IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Къде да набутам КЕШ-а?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Бедният landlord Разгледай мнение
    Много ме сърби да набухам всичко от КТБ в Атери, ама няма да е никаква диверсификация. От друга страна софармите или хима ме блязнят, ама ме е страх да не почнат да спускат......абе не знам..... Импе какво ще кажеш за облигациите в крастави жаби?
    ееееееееееееееееееееееееееееееееее!
    ядоса ме!!!
    аз в 06:00 ти писах 2 страници пост за възможности ти къде улете пак?!?!
    Погледни първо отчета на жабоците - всяка година е по-зле и по-зле!!! Иди там иди...
    Атери налЕ имаш, искаш още пръс ли да купиш или просто искаш да дадеш повече комисионни на каролците? Колко може да произведе земята тази година +5%, догодина ако не е суша +10%, по-догодина(ако евросъюза не е отрязал субсидията) и ако не е суша, и ако не са почнали да копат за шистов газ - колко ли? а може ли да изнасяш в чужбина, можеш ли да удвоиш да утроиш??? Ти си на борса и поемаш риск!!! Нека поне имаш шанс да удвоиш, а - стига с тия адсиц-и, купи си част от бизнес, купи си ноу-хау, купи си добавена стойност!!!
    Last edited by tony1975; 13.12.2014, 21:54.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бедният landlord Разгледай мнение
      Много ме сърби да набухам всичко от КТБ в Атери, ама няма да е никаква диверсификация. От друга страна софармите или хима ме блязнят, ама ме е страх да не почнат да спускат......абе не знам..... Импе какво ще кажеш за облигациите в крастави жаби?
      Лорде, айде бе Човеко...Инвестирай...!!!
      Знаеш ли БФБ откога се нада на твоите иляда лева.....
      Давай ги на порции, че ще взривиш борсичката ни...

Коментар

• Много ме сърби да набухам всичко от КТБ в Атери, ама няма да е никаква диверсификация. От друга страна софармите или хима ме блязнят, ама ме е страх да не почнат да спускат......абе не знам..... Импе какво ще кажеш за облигациите в крастави жаби?

Коментар

• Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове Разгледай мнение
          Аве, инвестори, що никой не каза че най-голямата далавера била в Инвестбанк:
          http://www.capital.bg/biznes/finansi..._na_maslinite/

Деева, изтървах примоцията
          Аве, туй вино на гладно ли ще го пия? А печено пиуе нема ли? Баси промоцията ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
            Кво става с кътъибету
            Ко да става,кой лапал лапал ,кой зяпал зяпал
            За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него

Коментар

• Кво става с кътъибету

Коментар

• Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове Разгледай мнение
                Аве, инвестори, що никой не каза че най-голямата далавера била в Инвестбанк:

Още малко инфо.Единствено те за новопривлечени пациенти от КТБ въртят евро на фиксинга,ПРИ УСЛОВИЕ ДА ОСТАВИШ ПАРИТЕ МИНИМУМ 3 МЕСЕЦА
                За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него

Коментар

• Аве, инвестори, що никой не каза че най-голямата далавера била в Инвестбанк:

Най-очевиден апетит към парите от КТБ показа Инвестбанк, която обяви удължено работно време на редица свои офиси в периода от 4 до 12 декември, като до края на месеца обяви и промоционални лихви за 3-, 6- и 12-месечни депозити. С предлаганите от нея 4.5% за нови или за досегашни клиенти, които увеличат сумата на падежирал депозит с минимум 25%, банката реално предлага най-високата доходност по годишен влог на пазара. А като нестандартна добавка има и по бутилка вино за клиентите.

Коментар

• Какво ви е мнението за СИБАНК? Проверих - белгийска собственост е.
                    Мнението е лично - не препоръчвам нищо.

Коментар

• поста ми е лично виждане и на е задължително инвестиращите да се съобразяват с него..
                      все пак да се имат в предвид посочените дати и рискове.. особено 17-ти когато имаме 2в1..

