IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят (архив до 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнение
    Отново благодаря за ангажираността...

И пак възникна у мен въпрос (понеже си напред в материята): с "тези" - всичките, ли гънки...обработваш инфото? ... почивка не им даваш на тия гънки....
    Удоволствието е изцяло мое
    Не, част от гънките използвам и за други дейности освен обработка на информацията Пък ако не стигнат гънките на лявото полукълбо прехвърлям на режим "дясно полукълбо" и там нататък се осланям на женската интуиция
    Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
    Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
      До 5 клас не си заслужава да пращате детето в частно училище. Излишен разход на средства, нивото е същото.
      6,7 и 8 е много важно за създаване на навици.
      Гимназията трябва да е елитна или колеж.
      Бакалаварството в САЩ.
      Магистратурата в Европа.
      Работата и живота в България
      това последното според емотиконите ли да го приемаме
      http://milom.blog.bg/

Коментар

• Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение
        ...
        Та днеска моя колежка ми каза, че нямало да праща сина си в "еди кое си" училище, много елитно, защото там децата били на хора със сериозни възможности и не искала да попада в такава среда.
        ...
        Грешно съждение
        Едно училище е елитно не заради това чии деца учат в него, а заради резултатността която дава - като образователен ценз, добре подготвени кадри и изисквания.
        Другото са легенди и изключения от правилото.
        Забелязала съм и друго - подобни мнения, като горното често дават родители, които , всъщност, се съмняват във възможностите на своите деца да издържат определени тестове. А също и от родители на дечица, в някои добри у-ща, които ги махат отатм отново с оправданието, че не ставало за нищо и било снобско
        * * *
        Чичооо, таа, нали навиците се създават точното в първите 4-5 години

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
          Далеч, по-добра алтернатива ще е "Изкуството на войната" на Сун Дзъ
          Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
          Аз се чудя откъде се появи тази борбеност в тебе, в последно време, а тя била от четене на древни стратегии за обезглавяване на противника......
          ...а моите впечатления са, че това е не само в последно време...

Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение

Нямаш идея този най-добър военачалник и тактик в древността- Сун Дзъ, колко миролюбив човек е бил
          "Една война се печели преди да е започнала"
          ...в древността наистина е имало добри тактици, които са били И миролюбиви, за разлика от съвремието ни... Почти всяка жена се изживява като военачалник...
          "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
            Аз се чудя откъде се появи тази борбеност в тебе, в последно време, а тя била от четене на древни стратегии за обезглавяване на противника......

Нямаш идея този най-добър военачалник и тактик в древността- Сун Дзъ, колко миролюбив човек е бил
            "Една война се печели преди да е започнала"

Коментар

• До 5 клас не си заслужава да пращате детето в частно училище. Излишен разход на средства, нивото е същото.
              6,7 и 8 е много важно за създаване на навици.
              Гимназията трябва да е елитна или колеж.
              Бакалаварството в САЩ.
              Магистратурата в Европа.
              Работата и живота в България

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
                Понеже никак не си настойчив, освен това с изключително внимателен и вежлив тон ме питаш, кротко ти отговарям - с тези гънки, които се намират в лявото полукълбо на главния ми мозък.
                Отново благодаря за ангажираността...

И пак възникна у мен въпрос (понеже си напред в материята): с "тези" - всичките, ли гънки...обработваш инфото? ... почивка не им даваш на тия гънки....
                "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Не мога да дам еднозначен отговор на въпроса, къде да учат децата ни - в елитно, или в "друго" училище..., защото много зависи от:

1. Това, какви са гените, предадени от родителите, от това - при какви условия е живяло детето, как е възпитавано в семейството (влияние на семейната среда)...
                  2. Отпечатъкът на кръгът от приятели и от влиянието на "улицата" - институция с немалко влияние върху мисленето на детето...
                  3. Ерудицията и ПОДХОДА на преподавателите, от техните личностни качества, квалификация....

В тая връзка, са ли наситени с добри преподаватели ЕДИНСТВЕНО т.нар. "елитни" училища, кой и по какви критерии им е дал статут на "елитни" и не е ли било това чисто субективна преценка на хора, които са попаднали случайно по върховете на Образователната система и в министерството на образованието... Последните изобщо не липсват, но не ми се разтягат локуми, въпреки че има много доводи в тая посока... Да не говорим и за корупцията и бележкарството и други кофти-прояви, които са основа на образованието, защото, дори и в т.нар. "елитни" училища са валидни т.нар. държавни образователни изисквания, а "елитните" не са вид напълно "автономни" училища...

Ай стига толкова, че съм гладен...

