултикултурализма като неработещ или едва ли не като химера...А сега -какво стана За мен някой извива ръцете на германския политически лидершип. А ако се разглежда последователносттс на историческите събития в по голям период - т.т включи се събитието създаване на ЕС и воала! Пъзела се нарежда- тогава написах онзи пост че се цели да се освободи територия включвайки и част от ирак а европа в този вид ЕС няма да може да реагира като единна нация. Дали ще е за нова държава, или за някоя друга дето ще излезе от цялото шоу с няколко пъти по-голяма територия и ресурси - не знам. Един въпос остава: защо Европа е избрана да приеме цялата напаст (щото това е афро-арабска напаст за мен)?! Защо не други арабски богати държави, защо не китай ? Защо жертвата е европа?
                          Рспект! Излагаш мислите си твърде пестеливо, а казваш изключително много!
                          Аз обичам словото За ужас на доста форумци

Въздържах се да напиша някои неща, но ти си ги казал достатъчно. За други ще дойде времето ...

Виж, аз си давам сметка, че споделеното може и да звучи твърде конспиративно и дори леко смахнато, но от доста време буквално с кожата си усещам, че нещо в тази криза не е както трябва и има елементи, които намирисват на геоинженеринг. Преобладават подозренията, не знам какво искат да постигнат в крайна сметка.

Дълбоко в себе си е не без основание САЩ гледа на Е като васална територия, от чийто ресурс може да се ползва без излишни скрупули. ГБ е особен случай, там специални отношения. Вероятно презират слабостта ни, "културността" ни, присмиват се пренебрежително на наивитета ни. Е, от страни като Бг може и да се погнусяват.
                          70 г. мир в Европа даде подвеждащи сигнали в умовете и душите на хората в този регион. Нищо в човешката природа не се е променило!.
                          Много е вероятно да са сметнали, че Е е най-лесното решение. Лесно обяснимо и защитимо - този район има социален, икономически и културен ресурс, има демографски проблеми. Бръсначът на Окам.

Има и друг - исторически аспект. Да си сърбат европейците, каквото са надробили.
                          Аз имам дълбоки резерви и съм по-склонен да мисля, че няма исторически такава държава Сирия. Нямам идея, самите сирийци за какви се мислят - наследници на мамелюци, умаяди, др. Това е нещо различно от вярата ми, че тази територия е най-вероятното сърце на човешката цивилизация, а Дамаск е вероятно най-старото селище-град (иска ми се да вярвам, че Пловдив е второто).
                          Ама, след ПърваСВ, Франция е ГБ се сговарят да откъснат в своя полза територии от болния човек и така си измислят Сирия. Французите, макар и далеч по-културни цивилизатори от британците, не успяват, мандатът им е провал (закрепили са си властта там чрез формално решение на ОН, та затова ползвам дамата мандат) и така се отваря пътя за различни експерименти с народа на тази страна, включително баасисткия. Ама, това е друга тема.
                          Заключавам, че в очите на съвременните господари, Европа напълно "заслужава" да бъде възнаградена с мигранти.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

До няколко години очаквам силна вълна от националисти да разклатят статуквото не само на приказки а реално. Мари Льо Пен като нищо ще е президент на Франция, а в германия....там ако дойде някой по-див ще стане тясно.

Т.
                            То трябва да е сляп човек, да не вижда,че националистическата вълна предизвикана. Един ден пак ще ни поучават, пак ще се кълнем, че сме интернационалисти и пак ще мием съвести, като че ние да сме натиснали копчето на ксенофобията. Макар нормалния национализъм да няма нищо общо с това изпускане и надуване на държавността, а изисква тя да е в кондиция постоянно. Но има кой да подрива слабите държавици и те се люлеят от най-различни влияния, давления, манипулации.

Коментар

• Първоначално изпратено от verimg Разгледай мнение
                              Взимам повод от тези слова супертрейдъров.
                              Да - така е - българите са докарани дотам да не вярват на никого. Прекалено много агенти на това и на онова, как да вярва човек, обещаха им комунизъм, видя се че не става, обещаха им развито социалистически общество(и това съм го чувал), видя се , че е пародия. После им обещаха, че частникът е по-добър стопанин от държавата. Е - видя се, че не е така когато държавата е направила частника такъв насила, набутала му е едни пари в куфарчета. Преди беше сляпа вяра в СССР, обърна се на 90 градуса - сляпа вяра в 'свободния пазар' на САЩ. Страната на 'неограничените възможности'. После се появи човек който се заигра с с националните чувства - В.С. Това беше една от най-големите гаври. Един вид прелъстяване и изоставяне на хората, отвратителна и омерзителна работа. И какво му остава на българина - да се надява , че поне генетично, демографски и т.н. е горе-долу добре. Да, но и там го натискат с разнио стЪкмистики, че щял да изчезне скоро, а пък от другата страна му обясняват колко било добре да си мулти-култи и че ако не си - то ти си егати доктор Менгелето.
                              Иска се сила и здрав разум , за да стои човек здраво на мястото си.
                              И макар и обезверени както казваш - като гледам стоим., така че България ще я има.

Но то и в библията било казано, че ше има много лъжепророци преди да се появи истинският месия.
                              ++++++++

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                                Вече има много хора които не вярват нито на демкрация, нито на комунизъм или социализъм, НЕ ВЯРВАТ И В ТОВА ЧЕ ДЪРЖАВАТА СЪЩЕСТВУВА ЗА ТЯХНО ДОБРО. И не защото хрантути циганите, а защото държавата е монопол който просто си граби и ограбва по дефолт.
                                Взимам повод от тези слова супертрейдъров.
                                Да - така е - българите са докарани дотам да не вярват на никого. Прекалено много агенти на това и на онова, как да вярва човек, обещаха им комунизъм, видя се че не става, обещаха им развито социалистически общество(и това съм го чувал), видя се , че е пародия. После им обещаха, че частникът е по-добър стопанин от държавата. Е - видя се, че не е така когато държавата е направила частника такъв насила, набутала му е едни пари в куфарчета. Преди беше сляпа вяра в СССР, обърна се на 90 градуса - сляпа вяра в 'свободния пазар' на САЩ. Страната на 'неограничените възможности'. После се появи човек който се заигра с с националните чувства - В.С. Това беше една от най-големите гаври. Един вид прелъстяване и изоставяне на хората, отвратителна и омерзителна работа. И какво му остава на българина - да се надява , че поне генетично, демографски и т.н. е горе-долу добре. Да, но и там го натискат с разнио стЪкмистики, че щял да изчезне скоро, а пък от другата страна му обясняват колко било добре да си мулти-култи и че ако не си - то ти си егати доктор Менгелето.
                                Иска се сила и здрав разум , за да стои човек здраво на мястото си.
                                И макар и обезверени както казваш - като гледам стоим., така че България ще я има.

Но то и в библията било казано, че ше има много лъжепророци преди да се появи истинският месия.

Коментар

Working...
                                X