IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 20.09.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Според последният глобален доклад за конкурентноспособността, представен на Световния Икономически Форум > http://www3.weforum.org/docs/WEF_Glo...rt_2012-13.pdf ,ето ви по -долу точната визия на държавата ни , а не онази измислената и прехвалената от управляващите........
    ГЛАВА I-ва ИНСТИТУЦИИ
    • Права върху собствеността – 115-то място;
    • Защита на интелектуалната собственост – 105-то място;
    • Отклоняване на публични средства – 87-мо място;
    • Доверие в политиците – 85-то място;
    • Нередовни плащания на държавата и подкупи – 76-то място
    • Независимост на съдебната система- 102-ро място;
    • Фаворизиране във вземането на решения от държавни служители – 106–то място;
    • Прахосничество на държавни средства – 89-то място;
    • Тежест на държавното регулиране – 109-то място;
    • Ефективност на правната рамка за уреждане на спорове – 122-ро място;
    • Ефективност на правната рамка при оспорване на действия и разпоредби на правителството – 114-то място;
    • Прозрачност в политиките на управление – 128-мо място;
    • Стимулиране на бизнеса – 97-мо място;
    • Престъпността и насилието като пречка за развитието на бизнеса – 111-то място;
    • Организирана престъпност и щетите от нея за бизнеса – 127-мо място;
    • Надеждност на полицейските служби – 111-то място;
    • Корпоративна етика ( етично поведение при взаимодействието между държавни служители, политици и бизнес ) – 107-мо място;
    • Сила на одитните и отчетни стандарти – 92-ро място;
    • Ефикасност на корпоративните бордове – 132-ро място;
    • Защита интересите на миноритарните акционери от правната система – 105-то място;
    • Защита на инвеститорите – 39-то място;
    • Обща оценка на институциите, на база горните показатели – 108-мо място.
    Още инфо по всички показатели, формиращи този глобален индекс тук ...http://forumpromiana.blog.bg/politik...azvitie.997959
    Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

• Първоначално изпратено от Bibitko Разгледай мнение
      [B][SIZE="4"][COLOR="Red"]БСП не ми е фирма, най-важното е да победим на изборите
      Бойко ни обра каймака за магистралите
      Да ни пази Бог! Червената чума пак да не ни налази!

Коментар

• БСП не ми е фирма, най-важното е да победим на изборите
        Бойко ни обра каймака за магистралите
        ГЕРБ иска да вземе протестния вот с Марешки и Яне, казва Сергей Станишев

Година преди парламентарните избори основните опоненти ГЕРБ и БСП дадоха заявка, че се задава тежка кампания. "Стандарт" потърси соцлидера Сергей Станишев за приоритетите пред Столетницата в началото на новия политически сезон и дни преди да се бори за първия пост в Партията на европейските социалисти (ПЕС).

- Как сте, г-н Станишев, след ваканцията? В първия работен ден на парламента обявихте приоритетите на БСП. Как ще ги защитавате?
        - Ние сме ясна и категорична опозиция на тази власт. Имаме две задачи - да покажем техните безобразия и некомпетентност да управляват. Както и да дадем алтернатива. Вече пишем паралелен бюджет за 2013-а.

- По какво фундаментално той ще се различава от бюджета на правителството?
        - ГЕРБ е единственото правителство, позволило големи дефицити. Приоритетите трябва да са финансова стабилност, разходите да са ориентирани повече инвестиционно и социално.

- ГЕРБ казват, че пазят финансовата стабилност, в условията на криза не увеличават данъци.
        - Не увеличават данъците, защото живеят от фискалния резерв, който им оставихме. Запушваха с него дупки. И взеха - до края на мандата им ще бъдат нови 5 млрд. лв., заеми. Данъкоплатците ще ги плащат. То така всеки знае! Осигуряват бюджетен баланс, като не се разплащат - не се връща ДДС, забавят се плащания по инфраструктурни проекти и национално съфинансиране, душат бизнеса, отлагат във времето социални задължения.

