Първоначално изпратено от mitko2848
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Демографията е Фактор
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение
Та с 2 думи предлагаш да правим като ромите- на 25 години по 4 деца и групово да ровим по контейнерите и да " берем" желязо така ли? Ти така ли правиш? Имаш ли 4 деца? Като не успееш да се класираш за държавна ясла кой ще ти гледа децата докато ходиш на работа?
Големите ми бяха породени и жената остана вкъщи 5 години, нищо че ходеха и на държавна ясла/градина. То тогава местата не бяха никакъв проблем, щото масово се бяха наплашили след виденовата зима и нямаше деца. За малката плащахме на тъщата 5 години да я гледа, плюс осигуровки, докато се пенсионира, иначе пак си ходеше на градина. Ако си много хитър, можеш да си ги нагласиш точно като излизат бабите в пенсия да се родят и да помагат, и такива ги има.
Коментар
-
Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
Баба ти е родила с избор на екип абе в кой свят живееш ти бе пич..Какви ясли какви частни какви пет лева?Циганите имат по три четири деца на 25 да не би да вземат 2000 кинта???Какви са тия претенции какво е това мрънкане???
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение
Това го написах по повод твърдението ти, че като били малки децата не ти трябват пари. Дадох пример със средно статистическо семейство в София със среден доход- масата хора са така, даже голяма част живеят при родителите си или под наем или изплащат ипотека. Та жалкото в случая е, че хора които имат желание да имат деца поради горепосочените обстоятелства или нямат или имат най- много по 1, а трябват по 3 за да има прираст. Затова писах на песимиста, че не е направил грешка като е изкарал някой лев и след това е почнал да мисли за деца, а не обратното. И не говорим човек да стане милионер преди да реши да има деца, а да може да им осигури както пееха в The jungle book- bar necessities . Иначе за инвестиции можеш да почнеш с всякакъв доход, въпроса е, че ако почваш от нулата пътят ще е дълъг и нямаш право на грешки.
Днеска може да изкарваш 2000, вдругиден 20000, или обратното. По вдругиден може и да те няма. Който много сметки прави, остава без деца.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнениеПочти не ти трябват пари. Вземи средностатистическо семейство живеещо в София с 2 деца дори в собствено жилище( а ако изплащат ипотека или са под наем нещата стават трагични)и със средна заплата за града от 2000 лева. Жената взима майчинство 2 години доскоро 400 лева, а отскоро 650лв( тоест общ доход 2400- 2650 за четримата) Сега сметни още от раждането- изследвания, избори на екипи.... после памперси пюрета, дрешки, липса на ясли и детски градини и съответно ходене на частни такива.....Примерно за Люлин най- евтината ясла ти е 600 лева, а по центъра имаш и по 1000- 1500....това плюс стандартните разходи които са имали преди това.Отделно сметни че ще си по- уморен и ще имаш по- малко време за изкарване на пари и така.....
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение
Чакай сега, аз от 1989 работя и помня как се затваряха заводи заради закриването на СИВ. За много българи, че и турци, и цигани 90-те бяха кошмарни. До 1997 минавах донякъде метър, но политическите ми другарчета се застъпиха да ме изхвърлят от работа, после аз ги финтирах да се закрепя, но при царя пак ме издухаха, после при Боко пак, та съм видял простотии до шия.
Не подценявай днешните, някои се оправят много добре. Ние бяхме убитници навремето, защото не ни даваха да работим за себе си, само за държавата, та придобивахме известни бизнес умения като коскахме марки, събирахме конски кестени или хартия за вторични и търсихме зелено или дънки, че да се барнем. Верно е, че днес има и глезльовци, ама те са повече сред богаташчетата. Тия, дето драпат да издрапат, са доста маневрени, но не всички се справят. И идват наркотиците. А мацките природата ги е направила меркантилни, щото търсят сигурност за поколението си и залягат по баровци, по чужденци и лешперите остават в наркоманските си дружинки. А някои дори обръщат резбата, щото оттатък има някои блага. Такова общество съградихме. Ти къде беше през тез години? Поддържаше хората да имат ток, ама само ток не стига. Че и съветска власт няма вече, да перифразирам Илич Улянов. Нагазили сме яко и тресавището вече ни поглъща.
