IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Демографията е Фактор

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от blackaquarius Разгледай мнение

Синът ми е роден 96- та. Мизерията беше страшна и нямаше пари за нищо.Отгледахме го и го мъзпитахме. Вече е ветеринарен лекар със заплата над 2500 лв.
    Ти разбра ли за какво се говори въобще? прочете ли няколко поста назад преди да се изказваш неподготвен? Я по- добре купи още един апарт за приятелите в Банско за да не ти досаждат
    Last edited by X_Y; 09.01.2022, 23:08.

Коментар

• Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение

Това е грешката на по- голямата част от българите- всеки гледа от своята камбанария и мисли, че като той е успял да направи нещо значи всеки може. Ти примерно си имал добър бизнес, или Пешето му е стигала заплатата от АЕЦ- А ако приемем, че всеки пишещ във форума казва истината. Дори самото участие във форума на инвестор- а ви качва автоматично над средното ниво на българина- повечето българи въобще не се интересуват от образование, финанси, инвестиции.....Та както казах това, че вие сте имали акъл и сте се организирали не значи че масата българи правят същото.......
      Синът ми е роден 96- та. Мизерията беше страшна и нямаше пари за нищо.Отгледахме го и го мъзпитахме. Вече е ветеринарен лекар със заплата над 2500 лв.
      Last edited by X_Y; 09.01.2022, 23:07.
      Sapienti sat - На разбиращия (и малко) му е достатъчно.

Коментар

• Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение

Аз па си мислех че мое и да готвиш и да правиш торти
        пеше, кога ще съзрееш
        в 4-тата революция сме
        услугите тук са 70%
        препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Мите, жената ще събере 5 години скоро откакто не е ходила на работа. Малкото дете ще е направо ученик без ясла и детска. И да малкото дете износва някои дрехи на голямото, детската количка, столче играчки всичко са стари... Едва ли има повече от 400 лева на месец тотал разходи на дете... с храната. Айде като по-голямо има някои курсове , екстри нека да станат 500 лева разходите/ Като имаш 4 деца разходите средно ще са примерно 350.
          Е сега ако искаш всичко ново и най-най-най сигурно и 1300 няма да стигнат.
          Въпросът е какво искаш....
          Боби и Бай Пешето точно показват нещата. И аз ще повторя, ако бях 10 години по-млад или по-рано започнал с децата щях да имам 4. Повече става грубо....
          Това е грешката на по- голямата част от българите- всеки гледа от своята камбанария и мисли, че като той е успял да направи нещо значи всеки може. Ти примерно си имал добър бизнес, или Пешето му е стигала заплатата от АЕЦ- А ако приемем, че всеки пишещ във форума казва истината. Дори самото участие във форума на инвестор- а ви качва автоматично над средното ниво на българина- повечето българи въобще не се интересуват от образование, финанси, инвестиции.....Та както казах това, че вие сте имали акъл и сте се организирали не значи че масата българи правят същото.......

Коментар

• Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение

Най-много ги плаши ежедневната грижа - нямало да могат да излизат по кръчми и купони, не можело да пътуват когато и където им скимне, щото няма кой да гледа детето.
            Не е вярно. Над 90% от хората искат деца и са готови на жертви, за да ги имат. Спира ги мизерията. И не мизерията, че ровят по кофите, а мизерията на несигурността. Несигурен дом, несигурна ипотека, несигурна работа, несигурно кой ще ги гледа, ако и двамата работят.

Не е случайно, че жените на държавна работа раждат най-много. Най-спокойни са, сигурни. Няма гърчене от шубе, че чорбаджията ще те разкара.

Коментар

На всички времена :-) Келнер та дрънка :-)
              Аз па си мислех че мое и да готвиш и да правиш торти

Коментар

Твоето е на световна класа.Най доброто за твоето време...
                На всички времена :-) Келнер та дрънка :-)

Коментар

Та с 2 думи предлагаш да правим като ромите- на 25 години по 4 деца и групово да ровим по контейнерите и да " берем" желязо така ли? Ти така ли правиш? Имаш ли 4 деца? Като не успееш да се класираш за държавна ясла кой ще ти гледа децата докато ходиш на работа?
                  Мите, жената ще събере 5 години скоро откакто не е ходила на работа. Малкото дете ще е направо ученик без ясла и детска. И да малкото дете износва някои дрехи на голямото, детската количка, столче играчки всичко са стари... Едва ли има повече от 400 лева на месец тотал разходи на дете... с храната. Айде като по-голямо има някои курсове , екстри нека да станат 500 лева разходите/ Като имаш 4 деца разходите средно ще са примерно 350.
                  Е сега ако искаш всичко ново и най-най-най сигурно и 1300 няма да стигнат.
                  Въпросът е какво искаш....
                  Боби и Бай Пешето точно показват нещата. И аз ще повторя, ако бях 10 години по-млад или по-рано започнал с децата щях да имам 4. Повече става грубо....

