IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 20.09.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от 4un4o Разгледай мнение
    Аз знам едно. Хората които правят пари имат акъл. Дори и от престъпна дейност да са пак трябва да имаш много мозък за да не те хванат. Това ми беше тънката мисъл, а не кой какъв е . Щом са направили пачки и не са ги хванали, значи са по умни и по кадърни от тези които не са направили. Това е идеята имена много.
    уауу, ако това е ценностната система, която те е привлякла в редиците на ГЕРБ, разбирам реакциите ти във форума, поне
    Ама, да има една идея честност, поне от сега си напишете с какви пари и колко ще давате за купуване на изборите, че поне да се подготвят хората за харченето им, пък и може конкуренция(един замиращ признак) да се появи, ако и нея не задушите ...с повече пари

Коментар

Аз знам едно. Хората които правят пари имат акъл. Дори и от престъпна дейност да са пак трябва да имаш много мозък за да не те хванат.
      Т.е. по твоята логика мнението на Иди Амин например за демокрацията е много по-стойносттно от това на някой обикновен европеец.

Или пък мнението на Бойко за музиката на Моцарт е много по смислено от това на диригента на филхармонията.

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
        Странно, че по-надолу си писал, че имаш счетоводна кантора, а основни идеи на облагането ти се губят
        МРЗ е инструмент на данъчната политика, а по света се говори и за социалната роля, която упражнява държавата чрез него...
        Ако в думите на Дянков има истина, то тя не е в загрижеността му за доходите на най-ниско квалифицираните.

Най-лесното нещо, което би направил за най-ниските доходи е да станат необлагаеми - да речем МРЗ - необлагаема
        Така, разполагаемия доход ще се увеличи с малко повече от предлаганото увеличение.

Но да погледнем само малка част от връзката на МРЗ с бюджета:
        - увеличава се осигурителния доход - повече пари за НОИ, а и за бюджета
        бремето основно се прехвърля на бизнеса и работника
        - съпътстващото увеличение на мин. осиг.доход за различните професии - нови иззети пари
        - поради обвързването на различни плащания в не знам си колко закони и подзакони..., освен социалните плащания, увеличението ще се отрази по-чувствително(заради в пъти обвързаността му) в заплащанато на висши държавни счиновници, съдии и т.н.
        - вкл. и върху субсидиите за партиите

За мен, някакъв смисъл за сериозна дискусия би имало единствено при драстично покачване на размера на МРЗ, например на 600лв. и влиянието й върху икономиката и доходите на "мат'ряла"
        Защо му отваряш очите? Нека си тъне в заблуда.

Коментар

И от какво ще измре комунистическа моцуно с промит мозък, (май греша: то откъде мозък като нямаш) Минималната заплата (МРЗ) нарастна от 240 до 290 и ще стане 310 лв. Или казано на прост език за такива като теб, най бедните слоеве и нискоквалифицираните ще получават по 70 до 90 лева повече при инфлация около 7.9 %за 3 години. Това не е ли увеличение и мисъл за социално слабите. отделно вдигането на праговете и МРЗ ще доведе до увеличение заплатите на квалифицираните работници защото не може общака да взима 350 а квалифицирания и той 350, Това ще доведе по тази логика и до вдигане на основните заплати и на останалите. А 70 лева като ги обърнеш в проценти са си 22.58% че и повече като се вземе и клас за прослужено време. Хайде ходи бери калинки, че за друга не ставаш.
          Странно, че по-надолу си писал, че имаш счетоводна кантора, а основни идеи на облагането ти се губят
          МРЗ е инструмент на данъчната политика, а по света се говори и за социалната роля, която упражнява държавата чрез него...
          Ако в думите на Дянков има истина, то тя не е в загрижеността му за доходите на най-ниско квалифицираните.

Най-лесното нещо, което би направил за най-ниските доходи е да станат необлагаеми - да речем МРЗ - необлагаема
          Така, разполагаемия доход ще се увеличи с малко повече от предлаганото увеличение.

Но да погледнем само малка част от връзката на МРЗ с бюджета:
          - увеличава се осигурителния доход - повече пари за НОИ, а и за бюджета
          бремето основно се прехвърля на бизнеса и работника
          - съпътстващото увеличение на мин. осиг.доход за различните професии - нови иззети пари
          - поради обвързването на различни плащания в не знам си колко закони и подзакони..., освен социалните плащания, увеличението ще се отрази по-чувствително(заради в пъти обвързаността му) в заплащанато на висши държавни счиновници, съдии и т.н.
          - вкл. и върху субсидиите за партиите

За мен, някакъв смисъл за сериозна дискусия би имало единствено при драстично покачване на размера на МРЗ, например на 600лв. и влиянието й върху икономиката и доходите на "мат'ряла"

Коментар

• Първоначално изпратено от vladimir.karolev Разгледай мнение
            Това важи ли за Митко Пайнера и Нелсън Мандела? Че Мандела не вярвам от заплатата си да е станал мултимилионер, пък Планета Пайнер си е бизнес за милиони? Или щом Каролев е замесен се мери с двоен аршин? Странни ценности излизат в обществото напоследък
            Аз знам едно. Хората които правят пари имат акъл. Дори и от престъпна дейност да са пак трябва да имаш много мозък за да не те хванат. Това ми беше тънката мисъл, а не кой какъв е . Щом са направили пачки и не са ги хванали, значи са по умни и по кадърни от тези които не са направили. Това е идеята имена много.

