IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят (архив до 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от REDA Разгледай мнение
    Въпросния архив или библиотека
    е била унищожена през 1825 година.
    Има едни СЕДЕМ вагона от архива
    на Османската империя, откупени
    от наши търговци, но запалени
    от тукашните боклуци на гара Побит Камък !!!!
    Добро утро на всички! Днес денят ще е прекрасен - хихи

Пич, не съм историк, бря, но силата на форумите ме изумява! Вкарах едно изречение от типа ЕЖК ( една жена ми каза ) и глей ко ста'а ..................................

П.П. Към Спартов, че вчера фучах с метлата, а па бях скапан и не съм чел постовете му Фнимателската ( съжалявам, за което ) - има втори роман на Под игото, но Вазов го спира като вижда критиката, която се излива върху него. Забравих му заглавието как беше точно. Иначе
    завидно висок интелект на постовете на Спартов
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------
    П.П.П. Да са живи и здрави именниците! Да си носят името достойно и да го красят! Тоже баМкери, рибари и т.н., както ги е изредила сладко бебе ТНМ-чева

Чиърс!
    Last edited by marandi; 06.12.2011, 10:56.

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
      Забравих да спомена какво ми каза девойката, докато си ги "мерехме" - хихи

Хуманитарната гимназия ( по памет ) във Велико Търново е пазела всички архиви на Второ Българско Царство. И нашите кат' прайкат Априлското въстание залостват т,нар. турци вътре и ги подпалват.

Т.е. там се опожарява всичко и сега си търсим ръкописите от Англия, Македония и Гърция, щот' сме си ги запалили сами ....

П.П. Т'ва по ТВ няма да се чуе, спокич .... ( освен Божо Ди )
      Въпросния архив или библиотека
      е била унищожена през 1825 година.
      Има едни СЕДЕМ вагона от архива
      на Османската империя, откупени
      от наши търговци, но запалени
      от тукашните боклуци на гара Побит Камък !!!!
      Ще черпя КРАДЛИВАТА МИЖАТУРКА малка биричка някога !!!

Коментар

• Добро утро на тайфата!
        Днес е Никулден. Да са ни живи и здрави всички именници! Да са ни живи и здрави също така всички съвестни служители от банковата сфера и тези, които плават по близки морета и далечни океани!

http://www.youtube.com/watch?v=ftjEcrrf7r0&ob=av2e
        Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
        Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
          Я ми прати линк към блога ти - може и на ЛС . Даже и да не пишеш, ще прочета нещо старо ако още има....

Бях ти го мяркал бегло навремето , но ти тогава дращеше и се биеше с имотковците в съответната тема . А моите интереси никога не са били свързани с имоти , а с големия кеш ...но това е друга тема .

ПС : Няма с лошо към тебе - така ти си е сторило .
          http://marandi.blog.bg/

Какво да "крия" в селска БГ, че не мога да се сетя?

П.П. Всичко, което е писано там се случи и се случва ( случайно може би ...)

Коментар

Не - Мето Андреев се появи много по -късно и май негова беше вината архивите да минат към МВР за да се прочистят едно хубаво и истината да изчезне веднъж завинаги за да не ни създава неприятности .......През 1991 - 92 г. точно Веселин Методиев беше шеф на споменатото ведомство ,което тогава беше под друга шапка - не се сещам точно коя ....По-късно при Ф.Д. Методиев стана вицепремиер и министър на образованието мисля...но това няма значение ....

А нашите можеха да оставят такова важно ведомство като Архивите да си функционира самостоятелно или под шапката на някое министерство , но само не и под МВР ...Обаче ние не милеем за истината (особено историческата) защото ни е по-изгодно да създаваме фалшиви кумири с които да държим народа в невежество и сляпо подчинение ...А и за да можем непрекъснато да имаме удобно субективно оправдание при провал ...Обаче тая система от дефицит на истина води до липса на критерии и ценностна система в резултат на което всички деградираме бавно и полека ден ...след ден ....с по няколко века !
            Това за деградацията си много прав за наша жалост.Народа съвсем изпростя и девалвираха изконни добродетели.Айде не ми се пише ,че ме хващат дяволите!
            Животът е дар от бога за изживяване, а не план за изпълнение!

