IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Некоректен работодател

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от DQVOLA666 Разгледай мнение
    Вторara фирма Drink and drive на втория ден каза да си сложа бяла риза да се отличаваме от другите фирми само това !!!!!!! Каза ,че може само граждански договор да ми направи и нищо повече направихме няколко курса и до там .

Не искам да попаднат на тази ситуация и да се опарят други момчета като мен това него пиша ей така просто опарих за втори път не искам повече да чуя за тях и да се гаврят с нас

Коментар

• Вторara фирма Drink and drive на втория ден каза да си сложа бяла риза да се отличаваме от другите фирми само това !!!!!!! Каза ,че може само граждански договор да ми направи и нищо повече направихме няколко курса и до там .

Коментар

как да ти обясня ,че няма трудови догори и няма нищо взимат те за два дена или три пробно и нищо как да ти докажа, че взимат млади като нас да си направят парите
        Нямаш ли снимки с работна униформа или нещо подобно, някакво малко доказателство за което да се закачим?!!!!!
        Някой може ли да потвърди думите ти?! защото е най-лесно да очерниш някого в безплатен форум и анонимно, както го правят в съседната тема с пастор Петров!
        Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.

Коментар

• Първоначално изпратено от Черкезов Разгледай мнение
          Ако не представиш доказателства с името си, просто доказваш че някой ти е платил за
          черен Пи Ар и това е подсъдно!!!

как да ти обясня ,че няма трудови догори и няма нищо взимат те за два дена или три пробно и нищо как да ти докажа, че взимат млади като нас да си направят парите

Коментар

Потърпевш
            Ако не представиш доказателства с името си, просто доказваш че някой ти е платил за
            черен Пи Ар и това е подсъдно!!!
            Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.

Коментар

• Потърпевш

Коментар

Не се лъжете хора взимат момчета като мен за един два дена казват първия е пробен а следващите дни ти казвват ,че ще ти платят .Sofia drink and drive мен ме взеха за 3 дена и после нищо а Drink and drive 0899 90 90 90 казват ти ,ще те взимамете и после нищо намират си оправдания и им варшим работата и си изкарват парите колко да замажат полужението нас младите !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                Момко, имаш ли доказателства или си същия като Кристина да правиш черен пиар тук, нает от конкурентна фирма?!!!

Коментар

• Некоректи работодатели те са Sofia drink and drive i Drink and drive 0899 90 90 90

Не се лъжете хора взимат момчета като мен за един два дена казват първия е пробен а следващите дни ти казвват ,че ще ти платят .Sofia drink and drive мен ме взеха за 3 дена и после нищо а Drink and drive 0899 90 90 90 казват ти ,ще те взимамете и после нищо намират си оправдания и им варшим работата и си изкарват парите колко да замажат полужението нас младите !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от tihogr Разгледай мнение
                    и така съкратен съм вече по член, който ме устройва 328 и някаква си точка (не ми се гледа точно коя беше подред), но е за намаляване обема на работата. Сега остава висящ въпроса за получаването на обезщетения, а именно една работна заплата и платен отпуск за 2012, които се съмнявам, че работодателя ще даде или поне ще ги протака много. Как може да действам в случая. По закон той ми дължи гореспоменатите обезщетения, но ако откаже мога ли да разчитам на инспекцията по труда, че нещо ще направи и има ли някакви срокове, в които трябва да я уведомя, за да не ги изпусна.

... това, ние - българите - всички ли сме такива - не мога да сФана...

Пич - наистина ли си забравил, че една вечер стоях 1 час, за да формулирам ТОЧНА хронология на онова, което ти е необходимо и трябва да направиш - и всичко това е няколко реда по-долу? И сега нямаш никаква идея какво точно си прави?

Може цинично да ти се стори - но заслужаваш да си в тая ситуация!

Чети бе, пич! Чети! Погледни едно мое мнение по-долу, или искаш ОЩЕ по-сдъвкано да ти дам толкова много подробности? Да ги сдъвча, глътна, да ги смеля частично в стомаха си - и да ти ги върна в гладната гушка? Нали така правят някои птици!

КВа Инспекция те е патила? Единствено Решение на съд е, което може да ЗАДЪЛЖИ някого да направи нещо! Другото са предписания, които те бавят допълнително... Съжалявам, че си губих времето с толкова конкретна информация...

АдИ, бъди здрав - и не забравяй следващата година отново да ни зададеш същите си въпроси!
                    "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Когато се съкращава по тоя член, работодателят задължително требва да проведе подбор. Ако не го е направил, съдът ше ви възстанови на работа. Това дали ви се работи вече е друг въпрос, но ше има с какво да му извивате ръцете.

