Първоначално изпратено от mitko2848
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Демографията е Фактор
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение
Чакай сега, аз от 1989 работя и помня как се затваряха заводи заради закриването на СИВ. За много българи, че и турци, и цигани 90-те бяха кошмарни. До 1997 минавах донякъде метър, но политическите ми другарчета се застъпиха да ме изхвърлят от работа, после аз ги финтирах да се закрепя, но при царя пак ме издухаха, после при Боко пак, та съм видял простотии до шия.
Не подценявай днешните, някои се оправят много добре. Ние бяхме убитници навремето, защото не ни даваха да работим за себе си, само за държавата, та придобивахме известни бизнес умения като коскахме марки, събирахме конски кестени или хартия за вторични и търсихме зелено или дънки, че да се барнем. Верно е, че днес има и глезльовци, ама те са повече сред богаташчетата. Тия, дето драпат да издрапат, са доста маневрени, но не всички се справят. И идват наркотиците. А мацките природата ги е направила меркантилни, щото търсят сигурност за поколението си и залягат по баровци, по чужденци и лешперите остават в наркоманските си дружинки. А някои дори обръщат резбата, щото оттатък има някои блага. Такова общество съградихме. Ти къде беше през тез години? Поддържаше хората да имат ток, ама само ток не стига. Че и съветска власт няма вече, да перифразирам Илич Улянов. Нагазили сме яко и тресавището вече ни поглъща.
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
Пълни глупости. Мизерията, която я имаме днес няма нищо общо с проблемите от началото на 90-те, нито дори с хиперинфлацията от 97-ма. Тогава беше шок. Днес е начин на живот. Тогава хората спряха да се размножават, за да изчакат да премине кризата. Сега десетки хиляди дори не могат да помислят за размножаване. В допълнение вече не можеш да разчиташ на родата да помагат в отглеждането, защото кога родиш на 45, бабата е готова да хвърли топа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
При тия доходи какви точно инвестиции си представяш? Да станеш милионер на 40 и тогава деца? Може ли груб план, как да стане?. Затова писах на песимиста, че не е направил грешка като е изкарал някой лев и след това е почнал да мисли за деца, а не обратното. И не говорим човек да стане милионер преди да реши да има деца, а да може да им осигури както пееха в The jungle book- bar necessities
. Иначе за инвестиции можеш да почнеш с всякакъв доход, въпроса е, че ако почваш от нулата пътят ще е дълъг и нямаш право на грешки.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнениеПочти не ти трябват пари. Вземи средностатистическо семейство живеещо в София с 2 деца дори в собствено жилище( а ако изплащат ипотека или са под наем нещата стават трагични)и със средна заплата за града от 2000 лева. Жената взима майчинство 2 години доскоро 400 лева, а отскоро 650лв( тоест общ доход 2400- 2650 за четримата) Сега сметни още от раждането- изследвания, избори на екипи.... после памперси пюрета, дрешки, липса на ясли и детски градини и съответно ходене на частни такива.....Примерно за Люлин най- евтината ясла ти е 600 лева, а по центъра имаш и по 1000- 1500....това плюс стандартните разходи които са имали преди това.Отделно сметни че ще си по- уморен и ще имаш по- малко време за изкарване на пари и така.....
Коментар
-
Да, това е глупаво, какво значи "естествен подбор"? За малки деца не ти трябват пари, а време и най-вече ЕНЕРГИЯ. Едно е на 25, тотално различно на 45. И освен това като искаш да имаш пари, като ти затрябват и децата наближават 20 в първия случай ще си в 40те си, а във втория 60те. Не са много хората които трупат и имат повече пари на 60 отколкото на 40.. Вземи средностатистическо семейство живеещо в София с 2 деца дори в собствено жилище( а ако изплащат ипотека или са под наем нещата стават трагични)и със средна заплата за града от 2000 лева. Жената взима майчинство 2 години доскоро 400 лева, а отскоро 650лв( тоест общ доход 2400- 2650 за четримата) Сега сметни още от раждането- изследвания, избори на екипи.... после памперси пюрета, дрешки, липса на ясли и детски градини и съответно ходене на частни такива.....Примерно за Люлин най- евтината ясла ти е 600 лева, а по центъра имаш и по 1000- 1500....това плюс стандартните разходи които са имали преди това.Отделно сметни че ще си по- уморен и ще имаш по- малко време за изкарване на пари и така.....
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Така е. Ние сме 40+ и децата ни са относително малки. Енергията е проблем. Но това е положението. не мога да върна времето назад. Да на 60 ще съм по-зле финансово от сега, но пък като бях на 20 сам се издържах и изкаравах пари. Не съм разчитал на родителите ми. То дори и жилище нямах, а бях под наем... Няма причина децата ми да са по друг начин, дори понякога се чудя това че са имотно осигурени дали е добро или лошо....
Действаш както ти е удобно, когато му дойде времето тогава ще му мислиш, то след 20 години я камилата, я камиларя...
- 1 like
Коментар
-
Да, това е глупаво, какво значи "естествен подбор"? За малки деца не ти трябват пари, а време и най-вече ЕНЕРГИЯ. Едно е на 25, тотално различно на 45. И освен това като искаш да имаш пари, като ти затрябват и децата наближават 20 в първия случай ще си в 40те си, а във втория 60те. Не са много хората които трупат и имат повече пари на 60 отколкото на 40.
Коментар
-
2 е добре, но трябват 2.1 за запазване на населението. Т.е. трябват поне 3 за известно време при повечето семейства.
Сега мога да гледам и 5 финансово ама е късно :-) Т.е.е можело по-рано да се започне по темата без имотно-финансовот презастраховане. А всъщност отглеждането на дете не е чак толкова скъпо нещо като пари / време да/ освен ако не искаш на всяка цена да го приемат в Оксфорд...
