IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 20.09.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
    Напълно съм съгласен. Проблемът с образованието не е само в България, то е проблем на интернет ерата.

По наше време, ако си мързелив, то трябваше да си напрегнеш пипето и да измислиш по-лесен начин за справяне с проблема, т.е. трябва да мислиш.

Сега, ако си мързелив, просто цъкаш в Гугъл или "пльосваш" проблема си в някой форум и чакаш решението. Дори и аз се хващам, че съм спрял да напъвам мозъка си за стари знания, а вместо това влизам за тях в Интернет.

Не случайно качествените кадри от последните 10-20 години идваха от държави с много слабо развит Интернет (Индия, Китай). Аз ще бъда с две ръце "ЗА", ако се направи университет в който е забранено използването на Интернет. Завършилите го студенти ще бъдат леко демоде, но поне ще могат да мислят.
    Тоз пък.. Още нещо да забраниш след цигарите в баровете и интернета в унивеситета. В името на бъдещето здраво и умно поколние ?
    I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

• Първоначално изпратено от rogers Разгледай мнение
      Аз съм работил и работя с всякакви - от завършили треторазрядни университети в БГ до завършили с отличие добри университети в САЩ и определено това, къде си завършил абсолютно нищо не значи освен може би това, че тези дето са завършили престижни университети са по-трудолюбиви, но не особено умни. Най-добрия с който съм работил е завършил някакъв измислен университет в БГ и то със среден успех, на туй отгоре е супер мързелив - обаче е наистина умен и върши повече работа от другите и се справя с проблеми, който другите не могат въобще да решат. Тия дето са завършили в америката обаче съм ги признал за работливи - стават за работа дето не се изисква акъл
      Напълно съм съгласен. Проблемът с образованието не е само в България, то е проблем на интернет ерата.

По наше време, ако си мързелив, то трябваше да си напрегнеш пипето и да измислиш по-лесен начин за справяне с проблема, т.е. трябва да мислиш.

Сега, ако си мързелив, просто цъкаш в Гугъл или "пльосваш" проблема си в някой форум и чакаш решението. Дори и аз се хващам, че съм спрял да напъвам мозъка си за стари знания, а вместо това влизам за тях в Интернет.

Не случайно качествените кадри от последните 10-20 години идваха от държави с много слабо развит Интернет (Индия, Китай). Аз ще бъда с две ръце "ЗА", ако се направи университет в който е забранено използването на Интернет. Завършилите го студенти ще бъдат леко демоде, но поне ще могат да мислят.

Коментар

• Аз съм работил и работя с всякакви - от завършили треторазрядни университети в БГ до завършили с отличие добри университети в САЩ и определено това, къде си завършил абсолютно нищо не значи освен може би това, че тези дето са завършили престижни университети са по-трудолюбиви, но не особено умни. Най-добрия с който съм работил е завършил някакъв измислен университет в БГ и то със среден успех, на туй отгоре е супер мързелив - обаче е наистина умен и върши повече работа от другите и се справя с проблеми, който другите не могат въобще да решат. Тия дето са завършили в америката обаче съм ги признал за работливи - стават за работа дето не се изисква акъл

Първоначално изпратено от 4un4o Разгледай мнение
        Да са живи и здрави! От мързел не се умира. Даже и дърпа прогреса напред, че като трябва да свършиш някоя работа а те мързи , току виж ,че си измислил някоя хитринка

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
          Поздрави за момето и от мен. А моят мързеливец завърши семестриално, пак компютърни системи и технологии в Русе и си беше избрал да ходи в Канада за магистър, ама от мързел не си направи навреме дипломната работа. По-скоро подцени трудността на задачата и остана за септември да защитава. Изтърва цяла година от глупост.
          Да са живи и здрави! От мързел не се умира. Даже и дърпа прогреса напред, че като трябва да свършиш някоя работа а те мързи , току виж ,че си измислил някоя хитринка
          Last edited by 4un4o; 29.08.2012, 11:50.

