IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 20.09.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
    Държа да ми отговориш кой от модераторите те смята за толкова ценен и скъп / за скъп е ясно.../та да му пратя един ,два листа с ценни творения от теб...... да го по ограмотя малко!
    Всички бе монти ..всички.... А ти първо ограмоти себе си и тогава пристъпвай към ограмотяване на други хора.....
    и спри да употребяваш заповедни форми в изреченията си ..."държа да ми отговориш , държа да не ми даваш , Разбра ли ? " -
    Пич говоря така както си искам и за когото си искам ... има модератори и когато те преценят според Общите условия , че нещо е неприемливо го трият ..а ти го духай , яж ми златния , глей си работата .....бил държал - ами ела го подръж отворко

Коментар

• Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнение
      аз поне съм директен ... лъжи като твоите може да ги изрече само човек с чугунена глава .Това не е обида , а факт и констатация..
      знаеш ли от колко време лично се моля на модераторите да ме затрият ... но не искат , бил съм им много скъп и ценен списвател
      .....
      Държа да ми отговориш кой от модераторите те смята за толкова ценен и скъп / за скъп е ясно.../та да му пратя един ,два листа с ценни творения от теб...... да го по ограмотя малко!

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
        Абе аз с риск да се покажа като много тъп .... Ама не разбрах в какъв контекст е
        цитирането на тези резултати от турнира "Иван Салабашев" .....
        Във връзка с твърденията на съфорумец, че децата извън София са пълни гьонове по математика.
        Математици виреели само в полите на Витоша.

Коментар

Държа да не ми даваш лична характеристика , защото ще искам баннването ти този път а не предупреждаване.
          Разбра ли ?
          аз поне съм директен ... лъжи като твоите може да ги изрече само човек с чугунена глава .Това не е обида , а факт и констатация..
          знаеш ли от колко време лично се моля на модераторите да ме затрият ... но не искат , бил съм им много скъп и ценен списвател .....

Коментар

• Във връзка с рускотурската война 1877-1878 година логиката е следната:

1. Турците се бият за да остане турско
            2. Руснаците се бият за да стане руско
            3. Българите се бият за да стане българско

Кви благодарности кви пет лева. На Монти като му е кеф - да си прави теманетата. Само да не ми повелява да мълча, щот се дразна
            Last edited by mechobikov; 05.05.2012, 09:42.
            Баба ме научи на много неща.
            tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от UNSS Разгледай мнение
              Стига с това Най бе чиляк, както си я подкарал ще стигнем до извода че и БФБ-то е Най...

В темата за златото има уникални постове, ще чета и ще се забавлявам там

А иначе, стига с тия лозунги, два въпроса към теб.
              1. Аз харесвам стария химн, Ти, Защо?
              2. Какво ти е мнението за Дедо?
              Стига с тези внушения. Това което правиш вече е грозно. Позволявам си квалификации защото си инвеститор и много добре знаеш, че въпроса, дали в момента БФБ-то е най, е въпрос за много пари.

Аз не пиша лозунги, а истината. Това, че истината е такава, че сме горд народ, който сам благодарение само и единствено на своите собствени сили и боен дух е извоювал свободата си въпреки политиката на Високата порта, Русия, Австроунгария и други знайни и незнайни враждебно настроени на идеята за независима България велики сили, е абсолютен исторически факт, който само хора като Монти, които явно много обичат да са благодарни някому и да правят чупки в кръста могат да си позволят да отрекат.

1. Аз също. Както е добре известно от историята, Русия не приема Съединениено между Княжество България и Източна Румелия, извършено на 6 септември 1885 г. Поради тази причина тя изтегля офицерите си, служещи в нашата армия, което довежда до трайно влошаване на отношенията между двете страни за около десетина години. Причината за това е проста. Спречкването с Русия прави непопоулярен нейния химн, а и чувството на патриотизъм, достигнало високи нива след първите победи си казва своето. В избухналата на 2 ноември 1885 г. Сръбско-българска война, храбрата ни войска, командвана предимно от капитани, показва нечуван героизъм и само за броени седмици сломява врага. Сред най-популярните маршове, изпълнявани от войниците е "Шуми Марица", който бива наложен още по време на самата война като първи български химн.
              2. По история съм отличник, но за съвременните политици не се чувствам достатъчно компетентен да занимавам хората с несъвършеното си мнение.

