IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят (архив до 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от playmen Разгледай мнение
    Космо,ти наистина ли мислиш,че Галилей е горен на клада
    Бате не блестя с много познания по история, ама кой бреше тоя дето преди да го утрепат казал "И все пак тя се върти.."

Коментар

• Първоначално изпратено от Kosmonavta Разгледай мнение
      Има един стар идиом...като не искаш някой да ти казва какво да правиш и се казва "Не ми давай наклон на хуя"...
      Аууу...

Ама верно ли, tnm?
      Вах вах вах!..
      Поне да беше казала "на оная работа", а ти така... направо викаш "на хуя"...<неодобрително клати глава>

На това ли те учихме, като беше малка?

Свободен във виелицата.
      http://www.youtube.com/watch?v=mzGk8cYJVjc

Коментар

• Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнение
        Космо, малко не ги разбирам тия твои изблици - достатъчно след 30+ ... да се учиш ОТ НЯКОГО, как точно да подхождаш в отношенията си с други хора. Ако си психолог - може да взаимстваш тези, но ти ОТДАВНА си е реализирал някъде, а шефовете ти са доволни от работата ти, очевАдно си тежиш на мястото, даваш онова, коео искат от теб - и то не от няколко дни насам, а от годините, през които си там - както сам пишеш. Еее, каквото искаш от ония, които са ти подчинени - това е все в интерес на работата, дори и относно пушенето на работното място - твоята реакция е точно адекватната, може и първосигнална да ти се струва, но - ако до сега така се е работило и е имало ефект, така ще е и натам: докато на теб ти пука за работата - ще си правиш забележките и ще отстояваш позициите си, именно - за просперитета на фирмата. ...
        Някакъв щял да напуска, добър бил, ами защо го спираш? Може само да експериментира и да се надява да те пречупи, да наложи своята стратегия в отношенията си с теб... Той си е изнудвач - иска ти да вземеш ВМЕСТО НЕГО решението, дЪл той да си подадЯЛ молба за напускане??? Че такива неща се решават самостоятелно! Защо ти прехвърля отговорността за своите решения??? Нека покаже качествата си другаде, на негово място ще дойде нов, не са свършили качествените изпълнители, напротив...

Един, втори компромис и т.н. от твоя страна - и ето че нещата може да тръгнат и по-зле. Познай тогава кому ще потърсят отговорност шефовете ти (докато ти четеш някоя отвлечена теория за отношенията шеф-подчинен...).

Хич да не ти пука: отдавна се имаме за черната овца на стадото, такива ще си останем, но нека поне останем верни на себе си. Промяната е хубаво нещо, но за да промениш нечий стил, биха били необходими години, а ефектът не е така сигурен, сравнено с досега създаваният модел на работа от теб. Впрочем, вероятно и до сега си имал различни ситуации, които обаче не си се колебал да решиш, а СЕГА СЕ КОЛЕБАЕШ - някаква несигурност те човърка вътрешно... Няма такова нещо - ти си човекът с правилните решения! Толкова!

Все пак - ти си решаваш, но обикновено казусите са разнообразни, а добрият ръководител винаги взема най-необходимото за фирмата решение и то - достатъчно експедитивно (т.е. - без да се колебае какво точно е прочел в нечия книга...)

Заре бате, точно така мисля и аз.. Ама като че ли имам малко нужда от ъпдейт и промяна, защото много негативи и упреци взех да търпя и то от близки до мен и независими един от друг хора... Та в един момент 10 човека като ти кажат едно нещо значи има вероятност да е вярно колкото и да не ти звучи приемливо...

Коментар

• Първоначално изпратено от vmаnkov Разгледай мнение
          Благодаря, tnm.