Коментар
-
Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнениеНе съжалявай за кариерата, децата освен да ги създадеш трябва да им осигуриш нормални условия за живот и възпитание, което трудно става без финанси. Иначе се получава като при ромите правиш 5 и оставяш оцеляването им на естествения подбор. Колко деца имаш ако не е тайна? Моите са 2
Сега мога да гледам и 5 финансово ама е късно :-) Т.е.е можело по-рано да се започне по темата без имотно-финансовот презастраховане. А всъщност отглеждането на дете не е чак толкова скъпо нещо като пари / време да/ освен ако не искаш на всяка цена да го приемат в Оксфорд...Last edited by RUBLA; 09.01.2022, 14:30.
Коментар
-
Жалко , че поради мои тъпи кариерни съображения късно почнахме да работим по темата..... Колко деца имаш ако не е тайна? Моите са 2
Last edited by RUBLA; 09.01.2022, 14:31.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Хаха, самият ти го каза. След 30 години ще сме 5 милиона, от които 50% шведи. А според мен това ще стане след 20, не след 30 години. Просто защото намаляваме с 800к за 10 години, при това 2011-2021 когато доста народ се върна в БГ (такива заблудени като мен) и имаше някакво увеличение на жизнения стандарт. Идните години е твърде възможен обратният сценарии, защото кризата все един ден ще ни удари и защото просто няма как да се живее на кредит вечно. Според теб колко ли са шведчетата от тези 60к деца? Но дори и 30 да са годините. Твоите чавета сега са още дребаци, точно след 30 години ще са в най-активна възраст. Как ги виждаш тогава нещата? Дали ще искат да създават семейства в Шведистан? Предполагам още преди това ще са се изнесли, най-малкото за да учат в някой добър университет. Още тук е вариант изобщо да не искат да се върнат повече. Но дори да се върнат, не знам каква работа ще има за тях тук при 50% шведи и 30% българи-пенсионери. Кой според теб инвеститор ще дойде да изръси пари тук, да създава работни места? Нали трябва да има кадри за това?
Не ти казвам изобщо да мислиш за Германия, тази локация е една от хилядите възможни. Просто според мен е тотална лудост всичко да се инвестира в имоти и то само в България. Тези имоти няма да са нужни на никого след 30 години. Или ще трябва да заградите Гоцето с бодлива тел и да го охранявате. Това е за жалост реалността. Винаги трябва да имаш план Б и никога да не залагаш всичко на една карта.
Ние сме в демографска катастрофа. Не криза, катастрофа. Ако не се направи нещо спешно, предстоят изключително тежки години за тези след нас, а и за нас. Варианти има, но както виждаш поредните крадци дойдоха на власт и не ги интересува този най-тежък за страната проблем. Молдова, Украйна, Беларус, Македония, Албания, Сърбия... Президентът трябва да тръгне да обикаля паланките с готови български паспорти и пари за релокация, вместо да се заяжда за Мата Хари...Без мигранти няма как да стане. Дори и араби. Това е положението. Те имат раждаемост, постепенно настъпват и ни завземат. По-добре част от тях да са интегрирани навреме и да работят, отколкото да се самонастанят един ден в апартите ти.
В ЮАР нали ходи ? Видял ли си как и къде живеят белите ? Оградите и бодливата тел видя ли ги ? Тук ще е същото - поради това 1 от основните ми критерии за покупка винаги е бил далеч от Шведска общност.
Проблема е че по същото време / след 50 години/ в Черна Европа няма да е по-добре, а за Българин и по-зле защото не е местен. Иначе не си в час пак с демографията - арабите нямат голяма раждаемост / във всички Арабски и Мюсюлмански страни раждаемостта намалява с яки темпове. В Иран и Турция например е вече ПОД 2. Т.е. те са вече със спад на населението гарантиран в близко бъдеще/ А арабите от второ поколение на Запад имат по 2 деца стандартно....
В момента все още е възможно да внесем близки до нашите гени и мислене хора от изброените страни / всъщност са само Украйна и Молдова за другите няма шанс/ , но липсва воля и най-вече визия и разбиране за проблема на държавно ниво. Другата опция от Черна Африка и евентуално Арабия ще ни вкара само в проблем и сложи в същата лодка като Европа ама в по-лоша версия / каймака на Африка ще отиде в Германия, а не у нас/ , така че не е добро нещо.
Разбира се на национално ниво има МНОГО възможности за подобрение. Не познавам приятелка на жена ми, която да не иска деца или повече деца, но начина на мислене , промивките по телевизорА правят нещата сложни....Жена ми вече е на възраст правещ сложни нещата, но правим секс без предпазни мерки и ако се случи още некое чаве ще сме топ радостни....Жалко , че поради мои тъпи кариерни съображения късно почнахме да работим по темата....
Коментар
-
Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнениеЕто ти няколко "бараки" на 5 до 20 минути от Триумфалната арка
Vente appartement Île-de-France de 100.000 à 180.000 € à partir de 70 m²
https://www.pap.fr/annonce/vente-app...artir-de-70-m2
Да беше се разровил из гетата баш до айфеловата - там ще е по йофтино.
И тука ли е по 3к€?
https://www.flagman.bg/article/92501
Наш'те братя мноо са се замогнале
Last edited by bota156; 08.01.2022, 22:25.Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнениеЯ кажи кво мое си купиш във Франция со 180к€ - барака в село?
Vente appartement Île-de-France de 100.000 à 180.000 € à partir de 70 m²
https://www.pap.fr/annonce/vente-app...artir-de-70-m2
Last edited by barbaron; 08.01.2022, 19:42.
Коментар
Коментар