Първоначално изпратено от Kosmonavta
Разгледай мнение

В какво е смисълът на живота? Отдавна съм спрял да се терзая от такъв въпрос, защото всички "ценности" са нещо преходно. Всичко се променя - като начални условия, а оттам - и доказателствата на самите тези. Посоката на промените, за съжаление никога не е към по-добро, но не само по причиа - нечий "гол" песимизъм, а точно съгласно ентропийните промени във всяка система.
Разбира се, тъй като ние сме на тоя свят в един от поредните малки отрязъци от време, не можем да се опасяваме от някакви катаклизми, независимо от вероятността за тяхното проявление. Остава ни едно единсвено нещо: да отворим широко очи за нещата в заобикалящата ни природа, да търсим и се кефим на хубавото, независимо какво е то, важно е, че сетивата ни го възприемат като такова... Светът е хубав!

Какво от това, че светът ще претърпи ентропийните си промени и ще отиде към пълен провал? Важно е, че сме тук, важно е, че ни има!

Айде, дай го малко по-оптимистично! Ние сме тук и те разбираме и поддържаме във всичко!

Хайде, наздраве: диня с мастика имам, кой - каквото ми казва за мезетата - вече не го слушам, защото на мен ми харесва именно това!

Коментар