IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят (архив до 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Kosmonavta Разгледай мнение
    Здравейте приятели... Радвам се че Ви намирам в добро настроение и все така весели... А на мен днес ми деше един от онези дни които хората им се налага да взимат решения, дето и Стивън Кови (това е автора на книгата дето Маранди ми препоръча и вече съм на 160 страница) няма как да обхване... Е по кое време си идвам от работа. Всъщност преди около час, но ядох и се къпах...

Та по същество - Колко интерсно нещо е "живота" на "малките хора", като мен. Примерно Барак Обама взима решение дали да нападне Афганистан.... Ние водим нашите войни и дешаваме нашите си дилеми.. Толкова малки на фона на човечеството и същевременно толкова важни за самите нас... Много е трудно да се вземе решение.. Още по трудно е да се вземе решение, когато не си достатъчно информиран и разчиташ само и единствено на съдбата, житейският си опит и шестото чувство... Тежко е когато от твоите решения зависят и други хора - пряко и косвено... Говоря за житейски избори от рода - Дали да спрем системата на човека в кома или не? - казват "Ти си силен човек, ти трябва да го решиш".. Ама това че вдигам 150 килограма от лежанка или че мога да пребия 5 циганина, не ме прави силен.. На против - но човек си изгражда един фалшив имидж - за да успееш, трябва да излъчваш успех.. Този образ в повечето случаи ти помага, нио когато трябва да вземеш тежкото решение ти вреди... Изпитваш желание до теб да има накой мого умен и можещ магьосник, който да ти помага с една вълшебна пръчица и поглед в бъдещето... А колко много се очаква от нас и колко иолюзии бихме разбили ако кажеш, че си слаб и че търсиш помощ? Как се поставихме в ролята на рицаря с белият кон и хората дори не осъзнават че и ние имаме чувства, че ни боли, че не знаем всички отгоявори, че лъжем, ядем и серем (сори - дефекираме), плачем и повръщаме от нерви вечер когато сме сами и не сме успели да спасим нечий живот или да осигурим препитание за екипа си.... Изпитваме вина за моториста, който не сме свалили от мотора на време или за младежа чийто баща не сме набили за да скрие ключовете на колата или от сейфа с оръжието... Ама света е такъв - превенцията е много важна, но фактите говорят че масово решенията се взимат пост ивент, а тогава често няма каво да решиш.. Или просто се напиваш и чакаш съдбата да реши.. Един велик икономист бе казал - ако не правиш нищо 80 % от проблемите се решават сами.. Дали етака? Ебем ли го..

Странно нещо е живота - тамън го поразбереш и умреш...А как можеш да разбереш нещо което не е дефинирано? Какво е безкрайността? Има ли живот в космоса? Кое е по важно - парите или морала? Къде е границата? Каква е тайната на щастието? Как се чукат разни странни животни - жирафи, хипопотами, броненосци? Заюо циганите имат по 15 деца, които не могат д агледат, а в БГ има 200 х. бездетни двойки? Къде е логикаъта? А трябва ли да има логика? Нашата логика, не е ли приета като аксиома, а всъщност да е тотално сбъркана?
    Философееее, брат, иска ми се нещо да ти напиша, защото очевидно имаш необходимост да споделиш (поне самотата), но зная, че нищо смислено няма да излезе...

В какво е смисълът на живота? Отдавна съм спрял да се терзая от такъв въпрос, защото всички "ценности" са нещо преходно. Всичко се променя - като начални условия, а оттам - и доказателствата на самите тези. Посоката на промените, за съжаление никога не е към по-добро, но не само по причиа - нечий "гол" песимизъм, а точно съгласно ентропийните промени във всяка система.

Разбира се, тъй като ние сме на тоя свят в един от поредните малки отрязъци от време, не можем да се опасяваме от някакви катаклизми, независимо от вероятността за тяхното проявление. Остава ни едно единсвено нещо: да отворим широко очи за нещата в заобикалящата ни природа, да търсим и се кефим на хубавото, независимо какво е то, важно е, че сетивата ни го възприемат като такова... Светът е хубав!

