IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Некоректен работодател

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ivancholak Разгледай мнение
    Споко, твойте са делеч от понятието луксозност и няма да ти ги пипнат...
    Да бе, да... Напротив, неговите първи. Че то от панело по- убаво нема!

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
      http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtes...zhdame-6007896
      Изследването оттдавна го има , лошото, е че нашите работодатели се правят на умрели калинки. Утре като им разбиват лукзосните къщи и фабрики добре ли ще им е? Нали и моята къща ще разбият. Да не кажат, че не съм ги предубредил..........
      Споко, твойте са делеч от понятието луксозност и няма да ти ги пипнат...

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
        Изследването оттдавна го има , лошото, е че нашите работодатели се правят на умрели калинки. Утре като им разбиват лукзосните къщи и фабрики добре ли ще им е? Нали и моята къща ще разбият. Да не кажат, че не съм ги предубредил..........
        Нали отчиташ факта, че цитираното изследване няма нищо общо с тезата за заплатите и печалбата? Почвам да си мисля, че наистина не са ти ясни някои термини.
        Колкото до разбиването - няма да се случи в наши дни в България, не бой се.

Коментар

• Лорде ти кат не ти е ясно кво е печалба, как си ги сметаш тия инвестиционни проекти за имотите

Коментар

• Първоначално изпратено от Snipe Разгледай мнение
            Лошото е, че лорда като нищо ще излезе прав. Изследвания и изказвания по финансови въпроси се правят от най-разнообразни невежи. Така и така свикнахме да четем за "лихва за предсрочно погасяване", що да не може някой да каже, че заплатите се плащат от печалбата?
            Та така де - нищо не пречи въпросното изследване да се е случило, а ако лорда вземе да цитира автора, така щото всички да знаем да го избягваме...

Коментар

• Използвайте специализирания сайт http://www.nekorektno.bg/2014/01/06/...1%D1%82%D1%80/
              Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.

Коментар

• ДЪРЖАВАТА....... ДЪРЖАВАТА............. ДЪРЖАВАТА............

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
                  Шокиран съм от мненията на последните 3 съфорумци! Как е възможно да обвъръзвате парите на даден човек с неговото интелектуално и трудово положение .
                  За вас Банев е най-умния, най-работния от цялата структура ли? Т..И..М.. са най-големите "мери джейни" в БГ?
                  Дори Едисон, Зукербърк, Брансън и Гейтс не се смятат за такива! Те самите признават, че са " се възползвали от идеи на наемни работници"

Хората, работещи за 350 лв. са по-големи от всички чакащи на готово рушвети или незаслужени пенсии! Вие /последните 3-ма/, ще им предложите ли 5 000 лв.заплата /като големите бизнесмени/, или ще ги плюете и чакате на техните осигуровки, за да си получите незаслужените пенсии?
                  Готин, за другите двама не знам, но мен изобщо не си ме разбрал. По тая причина ще опитам да се изразя максимално ясно.
                  Всеки, който живее от заплата, към днешна дата работи 40 часа седмично за някого и се примирява с по- малко от, да речем 700- 800 лв., е пълен п*тьо и тъпак и напълно си е заслужил всяка една възможна гадост. Защото разчиташ ли само на заплата с по- малко от тия пари става трудно дори само да се изхраниш, да не говорим за дете, или още повече, за деца. Изключение правят хората които са:
                  1. горе- долу финансово осигурени, освен заплатата, и работят нещо което им харесва или им е хоби и което биха правили и без пари.
                  2. работят в семейна фирма и това на което се подписват е без значение.
                  3. голямата част (300000- 400000 човека) от администрацията (пък и не само от администрацията), които по цял ден се чудят как да не заспят и които изобщо не би трябвало да държим на работа, независимо колко малки са им заплатите.
                  4. прибират дебели пачки от рушвети или кражби и им е все едно какво им пише на фиша.
                  5. работещи за себе си.
                  6. в период на обучение, за не повече от 3- 4 месеца.
                  А това да наречеш "голям" човек, който не е част от горните 6 групи, който е здрав, който е с всичкия си и който работи (в пълния смисъл на думата) за 350 лв. е прекалено наивно, поне според мен.
                  Дано тоя път си ме разбрал правилно.

Коментар

• Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение
                    лорда не му е ясно кво е печалба
                    Лошото е, че лорда като нищо ще излезе прав. Изследвания и изказвания по финансови въпроси се правят от най-разнообразни невежи. Така и така свикнахме да четем за "лихва за предсрочно погасяване", що да не може някой да каже, че заплатите се плащат от печалбата?
                    Та така де - нищо не пречи въпросното изследване да се е случило, а ако лорда вземе да цитира автора, така щото всички да знаем да го избягваме...

Коментар

• Първоначално изпратено от annbet Разгледай мнение
                      Добре е, че има кой да ми обяснява нещата, мерси - за което!

Ще си позволя да допълня мнението, колкото и некомпетентен да се имам...

САМО ЗА ЧАСТ /обикновено/ от печалбата на дружеството - ОСА може да вземе решение - да бъде разпределена като дивидент между акционерите..., редки са случаите на разпределение цялата печалба...