- Теоретично да си представим, че станете отново премиер след изборите. Какво ще правите - ще се оправдавате с наследството от ГЕРБ ли?
        - Не. Но трябва да се каже истината. Защото има много безобразия. Но по-важно е да се възстанови икономиката. Където е големият провал на ГЕРБ. На 4-ата година от управлението им растежът клони към 0, има гигантска безработица - 450 000 души. И още 250 000 обезкуражени, които изобщо не са на пазара на труда. Това е национална трагедия!

- БСП иска референдум за АЕЦ "Белене". Упрекът към вас е, че сте били на власт, а не сте направили процеса необратим. Защо?
        - Това е абсурдно твърдение. Защото ако имаш зла воля и намерение да спреш нещо, винаги можеш да го спреш. При нашия мандат в нито един момент не е спирал процесът на подготовка и реално изграждане. Защото такъв мегапроект не е лесен. Който го казва, или e глупак, или лъже! Когато строите къща, започвате ли без нужните разрешителни?! Направете проверка - в Агенцията за ядрено регулиране, която лицензира техническия проект, одобрението на проекта е на финала. Защото имаше бележки, те трябваше да бъдат коригирани. И приказките, че нямало инвеститор, са лъжа. ГЕРБ изгони RWE - концерна, който спечели в търг правото на 49% от проекта. Напуснаха в края на 2009 г., защото щом дойде на власт ГЕРБ, започна да говори за прекратяване на проекта, защото бил лош. Кой ще си вложи парите, да не са луди?! Не аз, а Борисов трябваше да сложи подпис.

- Защо критикувате ГЕРБ, че ще вдигат пенсиите? И майка ви е пенсионерка - едва ли й стига.
        - ГЕРБ се подиграва с пенсионерите. 3 г. ги унижаваха и преди изборите са се сетили да им подхвърлят някакви смешни 7% увеличения, за да гласуват за тях. Това цинично отношение дори не компенсира инфлацията през последните години! Това даже не е индексация.

- И вие вдигнахте пенсиите в края на мандата.
        - При нас те се вдигаха всяка година. Имаше политика на доходите. За един мандат увеличихме минималната пенсия със 100%, а средната с 85%. Ако ГЕРБ следваше нашата политика, пенсиите сега трябваше да са двойно по-високи!

- Като човек, който сам се издържа, ще ви напомня, че вие имахте щастието да управлявате в момент на възход - хората си взеха глътка въздух. След това кризата срина всичко.
        - Ние управлявахме близо 2 г. и по време на криза в света, но много по-компетентно от ГЕРБ и по-почтено към хората. Не допуснахме масова безработица, банкрути на фирми, обедняване на хората, тотален срив на икономиката. Държавата беше гарант на стабилността, плащаше си задълженията. Имаше конкуренция и правила и който работеше, постигаше резултати. Имаше 24 млрд. евро инвестиции.

- Сега се работи и с еврофондове.
        - Да, оставаше и това да не направят! За "Тракия" финансирането беше договорено в нашия мандат. Трябва да се помни, че никога пари от структурни фондове за България не са спирани - бяха спрени от някои предприсъединителни. Например по ИСПА бе възстановено финансирането за "Люлин", Дунав мост.

- Т.е. Борисов обра каймака от управлението ви?
        - Да. Но няма лошо. Най-искрено му пожелавам на него и на правителството да свършат повече - това е от полза за всички. Дай, Боже, повече магистрали! Но няма нужда да лъжат. По официални данни на АДФИ само м.г. управляващите са допуснали нарушения в обществени поръчки за 1,1 млрд. лв! Има 358 случая, при които правителството директно е раздало 230 млн. лв. на разни фирми, без да провежда обществени поръчки, въпреки че е трябвало! Кои са тези фирми? Близки на управляващите, естествено. Има огромна корупция, но тя се прикрива.