Какво от това, че светът ще претърпи ентропийните си промени и ще отиде към пълен провал? Важно е, че сме тук, важно е, че ни има! Докато ни има!

Айде, дай го малко по-оптимистично! Ние сме тук и те разбираме и поддържаме във всичко! Ейййй, ама и за проповедник ставам, май!

Хайде, наздраве: диня с мастика имам, кой - каквото ми казва за мезетата - вече не го слушам, защото на мен ми харесва именно това! чат ли си - прави това, което ти харесва и ще се зареждаш с положителни емоции, а ако има и коя да прегърнеш през нежната талийка - ееее - какво друго искаш?
    "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнение

Другата причина е, че си много зле физически.

Ти прие да ми покажеш възможностите си, а после почна да търсиш причини, за да откажеш явяването си.

отново те моля да не влизаш в темата по конкретният въпрос.

И вече като влизаш тук, да почваш с едно-единствено обръщение: "УВАЖАЕМИ КАКИЧКИ и БАТКОВЦИ!" (иначе ще настоявам да те баннат, Ве пич - Грух Костенурков!)
      1. Аз ако съм зле за теб какво остава при условие, че:

Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнение
      Ето на, такъв те искам! Признах го: ще падна! Ще се видим само, за да го документираме!
      2. 1ви ти тръгна да се оправдаваш ако не помниш, когато искаше маратон.

3-4. Доста бъркаш ако мислиш, че ще ти изпълнявам желанията.

Бягай да се оплачеш на модератора.
      Защото поне половината вина за спама е твоя.
      Много ми е любопитно, какво ще отсъди той.

Коментар

Грухчо Костенурката, зная, че няма да се засрамиш и да спреш да посещаваш темата, нито пък ще се извиниш на околните за спама днес. Пак аз ще трябва да се извинявам на всички и го правя: моля за извинение съфорумците.

Грухчо Костенурката, имам надежди за тая страна, само ако другите ти набори не са като теб! На всички стана ясно, чии са точно левашките манипулации. Очевидно е, че ти не искаш да се показваш, което пък ме навежда на мисълта, че може да си доста над посочената от теб възраст. Другата причина е, че си много зле физически.

Отново ти обяснявам - внимавай, за да не ме караш да се повтарям. Аз не участвам в задкулисни машинации, а в един анонимен форум и нямам причини, за да ти разкривам моята самоличност. Ти прие да ми покажеш възможностите си, а после почна да търсиш причини, за да откажеш явяването си. Проблемът не е мой, но отново те моля да не влизаш в темата по конкретният въпрос. Не е хубаво да се репчиш с невръстната си възраст, която ти позволява да се състезаваш само на 40 метра и то - за да не се затриеш от тоя свят, само под наблюдението на усилена охрана от бодигардове... Еййй, ама страхът бил голямо шубе, нЪл?...

Не мога да не отбележа, че определено ти харесва темата на кака Съни и на батковците, които говорят тук, налЕ? И вече като влизаш тук, да почваш с едно-единствено обръщение: "УВАЖАЕМИ КАКИЧКИ и БАТКОВЦИ!" (иначе ще настоявам да те баннат, Ве пич - Грух Костенурков!)
        Ти изобщо усещаш ли се какви глупости пишеш.
        Май съвсем си изветрял.
        Last edited by javcho; 22.09.2011, 01:04.

Коментар

• Здравейте приятели... Радвам се че Ви намирам в добро настроение и все така весели... А на мен днес ми деше един от онези дни които хората им се налага да взимат решения, дето и Стивън Кови (това е автора на книгата дето Маранди ми препоръча и вече съм на 160 страница) няма как да обхване... Е по кое време си идвам от работа. Всъщност преди около час, но ядох и се къпах...

