Първоначално изпратено от Императорът
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Политика (архив до 20.09.2012 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Баба ме научи на много неща.
tnm
-
Първоначално изпратено от vladimir.karolev Разгледай мнениеОбясни си, моля те, идеята най-накрая, кажи ни по колко национални и местни референдума ще имаме на месец/ден, колко ще ни струва това, хем като пари, хем и като физическо време да се редим на опашки пред будките, и да говорим. Наистина, не се заяждам, от думите ти разбрах, че трябва да назначаваме по един полицейски шеф за всяко значимо престъпление.
Пак казвам, ако желаеш да говорим в подкрепа на идеята ти, опиши ни я. Непрекъснато говориш против конкретната система на представителна демокрация, а не си дал 2 конкретни предложения за обратното - как, колко често, кога, какви са обективните критерий, по които да се свиква национален референдум и т.н.
2. Заяждате се. Полицейски шеф може да се избира с мандат за да върши работата на полицейски шеф, толкова време, колкото трае мандата. Има строго определен начин по който избирателите могат ако се прецени (по определен от закона начин) да го снемат чрез избори и да изберат друг. Има и модел - САЩ. Ама вие знаете за САЩ. Затова казвам, че се заяждате.
3. Който и вариант на пряка демокрация да бъде избран, парите отделяне за по честите избори и референдуми, ще са много по малко от парите губени вследствие на губещи сделки извършвани злонамерено от представителите на представителната демокрация.
Доказателство на точка 3
За последните 23 години България беше източена варварски от представителите на представителната демокрация. Източиха се толкова средства, които да стигнат за организиране на извънредни избори и референдуми за векове напред !!!Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Иначе казвал една от моите приоритетни цели - непрестанна пряка демокрация и референдуми три пъти годишно - гласува се по всички спорни въпроси, възникнали през последното четиримесечие.
Пряката демокрация е неповторимо достъпна сега - при съвременните технологии.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеЦитирайте ако обичате мой пост в който ви нагрубявам. Единствено дето досега ви говорех на "ти" без да съм искал разрешение. Но така е прието в този форум. Естествено не ми минава номера, че затова подценявате друг човек, и въобще колегите, а не мен.
1. Няма как след като сте толкова близък с Меглена Кунева, колкото вие твърдите, да не знаете, че е омъжена, икаква е фамилията на съпруга и. Както и че съпруга и е син на секретар на политбюро на ЦК на БКП
2.Ами бихте ли цитирали мой пост в който да казвам, че следва да има референдуми по 40 пъти на ден. Има модели - Швейцария например. Много добре си работи пряката демокрация там. Има какво още да се желае, но е много по добре от представителна демокрация.
3.Казах ви вече, че въпроса за компетентността не може да бъде по никакъв начин аргумент срещу пряката демокрация.
Доказателство на точка 3.
Сега като имаме представителна демокрация, бихте ли били така добър да кажете какъв ни е здравния мениджмънт ???
4. Най умния човек във форума. Зададе ви въпроси и вие му отговорихте. За разликата между либерализъм и либертарианство.
5. Не ви нагрубявам (освен говоренето на ти), а и това, че аз евентуално ви нагрубявам, не може да ви служи като извинение за подценяването на нивото на форума. Така мисля аз де. Вие естествено можете да си говорите каквото ви е на сърце.
Коментар
-
Първоначално изпратено от vladimir.karolev Разгледай мнениеАми нали ги избраха с мнозинство да вземат тези решения. Че и преди 10 месеца ги преизбраха. Явно народът има вяра в "милиционерите". Моето лично мнение е едно, но избори не оспорвам. Щом народът си ги е избрал толкова категорично, значи желае те да взимат тези решения. По този въпрос няма какво да кажа повече. Изборите са категорични. Аз дори загубих кметските
А в България има свобода на словото. Т.е., всеки може да се изказва по каквито теми желае. Аз не решавам и не прилагам политики, така че просто изразявам собствено мнение.
Н. беше застъпница точно на НДСВ - та седях с нея в тяхното даскало 3-4 часа и наблюдавах.