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
Пълни глупости. Мизерията, която я имаме днес няма нищо общо с проблемите от началото на 90-те, нито дори с хиперинфлацията от 97-ма. Тогава беше шок. Днес е начин на живот. Тогава хората спряха да се размножават, за да изчакат да премине кризата. Сега десетки хиляди дори не могат да помислят за размножаване. В допълнение вече не можеш да разчиташ на родата да помагат в отглеждането, защото кога родиш на 45, бабата е готова да хвърли топа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
При тия доходи какви точно инвестиции си представяш? Да станеш милионер на 40 и тогава деца? Може ли груб план, как да стане?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнениеПочти не ти трябват пари. Вземи средностатистическо семейство живеещо в София с 2 деца дори в собствено жилище( а ако изплащат ипотека или са под наем нещата стават трагични)и със средна заплата за града от 2000 лева. Жената взима майчинство 2 години доскоро 400 лева, а отскоро 650лв( тоест общ доход 2400- 2650 за четримата) Сега сметни още от раждането- изследвания, избори на екипи.... после памперси пюрета, дрешки, липса на ясли и детски градини и съответно ходене на частни такива.....Примерно за Люлин най- евтината ясла ти е 600 лева, а по центъра имаш и по 1000- 1500....това плюс стандартните разходи които са имали преди това.Отделно сметни че ще си по- уморен и ще имаш по- малко време за изкарване на пари и така.....
Коментар
-
Да, това е глупаво, какво значи "естествен подбор"? За малки деца не ти трябват пари, а време и най-вече ЕНЕРГИЯ. Едно е на 25, тотално различно на 45. И освен това като искаш да имаш пари, като ти затрябват и децата наближават 20 в първия случай ще си в 40те си, а във втория 60те. Не са много хората които трупат и имат повече пари на 60 отколкото на 40.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Така е. Ние сме 40+ и децата ни са относително малки. Енергията е проблем. Но това е положението. не мога да върна времето назад. Да на 60 ще съм по-зле финансово от сега, но пък като бях на 20 сам се издържах и изкаравах пари. Не съм разчитал на родителите ми. То дори и жилище нямах, а бях под наем... Няма причина децата ми да са по друг начин, дори понякога се чудя това че са имотно осигурени дали е добро или лошо....
Действаш както ти е удобно, когато му дойде времето тогава ще му мислиш, то след 20 години я камилата, я камиларя...
- 1 like
Коментар
-
Да, това е глупаво, какво значи "естествен подбор"? За малки деца не ти трябват пари, а време и най-вече ЕНЕРГИЯ. Едно е на 25, тотално различно на 45. И освен това като искаш да имаш пари, като ти затрябват и децата наближават 20 в първия случай ще си в 40те си, а във втория 60те. Не са много хората които трупат и имат повече пари на 60 отколкото на 40.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
2 е добре, но трябват 2.1 за запазване на населението. Т.е. трябват поне 3 за известно време при повечето семейства.
Сега мога да гледам и 5 финансово ама е късно :-) Т.е.е можело по-рано да се започне по темата без имотно-финансовот презастраховане. А всъщност отглеждането на дете не е чак толкова скъпо нещо като пари / време да/ освен ако не искаш на всяка цена да го приемат в Оксфорд...
Коментар
-
Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнениеНе съжалявай за кариерата, децата освен да ги създадеш трябва да им осигуриш нормални условия за живот и възпитание, което трудно става без финанси. Иначе се получава като при ромите правиш 5 и оставяш оцеляването им на естествения подбор. Колко деца имаш ако не е тайна? Моите са 2
Сега мога да гледам и 5 финансово ама е късно :-) Т.е.е можело по-рано да се започне по темата без имотно-финансовот презастраховане. А всъщност отглеждането на дете не е чак толкова скъпо нещо като пари / време да/ освен ако не искаш на всяка цена да го приемат в Оксфорд...Last edited by RUBLA; 09.01.2022, 15:30.
Коментар
Коментар