IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят (архив до 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
    „In vino veritas.“Изборът на чаша е много важен за пълното разгръщане на виното
    Мдаа, много е важен достъпът на въздух до питието!
    Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
    Мечо

Коментар

Няма такова нещо. ЗУТ -а е за всички.Достатъчно е да се намери един завислив българин който да изпраска жалба до ,,Незаконното строителство'' или,,РДНСК'' и тия всички ,,временни ''са у кюпа, ако не отговарят на § 16 на ЗУТ

zarco; прав си .Тук четат и агенти под прикритие и всяко едно изпусната дума както Космо и аз сме писали, може след време да се използува.
      Тук не става дума за ЗУТ, а за една МНОГО търсена услуга, предназначена за хората, разхождащи леки и други автомобили: сервизЧЕТАТА са едно до друго и не е ясно, дали сменяш някому съединител, дали му регулираш свободен ход, дали му "ковеш" накладки, или сменяш пружина, лагер и т.н... Това казвам аз: за да има "контрол" - министърът на финансите трябва да постави "свой техник" ВЪВ ВСЕКИ СЕРВИЗ, който да отчита ВСЯКА ОПЕРАЦИЯ по: техническо обслужване, регулировки, ремонти... Просто екипите в сервиза знаят, че днес и утре - дори да няма клиенти, то вдругиден - ще има ПОНЕ един, който ще покрие разходите им за седмицата...

Ей това ти казвам: че е невъзможно - на какъвто и етап да е развитието на техниката..., това не е като да поставиш електроника във всяка бензиностанция... А ти тръгваш да ми говориш за ЗУТ... Няма база за сравнение, КокитУ!
      "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
        Обичам да пия от чаша, Коки. И те уверявам, че противоположния пол пари дава да си затворя устата!
        „In vino veritas.“Изборът на чаша е много важен за пълното разгръщане на виното
        Last edited by коки; 18.09.2011, 13:38.
        Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

• Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнение
          Относно сервиза: мога да кажа с чиста съвест, че такива са хиляди, като - над стотина само са в Горубляне и едва ли някой ще ги бутне скоро, независимо кое правителство е на власт, защото - макар и нерегламентирани по много причини - десетки хиляди са заетите и вадещи нелоши пари за покриване на най-належащите си нужди... И всичко, което казвам е една от публичните тайни, както редица други: услугите се търсят, а регламентите на фиска се ограничават до т.нар. "санитарен минимум", а по-често дори и той се заобикаля "от воле" - просто нещата не подлежат на контрол, а нормативите са достатъчно разтегливи, предвид уеднаквяването им с Европейските...
          Няма такова нещо. ЗУТ -а е за всички.Достатъчно е да се намери един завислив българин който да изпраска жалба до ,,Незаконното строителство'' или,,РДНСК'' и тия всички ,,временни ''са у кюпа, ако не отговарят на § 16 на ЗУТ
          zarco;Като отчетем всички други възможни методи на контрол и теглим чертата - трябва да млъкнем и да не казваме дума тук, а всеки решава това за себе си...
          zarco; прав си .Тук четат и агенти под прикритие и всяко едно изпусната дума както Космо и аз сме писали, може след време да се използува.
          Last edited by коки; 18.09.2011, 13:26.

Коментар

Ако приема ,че не на противоположният пол и е необходимо, а на тебе за стимул за да си развържеш езика , кво го пиеш в чаша?.Надигай направо бутилката.
            Обичам да пия от чаша, Коки. И те уверявам, че противоположния пол пари дава, за да си затворя устата!
            Last edited by tnm; 18.09.2011, 13:38.
            Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от vmаnkov Разгледай мнение
              Некой ме беше поздравил с Chan Chan.
              Ето ви сега към обедната трапеза и виното Afro Cuban All Stars:
              http://www.youtube.com/watch?v=x8-PW-pYX9E

Аще някой се интересува повече от кубинска - ето една голяма звезда, за съжаление неизвестна тук:
              http://www.youtube.com/watch?v=gawQouGfXpw
              http://www.youtube.com/watch?v=bFdL2...eature=related

tnm,
              за количество и качество и мерки разговорът е дълъг
              vmаnkov точно защото има какво да се дискутира ,нищо не ти пречи да ни ограмотиш с твоите познания .

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                Братле, спокойно!

Беше зодия телец, ако не се лъжа, а това са перфектните изпълнители, без които никой не може.

В тия простотии, за които те боли, имах даже и дело и се съдихме с кмет/община и т.н. Твоят "типаж" като чисто експертно ниво на местно ниво ( демек двойника ти ) отказа да свидетелсва срещу мен! ( т.е. разбирам те прекрасно какво имаш предвид ).

След "цирка" от 6 свидетели и 2 вещи лица, накрая ги "изух" по бели гащи, но на втора инстанция. Бях побеснял, 4 от "техните" свидетели лъжеха най-нагло в съда и то под клетва ( под инструкция от работодателя си ).

Не можех да повярвам, братле какво се случва ( т.е. аз не се обадих в Съда нито един път, а само наблюдавах "хумора", в който съм участник и аз ).