- Политиката е игра на доверие. Какво може да накара хората отново да гласуват за вас?
        - БСП трябва да върне надеждата и самочувствието на хората. Знам, че БСП има немалко кусури - това е жива партия, не е съвършена. Но има едно основно предимство - че не е временно явление. Да се появи, да блесне, да създаде очаквания и да изчезне. Ние сме тук. И носим отговорност. БСП си плаща за грешките, бяхме наказани на последните избори и си извлякохме поуките.

- Вие за какво съжалявате?
        - Например, че не водихме стенограми на коалиционните съвети. Много лъжи за тройната коалиция щяха да се разсеят. Не ги водихме, защото в началото нямаше доверие между партньорите. Това беше коалиция на сила. Никой не я искаше. И трябваше да създадем неформалност, да се разчупят ледовете.

- Предстоят ви нелеки избори. Конгресът мина, но наскоро Георги Първанов се определи като лидер в сянка.
        - Агресивният тон на кампанията преди конгреса не бе наложен от мен. Това не се беше случвало в БСП. И накрая дори хората, които застанаха зад президента Първанов, не разбраха защо е било всичко, след като той се оттегли от надпреварата за лидер. Моето разбиране е, че трябва да си последователен. Но не съм човек, който гледа в миналото и брои грешките на другите. Не съм злопаметен. За мен много по-важно е да победим ГЕРБ от някакви лични интереси. БСП не е моя собственост. Добре дошъл е всеки, който иска да работи за каузата.

- Като лидер е нормално да защитите Антон Кутев за СПИН изцепката му. Но не му ли се скарахте поне?! Според Първанов БСП не е била обиждана така никога.
        - Разбира се, че му се скарах. Но този скандал бе изкуствено раздухан от хора в партията. Затова казах, че всеки ще го преценявам по това какво прави за БСП или за победа на ГЕРБ. И понеже имам дълга памет, няма човек, който да не е допускал грешки (б.р. вероятно има предвид думите на Първанов, че БСП се превръща в културно гето).

- От вас като премиер помня как "Господари на ефира" ви показаха да ругаете без думи по НДСВ.
        - Да. Тогава те като коалиционни партньори не подкрепиха правителството при вот на недоверие. Изпуснах си нервите. Не е редно, беше грешка и съжалявам. Един премиер трябва да се владее. Именно затова казвам, че няма човек, който да не е изпускал реплики. Но с това ли трябва да се занимаваме?! Много му дреме за тези спорове в БСП на човек, който се чуди как да си плати сметката за ток и да прати децата си на училище!

- Как ще съчетавате постовете в ПЕС и БСП?
        - В ПЕС нещата са добре подредени. Не се изисква постоянното ми присъствие в Брюксел. Постът ми е голям шанс не само за мен и БСП, но и за България. И въпреки че съм лидер на опозицията, премиерът Бойко Борисов знае, че може да разчита на мен за помощ и по отношение на еврофондовете, и за Шенген. Когато става дума за интереса на България, не съм си позволявал да вредя. Но публично съм казал на Борисов, че има една тема, по която няма да мълча - начинът, по който бяха направени последните избори и по който се подготвят следващите. ГЕРБ работи как да останат на власт на всяка цена, с целия ресурс на държавата, натиск, страх.

- Политическото ви чувство как подрежда следващия парламент?

- (Усмихва се) Политическото чувство е ненадежден източник.

- Тогава прагматичният ви разум?
        - БСП трябва да не допусне втори мандат на ГЕРБ. И да сме водеща политическа сила. А част от предизборната стратегия на ГЕРБ е да стимулират множество партии, които да се явят като техни псевдоалтернативи и да оберат протестния вот.

- Кои имате предвид?
        - Например РЗС, бъдещата партия на г-н Марешки.

- А Меглена Кунева? Даниел Вълчев ви беше вицепремиер, бяхте и приятели...
        - Всяка партия, която казва, че е алтернатива, трябва ясно да заяви отношението си към управляващите. Аз казвам: БСП не бива да прави коалиция с ГЕРБ.