Минах го по диагонал и не ми изглежда реално. Но не бих го обсъждал сега.
          Какво да ти кажа. И аз не бях чувала, докато не се сблъсках с проблема. Племенникът ми беше доста буйно хлапе. Решихме, че е хиперактивен, с дефицит на внимание. Бяхме стигнали да лекарства когато един психолог на 72 години ни каза за Индиговите деца. Това е, което знам от опит.
          Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
          Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
            Зарчи,

виж аз разбирам, че един от механизмите да се пълни бюджетЯ е "уж" неработещата съдебна система.

В моя случай примерно, мацката която беше съдийка и ме закла на първа инстанция, с нея сме танцували блусове и сме въртяли дупарките по дискотеки стотици пъти в едно по-други времена.

Моята адвокатка ( беше зодия козирог - демек Коки-то ми напомня много за нея ), а тя имаше страхотен баланс по делата кога да е чисто "технически" - кога да малко по-емоционално и т.н. усети веднага, че нещо има и ми предложи да направя отвод на съдията.

Аз не го направих, защото щях да обидя мацката по този начин ( но може би и аз сбърках - след време различно се "виждат" нещата ). Демек тогава си мислех, все едно да й кажа на девойката, че е некадърна и няма качества да се справи с моя казус. После коментара от адвокатката беше, че за първи път вижда този съдия да е писала 16 страници съдебно решение и то ... простотии, за да ме отсвири. Вика ми: "Май те харесва.Ти човек да беше убил по-малко пише в решенията си."

Та, разбирам, че има наем на съдебни зали, хонорари, в по-горни инстанции таксите стават по-високи и т.н. ... та, измислили са го от Фиск-а. Демек, хамериканския модел, който е прост и се върже, нека се съди за каквото му дойде на акъл и идеята е 1 пиклив лист хартия, който струва по-малко от 1 стотинка, да го продадем кат' "услуга" за луди кинти, с маскировката за "чест и достойнство".

Та, чат-пат понякога стоплям и аз някои неща, нищо че съм Рус, но накрая като праснем чертата всички загубихме, на мен ми замина времето и нервите, съдийката вече не ме поздравява, защото са й нацепили отрицателен атестат по моето дело и демек "спрях" й кариерата да отиде в Окръжен съд поне за 1 година, щот' и те са на точкова система. Лъжесвидетели-те и те се шашкат после и сега ме гледат кат' посрани и ми се мазнят, но това не са истински отношения и т.н.

А, хората са най-важни поне според мИня!

Поздрави!

П.П. Гледам Ман-чо и Челсито и може би съм малко разсеян в правописа, съжалявам за което
            Маранди, не мисля, че съдебната система в тая страна ще бъде това, което пише в ГПК по отношение на безпристрастното отсъждане на съдиите това няма как да стане, па дори и да сте спали със съдийката в едно легло (не само да сте се танцили там - някога си... ). Много тъпо звучи това постоянно завръщане към идеята за получаването на подкупи или други облаги - сега, или в бъдеще, но друга логика не издържа... И отлагането на делата следва същата логика - винаги се намират причини за това... А колко пъти ти казват, че делото е на доклад и това продължава с месеци, независимо, че в ГПК са фиксирани срокове... И какво? Хайде обжалвай до по-горната инстанция бавността (забавянето) на делото...опааа - ми че те нали точно това чакат - за да се забави с още някой месец... (другото отпада - нещо не съм внимавал за адвоката...)

Както се казва - лично мнение!
            Last edited by zarco; 18.09.2011, 23:09.
            "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
              Т.нар. "квалификация" дет' му я мяташ от раз за Индигово дете - първо не касае неговото поколение.

Т.е. шанса той да попада там е минимален. Т'ва е проблем на новото поколение, демек под 20 г.

После аз мога да ти го обясня по още 10 начина "Защо това се получава така?" - но разбирам, че за това си сетила точно в този момент и демек това е било най-важно за тИбя.

На всичкото отгоре се намери един Простак кат' мИня, който да ти постави под съмнение "Славата" и така ....

