IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 20.09.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от 4un4o Разгледай мнение
    Само, че цитираните държави разполагат и произвеждат нови технологии. това им дава възможност да обират "каймака на
    Тези нови технологии ги произвжедат защото са притиснати от високите разходи за труд. Те не са им дадени от Бог, конкуренцията там им казва или си високопроизводителен или си фалирал. А за да си високопроизводителен трябва да измисляш нещо. за да си пръв трябва да измисляш нещо ново преди другите.

Пък ук нашите капиталисти казват - ама нека бъдем ниско производителни, ама не ни вдигайте минималната заплата, ама айде да ни дадете субсидии, ама айде държавата да помогне. Капиталисти май ес, мрънкалници комунисти, дето само Маркс им е в главата и как единствения начин да печелят е от експлоатация на труда.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
      Напротив, благосъстояните ще се вдига когато труда е достатъчно скъп че да си заслужава да се вкарват инвестиции, акъл и иновации в производството. За това най-добрите производства не са в Пакистан с евтиния труд, а в Швейцария и САЩ със сккъпия труд.

Евтиния труд влачи всяка държава надолу. Високата норма на рентабилност на традиционни производства влачи държавата надолу. Всичко това унищожава стимулите за развитие
      .
      Тази истина съзнателно се игнорира от политическия и олигархичен кръг, защото свободният човек е мислещ човек!
      И няма как подобно управление да се търпи дълго

Коментар

Напротив, благосъстояните ще се вдига когато труда е достатъчно скъп че да си заслужава да се вкарват инвестиции, акъл и иновации в производството. За това най-добрите производства не са в Пакистан с евтиния труд, а в Швейцария и САЩ със сккъпия труд.

Евтиния труд влачи всяка държава надолу. Високата норма на рентабилност на традиционни производства влачи държавата надолу. Всичко това унищожава стимулите за развитие.
        Само, че цитираните държави разполагат и произвеждат нови технологии. това им дава възможност да обират "каймака на Пазара"(ако си чувал за тези стратегии) имат утвърдени световноизвестни марки които се продават с минимум реклама и на 3-4 пъти по високи цени. Ти байно в БГ с каква технология ще се конкурираш с тези държави. Когато в българия започнат да се произвеждат качествени високотехнологични продукти, тогава и заплащането ще е подобаващо. а това няма да стане скоро в леката промишленост. Чувал ли си за професия "Манипулант в промишленоста" Хващам те от улицата давам ти една четка и цял ден мажеш лепило или нещо друго на конвеера. И колко трябва да му плацам на манго когато отвън чакат още 200 души за това място. Когато ти обяснявах че в дебелите книги има една графика която двици цените на пазара, ти ми каза ,че била много вехта(от комунистическо) и вече не действала.

Коментар

Той Соки мисли ли изобщо. Аз поне не се усещам да съм го хващал в подобна компрометираща дейност

То и аз не се сещам някога СоКоЛоВ да е бил обвинен в мисловна дейност. Наскоро пък публикува нещо в противоречие с партийната линия и Стамбо го изгони от форума.
          Ама и Стамболийски като чуе за "генерал Нориега Български"-бяга като дявол от тамян. Като вампир от чесън бяга, значи...
          Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

Това в синьото е наполовина верно.(осигурителният доход е обвързан с праговете на професии и дейност а МРЗ може да е по ниска от прага.Пример. осигурителен праг 380 лв заплата на работника 290 лв .с нищо не се увеличава осигурителният доход)
            а това в червеното е така.
            Имам поглед върху най ниско заплатените работници(леката промишленост)над 1500 души. с вдигането на МРЗ започнаха да получават с около 50 лева повече. а работодателя веднага съкрати около 100 човека за да се вмести във същият разход. Писал съм по темата назад защо съм против вдигането на МРЗ със закон.
            това в синьото се отнася за ниско платения труд, при който мод=мрз, но допълнението е, че съпътстващото вдигане на МОД, т.н. Тристранка вече имаше подобна сбирка.
            Впрочем, като говориш за ГЕРБ и колко процента е повишена МРЗ през управлението им, можеш ли подобна статистика да направиш за повишенията на МОД, това е едно перо, което влияе сериозно върху бизнеса, защото касае и квалифициран труд, на който налага административно повишено социално Облагане?

А какви са елементарните изводи...от това в червеното - че се изземва доход от бизнеса и работещите, като голяма част от тези пари отиват за увеличение на държавни заплати и политически партии
            Last edited by съни(тя); 24.08.2012, 14:01.

Коментар

• Съзидателно разрушаване - това е основата на капитализма. А не подкрепа на робовладелци печелещи само от евтина работна ръка. Който не е издържа на конкуренцията да фалира. Който не се развива, да фалира. Който се надява на слаба конкуренция да фалира. Това е нормалния капитализъм.

И всеки чиито бизнес съществува само защото залага че нищо няма да се промени - да фалира. Всичко се променя. Аз лично съм наистина минималната заплата да се вдигне на 600 лв. Който не я изкарва да го уволоняват. Който не може да я плаща да фалира.

Коментар

Ковориш като коминист. Благосъстоянието ще се вдигне когато има повече робовладелци в България и робите са недостатъчни. тогава ще започнат да си крадат роби като им предлагат по високи заплати и условия на труд.
                Другари да изпълним петилетката пет за четири! кажи си го!

Евтиния труд влачи всяка държава надолу. Високата норма на рентабилност на традиционни производства влачи държавата надолу. Всичко това унищожава стимулите за развитие.