- Кунева също критикува ГЕРБ.
        - Очаквам от всеки, който се обяви против това управление, да каже, че няма да прави коалиция с ГЕРБ. Иначе няма да са достоверни.

http://paper.standartnews.com/bg/art...article=423271

Коментар

• Миналия път след ходенето до Израел имаше някакви проекти за големи площи българска земя да се отдаде на евреите да я работят... Тази година ако иде Миро мисля ще се договорят директно за продажба..
          това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
            На екскурзия отиват бе Съни. На екскурзия. Малко плаж, малко шопинг, туй-онуй.
            Не виждаш ли че нещата, които се подписват са на ниво заместник министър или началник отдел в някакво министерство. Някакви планове за нещо си. Няма нито един договор, който би искал подпис на министър.
            Мачле нещо нема ли да има?

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
              Добро утро и хубава седмица

Моля за ..."превод" на новината, четох, четох и не разбирам....копирам я цялата

Съвместно заседание на правителствата на България и Израел

Министър-председателят Бойко Борисов и водена от него делегация ще бъдат на 10 и 11 септември в Израел за съвместно заседание на правителствата на двете страни, съобщиха от пресслужбата на Министерски съвет.

По време на визитата в Ерусалим Борисов ще има среща на четири очи с израелския си колега Бенямин Нетаняху и с президента Шимон Перес.

В делегацията от българска страна са включени министрите Цветан Цветанов, Николай Младенов, Ивайло Московски, Делян Добрев, Тотю Младенов, Нона Караджова, Мирослав Найденов, Вежди Рашидов, Лиляна Павлова, Аню Ангелов, Десислава Атанасова, Сергей Игнатов.

В програмата на посещението е предвидена церемония по подписването на двустранни документи в присъствието на двамата министър-председатели - Проект на споразумение между правителството на България и правителството на Държавата Израел за сътрудничество в областта на информационните технологии и съобщенията, План между Министерството на здравеопазването на България и Министерството на здравеопазването на Държавата Израел за сътрудничество в областта на здравеопазването и медицинската наука, Програма за сътрудничество в областта на науката, културата и образованието за периода 2012-2014, Споразумение между министерствата на външните работи за доходоносна дейност на членове на семейството на член на дипломатическа мисия или консулско председателство.
              http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5117091
              На екскурзия отиват бе Съни. На екскурзия. Малко плаж, малко шопинг, туй-онуй.
              Не виждаш ли че нещата, които се подписват са на ниво заместник министър или началник отдел в някакво министерство. Някакви планове за нещо си. Няма нито един договор, който би искал подпис на министър.
              Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                Споразумение между министерствата на външните работи за доходоносна дейност на членове на семейството на член на дипломатическа мисия или консулско председателство.

Коментар

• Добро утро и хубава седмица

Моля за ..."превод" на новината, четох, четох и не разбирам....копирам я цялата

Съвместно заседание на правителствата на България и Израел

Министър-председателят Бойко Борисов и водена от него делегация ще бъдат на 10 и 11 септември в Израел за съвместно заседание на правителствата на двете страни, съобщиха от пресслужбата на Министерски съвет.

По време на визитата в Ерусалим Борисов ще има среща на четири очи с израелския си колега Бенямин Нетаняху и с президента Шимон Перес.

В делегацията от българска страна са включени министрите Цветан Цветанов, Николай Младенов, Ивайло Московски, Делян Добрев, Тотю Младенов, Нона Караджова, Мирослав Найденов, Вежди Рашидов, Лиляна Павлова, Аню Ангелов, Десислава Атанасова, Сергей Игнатов.