П.П. От цялата комуникация с тИбя ме заинтригува "номера" с леда. Аз бих ли могъл някога да си позволя да мечтая да го видя това упражнение на живо?
              Винаги е имало индигови деца. През 70-те години на миналия век са се народили повечко. Поне така твърдят психолозите
              Започвам да изпитвам подозрения, че се опитваш да ми дадеш наклон на китката, дето е сложена зад лявото ми ухо /демек пробваш се да ми правиш психологически портрет:/
              Това има ли някаква връзка с мечтата ти за подрънкащото ледче в чашата с питие или напротив!?

П.П. Когато един джентълмен помоли за позволение да помечтае, ще е изключително грубо от страна на дамата да не му го даде.
              Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
              Мечо

Коментар

Абе банда.... Поради проблемите (служебните с комуникацията със подчинени и мколеги) които имам в последните дни имам един въпрос - Може ли да ми дадете линк (или заглавие) към четиво на тема Мениджмънт или отношения между хора в колектив (корпоративна култура), че явно ще трябва да променя и нещо в себе си колкото и да не ми е комфортно...
                Не мисля, че ще се зарадваш на мнението ми, но нека има и различната позиция, че от толкова....единодушие, ми се зави свят, докато четях

Първо, тия приказки за "индиговото човече" ги забрави - нямаш нищо общо с тях )

За книжка, ако, наистина ти се чете нещо....набързо, за да провериш, доколко отговаря на възприятията ти, можеш да започнеш с "Манипулирайте правилно" на Дейл Карнеги - поднесена е интелигентно
                Супер идея са ти дали по-долу за източната философия, бих конкретизирала, но не мисля, че е за теб - нарцисизма в теб, едва ли ще я понесе.

Не знам, доколко преиграваш в "градения образ" на този ти ник, но написаното е стряскащо.
                Бих се радвала да ме опровергаеш
                *Ти не уважаваш жените.
                *Себичен и властолюбив си и това се опитваш да защитаваш дори с ...юмруци.Тъжно.
                *За теб свободата се изчерпва с твоята такава, другите нямат значение.
                Тук, честно не схванах ентусиазма на форумците за изпитите от теб 5 бири и качването на кола днес.
                Мен поне, ме плашат подобни ентусиасти. Понякога законите, наистина имат значение!
                Изпитвам ужас от бабаити, които пийнали яхват колата, а други търпят последствията!

За мен, ти не уважаваш себе си(градения ник) и тези около теб

Коментар

Абе и на мен много неща не ми звучат реално ама като се сетиш че Галилей са го изгорили на клада защото твърдял че земята е кръгла и се върти.... Та знае ли човек...
                  Космо,ти наистина ли мислиш,че Галилей е горен на клада
                  Животът е дар от бога за изживяване, а не план за изпълнение!

Коментар

• Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
                    Това което ви посвам е интересна статия сглобена от коментари във форума на e-vestnik относно манталитета на българина и поведението му в реалния и виртуалния живот. Който иска да чете продължението цък http://e-vestnik.bg/8710/za-balgarina-iz-foruma/
                    УКЕЙ, днес е ясно, че ще се наложи да фуча с метлата, а аз го правя доста добре това ( за съжаление )

Та, Коки слушам те за "поведението и манталитета" на Българина?! Кат' изпраскате подобна тъпня на каква база я давате?!

С колко нации е сравнено това, щот' аз имам нЕкви наблюдения от други форуми?

Но давай, Българинът не ставал и ся ще го "докажем" с 2 движения на мишката. Раз и прасс ...

П.П. Чакам продължението по тезата ...
                    Last edited by marandi; 18.09.2011, 22:42.