Коментар

• и така съкратен съм вече по член, който ме устройва 328 и някаква си точка (не ми се гледа точно коя беше подред), но е за намаляване обема на работата. Сега остава висящ въпроса за получаването на обезщетения, а именно една работна заплата и платен отпуск за 2012, които се съмнявам, че работодателя ще даде или поне ще ги протака много. Как може да действам в случая. По закон той ми дължи гореспоменатите обезщетения, но ако откаже мога ли да разчитам на инспекцията по труда, че нещо ще направи и има ли някакви срокове, в които трябва да я уведомя, за да не ги изпусна.

Коментар

• благодаря за отговорите.
                          иначе да на трудов договор сме, но не мисля, че ще се стигне до съд.

Коментар

• Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнение
                            За договорът между клиент и изпълнител - разбрахме, но от формулировката на въпроса не става ясно, дали работниците имат сключени трудови договори с работодателя... Независимо от това, както казваш - клиентът е длъжник на работодателя, точно така - длъжник е и работодателят към наетите от него работници.

Ако нямате трудови договори, нещата се усложняват от факта, че в спора се включва още една институция - Инспекцията по труда, вариантът с наличие на трудови договори, клаузите, в които не са изпълнени - изпраща заинтересуваните в съответният Районен съд (РС). На всички инстанции делата по трудово-правни въпроси са безплатни - за неизплатено трудово и други възнаграждения. За присъдените трудови възнаграждения в решението на съда се допуска предварително изпълнение. Разбира се - трудът на адвоката се заплаща според тарифите за адв. услуги, а всички разходи и лихви, ако бъдат поискани - също са в тежест на работодателят-длъжник. Разходите и лихвите могат да бъдат потърсени на всяка инстанция от делото, по всяко време, дори да не са заявени в Исковата молба.

Целият регламент по завеждането на делото може да видите в Гражданско-процесуалния кодекс ( ГПК) - в нета, напр. в т.нар. Правен портал: lex.bg, а има сайтове с редица готови казуси и отговори на зададени въпроси от трудово-правното законодателство... и - разбира се - не само от него.

Значи:

1. Искова молба, заедно с необходимите доказателства в Районния съд ( трудови договори, допълнителни споразумения, заповеди за прекратяване на трудови договори) - СЪГЛАСНО ГПК!!! ( ако не е в ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ формат - ще я връщат и ще губите време).
                            2. След приемане исковата молба от РС - двете страни получават призовка за насроченото съдебно дело.
                            3. Определя се вещо лице, което ще изготви експертизата - която ВНИМАВАЙТЕ да си получите от деловодството навреме - преди съдебното заседание, за да се запознаете със заключението, защото съдията ЩЕ ВИ ПОПИТА, дали сте съгласни с експертизата за дължимите суми. Периодично проверявайте в деловодството, а ако делото липсва - пуснете ПИСМЕНО ВЪЗРАЖЕНИЕ!
                            4. В ГПК ще видите сроковете, НО АКО видите, че ви бавят много - пуснете МОЛБА ЗА БАВНОСТ - прочетете в ГПК основанията.
                            5. Когато излезе съдебното решение във ваша полза - отивайте веднага при Държавен- или Частен съдебен изпълнител с оригинала на съдебното решение и молба - ПАК ПО РЕГЛАМЕНТ от ГПК1! В молбата давате и банковата си сметка, както и методите за принудително изпълнение, които искате да приложи съдебният изпълнител], напр. - запор на банковите сметки на тъпунгера...
                            6. Почерпвате по бира за консултацията!

...йееееееееее - кой каТ мен - по вечерно време изкарах за една бира...

Успехи, бързайте, за да не губите време, защото - нищо, че имате дело по БЪРЗОТО ПРОИЗВОДСТВО - нещата няма да се решат за 2-3 месеца - четете и за т.нар. БЪРЗО ПРОИЗВОДСТВО пак в ГПК!
                            ОПААА - имаше още нещо:

НЕ С ОРИГИНАЛА НА СЪДЕБНОТО РЕШЕНИЕ отивате при съдебния изпълнител, а - с ИЗДАДЕНИЯТ от Районния съд - ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ЛИСТ. Именно - с последният оригинал и молбата с банковата сметка се отива при съдебния изпълнител. ( оригиналът на Съдебното решение си остава у ищеца-взискател)
                            "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

Здравейте,
                              имам едно питане. Случаят е следния: става въпрос за строителна фирма извършена е определена работа и нашия работодател остава да си вземе последните пари от клиента. Въпроса е, че тези пари стигнат ли до него ние работниците няма да видим нищо от тях. Клиента е много точен и по принцип няма нищо против да ни плати полагащото ни се, обаче питането ми е как може да стане законово да е точно и изобщо има ли такъв вариант понеже клиента един вид си му е длъжник на него и нещата са вързани с договор и т.н. Споделете, ако има вариант как да излезем от тази ситуация без да сме ощетени.
                              Благодаря.
                              За договорът между клиент и изпълнител - разбрахме, но от формулировката на въпроса не става ясно, дали работниците имат сключени трудови договори с работодателя... Независимо от това, както казваш - клиентът е длъжник на работодателя, точно така - длъжник е и работодателят към наетите от него работници.

