IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят (архив до 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• [QUOTE=Kosmonavta;1059147193]П.П. Животецът е маратон, а не спринт на 100 метра - обмисляй си нещата и прави това, което можеш да си позволиш, без да си загубиш вътрешния комфорт, който тоже е важен при всеки.

Както винаги си прав бат Маранди.... Аз не ги умея тия служебните игри. Нали ти казвам - кой е работил с мен никога повече не иска - оставам много погрешно мнение за себе си у хората - кой питаш за мен (имам агенти) все ще ти каже че съм простак, мързел, пияница, кл'кар итн. А това не е така но... Вече не се и опитвам да променям мнението на хората.. Очевидно рицарските качества в нашето общество не се ценят.. Опитвах се да го променя.. И при мен се получава ту спринт ту седна на пътя.... Винаги съм си мислил че съм роден или по-рано или по късно от времето в което живея... Идея нямаш какъв проблем е в цялото си ежедневие да не се чувстваш на мястотото си. И като не мога да трая, тръгвам да променям света и съвсем си е.. мамата.... Ама съм готин. Как викаше един старшина у казармата - Доде Ви рипат х..вете-проблеми немате... Е и днес ще съм с един приятел и 10 кибика, ще му сменяме съединителя на Асреата в един мой неработещ сервиз (една банка ми го взе, ама още не са свършили делата и аз си го ползвам без да развивам търговска дейност - е така с приятели пием бира и бегаме от жените) в Горубляне.. След малко тръгвам с 3 каси бира и 20 пакета опакована и нарязана пастарма и 20 тина чипса...[/QUOTE]

Направо не ми се мисли , ако не спазваше диета и по-здравословно хранене колко ядене и пиене щеше да взмеш

Коментар

• Първоначално изпратено от Kosmonavta Разгледай мнение

Както винаги си прав бат Маранди.... Аз не ги умея тия служебните игри. ...........

Братле, спокойно!

Беше зодия телец, ако не се лъжа, а това са перфектните изпълнители, без които никой не може.

В тия простотии, за които те боли, имах даже и дело и се съдихме с кмет/община и т.н. Твоят "типаж" като чисто експертно ниво на местно ниво ( демек двойника ти ) отказа да свидетелсва срещу мен! ( т.е. разбирам те прекрасно какво имаш предвид ).

След "цирка" от 6 свидетели и 2 вещи лица, накрая ги "изух" по бели гащи, но на втора инстанция. Бях побеснял, 4 от "техните" свидетели лъжеха най-нагло в съда и то под клетва ( под инструкция от работодателя си ).

Не можех да повярвам, братле какво се случва ( т.е. аз не се обадих в Съда нито един път, а само наблюдавах "хумора", в който съм участник и аз ).

Мислех да ги съдя допълнително, но адвокатката ми ( а, тя беше 8-ма бройка поред - т.е. винаги търся най-добрите по всеки казус ) ме "успокои", че дори и да ги съдя за лъжесвидетелство, тая папка и това дело ще отиде на еди-кое си бюро, после като статистика в последните 10 години - няма никакво развитие по тези дела и папките само се трупат по бюрото. Демек, кат' искаш да се набутваш: "Давай!", ама нищо няма да стане ....
      ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
      Та, спокойно - 'орицата те оценяват и те харесват, дори и в този форум, а това е най-важното!

П.П. С риск да повторя колегата по-долЕ: "Ама, все пак ще го смените тоя "съединител, налЕ?" - хихии

Поздрави!

Един съвет от мен, не се обяснявай за фискални мерки, защото тоя форум се "чете" от "лоши хора", т.е. не казвай за сервиза ти и какъв е проблема там. Внимавай, че не знаеш кой чете тия неща .. Аз винаги съм бил изряден и затова ме боли ГЪЗА, но просто внимавай къде какво "говориш".- демек няма "анонимност, братле!

Най-трудно в БГ-стан е да си изряден ... ( от 1996 г. насам го казвам това ).
      Last edited by marandi; 18.09.2011, 11:09.

Коментар

• Първоначално изпратено от vmаnkov
        Само между другото:
        tnm, "нормални норми"... какво е това?
        Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
        Това е следствие от втората чаша Шато дьо Вал. Редактирах си грешката. Благодаря!
        http://www.youtube.com/watch?v=vHJAUuicC0Q&ob=av2e
        Много са ти големи чашите за вино сигурно...
        Винаги ли се хващаш за пилона, като пийнеш две?

