IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 20.09.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнение
    в това число влизат ли лихвоточките и 10 г. депозити за лада , а под вила какво се е разбирало - сигурно триетажна къжа на брега на Адриатическо море , гръцките острови и Френската Ривиера.... в много хубаво изследване си участвал....

за това Мечо казва ,че някои хора имате дървени глави ..... но в твоя случай е чугунена....
    Държа да не ми даваш лична характеристика , защото ще искам баннването ти този път а не предупреждаване.
    Разбра ли ?

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение

А и за комунизма - липса на собственост. Ами поредната простотия , през 1992 г участвах в едно изследване че 90 % имат къща ,вила и кола....да....
      в това число влизат ли лихвоточките и 10 г. депозити за лада , а под вила какво се е разбирало - сигурно триетажна къжа на брега на Адриатическо море , гръцките острови и Френската Ривиера.... в много хубаво изследване си участвал....

за това Мечо казва ,че някои хора имате дървени глави ..... но в твоя случай е чугунена....

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
        Виж сега,

1. На територията на съвременна България българите са били лишени от собственост единствено в периода 1944 - 1989 г

Други робства не е имало.

Разбираш ли.
        Нищо лично Но по голяма простотия не бях чел . Даже и от турчин.....
        Само заради това че през турското "владичество" султана е раздавал на заслужилите си бейове и аги земята заедно с гяурите и оФцете....
        Само заради това че е набирал еничарите си от християнски семейства ,само заради това че животът на християнина се е решавал от собственика на селото....

А това за руското робство .....само заради загиналите руснаци и българи за да се казваш българин а не сърбин ,турчин,грък или румънец сега....МЛЪКНИ !

А и за комунизма - липса на собственост. Ами поредната простотия , през 1992 г участвах в едно изследване че 90 % имат къща ,вила и кола....да....

Коментар

• Първоначално изпратено от UNSS Разгледай мнение
          Отговарям ти накуп на много постове, понеже предполагам че съм от сието

От вчерашния пост...... българин с майчин език турски, така добре ли е?

Друго, няма как да спечелиш спора с Мастъра, той е на страната на обективната истина, а ти си на страната на етническия мир, а истината е следната:
          1. Турско робство е имало
          2. Русия ни е освободила
          3. Руския народ ни е братски

Виж, ние живеем в последната Българска държава над 100г заедно, както се вика сме си свикнали на пръднята, освен това не е нужно постоянно да доказваш че си българин... Ти имаш типичен български манталитет, да не кажа комплекси...От постове типравя следните изводи:
          1. На Българина му е най-голям
          2. Българката е най-хубава
          3. Българското дЯте е най-умното, математик първи. По принцип съм математик и мога да ти кажа че резултатите по математика се поддържат от няколко училища предимно Софийски, останалата част от децата са направо телета по математика....

За комплексите ти от Русия........ за теб Русия е император Александър, император Путин, СССР, Газпром и т.н....... За мен не е така, аз имам приятели руснаци, има близост в езика, манталитета, която ти няма как да разбереш.... Никой не те задължава, а и не е нужно Да......

Същото е и с Турското робство, това е факт, които не трябва да ни пречи, нали така
          Виж сега, това, което ти правиш гледаш да го препишеш на мен. За да мислиш, че двамата неуважаеми колеги са прави, за мен означава, че не я познаваш историята. Когато казвам, че съм неблагодарен, аз съм искрен. Гордея се с това, а не се срамувам. Не го казвам за да се поставя в неизгодна светлина като първа стъпка към примирие. Явно си расъл в саксия.

България е еднонационална държава. Всички сме българи. Естествено ако искаш да говориш за тях с цел да ги отличиш от нас - казваш турци. Просто е. Те не се сърдят нито на едното нито на другото. Всъщност можеш да си казваш каквото искаш, аз ти казвам как е правилно, защото явно имам повече опит от тебе.

1. На територията на съвременна България българите са били лишени от собственост единствено в периода 1944 - 1989 г. Тогава сме били под руско робство. Други робства не е имало.
          Сега ако говориш за независима държава с името България, тя възниква през 1908 година благодарение на бойния дух на българите и въпреки политиката на Русия. Абсолютен исторически факт.
          2.Виж първа точка.
          3.Руския народ е български. Говори български език и пише с български букви.

Аз никога не съм твърдял че не се разбирам с руснаците. Аз твърдя, че руската политика по същество е антибългарска. Ама твърденията ми не са голословни. Прочети ферманите дето съм написал назад в темата, че и линк съм дал биля.

Това за стоте години е глупост. Българските и тюркските народи живеят заедно омешани от хилядолетия. Така е в България. Така е в Турция. Така е в Русия. Така е в Украйна. Така е в Казахстан, Туркмения, Азербаиджан. И в доста други, да не ги изброявам, че са много.

