Първоначално изпратено от anon6706
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Политика (архив до 20.09.2012 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от rogers Разгледай мнениеАз съм работил и работя с всякакви - от завършили треторазрядни университети в БГ до завършили с отличие добри университети в САЩ и определено това, къде си завършил абсолютно нищо не значи освен може би това, че тези дето са завършили престижни университети са по-трудолюбиви, но не особено умни. Най-добрия с който съм работил е завършил някакъв измислен университет в БГ и то със среден успех, на туй отгоре е супер мързелив - обаче е наистина умен и върши повече работа от другите и се справя с проблеми, който другите не могат въобще да решат. Тия дето са завършили в америката обаче съм ги признал за работливи - стават за работа дето не се изисква акъл
По наше време, ако си мързелив, то трябваше да си напрегнеш пипето и да измислиш по-лесен начин за справяне с проблема, т.е. трябва да мислиш.
Сега, ако си мързелив, просто цъкаш в Гугъл или "пльосваш" проблема си в някой форум и чакаш решението. Дори и аз се хващам, че съм спрял да напъвам мозъка си за стари знания, а вместо това влизам за тях в Интернет.
Не случайно качествените кадри от последните 10-20 години идваха от държави с много слабо развит Интернет (Индия, Китай). Аз ще бъда с две ръце "ЗА", ако се направи университет в който е забранено използването на Интернет. Завършилите го студенти ще бъдат леко демоде, но поне ще могат да мислят.
Коментар
-
Аз съм работил и работя с всякакви - от завършили треторазрядни университети в БГ до завършили с отличие добри университети в САЩ и определено това, къде си завършил абсолютно нищо не значи освен може би това, че тези дето са завършили престижни университети са по-трудолюбиви, но не особено умни. Най-добрия с който съм работил е завършил някакъв измислен университет в БГ и то със среден успех, на туй отгоре е супер мързелив - обаче е наистина умен и върши повече работа от другите и се справя с проблеми, който другите не могат въобще да решат. Тия дето са завършили в америката обаче съм ги признал за работливи - стават за работа дето не се изисква акъл
Първоначално изпратено от 4un4o Разгледай мнениеДа са живи и здрави! От мързел не се умира. Даже и дърпа прогреса напред, че като трябва да свършиш някоя работа а те мързи , току виж ,че си измислил някоя хитринка
Коментар
-
Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнениеПоздрави за момето и от мен. А моят мързеливец завърши семестриално, пак компютърни системи и технологии в Русе и си беше избрал да ходи в Канада за магистър, ама от мързел не си направи навреме дипломната работа. По-скоро подцени трудността на задачата и остана за септември да защитава.Изтърва цяла година от глупост.
Last edited by 4un4o; 29.08.2012, 11:50.
Коментар
-
Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнениеТя моята мома ...Изтърва цяла година от глупост.
Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеВестник 24 часа
„59% от българите без нито лев за черни дни”Бегай мани
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеMрежата честито.Но не си мисли че там е кой знае какво.Нашето образование не е чак толкова лошо колкото го плюем.Синковеца учи уж в реномиран университет по моята специалност.Ми като разговаряме и като му видях някои учебници не съм се прехласнал.Доколкото разбирам западняците залагат на фукарата и рекламата.И на добри битови условия.Гледат да привлекат няколко кадърни деца за реклама които учат безплатно а всички останали яко плащат.Тези които нямат заможни родители натрупват такива кредити че после не могат да ги платят.Банкерската мафия така е изпилила нещата че един млад човек на 26-27г ако иска да е образован да има собствено жилище и кола е вътре с половин милион най малко.И после лихвите били ниски там.Еми на половин милион какви лихви да сложиш.Ако го нацепиш със 7% 35000 са му вноските годишно по кредита.Каква заплата трябва да получава после че да живее.Не ми хвали тези изтънчени мошеници.Аз съм готов да застана срещу колеги от цял свят с моя нереномиран ТУ-София в състезание.И ти гарантирам че много с реномираните училища ще ми дишат прахта.Да не говорим колко университети обучават инженери.Last edited by netware5; 29.08.2012, 10:57.He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4un4o Разгледай мнениеЗА НЯКОИ УЧИТЕЛСКАТА ПРОФЕСИЯ Е ПРИЗВАНИЕ ЗА ДРУГИ РАБОТА А ЗА ТРЕТИ МЪЧИТЕЛНА РАБОТА.Браво! Дано има все повече професионалисти като този директор.!. Че тя "фиданката се огъва докато е млада.!"И това ще мине ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнениеВ този ред на мисли... Понеже моят е още малък и проблемите са малки.... Поздравления за новия директор на СМГ!!!Е няма преподавател, който толкова да е мотивирал децата. Няма такъв, за който синът ми да е говорил с толкова блясък в очите. Няма такъв, с който да са играли толкова много футбол след училище
Коментар
-
Вестник 24 часа
„59% от българите без нито лев за черни дни”
59% от българите нямат спестен нито лев за спешни нужди. За сравнение, в Европа без такъв фонд са 43 на сто, показва проучване на ING.
