IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Демографията е Фактор

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Не е вярно. Над 90% от хората искат деца и са готови на жертви, за да ги имат. Спира ги мизерията. И не мизерията, че ровят по кофите, а мизерията на несигурността. Несигурен дом, несигурна ипотека, несигурна работа, несигурно кой ще ги гледа, ако и двамата работят.

Не е случайно, че жените на държавна работа раждат най-много. Най-спокойни са, сигурни. Няма гърчене от шубе, че чорбаджията ще те разкара.
    Мизерия в България няма...Просто трябва да спрем с мрънкането и да се стегнем...Ние изобщо не познаваме глада и мизерията...Това че не си директор или началник не е мизерия.Това че не вземаш 20 бона не е мизерия.Това че нямаш апартамент в София Пловдив или Варна не е мизерия...Това че караш 10г кола не е мизерия...Българина трябва да спре да мрънка и да разбере че не е роден за велики дела и да бъде богаташ...Катоси оправи главата ще му се получат нещата...Можеш да живееш добре и без материално охолство

Коментар

• Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение

А аз познавам един такъв като него...Сега понеже няма деца за него се грижат цигани щото не може да се грижи сам за себе си...Модератор нямам нищо против циганите не ме трии.Разбира се циганите получиха към 50 декара земя двуетажна къща с пристройки кладенец и два дкара двор...И му вземат пенсията която е над 1000 кинта....Това очаква всички с престижно образование и кариера чиито глави са заплодени с евроатлантически ценности....Най са ми смешни тука като почнат с претенциите и заплахите.На тия льольовци ще им кажа че не ми пука за тях колкото по бързо се разкарат толко по добре за всички ни
      Не бъди толкова загрижен за мен. Аз план Б си имам. Все пак съм гражданин на бяла държава, там има кой да ме поеме ако се наложи, не е като в родното ти циганско село.

Коментар

• Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение

Това е грешката на по- голямата част от българите- всеки гледа от своята камбанария и мисли, че като той е успял да направи нещо значи всеки може. Ти примерно си имал добър бизнес, или Пешето му е стигала заплатата от АЕЦ- А ако приемем, че всеки пишещ във форума казва истината. Дори самото участие във форума на инвестор- а ви качва автоматично над средното ниво на българина- повечето българи въобще не се интересуват от образование, финанси, инвестиции.....Та както казах това, че вие сте имали акъл и сте се организирали не значи че масата българи правят същото.......
        Митко не знам дали гледам от своята камбанария ама си прав доста време ми отне да разбрера че това коео на мен ми се отдава с лекота за друг е невъзможно и обратното..

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

пеше, кога ще съзрееш
          в 4-тата революция сме
          услугите тук са 70%
          Венко ние на село сме още с ралото и магарето каква 4 революция?

Коментар

• Първоначално изпратено от blackaquarius Разгледай мнение

Синът ми е роден 96- та. Мизерията беше страшна и нямаше пари за нищо.Отгледахме го и го мъзпитахме. Вече е ветеринарен лекар със заплата над 2500 лв.
            Наистина през 90-те години си беше мизерно.

Ние не сме имали много джобни пари да разполагаме. Аз дори си изкарвах лятото при баба и дядо, а старите си учебници в гимназията ги продавах, ако не ми трябват за кандидатстване. Стипендия също вземах и съм си обменял долари малко. Въпреки това съм си купувал речници, граматики, книги и еротични списания и съм ходил по купони. Помня, че по разни събития все подаряваха боклучиви неща, по балове и рождени дни.

А в края на 90-те години си изкарвах доста пари, като за студент.

Коментар

по това време дневния ми надник стигаше за по един сладолед магнум на мен и на приятелката ми
              таш*к, както би го описал поета
              По това време се бях научил да живея без пари.По точно бях виртуоз...Заплатата ми не беше малка ама всичко отиваше за строежа на апартамента....Вземам ги от едно гише в ДСК и ги нося на друго...Храната си я произвеждахме з живеехме при мама и тате на безплатна квартира...По онова време бях истински мъж и пушех цигари....Тях си купувах с купоните за храна от лавката...беше забранено ама каката ме съжаляваше и ми даваше цигарки...Дрехи и обувки каквото беше останало от студентските години и каквити дадат от работата.Жена ходеше за слава заплата и стигаше за пътуване и да купи нещо минимално за децата....Четири години не знаех какво е да имаш пари в джоба и да влезеш в какъвто и да е магазин...А също време работа на смени бач на строежа и агрофитнес дома....Добре че нивите ги върнаха малко по късно щото иначе откачация...Ипотечните кредити не бяха открити по това време.ДСК даваше жилищен заем 25000 кинта който за нищо нямаше да стигне а лихвата 60%

Коментар

• Първоначално изпратено от orchis Разгледай мнение

По тази логика в средните векове никой е нямало да ражда :-)
                Повечето развити държави имат подобен проблем (ниска разждаемост и застаряващо население) и като цяло политиките за насърчаване на раждаемостта имат ограничен ефект. Данни за Германия : https://www.statista.com/statistics/...te-in-germany/
                Ми той гъз глава затрива...