1. Да България над всичко
          2. Виж първа точка
          3. Ние от варненския вилает сме по добри от вас шопите по всякакъв вид интелектуални спортове щото главите ви са дървени.

Панимайш. Анадънму. Разбираш ли.

Ако не си от тях, и действително искаш да спорим, много е лесно. Просто си избери едно от нещата, които твърдя и да го обсъдим. Или пък кажи ти някакво твърдение и да почваме по същество, ако се чувстваш подготвен. Така с голословни твърдения и обиди е тъпо.
          Last edited by mechobikov; 04.05.2012, 18:34.
          Баба ме научи на много неща.
          tnm

Коментар

• Плевнелиев: Поздравявам правителството за волята
            http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4777691

Приветствам политическата воля на правителството и парламента да приемат Закона за конфискация на незаконно придобито имущество.
            Това заяви президентът Росен Плевнелиев в отговор на въпрос пред журналисти в село Рибново, което посети по време на днешната си обиколка в Благоевградска област.

Сигурен съм, че партньорите ни в Брюксел ще приветстват тази много сериозна стъпка на България към справедливост и работещи в интерес на гражданите институции, каза още държавният глава.

По думите му обаче сега идва по-важната задача.

След като имаме закон, трябва да го облечем в работещи механизми и комисия, която може професионално и компетентно да си свърши работата, смята Плевнелиев.

Убеден съм, че България е на прав път и това ще бъде оценено от Брюксел, допълни президентът.

По-рано днес министърът на правосъдието Диана Ковачева съобщи, че

приетият късно снощи закон е обсъден днес на среща между премиера Бойко Борисов и дипломати.

Посланиците трябва да бъдат информирани за това, че първата стъпка е направена, законът е приет и следва работата по организиране на самата комисия, нейното избиране от Народното събрание и законът почва да работи, коментира министърът.

В отговор на въпрос тя отбеляза, че законът ще започне да работи 6 месеца след обнародването му, защото е необходимо да се извърши процедурата по избор на самата комисия, и че е необходимо да се довършат висящите производства, които иначе ще бъдат прекратени.

Министър Ковачева отбеляза, че прагът от 250 000 лв., над който ще трябва да се доказва имуществото, е разумен праг, който гарантира, че законът няма да бъде насочен срещу обикновените хора, а срещу извършители на тежки престъпления или сериозни административни нарушения, които генерират облаги.

Посланикът на Дания у нас Коре Ерхард Янсон заяви, че приемането на този закон е нещо много добро и за България, и за Европа. По думите му страната ни има нужда от такъв закон.

Той припомни, че Комисията от доста време иска страната да приеме такова законодателство и това се вижда и в последния доклад за България.

Министър Ковачева отбеляза, че това е смела и добра практика, която може да бъде представена успешно и в други държави, и да бъде използван моделът на България. Тя уточни, че България от своя страна следва модела на други европейски държави и на САЩ.

По-рано днес в специално изявление посланикът на САЩ у нас Джеймс Уорлик поздрави правителството на България за приемането на новия Закон за отнемане на незаконно придобито имущество.

Едно силно законодателство, позволяващо конфискация без осъдителна присъда, е съществен инструмент в борбата с организираната престъпност и по тази причина има подкрепата на САЩ, заявява посланик Уорлик. Надявам се, че приложението на новия закон ще започне възможно най-скоро, отбелзва още той.

Коментар

• Първоначално изпратено от UNSS Разгледай мнение

Друго, няма как да спечелиш спора с Мастъра, той е на страната на обективната истина, а ти си на страната на етническия мир, а истината е следната:
              2. Русия ни е освободила
              mechobikov даде няколко хубави цитата от строителите на съвременна България по въпроса:

“Всяко тържество на България е смърт за Русия”, пишеше в един брой на “Русь” покойний екзалтиран славянофил Аксаков, за когото се проляха толкова сълзи в Софийското книжевно дружество. “Какви са тия Крумовци, Симеоновци и Борисовци? Разве не можеше и без тях?”… пишеше същий тоя Аксаков на княжеската прокламация към българските солдати, в която се казваше: “Вие, синове и потомци на Крума и пр.” Виждате доколко е жесток бил горещий славянофил. Негова милост желаял, щото ние да се не обърщаме към нашето минало, да заместиме името на Крума, и Симеона с Иван Грозний и с Екатерина Вторая.

Захари Стоянов

"Не желаем ние татарска цивилизация. Защо вие се въоръжихте против нашето съединение? Кой, та не вие, го задържахте досега? Кой свика конференцията? Кой даваше кураж на турците да затъпчат Тракия? Кой накара.това сръбско кюлхане, Милан, да ни нападне хайдушки? Кой проводи турски комисари в Тракия? Кой, та не вашият там консул, ходеше като бесен из Пловдив да заплашва българите, че ако не приемат турските комисари, Русия ще се разсърди и турците ще навлязат с „ красния шапочки”?

