IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 20.09.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от IvanG Разгледай мнение
    ...В крайна сметка ти искаш демократична държава или висок стандарт за избирателите ?
    Не са ли сериозно обвързани?

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
      Да, аз за това съм казвал

1. Отделни мажоритарни избори за всички власти (включително и за правителство, като изпълнителна власт, а не парламента да го излъчва). Може и да са едновременни доколкото може за по малко средства.
      2. Ясен механизъм за определяне на некомпетентност (примерно недоволни определен брой избиратели, или друго) и предизвикване на избори за отстраняване на представители (министри) и избиране на нови на тяхно място.
      Грешни са ти целите. Измисли как ще накараш хората (избирателите) да произвеждат блага. В крайна сметка ти искаш демократична държава или висок стандарт за избирателите ?
      I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

• Първоначално изпратено от 4un4o Разгледай мнение
        Незнам откъде вземаш тези данни но от доклада на световната банка БВП без отчетена инфлация е следният в милиарди долари.
        20005 - 28.9
        2006 - 33.21
        2007 * 42.11
        2008 - 51.82
        2009 - 48.57
        2010 - 47.73
        2011 - 53.51
        За графиката за ръста си права ,че е с отчетена инфлация. и е реална
        По интесно ми е защо през управлението на БСП инфлацията винаги е много висока, което намалява покупателната сила.
        и как го постигат когато, отчитат ръст на БВП. Това са две несъвместими неща увеличено предлагане и увеличени цени (намалено търсене). нещо не се връзва. Някаква измама правят. От друга страна не могат да печатат пари така ,че "има нещо гнило в Дания"
        Най вероятно всичко идва от държавните поръчки на тройни цени и оттам рушветите. Даването на същите на цени 2-3 пъти по високи на обръча от фирми свързани с БСП първо вдигат общата инфлация защото цените са 2 до 3 пъти над реалните и второ повишават БВП защото са поръчани стоки и услуги за сметка на държавният бюджет. А сметката ще я плати някой друг. не те.
        И аз като отида на кръчма много обичам да поръчам когато знам ,че друг плаща
        БВП след ревизията и темп на прираст(%)
        ревизията е тази, която коментирах за включване в БВП и на дела на сивата икономика(%, които нси приема са между 14 и 10 днес, приблизително)

2000г. - 27398.7млн.лв ... 5.7
        2001 - 30298.9 ..............4.2
        2002 - 33188.8 ..............4.7
        2003 - 35811.7 ..............5.5
        2004 - 39823.6 ..............6.7
        2005 - 45483.8 ..............6.4
        2006 - 51783.1 ..............6.5
        2007 - 60184.6 ..............6.4
        2008 - 69295.0 ..............6.2
        2009 - 68537.2 ............- 4.9
        2010 - 70474.3
        Колкото до инфлацията и растежа, има различни теории, но по-често се приема, че за развиващи страни инфлацията стимулира икономическия ръст, като се различават мненията за границите, най-общо от 4-5 до 11...
        За развитите, границите са по-ниски
        Инфото е отново от www.nsi.bg

за обективността на методиките на нси, ето ти една статия - http://www.investor.bg/ikonomika-i-p...za-bvp,116823/
        Last edited by съни(тя); 26.08.2012, 16:19.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
          Не го забравям... но политикът трябва да умее да обясни защо наистина е нужно да се вземе някаква непопулярна мярка - какви точно са краткосрочните неприятни последствия и какви ще бъдат дългосрочните ползи. Хората са нетърпеливи и припрени, ама не са без мозък.

Аз за малко ви оставям, щото искам да подремна (напих се с бира) и после пак - бльъ-бльъ-бльъ.

Господин Каролев - радвам се, че сте при нас - моите уважения.
          дано не пропише Бойко Борисов тука...ще му оближеш топките , а гигов ще е като вярното псе с олигавената муцуна......

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
            За герберите ,че сме ги натикали в миша дупка е благодарение на правителството и неговите мерки за развитие на капиталовият пазар в БГпрез изминалите три години .
            Привърженици са спуснати отгоре и малко от играчите на валутните пазари...

Господин Каролев зададох ясни въпроси за икономическата и финансова обстановка в БГ в близката година за трети път ...Българските банки ,българските предприятия...
            Ако ги игнорирате ще сметна че водиме празни разговори от рода "Как е времето днес "
            Има колеги с акции включително и аз в тези компании и банки който всяка лоша дума смятат че им нарушава финансовата стабилност ,но истината е по важна за мен....