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
            Тя моята мома ...
            Поздрави за момето и от мен. А моят мързеливец завърши семестриално, пак компютърни системи и технологии в Русе и си беше избрал да ходи в Канада за магистър, ама от мързел не си направи навреме дипломната работа. По-скоро подцени трудността на задачата и остана за септември да защитава. Изтърва цяла година от глупост.
            Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
              Вестник 24 часа

„59% от българите без нито лев за черни дни”
              Че то ако ще има по черни от тези Бегай мани

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                Mрежата честито.Но не си мисли че там е кой знае какво.Нашето образование не е чак толкова лошо колкото го плюем.Синковеца учи уж в реномиран университет по моята специалност.Ми като разговаряме и като му видях някои учебници не съм се прехласнал.Доколкото разбирам западняците залагат на фукарата и рекламата.И на добри битови условия.Гледат да привлекат няколко кадърни деца за реклама които учат безплатно а всички останали яко плащат.Тези които нямат заможни родители натрупват такива кредити че после не могат да ги платят.Банкерската мафия така е изпилила нещата че един млад човек на 26-27г ако иска да е образован да има собствено жилище и кола е вътре с половин милион най малко.И после лихвите били ниски там.Еми на половин милион какви лихви да сложиш.Ако го нацепиш със 7% 35000 са му вноските годишно по кредита.Каква заплата трябва да получава после че да живее.Не ми хвали тези изтънчени мошеници.Аз съм готов да застана срещу колеги от цял свят с моя нереномиран ТУ-София в състезание.И ти гарантирам че много с реномираните училища ще ми дишат прахта.Да не говорим колко университети обучават инженери.
                Бате Пешо, всичко което казваш за нашето висше образование е вярно, но в минало време. Ти можеш да застанеш с твоята диплома срещу колеги от цял свят, и аз мога .... Но откога са нашите дипломи, приятелю? Знаеш ли какъв ужас е сега? Нали миналата година провеждах конкурс за младши инспектор при мен .... Косата ми се изправи! Идват хора с прилични дипломи (петици и шестици, тук таме четворки) от ТУ и СУ, а не могат две приказки на кръст да кажат и не знаят елементарни неща. Такива едно време като бях асистент в СУ им изхвърлях студентската книжка директно през вратата в коридора. Ужас ти казвам! Тя моята мома допреди година въобще не мислеше да ходи да учи в чужбина. Искаше си тук, в СУ. Но като поговори с някои от по-големите, които вече бяха първокурсници, и се отказа. Те самите деца бързо схващат, че образованието запада и се ориентират към по-доброто. И при това ти говоря за специалности (математика и компютърни науки), които успяха да запазят много от предишното качество и престиж. А в областта на естествените науки - там е направо трагедия! Лошото е, че настъплението на мутренската и чалгарска "култура", при това с подкрепата на правителството, скоро ще ни доведе до там да внасяме специалисти с висше образование. Първо бяха естествените науки, сега дойде ред на математиката и инженерните дисциплини, утре същото ще стане и с медицината. И накрая ще останем с разни пуцове, които дават дипломи по мутроикономика, мутроправо, мутрофинанси, мутросоциология и мутрожурналистика.
                Last edited by netware5; 29.08.2012, 10:57.
                He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4un4o Разгледай мнение
                  ЗА НЯКОИ УЧИТЕЛСКАТА ПРОФЕСИЯ Е ПРИЗВАНИЕ ЗА ДРУГИ РАБОТА А ЗА ТРЕТИ МЪЧИТЕЛНА РАБОТА.Браво! Дано има все повече професионалисти като този директор.!. Че тя "фиданката се огъва докато е млада.!"
                  Наистина има млади хора, дето искат да са учители. На детето гаджето е учителка в едно обикновено училище, имам възможност да и помогна за друго, естествено с 40-60% по-високо заплащане, но тя си иска по специалността, а усещам, че е щастлива от това което прави.
                  И това ще мине ...

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
                    В този ред на мисли... Понеже моят е още малък и проблемите са малки.... Поздравления за новия директор на СМГ!!! Е няма преподавател, който толкова да е мотивирал децата. Няма такъв, за който синът ми да е говорил с толкова блясък в очите. Няма такъв, с който да са играли толкова много футбол след училище
                    ЗА НЯКОИ УЧИТЕЛСКАТА ПРОФЕСИЯ Е ПРИЗВАНИЕ ЗА ДРУГИ РАБОТА А ЗА ТРЕТИ МЪЧИТЕЛНА РАБОТА.Браво! Дано има все повече професионалисти като този директор.!. Че тя "фиданката се огъва докато е млада.!"

