IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 20.09.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Рекорден брой деца остават извън детските ясли и градини в София

http://www.segabg.com/article.php?id=599332

Резултатът от управлението на Столична община от 2006 г. до сега на Бойко Борисов!!! Нито един решен проблем на софиянци!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
      А инак наистина са и умни и убави. Вчера бях на празненството на СМГ и им се накефих
      Те по принцип от моя гледна точка моите са най умните. Обаче математиките не ги разбират чак за олимпиади
      Баба ме научи на много неща.
      tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение

Нашите гарджета са най умни и най убави - факт
        А инак наистина са и умни и убави. Вчера бях на празненството на СМГ и им се накефих

Коментар

Китай - Митай - Битай
          Я да разделим Китай на равни части от по 8 милиона човека и да ги видим тогава дали са по умни от нас. Ми то е много лесно да избереш две три много умни деца измежду милиард и половина.

Не бре, те са китайчета от СМГ

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
            Абсолютно съгласен. Да не говорим, че едни от най-най са от Китай
            Както и да е. Моят боец и той е в СМГ-то, обаче не е от тези, които са с пълен актив точки от всички олимпиади, може би ако учеше повече от 15 мин дневно Да е жив и здрав, както и дечицата на всички
            Китай - Митай - Битай
            Я да разделим Китай на равни части от по 8 милиона човека и да ги видим тогава дали са по умни от нас. Ми то е много лесно да избереш две три много умни деца измежду милиард и половина.

tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
              Мда-а-а, доста тъпо твърдение, дали този съфорумец не е всъщност той самият пълен гьон?

Умни деца има навсякъде. Това поне го знам със сигурност, щото дъщеря ми от 5 клас та до сега (сега е абитуриентка) е постоянно в топ 30 на най-добрите математици в България и в топ 10 сред момичетата. Та повечето деца математици на нейната възраст ги познавам от 8 години, те са общо взето едни и същи, но са от най-различни градове. Примерно, най-силното момиче е от Плевен.
              Абсолютно съгласен. Да не говорим, че едни от най-най са от Китай
              Както и да е. Моят боец и той е в СМГ-то, обаче не е от тези, които са с пълен актив точки от всички олимпиади, може би ако учеше повече от 15 мин дневно Да е жив и здрав, както и дечицата на всички

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
                Във връзка с твърденията на съфорумец, че децата извън София са пълни гьонове по математика.
                Математици виреели само в полите на Витоша.
                Мда-а-а, доста тъпо твърдение, дали този съфорумец не е всъщност той самият пълен гьон?

Умни деца има навсякъде. Това поне го знам със сигурност, щото дъщеря ми от 5 клас та до сега (сега е абитуриентка) е постоянно в топ 30 на най-добрите математици в България и в топ 10 сред момичетата. Та повечето деца математици на нейната възраст ги познавам от 8 години, те са общо взето едни и същи, но са от най-различни градове. Примерно, най-силното момиче е от Плевен.
                He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнение
                  аз не съм толкова вещ по исторически събития , но все пак ти сам си написал ,че въпросния майор е запял , което е накарало нашите опълченци да се завърнат на позициите и да разгромят фесовете ... Първо този факт не го знаех и второ трябва и да се отдаде чест на майора .. а също така по името допускам че е руснак ...
                  Не го знам какъв е бил. Може да е бил и руснак. Ама в случая се е оказал най българин от всички. Има някои руснаци, които са по българи от нас.
                  tnm

Коментар

Само да попитам понеже съм черен неблагодарник

На какъв език ще да е запял майор Чиляев песента, за да накара уплашените българи да спрат, да се вдъхновят и да нанижат по пет феса на нож ?

Питам аз и отговор не искам
                    аз не съм толкова вещ по исторически събития , но все пак ти сам си написал ,че въпросния майор е запял , което е накарало нашите опълченци да се завърнат на позициите и да разгромят фесовете ... Първо този факт не го знаех и второ трябва и да се отдаде чест на майора .. а също така по името допускам че е руснак ...

Коментар

• Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнение
                      е и на товарищ Чиляев ...
                      Само да попитам понеже съм черен неблагодарник

На какъв език ще да е запял майор Чиляев песента, за да накара уплашените българи да спрат, да се вдъхновят и да нанижат по пет феса на нож ?

Питам аз и отговор не искам
                      tnm

Коментар

Та в този ред на мисли питам аз и отговор не искам

На кого точно дължим благодарности ?

Моят отговор е - единствено и само на себе си, на Шуми Марица и на По пет на нож
                        е и на товарищ Чиляев ...
                        иначе Монти под руски народ вижда само червена армия , сталин ленин и съветските другари , та за това му се изкривява мисленето когато става въпрос за теми свързани с Русия...кво да го правиш - комунистическа кръв тече в неговите вени , а не българска ....

