If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Г-н Каролев, НДСВ хванахте тренд предпоставен от ОДС, а и "международната обстановка" бе благоприятна.
Съгласен. Но няма по-лесно нещо от това да объркаш нещата. А ние не ги объркахме генерално. Вярно, направихме много грешки, но общата ни политика беше добра. Което си личи. Аз затова обичам по партийни теми да говоря с числа. Направо ги убивам другите
[QUOTE=mechobikov;1059303106]
23 години вече представителната демокрация праща в управлението основно деца и внуци на ЦК на БКП, а които не са, са техни авери.
/QUOTE]
Сигурен ли си в това. Това че ти си мислиш така, не значи че така ще стане. Има огромно количество хора, които всъщнос се възхищават на комунизма. Смятат че комунистите са герой. Че БКП са най-доброто което България има.
Аз познавам хора и то не един и два - българи - без нищо руско в тях. За които Сталин е модела на управление. За тях Горбачов е предател. БСП са слаба ракия, ама като няма по-добро и те стават. В лагерите в Белене и така нататък са лежали истински престъпници и напълно си заслужават това.
не харесваха Първанов, защото е лигльо, но виж Ангел Марин е достатъчна причина да се гласува за Първанов.
И са си всъщност свестни хора, никога не са били на партийна работа, нищо не са спечели от куфарчетата на БСП. Просто са си комунисти по убеждение. И то от най-хардкор комунистите.
Е как да няма - може ли нормална икономическа мисъл да обясни в страна с най-ниските данъци и най-високи лихви в Европа да има 22% безработица ?
Да, защо? Много корупция, която спира инвеститорите. За полугодието имаш 200 милиона инвестиции. 2006-2008 бяха милиарди. Малко инвестиции, малък ръст на БВП -> безработица. Нищо изненадващо. Ние сме малка и отворена икономика. Ако си отблъскваме инвеститорите, няма какво да се чудим, че не вървим добре.
200 л намесец е лизинга изплатиха едната за 5 години с парите от наема и миналата година заедно с мен си купиха друга. и сега още 4 години по 200 лв . ако мислиш ,че шевролет авео не е кола значи са си купили селска каруца,
а сега да обобщим графиката.
1. През мандата на тройната коалиция ръста ба БВП пада и през четирите години и достига дуно през 2009. година. Кой беше на власт спомнете си!
2 .от 2009 г до сега Ръста на БВП расте и през последната година расте с по голями темпове от тези в Ес. Така ли е господин Каролев?. Да не бъркам нещо?
Извинявай, но ти коя графика гледаш? Аз постнах тази:
Как ще пада ръст на БВП по време на тройната коалиция? Дори и да има леки колебания, той остава над 5% устойчиво, което е МНОГО над средното за ЕС и света.
ГЕРБ идват и се мотаем около нулата, под средното за ЕС и света. Няма какво да се коментира повече освен методиките на ГЕРБ за изчисление, но те съветвам тях да не почваме да ги коментираме
Аз съдя по хората около мен. Живея в самостоятелна кооперация. От дясно комшията е поп. Гъбав е от пари и все прави някакви, ремонти. Едното дете учи в Холандия. Отляво единият комшия е данъчен и си купи нов апартамент и нова кола ситроен ц4Другият е военен и си купи нова кола преди 2 години. Брат ми най вероятно вече е милионер. Влага хартийки в недвижими имоти. Родителите ми са много добре финансово. около 1 к. 33 и36 набор.по надолу комшията и жена му си построиха нова къща в един тих квартал и се изнесоха. Още по надолу една 4 етажна кооперация, едната комшийка щерка в Канада гъбава с пари. брат и средна хубост като финанси. И так не виждам някой от квартала да има проблем с финансиите. Запомни от мен. Най заможните най много се оплакват ,че нямат. Не им вЕрвай. играят ти театро.
ПРИКАЗКА ЗА СТЪЛБАТА
Посветено на всички, които ще кажат:
"Това не се отнася до мене!"
- Кой си ти? - попита го Дяволът...
- Аз съм плебей по рождение и всички дрипльовци са мои братя. О, колко е грозна земята и колко са нещастни хората!
................................
- Кой си ти? - дрезгаво и лукаво го попита Дяволът.
- Аз съм принц по рождение и боговете ми са братя! О, колко красива е земята и колко са щастливи хората!