П.П.
              На 11 август 1877 г. на руското командване става ясно, че шипченската позиция не може да бъде одържана повече. Ген.Столетов взима решение руските полкове да отстъпят по габровското шосе, за да се окопаят там и да забавят колкото може повече настъпващите турски войски. Българските опълченци са оставени на връх Шипка като прикритие на отстъплението. Сигналът за отстъплението е чут обаче и от българските опълченци и те оставят позицията и се втурват назад, въпреки опитите на командирите да ги спрат. Тогава командирът на 3-та дружина майор Чиляев, изчерпал всички други средства, както по късно ще напише в спомените си, се изправя на една скала и запява “Шуми Марица”. Дочули песента, опълченците се спират, обръщат се към настъпващите турски редици, и пеейки своя марш се хвърлят в отчаяна атака „на нож”. Турците, обхванати от ужас пред шепата обезумели българи, се огъват и тръгват назад. Шипка е спасена…

Та в този ред на мисли питам аз и отговор не искам

На кого точно дължим благодарности ?

Моят отговор е - единствено и само на себе си.
              Last edited by mechobikov; 05.05.2012, 09:28.
              tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
                Kev, това са само медалистите- участниците са няколко хиляди.
                Има и пълна класация.
                Абе аз с риск да се покажа като много тъп .... Ама не разбрах в какъв контекст е
                цитирането на тези резултати от турнира "Иван Салабашев" .....
                He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• http://www.segabg.com/article.php?id=599334

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                    Аз се гордея, че съм българин, защото съм българин. Ако бях чужденец щях да се гордея, че съм чужденец.

Сега, няма нищо лошо в това, че по едно случайно стечение на обстоятелствата се е оказало, че българския народ е цивилизовал всички други народи от Рим и Берлин до Токио. Дал им е език писменост и култура - и това е от хубаво по хубаво.
                    Стига с това Най бе чиляк, както си я подкарал ще стигнем до извода че и БФБ-то е Най...

В темата за златото има уникални постове, ще чета и ще се забавлявам там

А иначе, стига с тия лозунги, два въпроса към теб.
                    1. Аз харесвам стария химн, Ти, Защо?
                    2. Какво ти е мнението за Дедо?

Коментар

• Първоначално изпратено от kev Разгледай мнение
                      Според мен резултатите са манипулирани! Не виждам нито едно дете от Русе

А сега сериозно: Браво на учениците, които мислят и са ангажирани и с нещо по-различно в ежедневието си!
                      Kev, това са само медалистите- участниците са няколко хиляди.
                      Има и пълна класация.

Коментар

• Първоначално изпратено от kev Разгледай мнение

А сега сериозно: Браво на учениците, които мислят и са ангажирани и с нещо по-различно в ежедневието си!
                        Сексагинта Приста - най цивилизования град, ако не се брои Силистра

За сериозното си прав. Бих добавил - браво за гордостта, за интелигентността, за самочувствието, за желанието да се докажат.
                        tnm

Коментар

Математическо състезание "Иван Салабашев" е реномирано. Ето класиранията по класове :
                          2 клас: http://www.math.bas.bg/salabashev/htm/pr2_11.htm
                          3 клас:http://www.math.bas.bg/salabashev/htm/pr3_11.htm
                          4 клас:http://www.math.bas.bg/salabashev/htm/pr4_11.htm

Коментар

Математическо състезание "Иван Салабашев" е реномирано. Ето класиранията по класове :
                            Така е. Когато фактите говорят и боговете мълчат
                            tnm

Коментар

• Математическо състезание "Иван Салабашев" е реномирано. Ето класиранията по класове :

Коментар

Нищо лично Но по голяма простотия не бях чел . Даже и от турчин.....
                                Само заради това че през турското "владичество" султана е раздавал на заслужилите си бейове и аги земята заедно с гяурите и оФцете....
                                Само заради това че е набирал еничарите си от християнски семейства ,само заради това че животът на християнина се е решавал от собственика на селото....

А това за руското робство .....само заради загиналите руснаци и българи за да се казваш българин а не сърбин ,турчин,грък или румънец сега....МЛЪКНИ !

А и за комунизма - липса на собственост. Ами поредната простотия , през 1992 г участвах в едно изследване че 90 % имат къща ,вила и кола....да....
                                Аз се гордея, че съм българин, защото съм българин. Ако бях чужденец щях да се гордея, че съм чужденец.

Сега, няма нищо лошо в това, че по едно случайно стечение на обстоятелствата се е оказало, че българския народ е цивилизовал всички други народи от Рим и Берлин до Токио. Дал им е език писменост и култура - и това е от хубаво по хубаво.
                                tnm

Коментар

Working...
                                X