Коментар

Да се маха цялата тази промишленост от България. бангладеш е много по-подходящо място. Ако заради шепа робовладелци няма да се вдига благосъстоянието на останалите.
                  Говориш като комунист. Благосъстоянието ще се вдигне когато има повече робовладелци в България и робите са недостатъчни. Тогава ще започнат да си крадат роби като им предлагат по високи заплати и условия на труд.
                  Другари да изпълним петилетката пет за четири! кажи си го!
                  Last edited by 4un4o; 24.08.2012, 13:48.

Коментар

Аз знам едно. Хората които правят пари имат акъл. Дори и от престъпна дейност да са пак трябва да имаш много мозък за да не те хванат. Това ми беше тънката мисъл, а не кой какъв е . Щом са направили пачки и не са ги хванали, значи са по умни и по кадърни от тези които не са направили. Това е идеята имена много.
                    Свестните у нас считат за луди,
                    глупецът вредом всеки почита:
                    "Богат е", казва, пък го не пита
                    колко е души изгорил живи,
                    сироти колко той е ограбил
                    и пред олтарят бога изамамил
                    с молитви, с клетви, с думи лъжливи.
                    И на обществен тоя мъчител
                    и поп, и черква с вяра слугуват;
                    нему се кланя дивак учител,
                    и с вестникарин зайдно мъдруват,
                    че страх от бога било начало
                    на сяка мъдрост... Туй е казало
                    стадо от вълци във овчи кожи,
                    камък основен за да положи
                    на лъжи свети, а ум човешки
                    да скове навек в окови тежки!
                    Соломон, тоя тиран развратен,
                    отдавна в раят найде запратен,
                    със свойте притчи между светците,
                    казал е глупост между глупците,
                    и нея светът до днес повтаря -
                    "Бой се от бога, почитай царя!"

Христо Ботев
                    Баба ме научи на много неща.
                    tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от dessi_georgieva Разгледай мнение
                      Защо му отваряш очите? Нека си тъне в заблуда.
                      ако си тази която работеше в плюс минус значи те познавам. Намаше вид на "опонент на всяка цена" По скоро не си същото лице.

Коментар

Това в синьото е наполовина верно.(осигурителният доход е обвързан с праговете на професии и дейност а МРЗ може да е по ниска от прага.Пример. осигурителен праг 380 лв заплата на работника 290 лв .с нищо не се увеличава осигурителният доход)
                        Имам поглед върху най ниско заплатените работници(леката промишленост)над 1500 души. с вдигането на МРЗ започнаха да получават с около 50 лева повече. а работодателя веднага съкрати около 100 човека за да се вмести във същият разход. Писал съм по темата назад защо съм против вдигането на МРЗ със закон.
                        Да се маха цялата тази промишленост от България. бангладеш е много по-подходящо място. Ако заради шепа робовладелци няма да се вдига благосъстоянието на останалите.

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                          Странно, че по-надолу си писал, че имаш счетоводна кантора, а основни идеи на облагането ти се губят
                          МРЗ е инструмент на данъчната политика, а по света се говори и за социалната роля, която упражнява държавата чрез него...
                          Ако в думите на Дянков има истина, то тя не е в загрижеността му за доходите на най-ниско квалифицираните.

Най-лесното нещо, което би направил за най-ниските доходи е да станат необлагаеми - да речем МРЗ - необлагаема
                          Така, разполагаемия доход ще се увеличи с малко повече от предлаганото увеличение.

Но да погледнем само малка част от връзката на МРЗ с бюджета:
                          - увеличава се осигурителния доход - повече пари за НОИ, а и за бюджетабремето основно се прехвърля на бизнеса и работника- съпътстващото увеличение на мин. осиг.доход за различните професии - нови иззети пари
                          - поради обвързването на различни плащания в не знам си колко закони и подзакони..., освен социалните плащания, увеличението ще се отрази по-чувствително(заради в пъти обвързаността му) в заплащанато на висши държавни счиновници, съдии и т.н.
                          - вкл. и върху субсидиите за партиите
                          За мен, някакъв смисъл за сериозна дискусия би имало единствено при драстично покачване на размера на МРЗ, например на 600лв. и влиянието й върху икономиката и доходите на "мат'ряла"

Коментар

• Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
                            Чунче,не спирай да пишеш - забавляваш ни повече от Сополов и ко. ...Единствената разлика е в чара - оня мисли по-бавно отколкото пише,докато при теб нещата изглеждат балансирани ....
                            Той Соки мисли ли изобщо. Аз поне не се усещам да съм го хващал в подобна компрометираща дейност

Коментар

• Чунче,не спирай да пишеш - забавляваш ни повече от Сополов и ко. ...Единствената разлика е в чара - оня мисли по-бавно отколкото пише,докато при теб нещата изглеждат балансирани ....
                              Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                                уауу, ако това е ценностната система, която те е привлякла в редиците на ГЕРБ, разбирам реакциите ти във форума, поне
                                Ама, да има една идея честност, поне от сега си напишете с какви пари и колко ще давате за купуване на изборите, че поне да се подготвят хората за харченето им, пък и може конкуренция(един замиращ признак) да се появи, ако и нея не задушите ...с повече пари
                                Мнението му е едно към едно с това на ревностен комунист нейде от разгара на студената война. Правотата на едно мнение се определя от това колко издигнат в партията е човека дето го казва. Заместваш го с пари и ето ти комунист капиталист, взел най-лошото и от двата свята.

Коментар

Working...
                                X