Ние обаче сме по-стриктни при разходите за почивката. 84% у нас планират предварително бюджета и 74 на сто се придържат към него. В Европа ясен финансов разчет си правят 71 на сто от хората, като само 52% от тях го спазват.
Вечерта преди заминаването опаковат багажа си 73 на сто от българите и 68% от европейците. 89 на сто от тях купуват необходимите принадлежности предварително, докато у нас това правят 80 на сто.
Има разлики и при вземането на решение по финансови въпроси. 60% от българите размишляват, а 40% действат веднага, докато в Европа са съответно 72 на 28 на сто. Повечето нашенци се съветват със семейството, преди да инвестират.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4un4o Разгледай мнениеНе ,че при нас няма и преподаватели които ги учат да мислят но, това не е залегнало в програмите ни и тези самодейци се броят на пръсти.Е няма преподавател, който толкова да е мотивирал децата. Няма такъв, за който синът ми да е говорил с толкова блясък в очите. Няма такъв, с който да са играли толкова много футбол след училище
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеMрежата честито.Но не си мисли че там е кой знае какво.Нашето образование не е чак толкова лошо колкото го плюем.Синковеца учи уж в реномиран университет по моята специалност.Ми като разговаряме и като му видях някои учебници не съм се прехласнал.Доколкото разбирам западняците залагат на фукарата и рекламата.И на добри битови условия.Гледат да привлекат няколко кадърни деца за реклама които учат безплатно а всички останали яко плащат.Тези които нямат заможни родители натрупват такива кредити че после не могат да ги платят.Банкерската мафия така е изпилила нещата че един млад човек на 26-27г ако иска да е образован да има собствено жилище и кола е вътре с половин милион най малко.И после лихвите били ниски там.Еми на половин милион какви лихви да сложиш.Ако го нацепиш със 7% 35000 са му вноските годишно по кредита.Каква заплата трябва да получава после че да живее.Не ми хвали тези изтънчени мошеници.Аз съм готов да застана срещу колеги от цял свят с моя нереномиран ТУ-София в състезание.И ти гарантирам че много с реномираните училища ще ми дишат прахта.Да не говорим колко университети обучават инженери.
Коментар
-
Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнениеАбе пичове, съвсем изперкахте в тая тема "Политика"..... Чета ви и ви се дивя на акъла .... Аз лично имам много по-приятни емоции в момента. Не мога да се сдържа да не се похваля - след по-малко от месец моето момиче заминава за Кеймбридж да учи Компютърни науки и Математика. Детето само си извоюва мястото в може би най-елитния университет в света и на мен лично всичките нашенски простотии в момента ми се виждат ташак работа ....Айде наздраве!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Nikola Разгледай мнениеМомчета, гледам че пак сте писали на по няколко ракии. Моля спазвайте добрия тон и се уважавайте. Не се дръжте, като животни.Успешен ден на всички
Коментар
Коментар