---------------------------------
        Въпросът ми по-долу беше въпрос, а не придиряне. В контекста на твоя пост (за нормите и средата) си струва обсъждането на тази "сгрешена" фраза. Като например:
        Твоята поправка не е премахнала "грешката", понеже моралът е норма и тогава
        морални норми = нормални норми
        .
        Повтарям, нямам предвид стилистика.
        ---------------

Разкажи нещо интересно от морето...
        Last edited by vmаnkov; 18.09.2011, 09:54.
        Свободен във виелицата.
        http://www.youtube.com/watch?v=mzGk8cYJVjc

Коментар

Е и днес ще съм с един приятел и 10 кибика, ще му сменяме съединителя на Асреата

След малко тръгвам с 3 каси бира и 20 пакета опакована и нарязана пастарма и 20 тина чипса...
          Да не забравите съединителя, ей!
          Свободен във виелицата.

Коментар

• П.П. Животецът е маратон, а не спринт на 100 метра - обмисляй си нещата и прави това, което можеш да си позволиш, без да си загубиш вътрешния комфорт, който тоже е важен при всеки.[/QUOTE]

Както винаги си прав бат Маранди.... Аз не ги умея тия служебните игри. Нали ти казвам - кой е работил с мен никога повече не иска - оставам много погрешно мнение за себе си у хората - кой питаш за мен (имам агенти) все ще ти каже че съм простак, мързел, пияница, кл'кар итн. А това не е така но... Вече не се и опитвам да променям мнението на хората.. Очевидно рицарските качества в нашето общество не се ценят.. Опитвах се да го променя.. И при мен се получава ту спринт ту седна на пътя.... Винаги съм си мислил че съм роден или по-рано или по късно от времето в което живея... Идея нямаш какъв проблем е в цялото си ежедневие да не се чувстваш на мястотото си. И като не мога да трая, тръгвам да променям света и съвсем си е.. мамата.... Ама съм готин. Как викаше един старшина у казармата - Доде Ви рипат х..вете-проблеми немате... Е и днес ще съм с един приятел и 10 кибика, ще му сменяме съединителя на Асреата в един мой неработещ сервиз (една банка ми го взе, ама още не са свършили делата и аз си го ползвам без да развивам търговска дейност - е така с приятели пием бира и бегаме от жените) в Горубляне.. След малко тръгвам с 3 каси бира и 20 пакета опакована и нарязана пастарма и 20 тина чипса...

Коментар

Аз няма да ям или да пия тази вечер. Почнах диетата (ограничаването и промяната на навиците) дето я дискутираме във форума... .....
              Ъмм братле,

внимателската я карай при такива "упражнения".

Общо взето около 80% от случаите със заболяванията, причиняващи фатален край се предизвикват от храна и вредни навици, свързани с нея. Т.е. и начина, по-който се консумира в важен и т.н..

Аз мога и по 2-3 дена нищо да не хапвам, особено кат' съм нервен и трябва да свърша нещо кат' реорганизация. Демек щом съм нервен, по-добре гладен - хихи. Но за пийване, трябва да си поемаш течности или плодове поне.

В казармата редовно висях гладен със седмици, защото ония шапкари се гарвеха с войниците и искаха да плюскам за 5 мин. нЕкви лайна, а аз не съм пуйка и затова не ядях въобще. Накрая офицерите се смилиха над мен и ме водеха в офицерския им стол да си хапна седнал и за 1 час, както си трЕбе, понеже хапвам много бавно.

Ся смеха при мен е, че 3 месеца само "чистих", както всяка година и познатите ми кат' ме скиват и викат: "Лелей как имаш тяло кат' на 16 годишен?" И аз кат' съм пернат в устата и викам: "Бре ти ли ме знаеш каква хала бях на 16-18 и какво можех тогава или аз?" - хихи

Демек, това е т.нар. "лепене" на етикети, което не понасям, т.е. 'орицата кат' се изпляскат с нЕква "табела" и аз вътрешно откачам. Откъде да знам, аз кат' на 16 г. ли изглеждам в тялото, дали съм прост/умен и тем подобни. Аз самият не го знам това, па камо ли някой отстрани да ме окичва с "присъда". Но вече се прикривам доста добре

В момента и аз се "зазимявам", т.е. плавно спирам с бягането и ся ще се "омазня" зимата, ама няма как, демек ще сложа 2 кила. Аз от над 20 годии винаги държа толкова разлика, демек на 173 санта, 68-70 кила "варирам", но иска много само-дисциплина подобен лайфстайл.