Коментар

кой, бе? джонката е филантроп, ще завещае всичко на бездомните кучета и сирачетата от ромски произход.
                  А аз познавам един такъв като него...Сега понеже няма деца за него се грижат цигани щото не може да се грижи сам за себе си...Модератор нямам нищо против циганите не ме трии.Разбира се циганите получиха към 50 декара земя двуетажна къща с пристройки кладенец и два дкара двор...И му вземат пенсията която е над 1000 кинта....Това очаква всички с престижно образование и кариера чиито глави са заплодени с евроатлантически ценности....Най са ми смешни тука като почнат с претенциите и заплахите.На тия льольовци ще им кажа че не ми пука за тях колкото по бързо се разкарат толко по добре за всички ни
                  Last edited by X_Y; 10.01.2022, 11:45.

Коментар

• Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение

Биологията ще ги унищожи всички егоисти. Колкото и да реват по форумите, ако не създават поколение , а само реват за локации, обречени са тия кретени.
                    Гледам в идеалните центрове и по София и по Бургас запуснати къщи, навярно изоставени от такива мрънкащи тъпанари, които си отиват като кучета без история. В ГП-тата просто ги зарива един багер и айде чао. Помнят ги по 10 дена.
                    кой, бе? джонката е филантроп, ще завещае всичко на бездомните кучета и сирачетата от ромски произход.
                    препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Не е вярно. Над 90% от хората искат деца и са готови на жертви, за да ги имат. Спира ги мизерията. И не мизерията, че ровят по кофите, а мизерията на несигурността. Несигурен дом, несигурна ипотека, несигурна работа, несигурно кой ще ги гледа, ако и двамата работят.

Не е случайно, че жените на държавна работа раждат най-много. Най-спокойни са, сигурни. Няма гърчене от шубе, че чорбаджията ще те разкара.
                      По тази логика в средните векове никой е нямало да ражда :-)
                      Повечето развити държави имат подобен проблем (ниска разждаемост и застаряващо население) и като цяло политиките за насърчаване на раждаемостта имат ограничен ефект. Данни за Германия : https://www.statista.com/statistics/...te-in-germany/

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Крети, е ти и за филиала в Ловеч на Габровското МЕИ ли си плащал ?
                        Леле колко образователна мъка има по този свят....:-)
                        За регистрацията на патента си плащах.
                        Last edited by X_Y; 10.01.2022, 11:25.

Коментар

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение

Тъй де, завършен 8 клас им стига Тате да пести от образованието им...
                          Крети, е ти и за филиала в Ловеч на Габровското МЕИ ли си плащал ?
                          Леле колко образователна мъка има по този свят....:-)

Коментар

• Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение

Не не съм виждал.Отдавна мина това време...Истината е хората станаха алчни и егоисти.Най им е важно да лапат коли екскурзии почивки молчета дрешки.Това е проблема.Искат да живеят като милионери ама ще го духат.Биологията не прощава на никой...Накрая на бунището и чао
                            Биологията ще ги унищожи всички егоисти. Колкото и да реват по форумите, ако не създават поколение , а само реват за локации, обречени са тия кретени.
                            Гледам в идеалните центрове и по София и по Бургас запуснати къщи, навярно изоставени от такива мрънкащи тъпанари, които си отиват като кучета без история. В ГП-тата просто ги зарива един багер и айде чао. Помнят ги по 10 дена.

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Мите, жената ще събере 5 години скоро откакто не е ходила на работа. Малкото дете ще е направо ученик без ясла и детска. И да малкото дете износва някои дрехи на голямото, детската количка, столче играчки всичко са стари... Едва ли има повече от 400 лева на месец тотал разходи на дете... с храната. Айде като по-голямо има някои курсове , екстри нека да станат 500 лева разходите/ Като имаш 4 деца разходите средно ще са примерно 350.
                              Е сега ако искаш всичко ново и най-най-най сигурно и 1300 няма да стигнат.
                              Въпросът е какво искаш....
                              Боби и Бай Пешето точно показват нещата. И аз ще повторя, ако бях 10 години по-млад или по-рано започнал с децата щях да имам 4. Повече става грубо....
                              Тъй де, завършен 8 клас им стига Тате да пести от образованието им...

Коментар

• Първоначално изпратено от blackaquarius Разгледай мнение

Синът ми е роден 96- та. Мизерията беше страшна и нямаше пари за нищо.Отгледахме го и го мъзпитахме. Вече е ветеринарен лекар със заплата над 2500 лв.
                                по това време дневния ми надник стигаше за по един сладолед магнум на мен и на приятелката ми
                                таш*к, както би го описал поета
                                Last edited by Andi11; 10.01.2022, 09:47.
                                препоръка е

Коментар

Working...
                                X