монти разговора за бфб е скучен и безполезен...най добре се събери с другия виден спекулант Императора и си поплачете заедно.... Освен това за да говори с тебе човек за финанси и икономика поне се подготви теоретично малко по добре ... с тези вестникарски икономически познания си жив за оплакване..

а иначе си наврял ГЕРБерите в миша дупка само в болния си мозък....

Коментар

Ландлордов - какво е "микроцефалов"?
              Микроцефалия (от греч. μικρός — маленький и κεφαλή — голова) — значительное уменьшение размеров черепа и соответственно головного мозга при нормальных размерах других частей тела. Микроцефалия сопровождается умственной недостаточностью — от не резко выраженной имбецильности до идиотии.

Коментар

• И направиха ли те партиец

Коментар

Наивников - нали толкова струва - или греша?
                  1 000 - бимберица
                  1 000 000 - килобимберица /хиляда бимберици/
                  1 000 000 000 - мегабимберица /милион бимберици, хиляда килобимберерици/
                  1 000 000 000 000 - гигабимберица /т.н./

Коментар

• Първоначално изпратено от vladimir.karolev Разгледай мнение
                    Utilitarianism във философията и етиката :-) Много силен аргумент за нас, либералите, и ужасът на социалистите, на които само се привиждат критични социални щети и проблеми в единични казуси Които трябва да бъдат разрешени чрез продължаващо субсидиране за сметка на цялото общество
                    Социалистите са ми съмнителни още откакто се опитваха да ме карат да ставам комсомолец през 1984г. Трябваше да зубря някакви дивотии за петимата от РЕМС и да ходя на изпит в ПЖИ-то. А вече беше навлязла перестройката и аз с приятели слушах VAN HALEN и АC/DC по градинките. Попитах един приятел по-голям от мен и вече комсомолец- "Ако се издъня на изпита за комсомолец какво следва?". А той съвсем сериозно им каза "-Ще те направят направо партиец"

Коментар

Като рекох Тортуга и се сетих - важно е да се заложи възможността чрез референдум да бъде свален кой да е министър от дадено правителство или дори цялото правителство. По-демократическо от това - здраве му кажи.
                      Да, аз за това съм казвал

1. Отделни мажоритарни избори за всички власти (включително и за правителство, като изпълнителна власт, а не парламента да го излъчва). Може и да са едновременни доколкото може за по малко средства.
                      2. Ясен механизъм за определяне на некомпетентност (примерно недоволни определен брой избиратели, или друго) и предизвикване на избори за отстраняване на представители (министри) и избиране на нови на тяхно място.
                      Баба ме научи на много неща.
                      tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от vladimir.karolev Разгледай мнение
                        Забравяш, че много често най-нужните реформи са точно най-непопулярните.
                        Не го забравям... но политикът трябва да умее да обясни защо наистина е нужно да се вземе някаква непопулярна мярка - какви точно са краткосрочните неприятни последствия и какви ще бъдат дългосрочните ползи. Хората са нетърпеливи и припрени, ама не са без мозък.

Аз за малко ви оставям, щото искам да подремна (напих се с бира) и после пак - бльъ-бльъ-бльъ.

Господин Каролев - радвам се, че сте при нас - моите уважения.
                        Last edited by Императорът; 26.08.2012, 15:42.
                        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Мечобиков - ти си много мъдър.

Кефалов - кои прилагателни?

Ландлордов - какво е "микроцефалов"?

Наивников - нали толкова струва - или греша?

Г-н Каролев - може пък да е само правописна грешка?

Роджърс - не се добива, ама ни натискат да се добива.

Коментар

Като рекох Тортуга и се сетих - важно е да се заложи възможността чрез референдум да бъде свален кой да е министър от дадено правителство или дори цялото правителство. По-демократическо от това - здраве му кажи.
                            Забравяш, че много често най-нужните реформи са точно най-непопулярните.

Коментар

• Като рекох Тортуга и се сетих - важно е да се заложи възможността чрез референдум да бъде свален кой да е министър от дадено правителство или дори цялото правителство. По-демократическо от това - здраве му кажи.

Коментар

• Първоначално изпратено от kefala Разгледай мнение
                                Импе,ако намалиш малко прилагателните ще те уважавам повече и теб!!!
                                Що бе, по-добре да те нарече кефалов, отколкото микроцефалов

Коментар

Working...
                                X