Коментар

Моето ли ? ТОХ-а е топ :-) почти като МЕИ-то на Бай Пешето :-).... А за децата ми е рано да се каже....Малки са. Ще видим нямам фикция по темата. Генерално държа да имат знания и най-вече логическо мислене / шах и бридж помагат/ . Тези неща не се учат в училище на достатъчно добро ниво. Каква е дипломата им няма да ми е цел освен ако не искат медицина / надявам се че няма да поискат/
                    Твоето е на световна класа.Най доброто за твоето време...

Коментар

• Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение

Имотно добре . А образование?
                      Моето ли ? ТОХ-а е топ :-) почти като МЕИ-то на Бай Пешето :-).... А за децата ми е рано да се каже....Малки са. Ще видим нямам фикция по темата. Генерално държа да имат знания и най-вече логическо мислене / шах и бридж помагат/ . Тези неща не се учат в училище на достатъчно добро ниво. Каква е дипломата им няма да ми е цел освен ако не искат медицина / надявам се че няма да поискат/

Коментар

Не не съм виждал.Отдавна мина това време...Истината е хората станаха алчни и егоисти.Най им е важно да лапат коли екскурзии почивки молчета дрешки.Това е проблема.Искат да живеят като милионери ама ще го духат.Биологията не прощава на никой...Накрая на бунището и чао
                        Най-много ги плаши ежедневната грижа - нямало да могат да излизат по кръчми и купони, не можело да пътуват когато и където им скимне, щото няма кой да гледа детето.
                        Last edited by X_Y; 09.01.2022, 22:15.

Коментар

Ти беше от Света Троица доколкото си спомням- та точно срещу Двореца на Децата имаш ромска махала, не вярвам да не си виждал роми събиращи пластмаса и други отпадъци от контейнерите. На 25 години спокойно можеш да имаш и 9 деца, въпросът е да можеш да ги издържаш и да им осигуриш нормална среда за живот за да станат хора.
                          Не не съм виждал.Отдавна мина това време...Истината е хората станаха алчни и егоисти.Най им е важно да лапат коли екскурзии почивки молчета дрешки.Това е проблема.Искат да живеят като милионери ама ще го духат.Биологията не прощава на никой...Накрая на бунището и чао

Коментар

Не съм забелязал циганите да ровят по кофите.На 25 съвсем спокойно можеш да имаш две деца...
                            Ти беше от Света Троица доколкото си спомням- та точно срещу Двореца на Децата имаш ромска махала, не вярвам да не си виждал роми събиращи пластмаса и други отпадъци от контейнерите. На 25 години спокойно можеш да имаш и 9 деца, въпросът е да можеш да ги издържаш и да им осигуриш нормална среда за живот за да станат хора.

Коментар

Така е. Ние сме 40+ и децата ни са относително малки. Енергията е проблем. Но това е положението. не мога да върна времето назад. Да на 60 ще съм по-зле финансово от сега, но пък като бях на 20 сам се издържах и изкаравах пари. Не съм разчитал на родителите ми. То дори и жилище нямах, а бях под наем... Няма причина децата ми да са по друг начин, дори понякога се чудя това че са имотно осигурени дали е добро или лошо....
                              Имотно добре . А образование?

Коментар

• Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение

Абе пич...
                                Днеска може да изкарваш 2000, вдругиден 20000, или обратното. По вдругиден може и да те няма. Който много сметки прави, остава без деца.
                                Който има акъл и иска да отгледа и възпита нормални деца, а не да ги остави на произвола на съдбата постъпва отговорно и си преценява силите и възможностите. Който няма прави няколко деца и чака да почне да взима 20000 вмест 2000 докато междувременно го е налегнал живота покрай децата и си остава с чакането...... Покрай наемателите съм се нагледал на толкова меко казано неорганизирани и без акъл хора, че ти е бедна фантазията.....

Коментар

Working...
                                X