Кой, та не вашите агенти на 7 и 8 ноември, когато България рискуваше да се закопае на Сливница, ходеха из Румелия да бунтуват жените против правителството? Кой в същите тия дни пиеше шампанско в София за победата на сърбите, та не вашият агент? И защо всичко това? Само за жестоко отмъщение, само за туй, че и в българите се появила капка самостоятелност, че и те са се показали като народ, че и от тях ще се родят авторитети. А според вас всичко това трябваше да се замести с „бит по сему”, с c милостиво съизволение и с фелдфебелска „опитност”. Когато вашето славянско чувство се възмущава от историческите имена Крум, Борис и Симеон, то лесно да се убеди човек колко ще бъдат вам противни и ненавистни и новите крумовци. Но стига засега толкоз!"
              в. “Независимост”, 12.03.1886 г.

Захари Стоянов

"Руското правителство, кое досега лъстеше нашите добродушни българи със сякакви лукави и лъжовни обещания, днес вече открива булото си и явно показва убийствената и злобната си политика към тях. То е наумило и труди се с всичките лукави и безчестни средства да разори и опустоши милото ни Отечество България и да уникакви нашата народност, самото нам скъпоценно и свято наследие!

Руското правителство с предателски начин е успяло да издействува ферман от Портата, в който му се допуща да преселва българите в своите омразни пустини. От него подкупени безчувствени някои си българе скитат се по бедна България и мамят простодушнаго народа да се пресели в Русия, като му правят много лъжовни и мечтани обещания!

Във видинската бедна област тия народоубийци са успели да придумат и измамят много челяди и във Видин се е отворила явна канцелария, де ходят тия окаяни Българе да се записват за преселение в Русия, като им дават и нещо си пари да ги заловят по-добре и като ги заплашват лъжовно чрез подкупниците си и от страна уж на турското правителство, че ако не се преселят в Русия, щат ги пресели после насила в Азия. Лъжа лукава! Само да измамят простаго народа да се пресели."

Георги Раковски Букурещ 1861

Съветската окупация от 8 септември 1944г. и подтикнатия от нея “Отечественофронтовски” преврат на 9-ти септември станаха, след като в Москва стана ясно, че по друг начин властта не може да бъде заграбена. Планът за поробване на България започна да се осъществява. Той включваше три елемента:

1. Изтребване на българския елит.

2. Стопанско поробване на държавата.

ОБЕЗГЛАВЯВАНЕТО НА БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ е било планирано отдавна. След като през 1887г. българският елит начело със Стефан Стамболов успешно се противопостави на проруския преврат и до 1944г. успешно парираше руските попълзновения, в Москва са разбрали, че само с премахване на монарха (както направиха с княз Батемберг) България няма да бъде завоювана. Необходимо е било монархическата институция да се изкорени, а за това първо трябваше да се изтреби обществено-политическия елит.

Това не можа да стане с атентата в църквата през 1925г., но се проведе успешно през 1944-1948г. Паролата “Авгиевите обори да бъдат пометени с желязна метла” беше дадена от Георги Димитров от Москва. Получавайки я, комунистите започнаха убийства без съд и присъда. До края на 1944г. бяха избити над 30 000 кметове, учители, свещеници, полицаи, низши военни, дребни търговци и изобщо по-видни хора по места. Викани посред нощ “за малка справка” те изчезнаха в незнайни безкръстни гробове.

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                Имаш право, и за американските такива и за невидимия наблюдател. Представих нещата едностранно щото много ми вдигнаха кръвното Ернесто Гевара от Росарио и сие.
                Отговарям ти накуп на много постове, понеже предполагам че съм от сието

От вчерашния пост...... българин с майчин език турски, така добре ли е?

2. Русия ни е освободила

Виж, ние живеем в последната Българска държава над 100г заедно, както се вика сме си свикнали на пръднята, освен това не е нужно постоянно да доказваш че си българин... Ти имаш типичен български манталитет, да не кажа комплекси...От постове типравя следните изводи:
                1. На Българина му е най-голям
                2. Българката е най-хубава
                3. Българското дЯте е най-умното, математик първи. По принцип съм математик и мога да ти кажа че резултатите по математика се поддържат от няколко училища предимно Софийски, останалата част от децата са направо телета по математика....

За комплексите ти от Русия........ за теб Русия е император Александър, император Путин, СССР, Газпром и т.н....... За мен не е така, аз имам приятели руснаци, има близост в езика, манталитета, която ти няма как да разбереш.... Никой не те задължава, а и не е нужно Да......