Ако нямате трудови договори, нещата се усложняват от факта, че в спора се включва още една институция - Инспекцията по труда, вариантът с наличие на трудови договори, клаузите, в които не са изпълнени - изпраща заинтересуваните в съответният Районен съд (РС). На всички инстанции делата по трудово-правни въпроси са безплатни - за неизплатено трудово и други възнаграждения. За присъдените трудови възнаграждения в решението на съда се допуска предварително изпълнение. Разбира се - трудът на адвоката се заплаща според тарифите за адв. услуги, а всички разходи и лихви, ако бъдат поискани - също са в тежест на работодателят-длъжник. Разходите и лихвите могат да бъдат потърсени на всяка инстанция от делото, по всяко време, дори да не са заявени в Исковата молба.

Целият регламент по завеждането на делото може да видите в Гражданско-процесуалния кодекс ( ГПК) - в нета, напр. в т.нар. Правен портал: lex.bg, а има сайтове с редица готови казуси и отговори на зададени въпроси от трудово-правното законодателство... и - разбира се - не само от него.

Значи:

1. Искова молба, заедно с необходимите доказателства в Районния съд ( трудови договори, допълнителни споразумения, заповеди за прекратяване на трудови договори) - СЪГЛАСНО ГПК!!! ( ако не е в ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ формат - ще я връщат и ще губите време).
                              2. След приемане исковата молба от РС - двете страни получават призовка за насроченото съдебно дело.
                              3. Определя се вещо лице, което ще изготви експертизата - която ВНИМАВАЙТЕ да си получите от деловодството навреме - преди съдебното заседание, за да се запознаете със заключението, защото съдията ЩЕ ВИ ПОПИТА, дали сте съгласни с експертизата за дължимите суми. Периодично проверявайте в деловодството, а ако делото липсва - пуснете ПИСМЕНО ВЪЗРАЖЕНИЕ!
                              4. В ГПК ще видите сроковете, НО АКО видите, че ви бавят много - пуснете МОЛБА ЗА БАВНОСТ - прочетете в ГПК основанията.
                              5. Когато излезе съдебното решение във ваша полза - отивайте веднага при Държавен- или Частен съдебен изпълнител с оригинала на съдебното решение и молба - ПАК ПО РЕГЛАМЕНТ от ГПК1! В молбата давате и банковата си сметка, както и методите за принудително изпълнение, които искате да приложи съдебният изпълнител], напр. - запор на банковите сметки на тъпунгера...
                              6. Почерпвате по бира за консултацията!

...йееееееееее - кой каТ мен - по вечерно време изкарах за една бира...

Успехи, бързайте, за да не губите време, защото - нищо, че имате дело по БЪРЗОТО ПРОИЗВОДСТВО - нещата няма да се решат за 2-3 месеца - четете и за т.нар. БЪРЗО ПРОИЗВОДСТВО пак в ГПК!

Коментар

Здравейте,
                                имам едно питане. Случаят е следния: става въпрос за строителна фирма извършена е определена работа и нашия работодател остава да си вземе последните пари от клиента. Въпроса е, че тези пари стигнат ли до него ние работниците няма да видим нищо от тях. Клиента е много точен и по принцип няма нищо против да ни плати полагащото ни се, обаче питането ми е как може да стане законово да е точно и изобщо има ли такъв вариант понеже клиента един вид си му е длъжник на него и нещата са вързани с договор и т.н. Споделете, ако има вариант как да излезем от тази ситуация без да сме ощетени.
                                Благодаря.
                                Господине или госпожо,
                                Вие сте в договорни отношения с Вашия работодател, той пък е в договорни отношения с клиента. Няма НИКАКВА законна възможност клиентът да ви плати пряко на вас. Приказките за руснаци и украинци, за "нощно къпане" са празнодумия на болен мозък. Човекът не си пие хапчетата редовно.
                                Друг е въпросът, че в България е доста трудно да се уреждат чрез съд закъснели плащания и т.н. Ама нали не искате в публичен форум да ви дават противоправни съвети? Изчаквате клиентът да плати на вашия работодател, след това чакате работодателят да Ви плати. Ако това не Ви удовлетворява, проучете трудовото законодателство или си наемете адвокат и заведете дело срещу работодателя. Другото е незаконно.
                                Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

Working...
                                X