IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят (архив до 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
    ...
    П.П. Иначе Вазов не го тача по исторически причини, защото е изпълнявал политическа поръчка на т.нар. "имперски" амбиции на Кремъл...
    Вярно е ! Както и това че е умрял по време на секс ....също е истина !

ПС: За речника не знам и приемам че си прав !
    Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

• Забравих да спомена какво ми каза девойката, докато си ги "мерехме" - хихи

Хуманитарната гимназия ( по памет ) във Велико Търново е пазела всички архиви на Второ Българско Царство. И нашите кат' прайкат Априлското въстание залостват т,нар. турци вътре и ги подпалват.

Т.е. там се опожарява всичко и сега си търсим ръкописите от Англия, Македония и Гърция, щот' сме си ги запалили сами ....

П.П. Т'ва по ТВ няма да се чуе, спокич .... ( освен Божо Ди )

Коментар

• Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
        Маранди, цял ферман мога да ти изпиша с такива БГ-автори - като почна от политическите "фейлетони" на Ботев (писани на пияна глава в най-долните кръчми на Браила , както между впрочем и цялата му т.нар."поезия") и свърша с криминалните пасквили на Богомил Райнов (българския Чандлър и Емил Боев - съответно, родния вариант на Марлоу ) ....

Забележи ,че всички Бг-класици са само тези които са майстори на късия разказ . Останалите (с едно или две изключения) са толкоз отнесени във фабулата ,че докато стигнат до изложението им свършва мастилото и следва .....неочакван край . За справка ти давам пример с 'класическия' БГ-роман "Под игото" - обърни внимание как внезапно свършва ....на фона на тягостното, провлачено и безпредметно подробно начало с бай Марковата челяд ......

В зората на декорацията обаче нашите писатели бързо взеха правилен курс (станаха по четяеми ) и забележи ,че при Христо Калчев до 10 страница Козела беше вече оставил 15 трупа без нито една следа след себе си .....Пък до края на "епопеята" му - не'ам думи
        Ърмм ...,

братле аз съм прост, рус анализатор ( прости ми )

Наскоро лафих с една девойка и й обяснявах защо Вазов е толкова популярен у нас. Демек, тогава ако БГ речника е бил 70 хил. думи и той е ползвал около 30к. в романите си като речников запас, та вече от него "време", сме на около 280 хиляди и речника ти става "беден" само за 100 години с чуждиците. Капиш?

И затова нямаме новия "Вазов" ...

П.П. Иначе Вазов не го тача по исторически причини, защото е изпълнявал политическа поръчка на т.нар. "имперски" амбиции на Кремъл.

Въпросът е Кремъл веднъж завинаги да се "огледа" кой ги е покръстил, кого са превзели ( Волжка България ) и тогава да се правят на "светци"!
        Last edited by marandi; 06.12.2011, 00:05.

Коментар

• Първоначално изпратено от playmen Разгледай мнение
          На него ще му е по-лриятно на душата ,ако пред хората го извисиш и му засвидетелствуваш признанието си.Хората за едното признание живеем.Аз така един бивш "Тигър",сега ходи немил-недраг го поканих на едно организирано от мен парти и като разказах въодушавено някои негови истории-легенди пред гостите и той изпадна в умиление и чак се просълзи.
          На Чиляка всеки нов ден си му е приключение вече, мисля че е към 70 лазарника. Едва ли аз ще съм, който да го "вдъхновя"?

П.П. Не обичам да парадирам с нищо, щот' иначе става бизнес и .... правилата стават други и т.н. ....

Коментар

.. по Български и Литература ..... "Ето, пиша 6 на колегата, че не е успял да прочете тая тъпня от БГ автор, която съм длъжен да ви преподавам."..
            Маранди, цял ферман мога да ти изпиша с такива БГ-автори - като почна от политическите "фейлетони" на Ботев (писани на пияна глава в най-долните кръчми на Браила , както между впрочем и цялата му т.нар."поезия") и свърша с криминалните пасквили на Богомил Райнов (българския Чандлър и Емил Боев - съответно, родния вариант на Марлоу ) ....

Забележи ,че всички Бг-класици са само тези които са майстори на късия разказ . Останалите (с едно или две изключения) са толкоз отнесени във фабулата ,че докато стигнат до изложението им свършва мастилото и следва .....неочакван край . За справка ти давам пример с 'класическия' БГ-роман "Под игото" - обърни внимание как внезапно свършва ....на фона на тягостното, провлачено и безпредметно подробно начало с бай Марковата челяд ......

