IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 20.09.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от IvanG Разгледай мнение
    Ахаа....Сега ми кажи какви блага може да произвежда българина? Каква собственост има той или каква производствена инфраструктрува има в страната ? Колко души имат земя или ферма. Не говоря за експортно производство или акционерни дялове - отчайващо малко. За да го направиш масово ти трябва ниска цена на труда. Само че България е в зона, в която имат да се връщат бая скъпи кредити, да се избиват пътища и молове и евтин труд никой не го устройва.
    Българинът може да произвежда всякакви блага.

Инфраструктура се изгражда, земята е на разположение, не сме и най-бедните на ресурси. Много по-бедни откъм природни дадености държави и народи имат много по-висок стандарт - значи и ние можем. Земята ни е плодородна, земята ни е гъбава със златце, земята ни има готин климат, имаме моренце, планина, имаме хора с акъл - на практика нищо не ни липсва.

Като прогоним крадливите концесионери, като решим безжалостно хъхряшкият проблем - и изневиделица ще се окажем с по 8-9 мегабимберици годишно за развитие и благоустройство на Отечеството ни !!!
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
      Хората и сега произвеждат блага... или поне част от тях. Ще започнат да го правят масово, когато направим изгодно да се произвеждат блага, а не да се клатят краченцата зад бюрцето в канцеларийката на някое държавно учрежденийце.

Защото реалният бизнес едва крета и такива изроди като борисов го съсипват, ама може да се обърне и другото листо.
      Ахаа....Сега ми кажи какви блага може да произвежда българина? Каква собственост има той или каква производствена инфраструктрува има в страната ? Колко души имат земя или ферма. Не говоря за експортно производство или акционерни дялове - отчайващо малко. За да го направиш масово ти трябва ниска цена на труда. Само че България е в зона, в която имат да се връщат бая скъпи кредити, да се избиват пътища и молове и евтин труд никой не го устройва.
      I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

• Първоначално изпратено от dimka_1981 Разгледай мнение
        ще падна от смях... даже знам и кога от спекулант стана дългосрочен инвеститор... след като се захльпи борсата и остана в ръка със Софикс 1700 .... а да не говорим за "големия" ти инвестмънт портфолио... само в МЕКОМ ( най -голямата ти инвестиция ) имаш около 22,75 лева от която чакаш много....
        Ти вярно си някакъв циклофреник. Всички знаят, че основните си акции ги държа от десетина години и винаги съм играл дългосрочно - освен напоследък по някои по-малки позиции... дори туканка някой ме наричат "колекционерин на акции".

От саламаджийницата в моментът имам само малко привилегировани акции, прости нямам.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
          Абе - ти в безсъзнание си ли? Аз не съм никакъв спекулант, а инвеститор -
          ще падна от смях... даже знам и кога от спекулант стана дългосрочен инвеститор... след като се захлюпи борсата и остана в ръка със Софикс 1700 .... а да не говорим за "големия" ти инвестмънт портфолио... само в МЕКОМ ( най -голямата ти инвестиция ) имаш около 22,75 лева от която чакаш много....
          Last edited by dimka_1981; 26.08.2012, 18:22.

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
            Ако богатите са придобили богатствата си при липса на демокрация, те ще са последните, които ще я търсят
            Въпросът е какво ще напрвят да ги запазят (богатстват) при липсата на такава. Не може да едните вечно да имат, другите само да гледат гладни отстрани. Дори в Средновековието аристократите са дали земя на селяните срещу годишна рента защото са разбрали, че така ще бъде по-добре за всички.

Коментар

Грешни са ти целите. Измисли как ще накараш хората (избирателите) да произвеждат блага. В крайна сметка ти искаш демократична държава или висок стандарт за избирателите ?
              Хората и сега произвеждат блага... или поне част от тях. Ще започнат да го правят масово, когато направим изгодно да се произвеждат блага, а не да се клатят краченцата зад бюрцето в канцеларийката на някое държавно учрежденийце.

Защото реалният бизнес едва крета и такива изроди като борисов го съсипват, ама може да се обърне и другото листо.

