Първоначално изпратено от ivancholak
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Некоректен работодател
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнениеhttp://www.vesti.bg/bulgaria/obshtes...zhdame-6007896
Изследването оттдавна го има , лошото, е че нашите работодатели се правят на умрели калинки. Утре като им разбиват лукзосните къщи и фабрики добре ли ще им е? Нали и моята къща ще разбият. Да не кажат, че не съм ги предубредил..........
Коментар
-
Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнениеhttp://www.vesti.bg/bulgaria/obshtes...zhdame-6007896
Изследването оттдавна го има , лошото, е че нашите работодатели се правят на умрели калинки. Утре като им разбиват лукзосните къщи и фабрики добре ли ще им е? Нали и моята къща ще разбият. Да не кажат, че не съм ги предубредил..........
Колкото до разбиването - няма да се случи в наши дни в България, не бой се.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Snipe Разгледай мнениеЛошото е, че лорда като нищо ще излезе прав. Изследвания и изказвания по финансови въпроси се правят от най-разнообразни невежи. Така и така свикнахме да четем за "лихва за предсрочно погасяване", що да не може някой да каже, че заплатите се плащат от печалбата?
Та така де - нищо не пречи въпросното изследване да се е случило, а ако лорда вземе да цитира автора, така щото всички да знаем да го избягваме...
Коментар
-
Използвайте специализирания сайт http://www.nekorektno.bg/2014/01/06/...1%D1%82%D1%80/Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнениеШокиран съм от мненията на последните 3 съфорумци! Как е възможно да обвъръзвате парите на даден човек с неговото интелектуално и трудово положение .
За вас Банев е най-умния, най-работния от цялата структура ли? Т..И..М.. са най-големите "мери джейни" в БГ?
Дори Едисон, Зукербърк, Брансън и Гейтс не се смятат за такива! Те самите признават, че са " се възползвали от идеи на наемни работници"
Хората, работещи за 350 лв. са по-големи от всички чакащи на готово рушвети или незаслужени пенсии! Вие /последните 3-ма/, ще им предложите ли 5 000 лв.заплата /като големите бизнесмени/, или ще ги плюете и чакате на техните осигуровки, за да си получите незаслужените пенсии?
Всеки, който живее от заплата, към днешна дата работи 40 часа седмично за някого и се примирява с по- малко от, да речем 700- 800 лв., е пълен п*тьо и тъпак и напълно си е заслужил всяка една възможна гадост. Защото разчиташ ли само на заплата с по- малко от тия пари става трудно дори само да се изхраниш, да не говорим за дете, или още повече, за деца. Изключение правят хората които са:
1. горе- долу финансово осигурени, освен заплатата, и работят нещо което им харесва или им е хоби и което биха правили и без пари.
2. работят в семейна фирма и това на което се подписват е без значение.
3. голямата част (300000- 400000 човека) от администрацията (пък и не само от администрацията), които по цял ден се чудят как да не заспят и които изобщо не би трябвало да държим на работа, независимо колко малки са им заплатите.
4. прибират дебели пачки от рушвети или кражби и им е все едно какво им пише на фиша.
5. работещи за себе си.
6. в период на обучение, за не повече от 3- 4 месеца.
А това да наречеш "голям" човек, който не е част от горните 6 групи, който е здрав, който е с всичкия си и който работи (в пълния смисъл на думата) за 350 лв. е прекалено наивно, поне според мен.
Дано тоя път си ме разбрал правилно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнениелорда не му е ясно кво е печалба
Та така де - нищо не пречи въпросното изследване да се е случило, а ако лорда вземе да цитира автора, така щото всички да знаем да го избягваме...
Коментар
-
Първоначално изпратено от annbet Разгледай мнениеДобре е, че има кой да ми обяснява нещата, мерси - за което!
Ще си позволя да допълня мнението, колкото и некомпетентен да се имам...
САМО ЗА ЧАСТ /обикновено/ от печалбата на дружеството - ОСА може да вземе решение - да бъде разпределена като дивидент между акционерите..., редки са случаите на разпределение цялата печалба...
В ЧАСТНИЯ СЛУЧАЙ /при различни казуси/ - може работници да закупят част от акциите в дружеството, в което имат трудов или друг вид договор. Така те, освен трудовото си възнаграждение - може в края на финансовата година да получат и дивидент от притежаваните от тях акции.