Коментар

Мале бат Маранди вялзох в Хеликон да си я купя ма тя е 500 страници.... Това надминава и най смелите ми очаквания.
                      Космо, малко не ги разбирам тия твои изблици - достатъчно след 30+ ... да се учиш ОТ НЯКОГО, как точно да подхождаш в отношенията си с други хора. Ако си психолог - може да взаимстваш тези, но ти ОТДАВНА си е реализирал някъде, а шефовете ти са доволни от работата ти, очевАдно си тежиш на мястото, даваш онова, коео искат от теб - и то не от няколко дни насам, а от годините, през които си там - както сам пишеш. Еее, каквото искаш от ония, които са ти подчинени - това е все в интерес на работата, дори и относно пушенето на работното място - твоята реакция е точно адекватната, може и първосигнална да ти се струва, но - ако до сега така се е работило и е имало ефект, така ще е и натам: докато на теб ти пука за работата - ще си правиш забележките и ще отстояваш позициите си, именно - за просперитета на фирмата. ...
                      Някакъв щял да напуска, добър бил, ами защо го спираш? Може само да експериментира и да се надява да те пречупи, да наложи своята стратегия в отношенията си с теб... Той си е изнудвач - иска ти да вземеш ВМЕСТО НЕГО решението, дЪл той да си подадЯЛ молба за напускане??? Че такива неща се решават самостоятелно! Защо ти прехвърля отговорността за своите решения??? Нека покаже качествата си другаде, на негово място ще дойде нов, не са свършили качествените изпълнители, напротив...

Един, втори компромис и т.н. от твоя страна - и ето че нещата може да тръгнат и по-зле. Познай тогава кому ще потърсят отговорност шефовете ти (докато ти четеш някоя отвлечена теория за отношенията шеф-подчинен...).

Хич да не ти пука: отдавна се имаме за черната овца на стадото, такива ще си останем, но нека поне останем верни на себе си. Промяната е хубаво нещо, но за да промениш нечий стил, биха били необходими години, а ефектът не е така сигурен, сравнено с досега създаваният модел на работа от теб. Впрочем, вероятно и до сега си имал различни ситуации, които обаче не си се колебал да решиш, а СЕГА СЕ КОЛЕБАЕШ - някаква несигурност те човърка вътрешно... Няма такова нещо - ти си човекът с правилните решения! Толкова!

Все пак - ти си решаваш, но обикновено казусите са разнообразни, а добрият ръководител винаги взема най-необходимото за фирмата решение и то - достатъчно експедитивно (т.е. - без да се колебае какво точно е прочел в нечия книга...)
                      "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Може ли нещо да се създаде в такава среда?
                        ....,,В спора се ражда истината" е вярно твърдение, само ако спорещите са джентълмени и изповядват една и съща ценностна система и познания, другото е дрънкалник, говорилня. Понеже всеки се смята за компетентен да напсува всеки - резултатът е: крайна интелектуална и естетическа мизерия, гарнирана с българска посредственост.................
                        Това което ви посвам е интересна статия сглобена от коментари във форума на e-vestnik относно манталитета на българина и поведението му в реалния и виртуалния живот. Който иска да чете продължението цък http://e-vestnik.bg/8710/za-balgarina-iz-foruma/
                        Last edited by коки; 18.09.2011, 22:35.
                        Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

И това не го разбрах
                          Има един стар идиом...като не искаш някой да ти казва какво да правиш и се казва "Не ми давай наклон на хуя"...

Коментар

Благодаря, tnm.

Абе и на мен много неща не ми звучат реално ама като се сетиш че Галилей са го изгорили на клада защото твърдял че земята е кръгла и се върти.... Та знае ли човек...

Коментар

• Първоначално изпратено от playmen Разгледай мнение
                              Ей,...туй шарлатанията много упорит и изменчив "феномен".А за паметта на водата чували ли сте?
                              Да, има доказателства в тази посока....даже и българи работят по този феномен.....

Коментар

Благодаря, tnm.

Ей,...туй шарлатанията много упорит и изменчив "феномен".А за паметта на водата чували ли сте?
                                Животът е дар от бога за изживяване, а не план за изпълнение!

Коментар

Working...
                                X