Коментар

монти разговора за бфб е скучен и безполезен...най добре се събери с другия виден спекулант Императора и си поплачете заедно.... Освен това за да говори с тебе човек за финанси и икономика поне се подготви теоретично малко по добре ... с тези вестникарски икономически познания си жив за оплакване..

а иначе си наврял ГЕРБерите в миша дупка само в болния си мозък....
                Абе - ти в безсъзнание си ли? Аз не съм никакъв спекулант, а инвеститор - а да твърдиш, че съм щял да ближа на борисов стафидите, ако пъкне тука е толкова смехотворно, че нямам думи.

Ако го фана тоя с картофоподобната тимберица в нашия форум, така ще го накова, че да се напикава нощно време поне една седмица.

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                  Живеят хубаво, разсъждават хубаво и се грижат за собствеността си хубаво, щото там има пряка демокрация и референдуми, за разлика от България.
                  знам ,че не си глупав , но защо постоянно се правиш на такъв... В Швейцария си имат избори като навсякъде по света ... референдумите са предимно местни и много рядко национални... Така че логиката ти,че там е добре защото всичко се решава изцяло и пряко от народа е един мечешки балон....

Коментар

Да, но второто идва преди първото. Освен това хората трябва да имат ясно самосъзнание какво е това свобода и отговорност и да не разчитат на държавата си за всяко нещо като им протече покрива или свършат местата в детската градина. Това са традиции които се възпитават с десетки, даже и стотици години. Ако си мислите, че може да се хване някакъв швейцарски модел и нахака на балканска територия със същия успех...много поздрави. Пък поне иди до Швейцария, постой малко там и виж хората как живеят, как разсъждават, как се грижат за собствеността си и като се върнеш ще видиш 10-те разлики..аха !
                    Ако богатите са придобили богатствата си при липса на демокрация, те ще са последните, които ще я търсят

Съгласна съм, че традициите, ценностната система, начин за мислене и действия са от основните фактори, които влияят на съществуващата партийна система или управлението.
                    Трудно може да се сравни България и Швейцария.
                    Например, нещо елементарно, което касае личните свободи, като закона за събранията, митингите и т.н., т.е. правото за протест през последните 2 години, не знам колко изменения имаше, естествено в посока ограничаване на правото, но си минават безприпятсвено без особен шум от гражданското общество.
                    В акцията за ACTA, имаше и политически участници и беше малко по-успешна))

Коментар

Да, но второто идва преди първото. Освен това хората трябва да имат ясно самосъзнание какво е това свобода и отговорност и да не разчитат на държавата си за всяко нещо като им протече покрива или свършат местата в детската градина. Това са традиции които се възпитават с десетки, даже и стотици години. Ако си мислите, че може да се хване някакъв швейцарски модел и нахака на балканска територия със същия успех...много поздрави. Пък поне иди до Швейцария, постой малко там и виж хората как живеят, как разсъждават, как се грижат за собствеността си и като се върнеш ще видиш 10-те разлики..аха !
                      Живеят хубаво, разсъждават хубаво и се грижат за собствеността си хубаво, щото там има пряка демокрация и референдуми, за разлика от България.

Пък ако намекваш, че сме по прости, те съветвам да разгледаш резултатите от олимпиадите по математика и физика !!!
                      Last edited by mechobikov; 26.08.2012, 17:35.
                      Баба ме научи на много неща.
                      tnm

Коментар

• Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                          Kiro,
                          какво си постнал, та не е достъпно.
                          Много дразнещо е само са пускаш линкове. Поне кажи за какво става въпрос.
                          Егати. Пускането на линкове без текст не би трябвало да се брои за пост!
                          Тъй всеки може да стане "заслужил инвеститор"
                          Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                              Не са ли сериозно обвързани?

Коментар

дано не пропише Бойко Борисов тука...ще му оближеш топките , а гигов ще е като вярното псе с олигавената муцуна......
                                що така не помните репликите на Лидера си при неудобни въпроси

Първоначално изпратено от Бойко Борисов Разгледай мнение
                                На теб пък точно ще ти отговоря...точно никога

Коментар

Working...
                                X