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
                      ...защо много мои познати, които са били пълни отличници или почти, стигнаха до едно определено ниво на професионално израстване и се "заковаха" там.
                      Приказвал съм си с приятели на тази тема, как отличниците от студентските им години после ги виждат примерно да са продавачки в Пикадили или някакви смешни професии не по специялността, или мои колеги от Техническия да се забиват някъде на малка и сигурна заплата, а бяха доста по-схватливи от мене... има и други примери естествено, но точно пълните отличници поне покрай мене не са прокопсали.
                      А за училищата каквото съм наблюдавал, повечето лекета и гаменчета са на родители, които им предоставят сериозни ресурси и всичко за тях опира до парите. И на групички се събират. Подушват се. Много рядко търпят някакво развитие в професионален аспект и ако мама и тати не дават пари става много сложен живота им. Та днеска моя колежка ми каза, че нямало да праща сина си в "еди кое си" училище, много елитно, защото там децата били на хора със сериозни възможности и не искала да попада в такава среда.
                      Може да не е по темата, ама се сетих и се кефя какви умни деца съм виждал да заминават да учат в чужбина с парите на родителите си - и мои връстници, и по-малки от мен - самият човек и способностите му имат стойност и получават сериозна реализация.
                      Last edited by troika; 23.11.2011, 21:06. Причина: сетих се още нещо

Коментар

• И от мен едно кратко мнение за Р.Кийосаки
                        Особено към по-младите, но и към всички, незапознати с "многотомното" му творчество.
                        Който тръгне да го чете да слага една голяма светеща лампичка в мозъчето си.
                        Приказката за "американската мечта" и мантрата за пасивния доход не заслужава да отделяте толкова време - достатъчни са 2-3 от книжлетата му, за да знаете идеите му

Коментар

Ако не съм прекалено настойчив, и с много вежлив и внимателен тон, мога ли отправя въпроса, с кои точно гънки обработваш своите наблюдения?

Предварително благодаря за отзивчивостта на НЯКОГО...
                          Понеже никак не си настойчив, освен това с изключително внимателен и вежлив тон ме питаш, кротко ти отговарям - с тези гънки, които се намират в лявото полукълбо на главния ми мозък.
                          Мечо

Коментар

НЯКОИ хора преценяват, че трябва да вземат отношение по въпроса с броят на НЕЧИИ мозъчни гънки...

Същите НЯКОИ хора - никога не са казвали, че НЯКОЙ е имал ДВЕ мозъчни гънки, още повече, че на НЯКОГО изобщо не му се е случвало да брои НЕЧИИ мозъчни гънки... Да уточним, че НЯКОЙ е споменал за "Голяма и Малка" мозъчни гънки, въпреки своето дилетантство в областта, но НЯКОЙ НЕ Е уточнявал - КОЛКО ОБЩО са НЕЧИИ мозъчни гънки... НЯКОЙ САМО е попитал "в коя точно (гънка) - в голямата, или - в малката?" (рискувайки да сгреши, дали са повече, или по-малко..., а вероятно са МНООООООООООГО повече - пустите му гънки, пък и не само мозъчни, де....), но НЯКОЙ не е уточнявал степента на "къдравост" на на НЕЧИЯ мозъчна кора...

Освен това НЯКОЙ мисли (и е убеден), че никой сам не може да твърди, че имал/имала ДВЕ мозъчни гънки (както цитираната дамата), пък дори и да е супер-напред в областта на анатомията на човека... (дори и на жаната)...

П.П. Забравих да попитам, дали НЯКОЙ вече се е дистанцирал от малокръвните си гаджета от други форуми, защото тук малокръвни няма... Абе, има НЯКОИ, които "със свещ" ги търсят тия - малокръвните и - о, чудеса (!) - намират ги, колкото пъти ги потърсят...

Приятна вечер на НЯКОИ...
                            Брех, хайде сега и заради теб трябва да си сменям цвета на косата
                            Относно малокръвните приятели - хммм, това са думи на Уди Алан. Е, вярно не съм ги цитирала съвсем точно, но смисъла е този.
                            Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                              Никаква обратна информация не върна. Демек, прочете/не прочете, полезно/неполезно ...?

П.П. Понякога се чудя как в БГ-стан се прави бизнес по такъв начин. Голямо ореваване от типа: "Имам проблем и търся решение" и навиеш се да помогнеш, отделиш време и ... следва пълен пас "отсреща" - хихи

Дано някой ден стана Ванга, че да гадая къде, с кого, какво става
                              Напротив Маранди ,благодаря ти, беше ми полезна,аз я прочетох ,а сина ми я чел ,даже ми изкара лекциите на Киосаки в Ютюб.Ти си стойностен събеседник и това се оценява и от форума,но последните 2-3 дни се появяваш само късно по нощите и не те засичам.Неблагодарноста е отблъскващо качество!Мойте почитания!
                              Животът е дар от бога за изживяване, а не план за изпълнение!

Коментар

• Първоначално изпратено от playmen Разгледай мнение
                                рОБЪРТ кИОСАКИ!
                                Никаква обратна информация не върна. Демек, прочете/не прочете, полезно/неполезно ...?

П.П. Понякога се чудя как в БГ-стан се прави бизнес по такъв начин. Голямо ореваване от типа: "Имам проблем и търся решение" и навиеш се да помогнеш, отделиш време и ... следва пълен пас "отсреща" - хихи

Дано някой ден стана Ванга, че да гадая къде, с кого, какво става

Коментар

Working...
                                X