Мислех да ги съдя допълнително, но адвокатката ми ( а, тя беше 8-ма бройка поред - т.е. винаги търся най-добрите по всеки казус ) ме "успокои", че дори и да ги съдя за лъжесвидетелство, тая папка и това дело ще отиде на еди-кое си бюро, после като статистика в последните 10 години - няма никакво развитие по тези дела и папките само се трупат по бюрото. Демек, кат' искаш да се набутваш: "Давай!", ама нищо няма да стане ....
                ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
                Та, спокойно - 'орицата те оценяват и те харесват, дори и в този форум, а това е най-важното!

П.П. С риск да повторя колегата по-долЕ: "Ама, все пак ще го смените тоя "съединител, налЕ?" - хихии

Поздрави!

Един съвет от мен, не се обяснявай за фискални мерки, защото тоя форум се "чете" от "лоши хора", т.е. не казвай за сервиза ти и какъв е проблема там. Внимавай, че не знаеш кой чете тия неща .. Аз винаги съм бил изряден и затова ме боли ГЪЗА, но просто внимавай къде какво "говориш".- демек няма "анонимност, братле!

Най-трудно в БГ-стан е да си изряден ... ( от 1996 г. насам го казвам това ).

Относно сервиза: мога да кажа с чиста съвест, че такива са хиляди, като - над стотина само са в Горубляне и едва ли някой ще ги бутне скоро, независимо кое правителство е на власт, защото - макар и нерегламентирани по много причини - десетки хиляди са заетите и вадещи нелоши пари за покриване на най-належащите си нужди... И всичко, което казвам е една от публичните тайни, както редица други: услугите се търсят, а регламентите на фиска се ограничават до т.нар. "санитарен минимум", а по-често дори и той се заобикаля "от воле" - просто нещата не подлежат на контрол, а нормативите са достатъчно разтегливи, предвид уеднаквяването им с Европейските...

Струва ми се, че по-скоро съдебните процедури подлежат "на контрол" (нерегламентиран, предвид особената пристрастеност на някои служители към паричните знаци...)...

Като отчетем всички други възможни методи на контрол и теглим чертата - трябва да млъкнем и да не казваме дума тук, а всеки решава това за себе си...

Бъдете здрави! Същото пожелавам и на душещите "хрътки" наоколо: без тях животът ни би бил скучен и монотонен...
                "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Здравейте бандаМного ми е интересна темата.......ама нямам много време за писане.Космо може според мен да напише мемоари и да ги продаде успешно..Особено за сексуалните и кулинарно-алкохолни случки може да ги издаде като отделни разкази....Аз първи ще ги купя...

Като говорихте за риба и сафрид.....след малко почвам да го пържаЖената и децата са на разходка в Морската...аз ще сложа софрата.....Докато го пържа ще ударя 100-200 гр УЗО.....Аре наздраве

Коментар

• Некой ме беше поздравил с Chan Chan.
                    Ето ви сега към обедната трапеза и виното Afro Cuban All Stars:
                    http://www.youtube.com/watch?v=x8-PW-pYX9E

Аще някой се интересува повече от кубинска - ето една голяма звезда, за съжаление неизвестна тук:
                    http://www.youtube.com/watch?v=gawQouGfXpw
                    http://www.youtube.com/watch?v=bFdL2...eature=related

tnm,
                    за количество и качество и мерки разговорът е дълъг
                    Last edited by vmаnkov; 18.09.2011, 12:54.
                    Свободен във виелицата.
                    http://www.youtube.com/watch?v=mzGk8cYJVjc

Коментар

Не, трябва да ти благодаря!
                      Две чаша от 150 мл, правят три от 100 мл!

Vmаnkov, от количеството е омагьосването,а не от липсата на ензима.
                      Ако приема ,че не на противоположният пол и е необходимо, а на тебе за стимул за да си развържеш езика , кво го пиеш в чаша?.Надигай направо бутилката.

Коментар

tnm няма за какво да ми благодариш.Мнението си го дадох не да те засягам тебе или баба ти, а единствено да корегирам вместимостта на чашите
                        Не, трябва да ти благодаря!
                        Две чаша от 150 мл, правят три от 100 мл!

Vmаnkov, от количеството е омагьосването,а не от липсата на ензима.
                        Мечо

Коментар

.............................)
                          tnm няма за какво да ми благодариш.Мнението си го дадох не да те засягам тебе или баба ти, а единствено да корегирам вместимостта на чашите

Коментар

Добър ден,, банда! Направих селски хляб извадих масълце и козе сирене, измих няколко чепки грозде 'и спретнах типичната селска закуска, която детенце обожава! Като се събуди, ще му плющят ушите от ядене Мммм, какъв аромат се носи у дому... Хубаво нещо е живота и дребните неща носят най-голямо щастие! Хубава неделя пожелавам, обичайте се и бъдете обичани
                            На тия които се чудят какво да ,правят препоръчвам им Летене !цък http://vbox7.com/play:38df4fa2b6