В зората на декорацията обаче нашите писатели бързо взеха правилен курс (станаха по четяеми ) и забележи ,че при Христо Калчев до 10 страница Козела беше вече оставил 15 трупа без нито една следа след себе си .....Пък до края на "епопеята" му - не'ам думи

Коментар

Утре, дано успея да се организирам ще мина през 1 скрито кръчме, където го засякох 2-3 пъти без да искам и ще кажа на чорбаджията, че литературният критик има лимит от 20 кинта за къркане.

П.П. Естествено, мен ме няма в цялата схема - мерси за съвета, братле!
              На него ще му е по-лриятно на душата ,ако пред хората го извисиш и му засвидетелствуваш признанието си.Хората за едното признание живеем.Аз така един бивш "Тигър",сега ходи немил-недраг го поканих на едно организирано от мен парти и като разказах въодушавено някои негови истории-легенди пред гостите и той изпадна в умиление и чак се просълзи.
              Животът е дар от бога за изживяване, а не план за изпълнение!

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                Ooo, евала за 6цата по литераура! Не ми говори и аз съм имало подобни даскали.
                НО ...закопаха го образованието...майката му разказаха ...
                Пфу ... днес съм на кеф, та ще се обяснявам кат' ученичка

Дали ще е "образУвание" ( както се майтапи сладко бебе Асен ), дали "халтура" ... има една песен: Ху дъ фък ис Алис ...

П.П. Спокич, ние сме древна държава и англо-саксонския модел ще е до време, който ни се налага, с "помощта" на Боко Тиквата и БамкоФфф ...

Нищо лично към горните, просто все някой трябваше да е .... ( случиха се тия ).

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                  Хвала такива даскали.Човека наистина е умен да е жив и здрав
                  Утре, дано успея да се организирам ще мина през 1 скрито кръчме, където го засякох 2-3 пъти без да искам и ще кажа на чорбаджията, че литературният критик има лимит от 20 кинта за къркане.

П.П. Естествено, мен ме няма в цялата схема - мерси за съвета, братле!

Коментар

Имах щастието навремето по Български и Литература в средното образование да ми преподава един литературен критик. Феноменална особа отвсякъде - тотален алкохолик, женкар, пушеше по 3 кутии на ден поне, както и в класната стая пред нас. Още е жив и се поздравяваме, когато се видим, макар че той едва ли ме помни.

Имахме час при него и оня ни изкара 5 глупака да правим анализ на едно произведение ( не помня вече кое ) и дойде моя ред и аз почнах с глупостите за лирическото "Аз" на героя, завръзка и развръзка прехода ( тогава ми дойде ред-а просто ) на сюжета и т.н. .... и тоя вика "Браво, браво!", но след 5 мин. глупости от моя страна по едно време се усети и ми вика: "Колега, вие чели ли сте въобще произведението?" и аз не мога да лъжа и викам: "Ами, не - отворих първите 5 страници и ми дотъпя и не продължих." и тоя се изсмя и вика: "Ето, пиша 6 на колегата, че не е успял да прочете тая тъпня от БГ автор, която съм длъжен да ви преподавам."

П.П. Както и да е, но тоя когато мятахме шапките, че бай Тошо е паднал от власт през 1989 г. ( имаше еуфория по класните стаи тогава ) и той като ни видя и каза следното, което ми се наби като пирон в сиренясалия ми мозък:

"Момичета и момчета - жал ми е за вашето поколение! Това, което ви предстои още не можете да го разберете. Но в следващите години ще ви се наложи да изгледате вашето поколение, да създаде поколение и да го изгледате, и ще ви се наложи да изгледате и поколението на вашите родители. Демек 3 в 1 се падна "честта" на вас.

Не го разбрах тогава .... едва ли някога ще успея, но за пред "Обществото" тоя чиляк си беше алкохолик, женкар и пушач, демек "боклук".

А, аз имах дарба към математиката, страстен читател бях още от 5 годишен ( т.е. азбуката се учеше чак на 7 години тогава и на 9 години бях изпопрочел всяка книга по История на България и нямах проблем с датите тогава, можех да ги рецитирам наизуст. И тоя ДАСКАЛ ми остави пълно 6 по литература, а за математик това си е постижение, т.е. рядко се среща подобно съчетание.

Сякаш си мисля като се връщам назад, че е по-скоро да "уцелиш" ДАСКАЛ по предмет Х, а не малоумник, не знам ....

П.П.П. Та, толкоз за "нашето" поколение 30+ ......
                    Ooo, евала за 6цата по литераура! Не ми говори и аз съм имало подобни даскали.
                    НО ...закопаха го образованието...майката му разказаха ...
                    Не е препоръка... !!!
                    "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

Имах щастието навремето по Български и Литература в средното образование да ми преподава един литературен критик. Феноменална особа отвсякъде - тотален алкохолик, женкар, пушеше по 3 кутии на ден поне, както и в класната стая пред нас. Още е жив и се поздравяваме, когато се видим, макар че той едва ли ме помни.