Та по същество - Колко интерсно нещо е "живота" на "малките хора", като мен. Примерно Барак Обама взима решение дали да нападне Афганистан.... Ние водим нашите войни и дешаваме нашите си дилеми.. Толкова малки на фона на човечеството и същевременно толкова важни за самите нас... Много е трудно да се вземе решение.. Още по трудно е да се вземе решение, когато не си достатъчно информиран и разчиташ само и единствено на съдбата, житейският си опит и шестото чувство... Тежко е когато от твоите решения зависят и други хора - пряко и косвено... Говоря за житейски избори от рода - Дали да спрем системата на човека в кома или не? - казват "Ти си силен човек, ти трябва да го решиш".. Ама това че вдигам 150 килограма от лежанка или че мога да пребия 5 циганина, не ме прави силен.. На против - но човек си изгражда един фалшив имидж - за да успееш, трябва да излъчваш успех.. Този образ в повечето случаи ти помага, нио когато трябва да вземеш тежкото решение ти вреди... Изпитваш желание до теб да има накой мого умен и можещ магьосник, който да ти помага с една вълшебна пръчица и поглед в бъдещето... А колко много се очаква от нас и колко иолюзии бихме разбили ако кажеш, че си слаб и че търсиш помощ? Как се поставихме в ролята на рицаря с белият кон и хората дори не осъзнават че и ние имаме чувства, че ни боли, че не знаем всички отгоявори, че лъжем, ядем и серем (сори - дефекираме), плачем и повръщаме от нерви вечер когато сме сами и не сме успели да спасим нечий живот или да осигурим препитание за екипа си.... Изпитваме вина за моториста, който не сме свалили от мотора на време или за младежа чийто баща не сме набили за да скрие ключовете на колата или от сейфа с оръжието... Ама света е такъв - превенцията е много важна, но фактите говорят че масово решенията се взимат пост ивент, а тогава често няма каво да решиш.. Или просто се напиваш и чакаш съдбата да реши.. Един велик икономист бе казал - ако не правиш нищо 80 % от проблемите се решават сами.. Дали етака? Ебем ли го..

Странно нещо е живота - тамън го поразбереш и умреш...А как можеш да разбереш нещо което не е дефинирано? Какво е безкрайността? Има ли живот в космоса? Кое е по важно - парите или морала? Къде е границата? Каква е тайната на щастието? Как се чукат разни странни животни - жирафи, хипопотами, броненосци? Заюо циганите имат по 15 деца, които не могат д агледат, а в БГ има 200 х. бездетни двойки? Къде е логикаъта? А трябва ли да има логика? Нашата логика, не е ли приета като аксиома, а всъщност да е тотално сбъркана?

Коментар

• Първоначално изпратено от javcho Разгледай мнение
            Давай смело настоявай.
            Наистина сме много зле в тая страна: смелост - нямаме, физика - нямаме, чувство за хумор - нямаме, репчим се безогледно на всяко нещо, младите обиждат какичките и батковците на възраст, но без каквото и да е покритие, не е добре работата...

Грухчо, забравил си обръщението, за да влезеш в темата: "Уважаеми какички и батковци!" И проявявай поне малко чувство за хумор - покажи, че можеш да бъдеш пич, напъни се поне в едно нещо, а?
            "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

Не мога да не отбележа, че определено ти харесва темата на кака Съни и на батковците, които говорят тук, налЕ? И вече като влизаш тук, да почваш с едно-единствено обръщение: "УВАЖАЕМИ БАТКОВЦИ!" (иначе ще настоявам да те баннат, Ве пич - Грух Костенурков!)
              Давай смело настоявай.
              Last edited by javcho; 21.09.2011, 23:37.

Коментар

Е каква тенекия като ти КАЗВАМ, че няма да отида.
                Ако отидеш май сам ще си я вържеш тенекията.

Ти сам предложи аз да избирам условията.
                После не си съгласен с каквото предлагам.

И ми писна от левашките ти опита за манипулации.