Коментар

• Първоначално изпратено от boogeyman Разгледай мнение
                        малко ФА за колегите с депозити от КТБ и решили да инвестират в ETF..
                        две причини за спад на индекси:
                        първа: Самарас свика президентски избори на 17ти декември с втори и трети тур на 23ти и 29ти.. няма мнозинство за което се изискват 180 гласа а неговата коалиция е от 155 гласа.. ако не бъде избран президент се свикват предсрочни парламентарни избори и те се печелят от Сириза която води в соц. проучвания.. излизане от ЕЗ, срив на борси (днешното е само подготвителна репетиция)
                        (този риск да се има в предвид и от търгуващите на БФБ.. завалиите тъкмо живнаха поради огромния кеш изсипан от държавата, ЕС и ФГВ и сега Самарас прецака работата)
                        втори риск: на 17ти много вероятно ФЕД да обявят, че са изключително близко до вдигане на лихвата.. не, че толкова им се вдига ма нали трябва да правят сечено на Русия..
                        и кът казах Русия. Трети риск си остава макар и със силно намалена вероятност поради икономическата хватка над Путин – спирането на газа..
                        почивайте декември.. от януари ще ги мислим ETF-ите..
                        Аз акъл няма да давам кой какво и кога да купува но:
                        Раша ще яде много по-голяма хурка от спирането на газа отколкото тези на които им е спрян. Тва като вица за Вуте дето искал да му умре кравата че съседа да нема отде да си купи млеко.

Последното от ФЕД си остава че до вдигането на лихвите има "considerable time". А и обикновено след по-сериозни спадове на борсите те гледат именно да не плашат добитъка със скорошно вдигане на лихвите.

А гърците от ЕС ше излязат ама някой друг път. Те че им се излиза, излиза им се но искат хем за да запазят еврото, хем да им опростят дълговете, хем да излязат от ЕС. Тва не го виждам как ше стане. Дори и сиризовеца да дойде на власт. Виж, да излязат от ЕС и да върнат драхмата може ама нещо не ги кефи една вероятна хиперинфлацийка.

Коментар

• малко ФА за колегите с депозити от КТБ и решили да инвестират в ETF..
                          две причини за спад на индекси:
                          първа: Самарас свика президентски избори на 17ти декември с втори и трети тур на 23ти и 29ти.. няма мнозинство за което се изискват 180 гласа а неговата коалиция е от 155 гласа.. ако не бъде избран президент се свикват предсрочни парламентарни избори и те се печелят от Сириза която води в соц. проучвания.. излизане от ЕЗ, срив на борси (днешното е само подготвителна репетиция)
                          (този риск да се има в предвид и от търгуващите на БФБ.. завалиите тъкмо живнаха поради огромния кеш изсипан от държавата, ЕС и ФГВ и сега Самарас прецака работата)
                          втори риск: на 17ти много вероятно ФЕД да обявят, че са изключително близко до вдигане на лихвата.. не, че толкова им се вдига ма нали трябва да правят сечено на Русия..
                          и кът казах Русия. Трети риск си остава макар и със силно намалена вероятност поради икономическата хватка над Путин – спирането на газа..
                          почивайте декември.. от януари ще ги мислим ETF-ите..

Коментар

• Първоначално изпратено от Дебнем на замаушка Разгледай мнение
                            Разликата е:
                            1) + че през Карол няма месечна такса, ако си дребна риба
                            2) - че през Карол всички транзакционни такси са ти на двойна цена
                            3) + че при нужда имаш що-годе добър съпорт на собствения си език - пробвал съм съпорта на IB и не мисля, че е блестящ иначе

Парите така или иначе ВИНАГИ са директно теб<->IB и си гарантиран от щатското законодателство.

Ако ти е за спекула и си играч - играй директно, ако си с дълъг хоризонт и си пасивен - играй през Карол - разликата е в твоя полза.
                            Доста подробен отговор.Благодарско.
                            Относно таксите - 0.01$ на акция, минимум 2.00$ ме устройва с оглед на това, че няма да цъкам всеки ден.

Първоначално изпратено от Cleo Разгледай мнение
                            Има цяла тема за това
                            http://www.investor.bg/forum/showthread.php?t=14990
                            Чел съм я, 3 страници локуми.
                            Last edited by andy2000; 09.12.2014, 16:14.

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
                              Добре де, не се ядосвай, ама не схващам разликата тогава.
                              Каква е разликата между директен договор с ИБ и през интродюсър, например Карол?
                              Разликата е:
                              1) + че през Карол няма месечна такса, ако си дребна риба
                              2) - че през Карол всички транзакционни такси са ти на двойна цена
                              3) + че при нужда имаш що-годе добър съпорт на собствения си език - пробвал съм съпорта на IB и не мисля, че е блестящ иначе

Парите така или иначе ВИНАГИ са директно теб<->IB и си гарантиран от щатското законодателство.

Ако ти е за спекула и си играч - играй директно, ако си с дълъг хоризонт и си пасивен - играй през Карол - разликата е в твоя полза.

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
                                Добре де, не се ядосвай, ама не схващам разликата тогава.
                                Каква е разликата между директен договор с ИБ и през интродюсър, например Карол?
                                Има цяла тема за това
                                http://www.investor.bg/forum/showthread.php?t=14990
                                Мнението е лично - не препоръчвам нищо.

Коментар

Working...
                                X