Коментар

Това важи ли за Митко Пайнера и Нелсън Мандела? Че Мандела не вярвам от заплатата си да е станал мултимилионер, пък Планета Пайнер си е бизнес за милиони? Или щом Каролев е замесен се мери с двоен аршин? Странни ценности излизат в обществото напоследък
              Владо, ти още ли си от НДСВ или ще се включиш в проекта "България на гражданите"?
              Звучен икономист си и не трябва заради една партия-политически труп да останеш просто анализатор и консултант. Нужен си в политиката.

Коментар

.... Странни ценности излизат в обществото напоследък
                Нямам спомен някога да са излизали(т.е да е имало други) .....без да страдам от амнезия .
                Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

• Хъх...

Първоначално изпратено от 4un4o Разгледай мнение
                  Той Стоичков хубаво му каза на Каролев. Ти когато направиш повече пари от мен тогава ще дойдеш да ми даваш акъл. и онзи скляпаше като мишка в трици в ефира и си глътна граматиката.

Коментар

• Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
                    Мартингейлът е по опасен от СПИН и не прощава на никого .....Първите симптоми включват разширяване собствения на политически хоризонт от атентата в Св.Неделя(1925г.) , до аварията в Чернобил и изнесения от Огнян Дойнов държавен бюджет ....По натам развитието на болестта включва смяна на ника и "инвестиции" на БФБ със съответната доза оптимизъм
                    Цитирам факти,за да разберете какви неща правят другарите за да се докопат до властта, и че не мислят за народа си а за собственото си благоденствие. Ти с тази шапка си ми ясен. комунист до мозъка на костите, а мирогледа не по-далеч от носа ти. Как да обясня на човек с 3 гънки (една за ядене, една за сране, и една за безприкословно изпълнение на команди получена от удар за неподчинение) как действа мартингейла и ,че вече съм забравил датата от която нямам ден на загуба. А извинявам се . миналата седмица бях забравил един стоп да го отменя та ме завлече 14 пипса.
                    Last edited by 4un4o; 24.08.2012, 13:15.

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
                      Абе Чунчо, ти кога пишеше във Валутна... съвсем нормален изглеждаше. Какво ти стана изведнъж? Никога не се праскаше в политиката? .......
                      Мартингейлът е по опасен от СПИН и не прощава на никого .....Първите симптоми включват разширяване собствения на политически хоризонт от атентата в Св.Неделя(1925г.) , до аварията в Чернобил и изнесения от Огнян Дойнов държавен бюджет ....По натам развитието на болестта включва смяна на ника и "инвестиции" на БФБ със съответната доза оптимизъм
                      Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

• Първоначално изпратено от dessi_georgieva Разгледай мнение
                        Тука съм, но и поработвам и не вися цял ден във форума, Другарю съпартиец.
                        А относно МРЗ, разбира се , че не си прав. Има още какво да научиш.
                        За шумата ли говорите, обичам я в големи количества, дори и за по мекичко.
                        Аргументи??? или лаф да става?

Коментар

• Генерал Нуриега

Баба ме научи на много неща.
                          tnm

Коментар

Къде сте другарко dessi_georgieva? Не ми отговорихте на въпроса правилно ли думам за МРЗ.
                            Или когато видите дебелият край, се покривате в шумата, досущ като комунистите навремето. Шумкарка станахте май?
                            Е от време на време правите по някой терористичен акт за да видим ,че ви има:
                            Атентатът в църквата „Света Неделя“ е най-тежкият терористичен акт в историята на България, а по това време и в света.
                            Извършен е на 16 април 1925 г., Велики четвъртък, от група крайнолеви дейци на Военната организация (ВО) на Българската комунистическа партия (БКП)
                            П.П. Най голямият терористичен акт го извършихте в наши дни срещу невинни български граждани. Следва цитат
                            "Катастрофата стана на 26 април, а Кремъл и бай Тошовите еничари мълчаха като бит --- до 2-3 май, когато вече всички бяхме яли марули, поръсени с чернобилски дъждец, и бяхме "манифестирали" пред сградата с пастърмата.

Едва години по-късно се чу, че още от първия ден след трагедията по списъци, изготвени от ЦК, са били доставяни зарзават и месо от Аржентина и Бразилия за висшия партийно-държавен елит, да не би да им се затрие семката партизанска."
                            Тука съм, но и поработвам и не вися цял ден във форума, Другарю съпартиец.
                            А относно МРЗ, разбира се , че не си прав. Има още какво да научиш.
                            За шумата ли говорите, обичам я в големи количества, дори и за по мекичко.

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
                              И още нещо да попитам. Не знам къде му е мястото, за тва питам тук. Сутринта, не знам колко пресилени са репортажите, но пожарът бил много близо до Рилски манастир. Колко от Вас са готови да тръгнем, ако се наложи?
                              1. Аз/ +високопроходим автомобил+кофпомпи кирки и лопати/.
                              Друг?
                              п.п. И ако има някой повече информация - нека даде. Не им вярвам на онези цицестите от БТВ-то
                              от малко сериозни въпроси, които си струва да се коментират в днешния ден

По-рано пробвах на телефоните на манастира за инфо доколко близо е огъня, но никой не отговаряше, а кю-то ми е затрито(свети зелено при тях)
                              Телефони за контакти:

рецепция - +359 0896872010;

канцелария - +359 07054 2208;

деловодство (fax) - +359 07054 3383;
                              E-mail: rila_monastery@abv.bg
                              п.п. за съжаление, не мога да се включа лично, ходенето ми... може да наложи мен да спасяват, не гората

Коментар

• А, в момента и по техното радио говорят за пожара.
                                http://www.offroad-bulgaria.com/Offm...io/player.html
                                Свободен във виелицата.
                                http://www.youtube.com/watch?v=mzGk8cYJVjc

Коментар

Working...
                                X