Днес в 13:20 съм ти пратил условието да ми се обадиш по телефона.
                Това което ти отказваш да изпълниш. Погледни си личните, ако си забравил.

Това за БАНа е споменато чак в 13:53.
                Но след като ти не приемаш предходното условие, дали това важи?
                Грухчо Костенурката, зная, че няма да се засрамиш и да спреш да посещаваш темата, нито пък ще се извиниш на околните за спама днес. Пак аз ще трябва да се извинявам на всички и го правя: моля за извинение съфорумците.

Грухчо Костенурката, имам надежди за тая страна, само ако другите ти набори не са като теб! На всички стана ясно, чии са точно левашките манипулации. Очевидно е, че ти не искаш да се показваш, което пък ме навежда на мисълта, че може да си доста над посочената от теб възраст. Другата причина е, че си много зле физически.

Отново ти обяснявам - внимавай, за да не ме караш да се повтарям. Аз не участвам в задкулисни машинации, а в един анонимен форум и нямам причини, за да ти разкривам моята самоличност. Ти прие да ми покажеш възможностите си, а после почна да търсиш причини, за да откажеш явяването си. Проблемът не е мой, но отново те моля да не влизаш в темата по конкретният въпрос. Не е хубаво да се репчиш с невръстната си възраст, която ти позволява да се състезаваш само на 40 метра и то - за да не се затриеш от тоя свят, само под наблюдението на усилена охрана от бодигардове... Еййй, ама страхът бил голямо шубе, нЪл?...

Не мога да не отбележа, че определено ти харесва темата на кака Съни и на батковците, които говорят тук, налЕ? И вече като влизаш тук, да почваш с едно-единствено обръщение: "УВАЖАЕМИ КАКИЧКИ и БАТКОВЦИ!" (иначе ще настоявам да те баннат, Ве пич - Грух Костенурков!)
                Last edited by zarco; 21.09.2011, 23:33.

Коментар

Другия път като ползваш някой израз не е лошо да знаеш какво означава.

После не спазваш каквото искам.
                  Какво повече да обяснявам.
                  Ей,ама ти егати условията извади - то не бяха телефони,не бяха ЕГН-та,само банкова гаранция не си му поискал още Наричаш го мишок,а сам си признаваш,че те е шубе да отидеш.

П.С.Абе,никой не каза нищо за единьето,пиньето и.....абе имаше и още нещо,ама забравих какво е
                  Всяка краткосрочна спекулация е потенциална дългосрочна инвестиция.

Коментар

Пич, още ли дъвчеш същата темичка?

Само ще ти припомня, че добре зная спорът за какво е, а МНОГО ДОБРЕ ПОМНЯ и твоето предложение, който не отиде на срещата (и върже тенекия на другия) - да бъде баннат. Доста се чудих на избора на условията от теб... Още ли държиш на думите си, или се отказваш от тях? Писаното слово остава, ве пич, нека това ти е обицата на нежното ушенце за в бъдеще! Еее, а кажи за последно, държиш ли на думичките от цитата, ТВОИТЕ ДУМИЧКИ?

И не търси повече оправдания, защото си много смешен в очите на околните: моята цел беше да видя до къде ще стигнеш в раздуването на балона и как ще намериш причините, за да откажеш двубоя при условия, изцяло продиктувани от теб по отношение на дистанции, които са смешни дори за децата. Но ти пак не си сигурен - за съжаление - това те чака и в бъдеще...

Поради 40-метровата дистанция, която избра, но разбирам, че няма да се явиш, дори и на нея, от сега ще се обръщам към теб с Грухчо - Костенурката. Чао за сега и престани повече да се оправдаваш (не аз съм избрал мястото на срещата, а можех да имам същите основания, които ти изтъкваш при последният си отказ), Грухчо - Костенурката!
                    Ако отидеш май сам ще си я вържеш тенекията.

После не си съгласен с каквото предлагам.

И ми писна от левашките ти опита за манипулации.