В програмата на посещението е предвидена церемония по подписването на двустранни документи в присъствието на двамата министър-председатели - Проект на споразумение между правителството на България и правителството на Държавата Израел за сътрудничество в областта на информационните технологии и съобщенията, План между Министерството на здравеопазването на България и Министерството на здравеопазването на Държавата Израел за сътрудничество в областта на здравеопазването и медицинската наука, Програма за сътрудничество в областта на науката, културата и образованието за периода 2012-2014, Споразумение между министерствата на външните работи за доходоносна дейност на членове на семейството на член на дипломатическа мисия или консулско председателство.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4un4o Разгледай мнение
                    Хиляди бедни българи пътуват при 2.78 лв за литър гориво до Черноморието и то само за 4 почивни дни през неактивният сезон! Еееех Беднотия до шия, та и задръстване направили и то на 9-ти септември. А КауБойко догодина март като им завърши цялата магистрала и цяла София ще празнува празника на Беднотията (9 септември)на Черноморието.
                    Други бедни българЕ препълнили всички влакови композиции тръгващи от Черноморието и много от тях пътували прави по коридорите,Автобусният транспорт ТОЖЕ серГЕЙКО.
                    Last edited by 4un4o; 10.09.2012, 10:00.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4un4o Разгледай мнение
                      Не се знае знае ли се! Руснаците имаха военни в България които обслужваха техни военни обекти на наша територия(бази). Възможно е ядрените глави да са били тук, но съхранявани под командването на руски военни.
                      да не забравяме ,че СССР използваха територията ни за по близък достъп да цели на Нато в Европа и средиземноморието. може би и за 6 ти американски флот.
                      Това е възможно, но недоказано. Аз поне не знам за нищо такова. Но моята длъжност и звание не ми е давала и възможност да знам такива работи. Аз лично не съм виждал руски военослужещ в България. Говоря за войници, които биха охранявали и контролирали склад за ядрени боеприпаси.
                      Освен разни генерали на инспекции... Ама не говорим за ракия и курви.. нали?

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                        Имаме демографски спад - няма да минем населението си през 1989 година поне още 50 години. Имаме повишаваща се ефективност в индустрията, а и индустрията ни трудно ще си вдигне процента в БВП. Така че намалено потребление. Единственото което ще въздейства за вдигане на потреблението е евентуален значителен ръст на климатици - ама сега да правим АЕЦ че дда захранваме климатици ми изглежда леко нелепо.

БСП ни плашеше сума ти време как като сме затворили четири блока на козлудуй и ще стоим на тъмно - е стояхме ли на тъмно.

Цялата тази пропаганда около АЕЦ е точно това - пропаганда. Промиват съзнанието на хората. Не , не ставаме по-силни като имаме АЕЦ, Не - няма да падне цената на тока ако построим аец, Не - няма да ни се повиши независимиостта ако имаме втори аец - ние и сега сме си независими що се отнася до ток. Не не ни трябват чак такива големи нови мощности, Не - няма да се вдигне потреблението поне до като ние сме живи.

Но всеки български гражданин ще задлъжнее с няколко хиляди евро или като цена за изглаждане, или като вдигане на цена на тока за гарантираните доставки за този аец. Защото Не руснаците и да платят изграждането ще си ги вземат парите след това от сметките ни за ток. Сметка която до този момент ние не плащаме.
                        Поздравления за този пост. Изцяло подкрепям.
                        Ето едно интересно анализче от един блогър, кореняк комунист за моите любимци.
                        Оценявам трезвия поглед от другата страна на барикадата.