Същото е и с Турското робство, това е факт, които не трябва да ни пречи, нали така

Коментар

• Първоначално изпратено от kat123 Разгледай мнение
                  Дянков: Средната заплата в митниците е скочила с 25% от началото на мандата

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=896053

А пенсиите с колко нараснаха, г-н Дянков? С една голяма НУЛА!!!
                  Пчела стига с тези пенсионери .... обади се на Позитано 20 - там е отдела за подпомагане на пенсии.... една държава за да е добре , трябва бизнеса и работещите хора да са добре , а ти понеже пенсиите са ви основната членска маса и само за тях ревеш ...А

Коментар

• Първоначално изпратено от kat123 Разгледай мнение
                    Поне, пиши правилно!!! Много си зле с българската граматика!!!
                    Пчела и ти си зле с ориентацията , но не ти правят забележка след всеки пост нали...остави го пича..Има си модератори за тази работа...След като те са решили ,че сигански форум им отива на имиджа на инвестиционно - финансово - икономически сайт ...но проблем... То и това като едно вълшебно огледалце показва защо България се тътри на опашката ...

Коментар

• Високи заплати срещу висока отговорност - залавяме корумпирани

Първоначално изпратено от kat123 Разгледай мнение
                      Дянков: Средната заплата в митниците е скочила с 25% от началото на мандата
                      Операция „Митница” хвана изнудвачи
                      03 май 2012 | 09:08 | Агенция "Фокус"
                      http://www.focus-news.net/?id=h3790

Операция „Митница” за пресичане на порочни практики за изнудване на пътникопотока се проведе на ГКПП Капитан Андреево. Над 14 000 лева са били открити в главния митничар и митническия специалист на дежурната смяна. Открити са банкноти в различна валута - долари, евро, турски лири и левове. Предприети са процесуално-следствени действия срещу всички 32-ма души, които са били на смяна, за изясняване на тяхното участие в схемата. Операцията, която е подготвяна повече от 3 месеца, е реализирана от служители на ГДБОП и отдел „Вътрешна сигурност” на МВР под прякото наблюдение на Софийска градска прокуратура.

Коментар

• Първоначално изпратено от mia11 Разгледай мнение
                        Мечо, до 89-та имахме съветски освободители( разбирай поробители), и след 89та- американски такива, извода какъв е: прехвърлят ни като тенис топка в един американско-съветски двубой по тенис.

ПП. И на главната ложа наблюдателя е невидим....
                        Имаш право, и за американските такива и за невидимия наблюдател. Представих нещата едностранно щото много ми вдигнаха кръвното Ернесто Гевара от Росарио и сие.
                        Баба ме научи на много неща.
                        tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от kotara22 Разгледай мнение
                          В 96г не костов а военните трябваше да вземат властаза2 г и да забранят тази шибана партия бсп с закон даим вземат заграбенното и да вкарат 10 хиляди позатворите да строят магистрали ане оште да крадат и10 хил да растрелят.Е сега е касно трябва да минат оште 30г даги чакаме да пукнат.
                          В 96г, не Костов, а военните трябваше да вземат властта за 2 г. и да забранят тази шибана партия БСП със закон. Да им вземат заграбеното и да вкарат 10 хиляди по затворите, да строят магистрали, а не още да крадат и 10 хил. да разтрелят. Е, сега е късно трябва да минат още 30г. да ги чакаме да пукнат.

Коментар

• Първоначално изпратено от kotara22 Разгледай мнение
                            Най после някой да мисли като мен,русия е най голямото зло на Балгария иние винаги сме и били тран в очите.И трите войни за Балгария са окопационни....тяхна колоноя....а сега искат дани гепят икономически.Ако зависи от мен...бих прекаснал дипломатични отношения с росия и бих призовал руските дипломати да напуснат страната ни а с тях и всички риски граждани.Да ште ние трудно но ште премахнем вируса от Балгария ,веднаж завинаги,А и кога им чия скапаният език мисе драйфа.
                            Поне, пиши правилно!!! Много си зле с българската граматика!!!

Коментар

• Мечо, до 89-та имахме съветски освободители( разбирай поробители), и след 89та- американски такива, извода какъв е: прехвърлят ни като тенис топка в един американско-съветски двубой по тенис.

ПП. И на главната ложа наблюдателя е невидим....
                              Last edited by mia11; 04.05.2012, 13:27.
                              Знанието само по себе си не струва много, ако липсва въображение.

Коментар

• В 96г не костов а военните трябваше да вземат властаза2 г и да забранят тази шибана партия бсп с закон даим вземат заграбенното и да вкарат 10 хиляди позатворите да строят магистрали ане оште да крадат и10 хил да растрелят.Е сега е касно трябва да минат оште 30г даги чакаме да пукнат.
                                Животът е огледало.....усмихвай се

Коментар

Working...
                                X