Коментар

Не - Мето Андреев се появи много по -късно и май негова беше вината архивите да минат към МВР за да се прочистят едно хубаво и истината да изчезне веднъж завинаги за да не ни създава неприятности .......През 1991 - 92 г. точно Веселин Методиев беше шеф на споменатото ведомство ,което тогава беше под друга шапка - не се сещам точно коя ....По-късно при Ф.Д. Методиев стана вицепремиер и министър на образованието мисля...но това няма значение ....

А нашите можеха да оставят такова важно ведомство като Архивите да си функционира самостоятелно или под шапката на някое министерство , но само не и под МВР ...Обаче ние не милеем за истината (особено историческата) защото ни е по-изгодно да създаваме фалшиви кумири с които да държим народа в невежество и сляпо подчинение ...А и за да можем непрекъснато да имаме удобно субективно оправдание при провал ...Обаче тая система от дефицит на истина води до липса на критерии и ценностна система в резултат на което всички деградираме бавно и полека ден ...след ден ....с по няколко века !
              Офф .... ай стига и ти, брЯ!?!??

Тепърва Историята ще показва "КОЙ - КОЙ Е?" - мани ги тъпите матрьошници, "еласс", "турци", "арийци", "хамериканци" и т.н. .....

П.П, Мразя Божо Ди кат' каже: "Ние добре си знаем кой кой е, ама ... политиците ...? Няма по-големи мишки от нас!! - демек всички ни се "изредиха"!!

Ся доволен ли си ....?

Коментар

....
                По принцип си отсвирих блог-а по много причини ( други ми го поддържат ) ...
                Я ми прати линк към блога ти - може и на ЛС . Даже и да не пишеш, ще прочета нещо старо ако още има....

Бях ти го мяркал бегло навремето , но ти тогава дращеше и се биеше с имотковците в съответната тема . А моите интереси никога не са били свързани с имоти , а с големия кеш ...но това е друга тема .

ПС : Няма с лошо към тебе - така ти си е сторило .
                Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

• Първоначално изпратено от playmen Разгледай мнение
                  Методи Андреев??

Коментар

Ами хубаво ....Обаче тия архиви са били без всякаква стойност (на фона на цялото османско управление - все пак са били на поне 450 години ) .За мен по интересни са тия архиви отнасящи се за БГ-земите ,които се пазят в Истанбул - там е централния архив на Османската империя ,който и досега съхранява всички данъчни декларации, нотариални актове , актове за прехвърляне , отнемане и отчуждаване на земи по цялата империя и прилежащите й територии през целия период на съществуването й .

И се досещаш ,че освен споменатите архивни единици , има и картотека (казано на съвременен език) относно всички интересни за империята личности и събитията в които са участвали .....Няма ли да е по коректно да чуем и мнението на отсрещната страна - когато искаме да добием по-точна представа за дадено лице или събитие свързано с него - или трябва да приемем априори пиянските откровения на созополския Божо Ди .....примерно ....

ПС : Преди време писах - през 1991 - 92 г. Веселин Методиев като шеф на Главно Управление на архивите посети Истанбул и се срещна с тамошния директор отговарящ за османските архиви . Подписаха и някаква декларация за сътрудничество ....Но повече нищо не се чу официално . Или нашите си направиха оглушки и не задълбаха процеса на "сътрудничеството " нямайки пари да си платят за докосването до истината , или са видели каквото "не трябва"(демек, не ни отърва) и шокирани от видяното са си затраяли за да не взривяват допълнително напрежение щото е друго тълпата да живее в заблуждение ..... Апропо, досега не съм получил смислен отговор на въпроса :"Защо вият сирените на 2-ри юни всяка година ?" ....До ' 89 г беше "ясно" , но оттогава насам нещо не ми се вързва
                    Хихи ... Спартов не с лошо по мИня, бря!!

По принцип си отсвирих блог-а по много причини ( други ми го поддържат ) ... "Е ..., и ....?

Но това, за което говориш някой ще изкара кинти от т'ва:

1. Т.е. защо в условия на криза отсвирихме турския ДЪЛГ?!?
                    2. Дълг - ДА - официално признат навскъде и от всички

........... Турцуя като икономика закъса вече и вече нашите могат да им "хванат" шортите ...... а, щяха да "уволняват" Божо Ди кат' се обади преди 2 години по тоя казус, демек тия ни висят над 10 млрд. ...... КОГА ще ги оправяме ( над 100 години станаха вече ) и НИЕ ся да висим гладни ли?>?? - и ся "рИформи", ръ'ъш ли....?