Реално ако ГРОБ нямат възможност да манипулират и купуват гласове, ако изборите действително са честни, те надали биха взели и 13%.... а ако утре направим една партия, чиято основна и приоритет на цел бъде публичните линч и екзекуция на Картофоидът, Маймуната, Брадясалият, Цъклюто, Свинкята и останалите от хунтата, със сигурност ще вземем повече гласове.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеЦитирайте ако обичате мой пост в който ви нагрубявам. Единствено дето досега ви говорех на "ти" без да съм искал разрешение. Но така е прието в този форум. Естествено не ми минава номера, че затова подценявате друг човек, и въобще колегите, а не мен.
1. Няма как след като сте толкова близък с Меглена Кунева, колкото вие твърдите, да не знаете, че е омъжена, икаква е фамилията на съпруга и. Както и че съпруга и е син на секретар на политбюро на ЦК на БКП
2.Ами бихте ли цитирали мой пост в който да казвам, че следва да има референдуми по 40 пъти на ден. Има модели - Швейцария например. Много добре си работи пряката демокрация там. Има какво още да се желае, но е много по добре от представителна демокрация.
3.Казах ви вече, че въпроса за компетентността не може да бъде по никакъв начин аргумент срещу пряката демокрация.
Сега като имаме представителна демокрация, бихте ли били така добър да кажете какъв ни е здравния мениджмънт ???
4. Най умния човек във форума. Зададе ви въпроси и вие му отговорихте. За разликата между либерализъм и либертарианство.
5. Не ви нагрубявам (освен говоренето на ти), а и това, че аз евентуално ви нагрубявам, не може да ви служи като извинение за подценяването на нивото на форума. Така мисля аз де. Вие естествено можете да си говорите каквото ви е на сърце.
2. За Швейцария съм ОК. Въпреки че обективните проблеми в Българската образователна система е много възможно да доведат до неприятни изненади. Но, все пак, глас народен - глас божи.
3. Става. Аз съм "за" да се засилят референдумтие по някои въпроси и да се направи после сравнение върху факти, а не върху спекулации.
4. Е, щом съм му отговорил, значи всичко е ОК.
5. Друг човек ме нагрубяваше, затова и казах "вие", като ви вкарах малко неетично в един кюп. Предпочитам да говориш на "ти".
Всичко е ОК вече, нали?
Коментар
-
Първоначално изпратено от vladimir.karolev Разгледай мнение1. Не познавам Меглена Пръмова. Познавам Меглена Кунева. Виж, както казах, знам кои са членовете на семейството й.
2. Споря срещу това да има референдум за всяко нещо в държавата. По 40 пъти на ден. Обоснови си реално приложима система на пряка демокрация и ще си кажа мнението за нея.
3. Ами... какъв процент в България разбират от здравен мениджмънт? Критичната маса разбира ли? Ако не разбира, защо мислиш, че мнението й по специализирани въпроси ще е мъдро? По учебниците, мъдрост = знание + опит. Ако критичната маса по този въпрос няма нито знание, нито опит, каква мъдрост?
4. Не знам кой е Манков.
5. Вие пък ме нагрубявате. Подценявам човек, който си служи с грубости. Да.
5. Не ви нагрубявам (освен говоренето на ти), а и това, че аз евентуално ви нагрубявам, не може да ви служи като извинение за подценяването на нивото на форума. Така мисля аз де. Вие естествено можете да си говорите каквото ви е на сърце.Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от vladimir.karolev Разгледай мнениекакви са обективните критерий, по които да се свиква национален референдум и т.н.Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеA oт атомна енергетика разбираш ли?От ядрена безопастност?От режими на ЕЕС разбираш ли?Щото много пъти се изказваш по такива теми.Кой да вземе решение за строежа на АЕЦ Белене?Милиционерите ли?Та те имат две гънки в мозъка.Кой в правителството и парламента разбира от гореизброените неща?Трайко ли или сегашната калинка?Кой?
А в България има свобода на словото. Т.е., всеки може да се изказва по каквито теми желае. Аз не решавам и не прилагам политики, така че просто изразявам собствено мнение.Last edited by vladimir.karolev; 26.08.2012, 14:40.
Коментар
-
Първоначално изпратено от vladimir.karolev Разгледай мнение1. Не познавам Меглена Пръмова. Познавам Меглена Кунева. Виж, както казах, знам кои са членовете на семейството й.
2. Споря срещу това да има референдум за всяко нещо в държавата. По 40 пъти на ден. Обоснови си реално приложима система на пряка демокрация и ще си кажа мнението за нея.