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                          не знам ка се нарича такъв прочит на историята.....
                          Българите се бият да стане българско .. Да някой не са учили изобщо история и не знаят че Априлското въстание е 1976 г и тогава българите са се борили за освобождението си , но турското " владичество" според теб ги е погалило с перо и ги е пратило да почиват в гробищата през същата година .
                          А относно опълченците - сформирани в Русия ,въоръжени с руски оръжия и с руски командири ако се провалили те щели да бъдат избесени като предатели от турците замълчи моля ти се.....!
                          Но не ми се спори с невежи. Да Сан Стефанският мирен договор руснаците са виновни че БГ я делят на толкова части....Да ! Докато австриици ,немци,англичани са искали БГ на три морета....Прав си Мечо ,прав си ....
                          Това подчертаното е единственото смислено нещо в целия ти пост. И е вярно.
                          Има една наука, дето и викат наука за културно водене на спор. Аз съм наводнил темата с доказателства. Ти ми скачаш с голословни твърдения и сърдити човечета. Ако искаш думите ти да тежат използвай аргументи, а не червен цвят и уголемяване на шрифта.

Единственото дето не мога да го разбера е защо ти трябва да вадиш от десет кладенеца вода за да докажеш, че си роб, след като можеш спокойно да приемеш истината, че си свободен. Вярно е, че свободата плаши, щото трябва да носиш отговорност за собствените си решения, ама се свиква.

Понеже явно не умееш да разсъждаваш логически ще разтълкувам по предния си пост като направя изказа малко по просташки като за теб.

На 11 август 1877 г. на руското командване става ясно, че шипченската позиция не може да бъде одържана повече. Ген.Столетов напълнил гащите и взел решение руските полкове да отстъпят по габровското шосе, за да се окопаят там и да забавят колкото може повече настъпващите турски войски. Българските опълченци са оставени на връх Шипка за да спасят страхливите руски задници. Сигналът за отстъплението е чут обаче и от българските опълченци и те оставят позицията и се втурват назад, въпреки опитите на командирите да ги спрат. Тогава командирът на 3-та дружина майор Чиляев, изчерпал всички други средства, както по късно ще напише в спомените си, се изправя на една скала и запява “Шуми Марица”. Дочули песента, опълченците се спират, обръщат се към настъпващите турски редици, и пеейки своя марш се хвърлят в отчаяна атака „на нож”. Турците, обхванати от ужас пред шепата обезумели българи, се огъват и тръгват назад. Шипка е спасена…

Та в този ред на мисли питам аз и отговор не искам

На кого точно дължим благодарности ?

Моят отговор е - единствено и само на себе си, на Шуми Марица и на По пет на нож
                          Last edited by mechobikov; 05.05.2012, 12:28.
                          tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
                            Не съм съгласен. Руснаците като победиха, стана ли руско? Можеш ли да сравняваш тази победа с онази другата победа на съветите?
                            С кое по точно не си съгласен

1. Руснаците като победиха стана ли руско ?

Това не е аргумент, а нищо не означаващ въпрос.
                            Ще ти отговоря първо в твой стил, а после малко по цивилизовано
                            Когато двама се карат, а третия печели, той дължи ли някаква благодарност на каращите се ?

Това, че не са имали възможност поради съществуващата международна обстановка по онова време да задържат окупационните войски не означава, че не са искали да ги задържат.

Разликата между тази победа и онази победа е единствено в международната обстановка. В първия случай не са имали възможност да задържат войските си на окупираните български (османски населени с българи) територии и да стане страшно. Във втория случай имаха за съжаление такава възможност и всички сме свидетели какво се случи.
                            tnm

Коментар

Във връзка с рускотурската война 1877-1878 година логиката е следната:

1. Турците се бият за да остане турско
                              2. Руснаците се бият за да стане руско
                              3. Българите се бият за да стане българско

Кви благодарности кви пет лева. На Монти като му е кеф - да си прави теманетата. Само да не ми повелява да мълча, щот се дразна
                              не знам ка се нарича такъв прочит на историята.....
                              Българите се бият да стане българско .. Да някой не са учили изобщо история и не знаят че Априлското въстание е 1976 г и тогава българите са се борили за освобождението си , но турското " владичество" според теб ги е погалило с перо и ги е пратило да почиват в гробищата през същата година .
                              А относно опълченците - сформирани в Русия ,въоръжени с руски оръжия и с руски командири ако се провалили те щели да бъдат избесени като предатели от турците замълчи моля ти се.....!
                              Но не ми се спори с невежи. Да Сан Стефанският мирен договор руснаците са виновни че БГ я делят на толкова части....Да ! Докато австриици ,немци,англичани са искали БГ на три морета....Прав си Мечо ,прав си ....

Коментар

Във връзка с рускотурската война 1877-1878 година логиката е следната:

1. Турците се бият за да остане турско
                                2. Руснаците се бият за да стане руско
                                3. Българите се бият за да стане българско

Кви благодарности кви пет лева. На Монти като му е кеф - да си прави теманетата. Само да не ми повелява да мълча, щот се дразна
                                Не съм съгласен. Руснаците като победиха, стана ли руско? Можеш ли да сравняваш тази победа с онази другата победа на съветите?

Коментар

Working...
                                X