Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Политика (архив до 25.03.2013 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение1. Под ние господин полковник имам предвид ние българските граждани.
2. Аз разбрах вече, че ти защитаваш олигарсите и искаш КОКАЛА да остане между техните зъби вовеки веков.
3. Ама ние се осъзнахме и в неделя ще им вземем КОКАЛА без майтап
4. Боят настана тупат сърца ни
5. Ето ги близо наще душмани
http://www.youtube.com/watch?feature...&v=NWusyx1bmgk
2. Нямам нищо общо с олигарсите. Аз съм си обикновен гражданин.
3. В неделя ще падне голям смях! Снощи си пролича.
4 и 5 Пише се "наш'те" , а не наще.Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от LUBIMEC 13 Разгледай мнениеМоята роля като част от народа е ДА ИЗИСКВАМ, а не да давам РЕШЕНИЯ.
Народният представител, държавният служител и т.н. - те са тези, които трябва да вземат правилните решения.
Народът трябва да им задава дневния ред и да има ефективни механизми за контрол върху изпълнението и резултата.
Кое не е ясно!?
Не знаеш какво искаш!Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от energetik Разгледай мнениеЧудесно, Равновесие,
Сега си намери хората, ела на избори и аз ще гласувам за вас, ако не ми предложат нещо по-добро други платформи. А Мечо нека си прави революциите!
1. За да се чуе мнението на умни хора като Равновесие.
2. Първо трябва някой да отпуши ушите на крадливата парламентарно представена сволоч.
3. Анадънму ???Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от LUBIMEC 13 Разгледай мнениеМоята роля като част от народа е ДА ИЗИСКВАМ, а не да давам РЕШЕНИЯ.
Народният представител, държавният служител и т.н. - те са тези, които трябва да вземат правилните решения.
Народът трябва да им задава дневния ред и да има ефективни механизми за контрол върху изпълнението и резултата.
Кое не е ясно!?
http://www.youtube.com/watch?feature...&v=EiQSNsie3pgБаба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Не, Гигов. Това, че хората от протеста не могат добре да артикулират исканията си не значи, че не знаят какво искат. Впрочем, тикането на микрофони пред случайни граждани си е част от пропагандата.
Хората не искат измекяри като кирил йорданов да се изживяват като пожизнени владетели и да водят град като Варна към пълно оселеняване. Не искат марешки, яне янев и други подобни.
Коментар
-
Първоначално изпратено от LUBIMEC 13 Разгледай мнениеБългаринът иска ПОЛИТИЧЕСКИ И УПРАВЛЕНСКИ БОРД след безобразията на фалиралата политическа хунта от последните 23 години, по подобие на ВАЛУТНИЯ БОРД, след фалита на финансовата система през 1996/7 год.!
Така никога няма да има нужда от проява на насилие на улицата че някоя правителство да се сети че е мразено от всички. Мажоритарни избори за поне половината депутати - за да има все пак възможнос и малки партии да влизат в парламента. като за пропорционалната част да важи по-нисък праг за влизане, но за мажоритарната част да могат да бъдат отзовавани от тези които са гласували за тях чрез местен референндум.
Цялата американска конституция например още с писането и е заложена че на всяка власт ще има друга власт която да я контролира. И се залага на разнообразието, на контра тежести на всяка власт и то не само чрез други власти, но и чрез самия начин на избор. Например за това изборите им за конгреса и сената са на части, като не се смения никога целите наведнъж. Ако и тук половината парламент се избира две години след другата половина, и ще изчезне супер тъпото партиино противопостваня. Ако изборите са само пропорционални това може да блокира парламента, но при силен мажоритарен вот, партиите просто няма да имат избор - ще трябва да търсят консенсус едни с други а така възможността някой идиот да добие почти диктаторска власт изчезва.
Силата на управлението по този начин ще се върне в парламента - който би трябвало да е истинския център на властта, защото все пак само той се избира от гражданите. А не в някакъв уана би диктатор. Или харизматичен лидер - по нашите изкривени представи за демокрация.
В самата съдебна власт нещата са са много перверзни. Там просто няма контрабаланс. Конституцията е направила съдебната власт реално капсулирана и хомогенна. А това не е добре. Така за да няма корупция в съдебната власт, рябва да вярваме на личните качества на хората в управлението и - защото самите институции на седъбната власт нямат система от противотежести, където един ако се издъни другата страна задължително да го напердаши.
Коментар
-
Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнениеЕто това е еманацията на протеста. ДА ИМ ВЗЕМЕМ КОКАЛА! Да го гризем НИЕ.
Благодаря, че така откровено го формулира.
2. Аз разбрах вече, че ти защитаваш олигарсите и искаш КОКАЛА да остане между техните зъби вовеки веков.
3. Ама ние се осъзнахме и в неделя ще им вземем КОКАЛА без майтап
4. Боят настана тупат сърца ни
5. Ето ги близо наще душмани
http://www.youtube.com/watch?feature...&v=NWusyx1bmgkБаба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнениеБраво! Великолепно! Приветствам абсолютно!
А сега би ли ни обяснил накратко какви предлагаш да са параметрите на този политически и управленски борд. Моля за конкретни формулировки. Един писател тази нощ е формулирал разни идиотизми, с които не ми се занимава. Виж му първите 12 точки и се опитай ако е възможно да не ги включваш.
Кое не е ясно!?
Коментар
-
Между другото, ако днес на срещата на координаторите на протеста се издигне списък с искания различни от твоите, ти Мечо какво ще правиш, ще ги обявиш за предатели на каузата? И изобщо ти способен ли си да приемеш едно чуждо мнение, различно от твоето? И кога и по каква причина ТИ МЕЧО се превърна в ИСТИНАТА от последна инстанция?
Мечо, Мечо, толкова си ми ясен, че няма накъде - ние сега ще спретнем един пуч, ама после ще се оттеглим и ще правим избори. ДА БЕ, НАПРАВО ТИ ПОВЕРВАХ!Last edited by energetik; 23.02.2013, 11:31.
Коментар
-
Първоначално изпратено от energetik Разгледай мнениеМерси за изясненията,
Гледам че по навик пак говориш в мниожествено число, но АЗ ще се обърна директно към ТЕБ. С риск да ме изгонят от форума - ТИ СИ ДЕМАГОГ< МАНИПУЛАТОР И ПЛАТЕН ПРОВОКАТОР!!!
Щото аз съм отдавна във форума и моите позиции се знаят от повечето.Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеНяма ли пряка демокрация - няма демокрация.
1. Протеста трябва да измете политиците на олигархията.
2. Гигов, ти наистина ли си мислиш, че сме в положение да поставяме каквито и да било искания преди да сме победили и да сме измели корумпираната крадлива СГАН от парламента ???
3. Гигов, ти да не би да предлагаш да си поставим исканията пред крадливата политическа сволач, и след като тя (сволачта) ни обещае да ги изпълни, да и повярваме и да се кротнем.
4. Аман от здрав разум, от обективизъм и от Най Малкото Зло. Бъдете субективни, развивайте знамената и елате в неделя да им вземем кокала.
5. Ние сме работливи хора. Копаем си го лозето. Нооо осъзнахме, че ако искаме да пием вино трябва да сме юнаци и да си търсим правата ЮНАШКАТА. Щото са казали хората Юнак вино пие !!!
http://www.youtube.com/watch?feature...&v=bI0y3L2Pb5M
Благодаря, че така откровено го формулира.Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
Коментар