Поздрави и наздраве!

П.П. Животецът е маратон, а не спринт на 100 метра - обмисляй си нещата и прави това, което можеш да си позволиш, без да си загубиш вътрешния комфорт, който тоже е важен при всеки.
              Last edited by marandi; 18.09.2011, 04:38.

Коментар

• Първоначално изпратено от vmаnkov Разгледай мнение
                Ака може, намери си работа с реален продукт.

Не става бе човек.. От 20 години се развивам в една система.. Не мога да достигна и 20 % от доходите си на друго място, а и нее се чувствам доататъчно мотиворан да почвам от нула... По скоро се надявам да стане някакъв апокалипсис в компанията в която работя и да се поразместят пластовете та да кротнем няколко години доде са мътни водите....

Коментар

Само между другото:
                  Това е следствие от втората чаша Шато дьо Вал. Редактирах си грешката. Благодаря!
                  http://www.youtube.com/watch?v=vHJAUuicC0Q&ob=av2e
                  Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                  Мечо

Коментар

• Ако може, намери си работа с реален продукт.
                    Свободен във виелицата.

Коментар

Мда.
                      Аз съм мизантроп, общо взето, и си мисля, че в някаква степен те разбирам.

Предлагам ти начин за справяне с такава ситуация:
                      Независимо от това, че си най-готиният там (не те бъзикам), имай наум, че не си най-готиният въобще.
                      Позволи на хората да са слаби, даже това и да ти бърка в джоба и душата, и глей да направиш или покажеш от себе си високо качество.

Остави свинете, не ги мисли, щото иначе от човек ще станеш получовек-полусвиня.
                      Свинете немат шанс да стават хора, остави ги.

Ака може, намери си работа с реален продукт.

Е то не става въпрос - без да звъчи нескомно но аз съм друг клас човек от колегите си. Това което аз съм видял и направил те заедно не могат да постигнат в 5 живота.. За съжаление тези ми постижения по ниакъв начин не ми помагат да израстна професионално и дори ми вредят (факта че си правил какви ли не пиянски извращения е невероятен спомен но надали е голямо предимство пред еди кой си голям банков / застрахователен / министерски шеф)... И сега съм в ебати ситуацията - мразя си работата, мразя органиизацията в която работя, ненавиждам си шефовете и хвърчащите около мен гъзолизци.. Само като видя някой усмихнат и ухилен плуидиот, щото почнал работа като стажант за 300 лв в международна компания и вече се вижда изпълнителен директор и ми идва да го ритна (и го правя понякога). Явно предавам този си негативизъм и на подчинените си и резулатите на звеното не са много розови... Шефовете ме отвръщават и не говоря с тях - те па не разббират какво работиш така и все си мислят че не работиш... От опит знам че когато един шеф реши че ти не работиш, и миньор да станеш пак нема да го убедиш че не е прав и не се и опитвам даже.... Като добавиш и отвратително лошо подбрания колектив от типа комплексари пазещи си работните местенца, в който съм по 8 часа на ден... Пробвах да си търся друга работа - в момента пазара на топ специалисти на ниво мидъл мениджър е буквално мъртъв - всички обяви са проформа... Нема да ти казвам и какви малоумници работят по човешките ресурси дето ги пращат да правят интерв'та с хора дето са по 10 класи над тях...И си представи това всеки ден....

Коментар

• Само между другото:
                        Свободен във виелицата.