Днес в 13:20 съм ти пратил условието да ми се обадиш по телефона.
                    Това което ти отказваш да изпълниш. Погледни си личните, ако си забравил.

Това за БАНа е споменато чак в 13:53.
                    Но след като ти не приемаш предходното условие, дали това важи?
                    Last edited by javcho; 21.09.2011, 23:06.

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
                      Виртуални дуели някакви..Секунданти..мъжки чести (то пък в последно време точно тези мъже на честта са си доста кът)
                      Кибиците очакват кървав бой. Даже на забавен каданс си представят как хвърчат избити предни зъби. Близостоящите до ринга-опръскани с кръв и капчици пот. Тестостерон и адреналин!
                      Ама йок-скок от място.

Малко музикална екликтика и кич:

http://www.youtube.com/watch?v=ydfxd...layer_embedded
                      Алооо, сценаристите, дайте малко повече трагизъм! Олеее, като каза "ЙОК", ми напомни за една двусмислена думичка.., а "скок", зависи - с кого, до кого, върху кого, зад кого...от място, я - опитвала ли си, никак не е лесно (освен костенурка, трябва да си и скакалец!), и застани сериозно, когато се изказваш по сериозни теми, какво си се ЗАхилила (няма да казвам като какво точно)!

Коментар

• Първоначално изпратено от jess Разгледай мнение
                        Казвай ми както искаш . Наистина смятам половата принадлежност за маловажна във форумни дискусии, освен ако форумът не е полово насочен Успешен пробег и победителят да черпи по некой бирок.

Айде нещо и от мен
                        http://www.youtube.com/watch?v=Q7sIz...05B9A52F43FDDA

Пълноценна и напоителна четиридневка на маратонците
                        Благодарности за нещото и от теб, нежно е! Четиридневката с тия облаци, наистина ще е напоителна, но това не ми пречи да се вея нанякъде...

А на мен това ми хареса, бъркотията и двусмислието ... http://www.youtube.com/watch?v=gaBjd...deo&playnext=2

Коментар

• Виртуални дуели някакви..Секунданти..мъжки чести (то пък в последно време точно тези мъже на честта са си доста кът)
                          Кибиците очакват кървав бой. Даже на забавен каданс си представят как хвърчат избити предни зъби. Близостоящите до ринга-опръскани с кръв и капчици пот. Тестостерон и адреналин!
                          Ама йок-скок от място.

Малко музикална еклектика и кич:

http://www.youtube.com/watch?v=ydfxd...layer_embedded
                          Last edited by val/she; 22.09.2011, 11:36.

Коментар

Ама ти не разбра ли, че аз няма да отида.
                            Ти не се обади, за да потвърдиш и всичко отпада.
                            Не мисля да ходя на среща, на едно доста безлюдно място, без да имам поне един телефон и име, като информация кой ще е там.
                            Особенно пък с някой, който е толкова загрижен за анонимността си.
                            За мен това е показателно, че не си добронамерен и искрен.
                            Щом толкова се пазиш значи и причината за пазенето е сериозна.
                            Това е логичното обяснение.

А и в крайна сметка ти вече 2 пъти казваш, че ще паднеш.
                            Което прави ходенето безмислено и загуба на време.
                            Да не си забравил, че за това спорехме всъщност.
                            Пич, още ли дъвчеш същата темичка?

Първоначално изпратено от javcho Разгледай мнение
                            Прочети по-добре.
                            Ако някой не се яви БАН.
                            Не ако загуби.

Идвайте.

Само ще ти припомня, че добре зная спорът за какво е, а МНОГО ДОБРЕ ПОМНЯ и твоето предложение, който не отиде на срещата (и върже тенекия на другия) - да бъде баннат. Доста се чудих на избора на условията от теб... Още ли държиш на думите си, или се отказваш от тях? Писаното слово остава, ве пич, нека това ти е обицата на нежното ушенце за в бъдеще! Еее, а кажи за последно, държиш ли на думичките от цитата, ТВОИТЕ ДУМИЧКИ?

