Първоначално изпратено от ratten
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Демографията е Фактор
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от orchis Разгледай мнение
По тази логика в средните векове никой е нямало да ражда :-)
Повечето развити държави имат подобен проблем (ниска разждаемост и застаряващо население) и като цяло политиките за насърчаване на раждаемостта имат ограничен ефект. Данни за Германия : https://www.statista.com/statistics/...te-in-germany/
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
кой, бе? джонката е филантроп, ще завещае всичко на бездомните кучета и сирачетата от ромски произход.Last edited by X_Y; 10.01.2022, 10:45.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение
Биологията ще ги унищожи всички егоисти. Колкото и да реват по форумите, ако не създават поколение , а само реват за локации, обречени са тия кретени.
Гледам в идеалните центрове и по София и по Бургас запуснати къщи, навярно изоставени от такива мрънкащи тъпанари, които си отиват като кучета без история. В ГП-тата просто ги зарива един багер и айде чао. Помнят ги по 10 дена.препоръка е
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
Не е вярно. Над 90% от хората искат деца и са готови на жертви, за да ги имат. Спира ги мизерията. И не мизерията, че ровят по кофите, а мизерията на несигурността. Несигурен дом, несигурна ипотека, несигурна работа, несигурно кой ще ги гледа, ако и двамата работят.
Не е случайно, че жените на държавна работа раждат най-много. Най-спокойни са, сигурни. Няма гърчене от шубе, че чорбаджията ще те разкара.
Повечето развити държави имат подобен проблем (ниска разждаемост и застаряващо население) и като цяло политиките за насърчаване на раждаемостта имат ограничен ефект. Данни за Германия : https://www.statista.com/statistics/...te-in-germany/
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Крети, е ти и за филиала в Ловеч на Габровското МЕИ ли си плащал ?
Леле колко образователна мъка има по този свят....:-)
Last edited by X_Y; 10.01.2022, 10:25.
Коментар
-
Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
Тъй де, завършен 8 клас им стигаТате да пести от образованието им...
Леле колко образователна мъка има по този свят....:-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
Не не съм виждал.Отдавна мина това време...Истината е хората станаха алчни и егоисти.Най им е важно да лапат коли екскурзии почивки молчета дрешки.Това е проблема.Искат да живеят като милионери ама ще го духат.Биологията не прощава на никой...Накрая на бунището и чао
Гледам в идеалните центрове и по София и по Бургас запуснати къщи, навярно изоставени от такива мрънкащи тъпанари, които си отиват като кучета без история. В ГП-тата просто ги зарива един багер и айде чао. Помнят ги по 10 дена.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Мите, жената ще събере 5 години скоро откакто не е ходила на работа. Малкото дете ще е направо ученик без ясла и детска. И да малкото дете износва някои дрехи на голямото, детската количка, столче играчки всичко са стари... Едва ли има повече от 400 лева на месец тотал разходи на дете... с храната. Айде като по-голямо има някои курсове , екстри нека да станат 500 лева разходите/ Като имаш 4 деца разходите средно ще са примерно 350.
Е сега ако искаш всичко ново и най-най-най сигурно и 1300 няма да стигнат.
Въпросът е какво искаш....
Боби и Бай Пешето точно показват нещата. И аз ще повторя, ако бях 10 години по-млад или по-рано започнал с децата щях да имам 4. Повече става грубо....Тате да пести от образованието им...
Коментар
-
Първоначално изпратено от blackaquarius Разгледай мнение
Синът ми е роден 96- та. Мизерията беше страшна и нямаше пари за нищо.Отгледахме го и го мъзпитахме. Вече е ветеринарен лекар със заплата над 2500 лв.
таш*к, както би го описал поетаLast edited by Andi11; 10.01.2022, 08:47.препоръка е
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от blackaquarius Разгледай мнение
Синът ми е роден 96- та. Мизерията беше страшна и нямаше пари за нищо.Отгледахме го и го мъзпитахме. Вече е ветеринарен лекар със заплата над 2500 лв.Last edited by X_Y; 09.01.2022, 22:08.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение
Това е грешката на по- голямата част от българите- всеки гледа от своята камбанария и мисли, че като той е успял да направи нещо значи всеки може. Ти примерно си имал добър бизнес, или Пешето му е стигала заплатата от АЕЦ- А ако приемем, че всеки пишещ във форума казва истината. Дори самото участие във форума на инвестор- а ви качва автоматично над средното ниво на българина- повечето българи въобще не се интересуват от образование, финанси, инвестиции.....Та както казах това, че вие сте имали акъл и сте се организирали не значи че масата българи правят същото.......
Last edited by X_Y; 09.01.2022, 22:07.Sapienti sat - На разбиращия (и малко) му е достатъчно.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
Аз па си мислех че мое и да готвиш и да правиш торти
в 4-тата революция сме
услугите тук са 70%препоръка е
Коментар
-
Мите, жената ще събере 5 години скоро откакто не е ходила на работа. Малкото дете ще е направо ученик без ясла и детска. И да малкото дете износва някои дрехи на голямото, детската количка, столче играчки всичко са стари... Едва ли има повече от 400 лева на месец тотал разходи на дете... с храната. Айде като по-голямо има някои курсове , екстри нека да станат 500 лева разходите/ Като имаш 4 деца разходите средно ще са примерно 350.
Е сега ако искаш всичко ново и най-най-най сигурно и 1300 няма да стигнат.
Въпросът е какво искаш....
Боби и Бай Пешето точно показват нещата. И аз ще повторя, ако бях 10 години по-млад или по-рано започнал с децата щях да имам 4. Повече става грубо..... Ти примерно си имал добър бизнес, или Пешето му е стигала заплатата от АЕЦ- А ако приемем, че всеки пишещ във форума казва истината. Дори самото участие във форума на инвестор- а ви качва автоматично над средното ниво на българина- повечето българи въобще не се интересуват от образование, финанси, инвестиции.....Та както казах това, че вие сте имали акъл и сте се организирали не значи че масата българи правят същото.......
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение
Най-много ги плаши ежедневната грижа - нямало да могат да излизат по кръчми и купони, не можело да пътуват когато и където им скимне, щото няма кой да гледа детето.
Не е случайно, че жените на държавна работа раждат най-много. Най-спокойни са, сигурни. Няма гърчене от шубе, че чорбаджията ще те разкара.
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар