Първоначално изпратено от vmаnkov
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Политика (архив до 20.09.2012 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от vmаnkov Разгледай мнениеНашите ракети бяха SS-20 по американско име - оглушиха ни ушите тогава с тях, та съм го запомнил.
ТТД на съветските SS-20:
Взривна мощност 150 кт
Брой бойни глави 3
Обсег 5 500 (не са метри...)
Точност 0.5
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%D0%A2-21%D0%9C
Коментар
-
Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнениеГигов...е за какво са ни били тогава тези ракети,да плашим гаргите ли с тях...според мен е имало ядрени бойни глави,ама е било топсикрет....иначе просто няма смисъл от такива ракети...
Това, което ни се казваше на нас, редовите офицери, беше че ние имаме ракети способни да носят ядрено оръжие, но самото оръжие е под контрол на руснаците. При една мащабна война ние щяхме да сме подчинени на Одеския военен окръг и от там ще се доставят ядрените боеприпаси за нашите ракети.
Всъщност руснаците не се отнасяха толкова небрежно към ядрените оръжия. И няма нито една държава от Варшавския договор, на която да са предоставили ядрено оръжие. Може би толкова са ни вярвали...Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеНе, не стигаха - обсега им бе 550 километра
http://en.wikipedia.org/wiki/SS-23 - това са нашите ракети
ТТД на съветските SS-20:
Взривна мощност 150 кт
Брой бойни глави 3
Обсег 5 500 (не са метри...)
Точност 0.5
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%D0%A2-21%D0%9CСвободен във виелицата.
http://www.youtube.com/watch?v=mzGk8cYJVjc
Коментар
-
Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнениеСпоред мен психологическият фактор е силен.Самият факт,че имаш ракети да изпепеиш Истанбул те прави поспокоен и кара противникът да се съобразява с теб.А да ползваш тези ракети срещу войски на твоя територия...е ...тъпо.Просто с тях ще заличиш собствените си градове.
Не знам дали е имало или не ядрени глави,но докато ги доставят и монтират на ракетите ни...сигурно за това време турската армия е щяла да си пие кафето с рахат лукум в ракетното поделение където са били дислоцирани....Не съм специалист,но докато дойдат от Русия със самолет,докато ги разтоварят и транспортират...и монтират.....ще има няма 24 часа....
Ама както и да е...Според мен са били тук тези глави,неофициално естествено....иначе просто няма смисъл да поддържаш ракетни войски...за да събориш десетина сгради
В общия случай при ядрена война конфликта не би трябвало да се задържа на тактическо ниво. Т.е. стратегическите ядрени оръжия веднага да влязат в действие и съответно света да загине.
но предполагам че е нормално да са смятали че има макар и минимален шанс при мащабен конфликт нато-варшавски договор конфликта да остане на ниво изолзване само на тактически ядрени оръжия. В такъв случай все пак имахме шанс да задържим турците достатъчно
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеТактическото ядрено оръжие - както си личи и от името му се използва в бойни действия. А да се докарат 20 бойни глави в България може да стане много по-бързо от това да докараш 20 ракети от по над десет метра. С този обсег за действие или са смятали че при ядрена война да изпепелят истанбул. Или по-вероятно да ги използват срещу турски войски които вече сигурно са щели да се намират нейде до проходите на стара планина.
20 ракети въоражени с ядрени бойни глави съвсем спокойно могат да изпарят или направят негодно всичко между Пловдив и Бургас.
Не знам дали е имало или не ядрени глави,но докато ги доставят и монтират на ракетите ни...сигурно за това време турската армия е щяла да си пие кафето с рахат лукум в ракетното поделение където са били дислоцирани....Не съм специалист,но докато дойдат от Русия със самолет,докато ги разтоварят и транспортират...и монтират.....ще има няма 24 часа....
Ама както и да е...Според мен са били тук тези глави,неофициално естествено....иначе просто няма смисъл да поддържаш ракетни войски...за да събориш десетина сгради
Коментар
-
Първоначално изпратено от vmаnkov Разгледай мнениеДобавих по-долу това:
http://en.wikipedia.org/wiki/SS-23 - това са нашите ракети
Коментар
-
Добавих по-долу това:
Първоначално изпратено от vmаnkov Разгледай мнение(информация за размишление: нашите СС-20 стигаха и до Израел)Свободен във виелицата.
Коментар
-
Първоначално изпратено от vmаnkov Разгледай мнениеНе съм сигурен, най-малкото понеже Варшавският договор се разпадна 3-4 години, преди да нарежем ракетите тук.
По мой спомен СЕЩ натискаха всяка страна от разпадналия се Варшавски договор по отделно.
Също по мой спомен руснаците "забравиха" ракетите и ядрените глави у нас не случайно
Коментар
-
Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнениеА те още ще падат
Сега и Синята зона ,дет Герберите я вкараха,да събират кинти,,,и тя ще падне,споко.Голям екшън ще е....
Сега казаха по новините,че шумкарите обрали един склад с картофи.....обърнали и две каруци на магистралата да саботират движението.Неофициално БКП са поели отговорността:0
една порция свинси джолан е паднала на 30 лева.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеЧунчо, това бе международен договор между нато и варшавския договор за унищожение на ракетите със среден радиус на действие.
По мой спомен СЕЩ натискаха всяка страна от разпадналия се Варшавски договор по отделно. (информация за размишление: нашите СС-20 стигаха и до Израел)
Също по мой спомен руснаците "забравиха" ракетите и ядрените глави у нас не случайноLast edited by vmаnkov; 10.09.2012, 01:33.Свободен във виелицата.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4un4o Разгледай мнениеако турция тръгне да ни напада знаеш ли какво ги очаква най Напреш? едно 10 метрово цунами, което ще омете одрин от картата.и цялата дислоцирана армия по одринска Тракия!
говорим за глобялна ядрена война. на кой ще му пука за одрин, след като за 30 минути са щели да измрат поне милиарди, милиард и половина човека.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4un4o Разгледай мнениеДа живее Бат Каубойко. Смъкнал е цените на Банско на 20 лв Юруш на ефтинията. Живей бедни ми народе! Много си осведомен за НареченЯ кажи какви процедури ти правиха там?
Сега и Синята зона ,дет Герберите я вкараха,да събират кинти,,,и тя ще падне,споко.Голям екшън ще е....
Сега казаха по новините,че шумкарите обрали един склад с картофи.....обърнали и две каруци на магистралата да саботират движението.Неофициално БКП са поели отговорността:0
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеТактическото ядрено оръжие - както си личи и от името му се използва в бойни действия. А да се докарат 20 бойни глави в България може да стане много по-бързо от това да докараш 20 ракети от по над десет метра. С този обсег за действие или са смятали че при ядрена война да изпепелят истанбул. Или по-вероятно да ги използват срещу турски войски които вече сигурно са щели да се намират нейде до проходите на стара планина.
20 ракети въоражени с ядрени бойни глави съвсем спокойно могат да изпарят или направят негодно всичко между Пловдив и Бургас.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4un4o Разгледай мнениеЗнаеш ли кога ще ги свалят ако ги изстрелят по посока на Истанбул? Нивгаш! Първо няма да имат време да ги прихванат и вече ще са там. Второ това са касетъчни бомби и касетите се разделят на някакво разстояние от целите и стават 24 заряда. като бяха толкова безопасни, защо ни накараха да ги нарежем? Говорите като Съни със задника си! Пак се размириса! Аман от експерти.
Коментар
Коментар