Коментар

Аз няма да ям или да пия тази вечер. Почнах диетата (ограничаването и промяната на навиците) дето я дискутираме във форума... Да ти кажа аз имам много сериозен проблем при общуването с колегите - дразнят ме всички хора с които работя. Гледам ги само от лошата им страна, омръзват ми с времето, не се вписвам в колективи.. Преди време даже ме пращаха на разни тим билдинги и нищо... Сега се научих да го прикривам, но като си изпусна нервите... А се сещаш че като си наемен работник е много трудно да се развиваш като псуваш шефове, колеги търтеи итн. Липсата на комуникация с хора и шефове, пък поражда други пробллеми - весе си мислят че не ги харесваш, че не работиш и разни други... И накрая все се разделям със скандали побоища (имам на сметката двама никаутирани мениджъри и една на косъм разминала се мениджърка, щото не я уцелих с един стъклен пепелник)... Няма оправия - който си е роден нервен, достоен и честен не става за наемен работник - институциите са място за хора дето си играят игрите, лижат си гъзове и лапат,.....
                          Поздравления за промяната в навиците! Наистина!
                          Космо, проблемът с общуването е често срещано явление. Може би защото докато израстваме и следваме се движим е една компактна среда с близки интереси и горе-долу една и съща ценностна система. На работното място е различно - хората около нас спазват други морални норми, възприятието им за света е различно от нашето. Там фалша, неискреността и борбата за преуспяване са на първо място. А ние си живеем със спомените за близките си, човешки отношения от нашата младост и затова ни е още по-трудно.
                          И преди сме си писали с теб - достойнство и чест не търсена стока в днешно време. Цветните хора трудно се смесват със сивата тълпа.
                          Last edited by tnm; 18.09.2011, 00:37.
                          Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                          Мечо

Коментар

Да ти кажа аз имам много сериозен проблем при общуването с колегите - дразнят ме всички хора с които работя. Гледам ги само от лошата им страна, омръзват ми с времето, не се вписвам в колективи.. Преди време даже ме пращаха на разни тим билдинги и нищо... Сега се научих да го прикривам, но като си изпусна нервите...
                            Мда.
                            Аз съм мизантроп, общо взето, и си мисля, че в някаква степен те разбирам.

Предлагам ти начин за справяне с такава ситуация:
                            Независимо от това, че си най-готиният там (не те бъзикам), имай наум, че не си най-готиният въобще.
                            Позволи на хората да са слаби, даже това и да ти бърка в джоба и душата, и глей да направиш или покажеш от себе си високо качество.

Остави свинете, не ги мисли, щото иначе от човек ще станеш получовек-полусвиня.
                            Свинете немат шанс да стават хора, остави ги.

Ако може, намери си работа с реален продукт.
                            Last edited by vmаnkov; 18.09.2011, 00:40.
                            Свободен във виелицата.

Коментар

• Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
                              ... сложих в гювеча на бавен огън ,чети сега кво >пиле нарязано на порции + 2 бутчета допълнително +гъби+картофи +лук +скилидки чесън+моркови +маслини + подправка на Picantina разстворена на око с вода+олио .Запечатах гювеча и съм пуснала във фурната да се пече на малки градуси.Не знам какво ще излезе но мисля,че ще е вкусотийка.Ти какво ще кажеш?

.
                              Нямах нет 3-4 часа и затова закъснях с отговора...
                              Обичам да готвя в гювеч. Каквото и да сложиш става супер. Не се съмнявам, че пилето се е обезкостило "само" и е супер...Аз бих му сложил отдолу и три дебели вратни пържоли....Давай с виното и стига си писала по форумите, ами зарадвай човека до тебе..

Коментар

Бати вие сте гении.. Аз едни яйца трудно си опържвам сам.
                                Космо, позволи ми тук да не ти повярвам... Няма нещо, което да не може да върши човек (и особено - мъж!)! Единственото условие е - да се хване да прави "нещото", а може би - и да не го приема като задължение - предизвикателство - ли, опит - ли, хоби..., както искаш му казвай, но ако го приемаш "нещото" така, то и ще те разтоварва след натовареният ден, пълен с особени предизвикателства и идиотизми... ..., защото на съвременната жена ТРУДНО се отдава да те разтовари успешно: ПОВЕЧЕТО се правят на добри психолози и НАЙ-ВЕЧЕ - Азбираш ли - ВЯРВАТ СИ, че са супер-психолози ...

Пък и дамата около теб, ако е от по-мързеливиЧКИТЕ..., преди да й "биеш шута" - може нещо да я понаучиш (ако изобщо е схватлива, а не те посреща с хленч на вратата, ако изобщо стане от ПС-то, за да те посрещне, де )..., защото ПОВЕЧЕ от дамите - цял живот не могат да разберат мъжете и тяхната психология, що за същества сме ние, мъжете, каква е нашата същност, как да ни задържат по-продължително (периодично изцеждайки ни - ако джобовете ни се окажат пълни... )...

Последното е казано на майтап, защото такива дами-изнудвачки в тоя форум няма, а и изобщо такива вече не се срещат отдаааавна в живата природа...
                                "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

Working...
                                X