Коментар

• Вестник 24 часа

„59% от българите без нито лев за черни дни”

59% от българите нямат спестен нито лев за спешни нужди. За сравнение, в Европа без такъв фонд са 43 на сто, показва проучване на ING.

Ние обаче сме по-стриктни при разходите за почивката. 84% у нас планират предварително бюджета и 74 на сто се придържат към него. В Европа ясен финансов разчет си правят 71 на сто от хората, като само 52% от тях го спазват.

Вечерта преди заминаването опаковат багажа си 73 на сто от българите и 68% от европейците. 89 на сто от тях купуват необходимите принадлежности предварително, докато у нас това правят 80 на сто.

Има разлики и при вземането на решение по финансови въпроси. 60% от българите размишляват, а 40% действат веднага, докато в Европа са съответно 72 на 28 на сто. Повечето нашенци се съветват със семейството, преди да инвестират.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4un4o Разгледай мнение
                        Не ,че при нас няма и преподаватели които ги учат да мислят но, това не е залегнало в програмите ни и тези самодейци се броят на пръсти.
                        В този ред на мисли... Понеже моят е още малък и проблемите са малки.... Поздравления за новия директор на СМГ!!! Е няма преподавател, който толкова да е мотивирал децата. Няма такъв, за който синът ми да е говорил с толкова блясък в очите. Няма такъв, с който да са играли толкова много футбол след училище

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                          Mрежата честито.Но не си мисли че там е кой знае какво.Нашето образование не е чак толкова лошо колкото го плюем.Синковеца учи уж в реномиран университет по моята специалност.Ми като разговаряме и като му видях някои учебници не съм се прехласнал.Доколкото разбирам западняците залагат на фукарата и рекламата.И на добри битови условия.Гледат да привлекат няколко кадърни деца за реклама които учат безплатно а всички останали яко плащат.Тези които нямат заможни родители натрупват такива кредити че после не могат да ги платят.Банкерската мафия така е изпилила нещата че един млад човек на 26-27г ако иска да е образован да има собствено жилище и кола е вътре с половин милион най малко.И после лихвите били ниски там.Еми на половин милион какви лихви да сложиш.Ако го нацепиш със 7% 35000 са му вноските годишно по кредита.Каква заплата трябва да получава после че да живее.Не ми хвали тези изтънчени мошеници.Аз съм готов да застана срещу колеги от цял свят с моя нереномиран ТУ-София в състезание.И ти гарантирам че много с реномираните училища ще ми дишат прахта.Да не говорим колко университети обучават инженери.
                          Да ти кажа според мен има огромна разлика. На запад ги учат да мислят, да решават проблеми. При нас ги учат да наизустяват! Не ,че при нас няма и преподаватели които ги учат да мислят но, това не е залегнало в програмите ни и тези самодейци се броят на пръсти.

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
                            Абе пичове, съвсем изперкахте в тая тема "Политика"..... Чета ви и ви се дивя на акъла .... Аз лично имам много по-приятни емоции в момента. Не мога да се сдържа да не се похваля - след по-малко от месец моето момиче заминава за Кеймбридж да учи Компютърни науки и Математика. Детето само си извоюва мястото в може би най-елитния университет в света и на мен лично всичките нашенски простотии в момента ми се виждат ташак работа .... Айде наздраве!

Коментар

• Първоначално изпратено от Nikola Разгледай мнение
                              Момчета, гледам че пак сте писали на по няколко ракии. Моля спазвайте добрия тон и се уважавайте. Не се дръжте, като животни.
                              Според мен тази злоба не идва само от ракии. Явно и в мезето има проблем. Децата са най-ценното, което всеки от нас има. Не е толкова сложно, когато някой се похвали с детето си... - просто да го поздравим Успешен ден на всички

Коментар

• Момчета, гледам че пак сте писали на по няколко ракии. Моля спазвайте добрия тон и се уважавайте. Не се дръжте, като животни.
                                The weak are meat and the strong do eat.

Коментар

Working...
                                X