Мисля,че малко повече съм запозната в какви чаши с вместимост се наливат различните питиета .Мисля,че няма да имаш нищо напротив на база на това да те поправя tnm?
                            0.100л за бели вина
                            0.150л за червени вина
                            0.120л за десертни вина
                            винената чаша е със столче .И както винаги според вината върви и замезването.
                            За бели трапезни най -подходящи са от бяло месо,риба,миди,охлюви, стриди,раци ,хайвери ,пастети.
                            За червени трапезни похожда: тъмно месо-пържено,печено,дивеч и др.тлъсто месо
                            За десертни вина
                            -бели подхождат по леки десерти :сухи сладки петифури ,целувки ,ореховки,масленки,кексове,кремове
                            -червени маслени торти ,баклави,кадаиф
                            Подходящи и за двата вида десертни вина са захаросани бадеми,фъстъци,лешници,орехови ядки и студена без.напитка -газирана вода която ги прави пивки.И като заключение ,според вида на виното което ще си пийвате , температурата е различна .Дано с тази информация която няма да я намерите в нета ,съм ви била полезна .
                            Благодаря, Коки!
                            Сигурно си права, но аз имам такъв спомен за вместимостта на чашите.
                            Пък и баба ми все пак е от старата генерация /много старата/
                            Може нещо да се объркало при предавателно-приемателния протокол
                            Last edited by tnm; 18.09.2011, 12:08.
                            Мечо

Коментар

• Добър ден,, банда! Направих селски хляб извадих масълце и козе сирене, измих няколко чепки грозде 'и спретнах типичната селска закуска, която детенце обожава! Като се събуди, ще му плющят ушите от ядене Мммм, какъв аромат се носи у дому... Хубаво нещо е живота и дребните неща носят най-голямо щастие! Хубава неделя пожелавам, обичайте се и бъдете обичани
                              На тия които се чудят какво да правят, препоръчвам им Летене !цък http://vbox7.com/play:38df4fa2b6

tnm-Бяло вино се пие в чаша от 150 мл, а червено в чаша 120 мл Й пръст на баба ми много държеше на етикецията,
                              Тъй като малко повече съм запозната в какви чаши с вместимост се наливат различните питиета мисля,че няма да имаш нищо напротив на база на това да те поправя tnm?
                              0.100л за бели вина
                              0.150л за червени вина
                              0.120л за десертни вина
                              винената чаша е със столче .И както винаги според вината върви и замезването.
                              За бели трапезни най -подходящи са от бяло месо,риба,миди,охлюви, стриди,раци ,хайвери ,пастети.
                              За червени трапезни похожда: тъмно месо-пържено,печено,дивеч и др.тлъсто месо
                              За десертни вина
                              -бели подхождат по леки десерти :сухи сладки петифури ,целувки ,ореховки,масленки,кексове,кремове
                              -червени маслени торти ,баклави,кадаиф
                              Подходящи и за двата вида десертни вина са захаросани бадеми,фъстъци,лешници,орехови ядки и студена без.напитка -газирана вода която ги прави пивки.И като заключение ,според вида на виното което ще си пийвате , температурата е различна .Дано с тази информация която няма да я намерите в нета ,съм ви била полезна .
                              Last edited by коки; 18.09.2011, 12:02.

Коментар

• Първоначално изпратено от vmаnkov Разгледай мнение
                                Много са ти големи чашите за вино сигурно...
                                Винаги ли се хващаш за пилона, като пийнеш две?

---------------------------------
                                Въпросът ми по-долу беше въпрос, а не придиряне. В контекста на твоя пост (за нормите и средата) си струва обсъждането на тази "сгрешена" фраза. Като например:
                                Твоята поправка не е премахнала "грешката", понеже моралът е норма и тогава
                                морални норми = нормални норми
                                .
                                Повтарям, нямам предвид стилистика.
                                ---------------

Разкажи нещо интересно от морето...

Бяло вино се пие в чаша от 150 мл, а червено в чаша 120 мл /лека Й пръст на баба ми много държеше на етикецията, друг път ще ти разправям как ме тормозеше и за носенето на бижута/ Не, проблемът не е в обема на чашите, а в недоброто количество на алкохолдехидрогеназа. Това е ензимът, който разгражда алкохола. То не стига, че природата не ми го е дала в достатъчни количества, ами и с напредването на годините съвсем се загуби. И се стига до такиВИТИ работи, като хващане на пилона
                                За "сгрешената фраза" ще си поговорим когато навалицата във форума е по-голяма.

А за морето...
                                Морето понякога е бурно и шумно, а понякога е невероятно кротко и притихнало. Ставах сутрин рано, правех си кафе и от терасата наблюдавах хоризонта, където божественото се слива със земното - ражда се новия ден. После тръгвах по пътеката край скалите, понесли спомена на хиляди години и слизах на морския бряг.
                                Лек ветрец, шум на вълни, кучето бяга около мен... Срещаш съвсем непознати хора и си кимваш с глава за добро утро. Това едва ли е интересно, Vmаnkov. Но мен ме зарежда с енергия.
                                Мечо

Коментар

Working...
                                X