Абе ти верно ни вземаш за малоумни тук. Кое семейство с 1600 кинта доход ще си купи нова кола? Че и 2
200 л намесец е лизинга изплатиха едната за 5 години с парите от наема и миналата година заедно с мен си купиха друга. и сега още 4 години по 200 лв . ако мислиш ,че шевролет авео не е кола значи са си купили селска каруца,
а сега да обобщим графиката.
1. През мандата на тройната коалиция ръста на БВП пада и през четирите години и достига дъно през 2009. година. Кой беше на власт спомнете си!
2 .от 2009 г до сега Ръста на БВП расте и през последната година расте с по голями темпове от тези в Ес. Така ли е господин Каролев?. Да не бъркам нещо?
аз живея в най бедният квартал -работническият. и нямам познат, които да е зле. Най зле от мойте познати са двама лекари семийство с около 1600 лв месечен доход и двама учители с около 1400 +200лв от наем или пак 1600 . даскалите купиха за 5 години 2 нови автомобила на лизинг . Единият го изплатиха. Защо така не мога да мерна някой беден та да му помогна с каквото мога. Явно са бедни ама горди и не казват.
Абе ти верно ни вземаш за малоумни тук. Кое семейство с 1600 кинта доход ще си купи нова кола? Че и 2
Аз точно това имах предвид и късния следобяд когато те попитах дали не се жертваш в името на НДСВ да не посегнеш към друга либерална формация, като визирах тази на Кунева, но може да се има предвид и друга. Защото твоя глас определено се чува.
Що се отнася до партият преди лятната почивка слушах едно предаване на живо от партийно събрание на НДСВ. Конгрес ли беше не знам, но толкова бодряшки ми звучаха делегати. Все едно, че все още сте мнозинство. Христина Христова мисля, че се изказа доста оптимистично. Направо като глас на първа политическа сила!
Не съм съгласен с теб. Има прости хора, но има и умни. Освен това ако ползвам реториката на господин Каролев, ДОРИ да е така, това пак не е аргумент в полза на представителната демокрация.
23 години вече представителната демокрация праща в управлението основно деца и внуци на ЦК на БКП, а които не са, са техни авери.
При пряка демокрация, гаранция, тъй както казвате с Каролев, че народа е прост, още на вторите избори нямаше да има нито един.
Защо смяташ, че щом при представителна демокрация, народът не може да си избере кадърни управляващи, ще взема компетентни решения при пряка демокрация? Това са противоречащи си твърдения.
Последно време не съм особено успешен бизнесмен, ама ще го избутаме криво ляво.
Еми... тръпка са си екстремните спортове. Някои хора са супер рискови играчи в бизнеса, но не искат да помиришат екстремни спортове. Знам ли.... хора разни
Иначе, да, много ме боли за НДСВ, въпреки че съзнавам колко проблеми и проблемни хора е имало и продължава да има. Но, както казах, докато е либерална партия и се ползва с подкрепата на Сакскобурготски, аз си оставам там. Моето участие в политиката не е на база партийна принадлежност и никога не е било - сам съм си плащал транспорта, разходите по участия, а и обикновено мен ме викат като коментатор, а не като партиен член. Така че в която и партия да бъда, аз пак ще имам глас, с който да защитавма либералната идеология. Още повече, социалните медии се развиват бързо
Аз точно това имах предвид и късния следобяд когато те попитах дали не се жертваш в името на НДСВ да не посегнеш към друга либерална формация, като визирах тази на Кунева, но може да се има предвид и друга. Защото твоя глас определено се чува.
Що се отнася до партият преди лятната почивка слушах едно предаване на живо от партийно събрание на НДСВ. Конгрес ли беше не знам, но толкова бодряшки ми звучаха делегати. Все едно, че все още сте мнозинство. Христина Христова мисля, че се изказа доста оптимистично. Направо като глас на първа политическа сила!
Да но тази либерална идеология е спукан парашут при монетарна зависимост. Може да се бие тъпана на свободния пазар, но като парите са ти outsource-нати и дефакто имаш неограичен кредитен ресурс, следва само дислокация на капитал и разоряване на средната класа.
Като в Тайван и останалите икономически тигри или по някакъв друг начин? Не демонизирайте аутсорсването. Няма причини.
Коментар