Цитирам:
                        Това, че лидерът на БСП позволи/заедно със скъпо платените еврейски пиар специалисти/ сексуалната му ориентираност, бизнесът на жената с която живее /и му роди дете/ да станат усилено коментирани теми в обществото да кажем е неопитност, "грешка на растежа". Това смъква някой и друг процент, но се преодолява. Писали са и по страшни неща за лидерите на тази партия. Да си лидер обаче повече от 10 години на най голямата партия в страната, от които 4 да съвместяваш с министър председателски пост и да не можеш нито един път през това време да покажеш рефлекс когато се дъниш, е политическа импотентност от всякъде.
                        Да си загубил поредица от избори/местни, парламентарни, президентски/ и да хвърляш всичките си усилия да се задържиш на председателския пост в партията си е гьон сурат.
                        Да се ограждаш с плужеци за сметка на стойностни и можещи хора е непукизъм за бъдещето на партията на която си лидер, освен ако не си решил да я затриеш. Последното започва все повече да ми се струва вероятно , още повече като се има предвид чий степендиянт в Лондон беше Станишев. Пак някой ще намекне за" теория на заговорите", но трябва да си последния дебил за да говориш, че тръгваш да печелиш избори, а личния ти рейтинг е около 20те процента одобрение според социологическите проучвания. Не може да правиш гаф след гаф/или тези до теб, а да не взимаш мерки/ и да имаш претенции да оглавиш наново страната.
                        Да си припомним малко факти.
                        -Коалицията с царя
                        Ако допуснем, че до приемането на РБ в ЕС е било наложително подобна коалиция, то какаво задържаше
                        социалистите в нея след приема и. Едни парламентарни избори веднага след приемането най вероятно щяха да изстрелят социалистите начело с абсолютно мнозинство и съвсем справедливо. В коалиция по целесъобразност и целта постигната. Защо беше нужно по нататъшно коалиционно партньорство което всеки грамотен човек би определил като самоубийствен и за БСП и за НДСВ. Изборите го показаха. НДСВ изчезна от политическата карта на страната, БСП направаи най слабия си резултат от 20те години на миналия век.
                        за сметка на това обаче
                        -царят окончателно заграби земи и имоти които не му се полагаха
                        -извършиха се безпрецедентни в арогантноста си заменки
                        Бяха подарени земи в курортите на близък кръг лица за милиарди левове.
                        -саморазправа със силни личности в партията и парламентарната група.
                        Ще спомена само трима-Паскалев, Дончева, Живкова
                        Каквито и да са били прегрешенията към председателя, и тримата бяха разпознаваеми и обичани от избирателите. Най фрапиращо за мен беше отношението на Станишев към Жени Живкова. Едно нейно мнение/че е млад и без опит за да бъде премиер/ направи нетърпимо положението и в парламентарната група. Спирам се на този случай защото тук най ясно личи характера на лидера на БСП. Без дядото на Жени, Станишев старши имладши най вероятно щяха да бъдат непознати за повечето българи . Кариерата на Димитър Станишев/а от там и летящия старт на Сергей Станишев/ се дължи изключително на Живков. Точно това егото на настоящия лидер на БСП не можа да прости. Впрочем по същия начин не можа да прости и на Първанов, че почти насила наложи самия него за председател на партията. Оттук натам кадровата политика на БСП ще зависи главно доколко кадрите се харесват на лидера.
                        -АЕЦ Белене
                        Оснвна вина, че процесът не стана необратим има вина Сергей Станишев и никой друг. Това, че договорът се бил подписвал не от министър председателят, а от министър, шеф на НЕК са приказки за балъци. Разбира се за Путин монтирането на реактор повече при наличието на десетки не е от първостепенно значение. За България нещата не стоят така обаче. Енергийните проекти бяха договорени от кабинета на Станишев и това , че бяха оставени във фаза от която могат да бъдат и оставени без развитие е вина на кабинетът, на министър председателят. Не казвам, че Станишев е бил длъжен да подписва договор в който не е бил уверен, че е полезен за страната ни. Трябваше обаче, не да оставя друг да вади кестените от негово начинание, а да заяви високо своето мнение. Какво излиза сега-че няма да правим Белене, а сме похарчили стотици милиони за площадка и инфраструктура. Поръчали сме и реактор. Сега пък Станишев прави референдум за АЕЦ. Ангажират се усилия, пари, време за да се постигне нещо което Станишев можеше да направи необратимо с един подпис преди време. Не е важно чий щеше да бъде този подпис.
                        -Плужеците
                        Ше се спра само на Кутев
                        Това на практика е втория човек в партията. Бих добавил-вторият по вредност в партията.
                        Големият извиняващ се. Извинението и отговорността в политиката се прави по един начин и той се нарича-оставка!!!
                        Преди месец два, този човек се присмя над мъките и страховете на хората от Перник. Никаква реакция от председателя на партията му. Утре ще се търсят гласове от Перник. Защо, на какво основание да гласуват перничани за тези веселяци???
                        С " половата биография" на рода си обаче Кутев "изби рибата" За Кутеви принадлежността към лявото може да тръгва от спалнята, слога, асмата...но за хора от моя род минава през затвори, смъртни присъди, побоища и изтезания...Защото за Кутев БСП значи мерцедес, бонуси, известност, за мен значи уволнение от работа, постоянно счупени прозорци през 90те. Мен лично дори Станишев и Кутев не могат да ме откажат от социалистическата партия, но те двамата биха я шитнали на всеки сараф който им даде добра цена.
                        Накрая искам да се извиня ако съм засегнал някого с нехетерексуална нагласа. Всеки има право да обича когото си иска. Имам познати хомосексуалисти които уважавам ...Горещ фен съм на много дарования от световния елит с подобна ориентация.
                        Политическата педерастия няма нищо общо с това. Става въпрос когато за лични амбиции/его, власт, имоти, жени/мъже/ / "прекарваш" тези които са ти се доверили. Това наричам политически педераслък
                        Виж той/политическия педераслък/ много е вероятно да се предава по полов път.

