If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
"Не вярвам аз
че калугер
ще спаси раята.
Свободата не ще екзарх
иска Караджата."
Любен Каравелов
Хайде сега и патриарха ти виновен. Малко уважение към вярата и църквата няма ли
Между впрочем няколко години след горното стихотворение Любен Каравелов се отказва от революционна дейност и се занимава само с просвета. Май че е достигнал до извода, че за свободата трябва и екзарх
Виж сега, статията на Ангелов критикува програмата на БСП, а БСП за съжаление е най-отвратителната част от политическата прослойка
Що се отнася до влиянието на ръста на икономиката и инфлацията, аз силно подозирам че при тяхното претегляне тезата на Ангелов би станала още по-силна. Нали разбираш от икономика, сети се защо
И ти като техен привърженик слидва да обясниш как чрез увеличаване на данъците и осигуровките се създават работни места. Защото според мен резултата е обратния. И такива са повечето коментари и тук в Инвестора, и в Икономедия и навсякъде където тази програма е оповестена
Точно, частта от мнението ми, която си отрязъл отговаря частично и защо критиката му не струва.
Дребна манипулация - няма анализ, а едностранчив поглед на радетеля и един от хората, които прокараха плоския данък.
Всъщност идеята беше - 10-10-10 - за данък доход, корпоративен и осигуровки
Не съм изразявала сега позицията ми за плоския данък, но очаквам от кръга ИПИ, след като е окупирало медиите и политиката, мненията им да бъдат и грамотни и незаблюждаващи аудиторията.
И да коментират резултатите и от тяхното участие -
израждане на прокламираната пазарна икономика към олигархо-монополистичен тип и
все по-голямо обедняване на хората, несвързани с политическата прослойка.
...пропуснах да пиша за ръста и инфлацията - няма нужда да подозираш, няколко числа са, сметни си ги и виж защо Ангелов е направил манипулативна статия
И последно - дискусията за данъците трябва да тече в границите на някаква икономическа политика, базирана на политическа платформа, иначе е безпредметна.
Когато данъците са самоцел - виждаме и резултатите.
Коментар