В ЧАСТНИЯ СЛУЧАЙ /при различни казуси/ - може работници да закупят част от акциите в дружеството, в което имат трудов или друг вид договор. Така те, освен трудовото си възнаграждение - може в края на финансовата година да получат и дивидент от притежаваните от тях акции.

/да дообясним нещата, въпреки че са вън от темата/
                      смех

Коментар

• Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение
                        печалбата се дава на акционерите а не на работниците

Добре е, че има кой да ми обяснява нещата, мерси - за което!

Ще си позволя да допълня мнението, колкото и некомпетентен да се имам...

САМО ЗА ЧАСТ /обикновено/ от печалбата на дружеството - ОСА може да вземе решение - да бъде разпределена като дивидент между акционерите..., редки са случаите на разпределение цялата печалба...

В ЧАСТНИЯ СЛУЧАЙ /при различни казуси/ - може работници да закупят част от акциите в дружеството, в което имат трудов или друг вид договор. Така те, освен трудовото си възнаграждение - може в края на финансовата година да получат и дивидент от притежаваните от тях акции.

/да дообясним нещата, въпреки че са вън от темата/
                        Last edited by annbet; 21.04.2014, 16:20.

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
                          Шокиран съм от мненията на последните 3 съфорумци! Как е възможно да обвъръзвате парите на даден човек с неговото интелектуално и трудово положение .
                          За вас Банев е най-умния, най-работния от цялата структура ли? Т..И..М.. са най-големите "мери джейни" в БГ?
                          Дори Едисон, Зукербърк, Брансън и Гейтс не се смятат за такива! Те самите признават, че са " се възползвали от идеи на наемни работници"

Хората, работещи за 350 лв. са по-големи от всички чакащи на готово рушвети или незаслужени пенсии! Вие /последните 3-ма/, ще им предложите ли 5 000 лв.заплата /като големите бизнесмени/, или ще ги плюете и чакате на техните осигуровки, за да си получите незаслужените пенсии?
                          Ами като студент бях от едната страна на бариерата / хайде не бяха 350 лв. да са били 800-1200/, имаше едно мачкане, безразличие и т.н. И си викам защо аз да не мога да направя същото..../ фирма с такава дейност/... и се получи / поне засега/.
                          Алуминиеви радиатори

Коментар

• печалбата се дава на акционерите а не на работниците

Коментар

• Първоначално изпратено от annbet Разгледай мнение
                              Бате Пешо, прочетох внимателно текста, който съм заместил с точки. Съгласен съм с казаното от теб.

Но на въпроса ти - защо коментирам други /не "другиТЕ"/ - ти отговарям, че коментирам, защото имам преки впечатления.

Ако ти е направило впечатление, в поста си съм използвал "НЯКОИ РАБОТОДАТЕЛИ", което пък означава, че не поставям всички работодатели под общ знаменател /то е същото, както с жените.../...

Според мен, аз се придържам към темата, а мнението ми е винаги свързано с възможността да помогна, съобразно познанията си.

За да обобщя, отново ще повторя възможността пред масовия българин /завършващ средното си образование/, комуто липсват знания и практика в определена област, в която кандидатства и е нает за определена работа: работодателят, приемайки някого - прави компромис към същият /цената на труда определят помежду си/..., но с новата работа - ЗАПОЧВА и обучението, т.е. - всеки почва отначало. Ако кандидатите за работа не си дават сметка за това - има опасност да не влязат в тона на работодателя си.../аз не засягам такива случаи/...

Все пак, Бате Пешо, мога да ти предложа, ако такава тема не те кефи - да си направиш предложението пред модераторите.
                              Не приемай нещата лично.Ако съм те засегнал извинявам се.Но ми омръзна да слушам как нямало работа как всичко било скапано.Голямата част от българите не са наясно защо ходят на работа.Не може да отидеш на работа и да почнеш тоя това оня онова само аз работя ако аз не съм фирмата фалира това не се прави така и тем подобни бисери.Явно българите ходят на работа щото няма какво да правят дома.Когато незнае на къде отиваш няма как да стигнеш.То и затова България изглежда по тоя начин.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                                Не моа да разбера що коментирате другите........................................... ......................
                                Бате Пешо, прочетох внимателно текста, който съм заместил с точки. Съгласен съм с казаното от теб.

Но на въпроса ти - защо коментирам други /не "другиТЕ"/ - ти отговарям, че коментирам, защото имам преки впечатления.

Ако ти е направило впечатление, в поста си съм използвал "НЯКОИ РАБОТОДАТЕЛИ", което пък означава, че не поставям всички работодатели под общ знаменател /то е същото, както с жените.../...

Според мен, аз се придържам към темата, а мнението ми е винаги свързано с възможността да помогна, съобразно познанията си.

За да обобщя, отново ще повторя възможността пред масовия българин /завършващ средното си образование/, комуто липсват знания и практика в определена област, в която кандидатства и е нает за определена работа: работодателят, приемайки някого - прави компромис към същият /цената на труда определят помежду си/..., но с новата работа - ЗАПОЧВА и обучението, т.е. - всеки почва отначало. Ако кандидатите за работа не си дават сметка за това - има опасност да не влязат в тона на работодателя си.../аз не засягам такива случаи/...

Все пак, Бате Пешо, мога да ти предложа, ако такава тема не те кефи - да си направиш предложението пред модераторите.

Коментар

Working...
                                X