Имахме час при него и оня ни изкара 5 глупака да правим анализ на едно произведение ( не помня вече кое ) и дойде моя ред и аз почнах с глупостите за лирическото "Аз" на героя, завръзка и развръзка прехода ( тогава ми дойде ред-а просто ) на сюжета и т.н. .... и тоя вика "Браво, браво!", но след 5 мин. глупости от моя страна по едно време се усети и ми вика: "Колега, вие чели ли сте въобще произведението?" и аз не мога да лъжа и викам: "Ами, не - отворих първите 5 страници и ми дотъпя и не продължих." и тоя се изсмя и вика: "Ето, пиша 6 на колегата, че не е успял да прочете тая тъпня от БГ автор, която съм длъжен да ви преподавам."

П.П. Както и да е, но тоя когато мятахме шапките, че бай Тошо е паднал от власт през 1989 г. ( имаше еуфория по класните стаи тогава ) и той като ни видя и каза следното, което ми се наби като пирон в сиренясалия ми мозък:

"Момичета и момчета - жал ми е за вашето поколение! Това, което ви предстои още не можете да го разберете. Но в следващите години ще ви се наложи да изгледате вашето поколение, да създаде поколение и да го изгледате, и ще ви се наложи да изгледате и поколението на вашите родители. Демек 3 в 1 се падна "честта" на вас.

Не го разбрах тогава .... едва ли някога ще успея, но за пред "Обществото" тоя чиляк си беше алкохолик, женкар и пушач, демек "боклук".

А, аз имах дарба към математиката, страстен читател бях още от 5 годишен ( т.е. азбуката се учеше чак на 7 години тогава и на 9 години бях изпопрочел всяка книга по История на България и нямах проблем с датите тогава, можех да ги рецитирам наизуст. И тоя ДАСКАЛ ми остави пълно 6 по литература, а за математик това си е постижение, т.е. рядко се среща подобно съчетание.

Сякаш си мисля като се връщам назад, че е по-скоро да "уцелиш" ДАСКАЛ по предмет Х, а не малоумник, не знам ....

Хвала такива даскали.Човека наистина е умен да е жив и здрав

Коментар

• Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
                        А добро утро Космо..........

Успешен и ползотворен ден на всички съфорумци http://www.youtube.com/watch?v=6KN1n7RaFBU
                        Кокич,

дано не си тая на аватара си, че "тя" голяма мръсница, бря - хихи

Подсети ме за тая песньовка, която не бях слушал от месеци:

http://vbox7.com/play:3cb1b27e&al=2&vid=101554

П.П. Страхотно изпълнение избара на Темпъл ъф дъ кинг и се чудя, щот' у Русе сте по-скоро кучки, а не к*рви, та ме озадачи с вкуса си ...?

Коментар

Въпросното поколение толкова се забатачи в темата, че вече не я прави разликата с виртуалната кръчма. Дайте да се преместим на раздумка при Колчо Слепеца, поне ще върви по-лесно разпивката !!

Last edited by marandi; 05.12.2011, 21:54.

Коментар

Въпросното поколение толкова се забатачи в темата, че вече не я прави разликата с виртуалната кръчма....
                            Тук е Чистилището .....

http://www.youtube.com/watch?v=Ayeli...eature=related

Коментар

• Въпросното поколение толкова се забатачи в темата, че вече не я прави разликата с виртуалната кръчма. Дайте да се преместим на раздумка при Колчо Слепеца, поне ще върви по-лесно разпивката !!
                              Не е препоръка... !!!
                              "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение
                                Маранди,според мен проблемът ти е само един-недостатъчно сън/нощен/.Преди двайсетина години,по време на митарстванията ми из Германия,за месец-два нямаше къде да спя,а в същото време бачках нощем.Всъщност спях по пейките,ако това може да се нарече сън.От втората или третата седмица нататък пресичането на дадена улица се превърна за мене в кошмар.Костваше ми колосални усилия да пеценя дали светофара свети зелено или червено.А иначе съм си абсолютно наред със зрението.Та така.......Повечко или по точно,достатъчно нощен сън и всичко си идва на мястото
                                Хихи - може и да си прав, не знам

Ще гледам дали ще се повтори и "потрети", но нямам проблем със зрението - даже си прайкам 1 упражнения почти всеки ден профилактично, понеже понякога отнасям по 20 часа на комп. и ТВ включени заедно и засега не е проблем си мисля, ама знам ли?

П.П. Пфуу ... а, бре кат' бях студент как изкарвах по 3 дена без да спя и не ми личеше, а сега поне 2 часа трябва да охакам на ден, че иначе ставам на парцал. Да се таковам в "разпоретината" дет' съм станал - хихи

Коментар

Working...
                                X