П.П. Уфф .... не ми се говори за политическите грешки на нашите ТЪПАНАРИ!!!!!
                    Last edited by marandi; 06.12.2011, 00:59.

Коментар

Ами хубаво ....Обаче тия архиви са били без всякаква стойност (на фона на цялото османско управление - все пак са били на поне 450 години ) .За мен по интересни са тия архиви отнасящи се за БГ-земите ,които се пазят в Истанбул - там е централния архив на Османската империя ,който и досега съхранява всички данъчни декларации, нотариални актове , актове за прехвърляне , отнемане и отчуждаване на земи по цялата империя и прилежащите й територии през целия период на съществуването й .

И се досещаш ,че освен споменатите архивни единици , има и картотека (казано на съвременен език) относно всички интересни за империята личности и събитията в които са участвали .....Няма ли да е по коректно да чуем и мнението на отсрещната страна - когато искаме да добием по-точна представа за дадено лице или събитие свързано с него - или трябва да приемем априори пиянските откровения на созополския Божо Ди .....примерно ....

ПС : Преди време писах - през 1991 - 92 г. Веселин Методиев като шеф на Главно Управление на архивите посети Истанбул и се срещна с тамошния директор отговарящ за османските архиви . Подписаха и някаква декларация за сътрудничество ....Но повече нищо не се чу официално . Или нашите си направиха оглушки и не задълбаха процеса на "сътрудничеството " нямайки пари да си платят за докосването до истината , или са видели каквото "не трябва"(демек, не ни отърва) и шокирани от видяното са си затраяли за да не взривяват допълнително напрежение щото е друго тълпата да живее в заблуждение ..... Апропо, досега не съм получил смислен отговор на въпроса :"Защо вият сирените на 2-ри юни всяка година ?" ....До ' 89 г беше "ясно" , но оттогава насам нещо не ми се вързва
                      Методи Андреев??

Коментар

• Ами хубаво ....Обаче тия архиви са били без всякаква стойност (на фона на цялото османско управление - все пак са били на поне 450 години ) .За мен по интересни са тия архиви отнасящи се за БГ-земите ,които се пазят в Истанбул - там е централния архив на Османската империя ,който и досега съхранява всички данъчни декларации, нотариални актове , актове за прехвърляне , отнемане и отчуждаване на земи по цялата империя и прилежащите й територии през целия период на съществуването й .

Коментар

• Преди да се прекланяме и ценим чуждата литература и поезия, трябва да познаваме и ЦЕНИМ своята
                          Вазов, Каравелов, Елин Пелин - велик разказвач, Йовков, Смирненски, Дебелянов, Талев, Веса Паспалеева(с нейни детски стихове сме израснали), Ст.Цанев, Валери Петров...
                          още много, много трябва да се добавят

...но, май трябва да се започне с Паисий Хилендарски и още малко по-рано - Патриарх Евтимий
                          Last edited by съни(тя); 06.12.2011, 00:54.

Коментар

Девойката е по паспорт "рускиня", т.е. майка й навремето я пише така, спрямо тамошните наредби, но е раждана в БГ и си е тук досега, т.е. цял живот.

Има огромни проблеми, когато трябва да излезе извън БГ, въпреки че има хапартамент в Москва ( демек майка й ) и го продават, но там е бясна криза. Сори за брокитата дет' проповядват за руските "инвеститори" за НИ в БГ.

П.П. Учи девойката История във Великотърновския, та тя ми каза: "Виж кой ви е изгорил архивите?"
                            Много хубави общежития имаше навремето към университета.Всеки сам в стая....Рай за е--ча!Кво ли е сега дереджето?

Коментар

Това обаче - за мен - е твърде елементарно за да е истина !
                              Девойката е по паспорт "рускиня", т.е. майка й навремето я пише така, спрямо тамошните наредби, но е раждана в БГ и си е тук досега, т.е. цял живот.

Има огромни проблеми, когато трябва да излезе извън БГ, въпреки че има хапартамент в Москва ( демек майка й ) и го продават, но там е бясна криза. Сори за брокитата дет' проповядват за руските "инвеститори" за НИ в БГ.

П.П. Учи девойката История във Великотърновския, та тя ми каза: "Виж кой ви е изгорил архивите?"

Коментар

...
                                Хуманитарната гимназия ( по памет ) във Велико Търново е пазела всички архиви на Второ Българско Царство...
                                Това обаче - за мен - е твърде елементарно за да е истина !

Коментар

Working...
                                X