3. Ами... какъв процент в България разбират от здравен мениджмънт? Критичната маса разбира ли? Ако не разбира, защо мислиш, че мнението й по специализирани въпроси ще е мъдро? По учебниците, мъдрост = знание + опит. Ако критичната маса по този въпрос няма нито знание, нито опит, каква мъдрост?
4. Не знам кой е Манков.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеЗаяждаш се, ама хайде щото си известен.
Кога съм казал да се избира полицейски шеф за 1 седмица, би ли цитирал такъв мой пост. Избира се за няколко години естествено. Секретарката какво общо има ??? Началниците си назначават секретарки. Освен това има по света практика да се избират местни полицейски началници. Виж САЩ например. Каква блажна боя да използва общината също е заяждане, а казваш, че не се заяждаш.
Едно от основните предимства на пряката демокрация е, че представителите се избират мажоритарно и има ясен механизъм, как се предизвикват избори за отзоваване на определени представители.
Освен това има ясен и облекчен начин за предизвикване на референдуми. Има и въпроси, които задължително се решават на референдум.
Пак казвам, ако желаеш да говорим в подкрепа на идеята ти, опиши ни я. Непрекъснато говориш против конкретната система на представителна демокрация, а не си дал 2 конкретни предложения за обратното - как, колко често, кога, какви са обективните критерий, по които да се свиква национален референдум и т.н.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеЗа това не си ме питал мисля. Щом си толкова компетентен да обясняваш на колегата що е либертарианец и що е либерал следва да ти е ясно и що е пряка демокрация. Изясни си въпроса за харесването. Нали това е то избора, да избираш каквото ти харесва. И ако не ти харесва кажи ти какво по добро предлагаш. Не се мори. По добро няма.
Народа е суверена. При пряка демокрация народа е най пряко ангажиран с управлението. Няма измислено нищо по добро от това.I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?
Коментар
-
Първоначално изпратено от vladimir.karolev Разгледай мнениеПравилно. Де факто, това е и в утопичния комунизъм. За жалост, технологиите не го позволяват (което е и адекватно на нивото на образователната система).
Извинявай, но аз не мога да ходя по 30 пъти до будката да гласувам. За полицейски шеф с мандат една седмица. За секретарка. За каква блажна боя да използва общината. Някои работи са просто технологично невъзможни.
Иначе за отзоваването на депутатите и облекчаването на процедурата за референдум съм съгласен.
Относно анархията - анархия на 7 милиарда човека на тази Земя? Как си го представяш това? Не се заяждам.
Кога съм казал да се избира полицейски шеф за 1 седмица, би ли цитирал такъв мой пост. Избира се за няколко години естествено. Секретарката какво общо има ??? Началниците си назначават секретарки. Освен това има по света практика да се избират местни полицейски началници. Виж САЩ например. Каква блажна боя да използва общината също е заяждане, а казваш, че не се заяждаш.
Едно от основните предимства на пряката демокрация е, че представителите се избират мажоритарно и има ясен механизъм, как се предизвикват избори за отзоваване на определени представители.
Освен това има ясен и облекчен начин за предизвикване на референдуми. Има и въпроси, които задължително се решават на референдум.Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Може ли да припомниш колко референдума са проведени в България от '90г. до сега ?
Очевидно когато нагрубяваш не се усещаш. Иначе го раздаваш тъкообиден
Ти, Велчев, Василев и Катев сте може би най-лошото което можеше да сполети България по отношение на финанси и икономика. Щях да забравя и Искров - тоя си реве за затвора но не заради действия, а заради бездействия коато гуверньор на БНБ.
4. Не знам кой е Манков.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеТъй, тъй, като нямаш аргументи и започна с присмех и обиди. Остана и да не знаеш, че ДПС е незаконна етническа партия, държана с цел статуквото да получава сигурни гласове от турците !!!
1. Направи се, че не знаеш, че Кунева е Пръмова, снаха на главен секретар на политбюро на ЦК на БКП
2. Твърдиш, че си либертарианец, а спориш срещу пряката демокрация в полза на представителната.
3. Твърдиш, че си либертарианец, а в същото време поддържаш мнението, че народа е прост и не става за пряка демокрация.
4. Колегата Манков като ти ги задава тези въпроси, ти ги задава точно за това, за да ти гледа сеира как ще се извъртиш.
5. Явно подценяваш нивото на участниците във форума.
4. Не знам кой е Манков.
Коментар
Коментар