Коментар

• Първоначално изпратено от vmаnkov Разгледай мнение
                          Може и да сте прави.

Ако е така, все пак до Стамбула града голема, до Атина, до Белград се са стигали
                          Стигаха. При това са мобилни. Може да ги дислоцираш където си искаш.
                          То и за това хамериканците ореваха орталъка навремето. Нашите обявиха всички бойни ракети, ама забравили тази, която се намира в Шумен във военното училище.
                          Да, ама американците смятат и една ракета не им излиза. Тогава някой се сетил, че има една такава в Шумен, в един кабинет на военното училище.
                          Ракетата беше разрязана, виждат и се всички вътрешности, за бойно използване и дума не може да става. Ама каква врява се вдигна! Това по времето на Костов.
                          Та разрушихме стената на кабинета, иначе ракетата нямаше как да излезе (какво ти тук бойно използване?) и извадихме ракетата. По скоро макет. И облизахме гъза на американците! Да ни е сладко!

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                            Точно за това ставаше въпрос.
                            Задачата на българската армия беше да задържи турските войски на линията на Стара планина. Докато дойде Одеският военен окръг.
                            Бахти идиотията!
                            Не се знае знае ли се! Руснаците имаха военни в България които обслужваха техни военни обекти на наша територия(бази). Възможно е ядрените глави да са били тук, но съхранявани под командването на руски военни.
                            да не забравяме ,че СССР използваха територията ни за по близък достъп да цели на Нато в Европа и средиземноморието. може би и за 6 ти американски флот.

Коментар

• Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнение
                              Манков,грешиш....нашите бяха СС-23....
                              Може и да сте прави.

Ако е така, все пак до Стамбула града голема, до Атина, до Белград се са стигали
                              Свободен във виелицата.
                              http://www.youtube.com/watch?v=mzGk8cYJVjc

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                                Тактическото ядрено оръжие - както си личи и от името му се използва в бойни действия. А да се докарат 20 бойни глави в България може да стане много по-бързо от това да докараш 20 ракети от по над десет метра. С този обсег за действие или са смятали че при ядрена война да изпепелят истанбул. Или по-вероятно да ги използват срещу турски войски които вече сигурно са щели да се намират нейде до проходите на стара планина.

20 ракети въоражени с ядрени бойни глави съвсем спокойно могат да изпарят или направят негодно всичко между Пловдив и Бургас.
                                Точно за това ставаше въпрос.
                                Задачата на българската армия беше да задържи турските войски на линията на Стара планина. Докато дойде Одеският военен окръг.
                                Бахти идиотията!

Коментар

Working...
                                X