/да дообясним нещата, въпреки че са вън от темата/
Коментар
-
Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнениепечалбата се дава на акционерите а не на работниците
Добре е, че има кой да ми обяснява нещата, мерси - за което!
Ще си позволя да допълня мнението, колкото и некомпетентен да се имам...
САМО ЗА ЧАСТ /обикновено/ от печалбата на дружеството - ОСА може да вземе решение - да бъде разпределена като дивидент между акционерите..., редки са случаите на разпределение цялата печалба...
В ЧАСТНИЯ СЛУЧАЙ /при различни казуси/ - може работници да закупят част от акциите в дружеството, в което имат трудов или друг вид договор. Така те, освен трудовото си възнаграждение - може в края на финансовата година да получат и дивидент от притежаваните от тях акции.
/да дообясним нещата, въпреки че са вън от темата/Last edited by annbet; 21.04.2014, 16:20.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнениеШокиран съм от мненията на последните 3 съфорумци! Как е възможно да обвъръзвате парите на даден човек с неговото интелектуално и трудово положение .
За вас Банев е най-умния, най-работния от цялата структура ли? Т..И..М.. са най-големите "мери джейни" в БГ?
Дори Едисон, Зукербърк, Брансън и Гейтс не се смятат за такива! Те самите признават, че са " се възползвали от идеи на наемни работници"
Хората, работещи за 350 лв. са по-големи от всички чакащи на готово рушвети или незаслужени пенсии! Вие /последните 3-ма/, ще им предложите ли 5 000 лв.заплата /като големите бизнесмени/, или ще ги плюете и чакате на техните осигуровки, за да си получите незаслужените пенсии?
Коментар
-
Първоначално изпратено от annbet Разгледай мнениеБате Пешо, прочетох внимателно текста, който съм заместил с точки. Съгласен съм с казаното от теб.
Но на въпроса ти - защо коментирам други /не "другиТЕ"/ - ти отговарям, че коментирам, защото имам преки впечатления.
Ако ти е направило впечатление, в поста си съм използвал "НЯКОИ РАБОТОДАТЕЛИ", което пък означава, че не поставям всички работодатели под общ знаменател /то е същото, както с жените.../...
Според мен, аз се придържам към темата, а мнението ми е винаги свързано с възможността да помогна, съобразно познанията си.
За да обобщя, отново ще повторя възможността пред масовия българин /завършващ средното си образование/, комуто липсват знания и практика в определена област, в която кандидатства и е нает за определена работа: работодателят, приемайки някого - прави компромис към същият /цената на труда определят помежду си/..., но с новата работа - ЗАПОЧВА и обучението, т.е. - всеки почва отначало. Ако кандидатите за работа не си дават сметка за това - има опасност да не влязат в тона на работодателя си.../аз не засягам такива случаи/...
Все пак, Бате Пешо, мога да ти предложа, ако такава тема не те кефи - да си направиш предложението пред модераторите.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеНе моа да разбера що коментирате другите........................................... ......................
Но на въпроса ти - защо коментирам други /не "другиТЕ"/ - ти отговарям, че коментирам, защото имам преки впечатления.
Ако ти е направило впечатление, в поста си съм използвал "НЯКОИ РАБОТОДАТЕЛИ", което пък означава, че не поставям всички работодатели под общ знаменател /то е същото, както с жените.../...
Според мен, аз се придържам към темата, а мнението ми е винаги свързано с възможността да помогна, съобразно познанията си.
За да обобщя, отново ще повторя възможността пред масовия българин /завършващ средното си образование/, комуто липсват знания и практика в определена област, в която кандидатства и е нает за определена работа: работодателят, приемайки някого - прави компромис към същият /цената на труда определят помежду си/..., но с новата работа - ЗАПОЧВА и обучението, т.е. - всеки почва отначало. Ако кандидатите за работа не си дават сметка за това - има опасност да не влязат в тона на работодателя си.../аз не засягам такива случаи/...
Все пак, Бате Пешо, мога да ти предложа, ако такава тема не те кефи - да си направиш предложението пред модераторите.
Коментар
Коментар