И не търси повече оправдания, защото си много смешен в очите на околните: моята цел беше да видя до къде ще стигнеш в раздуването на балона и как ще намериш причините, за да откажеш двубоя при условия, изцяло продиктувани от теб по отношение на дистанции, които са смешни дори за децата. Но ти пак не си сигурен - за съжаление - това те чака и в бъдеще...

Поради 40-метровата дистанция, която избра, но разбирам, че няма да се явиш, дори и на нея, от сега ще се обръщам към теб с Грухчо - Костенурката. Чао за сега и престани повече да се оправдаваш (не аз съм избрал мястото на срещата, а можех да имам същите основания, които ти изтъкваш при последният си отказ), Грухчо - Костенурката!

Коментар

• Пфуу ... сякаш всичко е овладяно и днес, в семейството цари мир и хармония и така.

Ще си набивам шутовете на кръчме при едно приятелче, той е профи и кат' интернешънал последно "игра" в мача преди Кличко и къв беше там за титлата на гала-вечерята в Швабско преди месец-два ли беше.

Вчера беше и рожденник и аз шматката само му звъннах 1 жица да му честитя и той вика: "Ела, бре, когато дойдеш ще почерпя, след ден-два-три", а аз вчера нямах време - понякога така се получава.

Та, с него сме от детската градина заедно и нещо ми се оплака, че има проблем с обдишването, т.е. не му стига въздух. Викам му бегай да ти праснат "една" снимка да нямаш нЕква пневмония и ако нямаш спираш да слушаш докторите и явно проблема ти е психологически - демек натрупана умора и ти трябва малко почивка.

Шашкам се и за него и ся е идеалния повод да отида и да се успокоя, че всичко е наред и при него.

П.П. Ще го пробвам и по темата, която си шпрехаме в момента, щот' досега кат' сме си говорили и той вика: "Братле, в бокса налагат 26-28 годишни, такива кат' мИня са екзотика. Хубаво е, че в дефенса е доста добър и трудно някой може да го нарани от малките "пишльоци" дет' постоянно се пръкват, ама кат' търговска марка е малко скучен. Подсказвал съм и там, че мога да помогна как се парфюмира даден продукт, но в момента, в който доловя неразбиране и спирам. Няма си губя приятелите заради разни маркетингови плановя, Я.

Също мисля, че днес е удобен повод да му припомня нашия бас преди 3-4 години, защото той ходи да бяга кат' абдалин почти всеки божи ден и то в баир и после надоле ( там тряя се внимава със ставите ), та имахме подобен бас и той твърдеше, че няма да мога да опраскам 1.5 км в наклон нагоре по асвалт, без загравка и почти в неговото темпо.

Та, големите басове се сключват винаги символчно. Т.е. още ми дължи 3 кафета в кръчми по мой избор, както се бяхме разбрали тогава. Идеалния момент да го "измуфтя" ся 1 кафе, щот' кръчмата му е перфект

Чиърс на бандата и бъдете здрави ( демек спорт по малко и хумор тряя си прайкаме )!
                              Last edited by marandi; 21.09.2011, 21:07.

Коментар

Ето на, такъв те искам! Признах го: ще падна! Ще се видим само, за да го документираме!

(еййй, оная мацка, дето каза, че не зная какво искам - е мноооого права)
                                Ама ти не разбра ли, че аз няма да отида.
                                Ти не се обади, за да потвърдиш и всичко отпада.
                                Не мисля да ходя на среща, на едно доста безлюдно място, без да имам поне един телефон и име, като информация кой ще е там.
                                Особенно пък с някой, който е толкова загрижен за анонимността си.
                                За мен това е показателно, че не си добронамерен и искрен.
                                Щом толкова се пазиш значи и причината за пазенето е сериозна.
                                Това е логичното обяснение.

А и в крайна сметка ти вече 2 пъти казваш, че ще паднеш.
                                Което прави ходенето безмислено и загуба на време.
                                Да не си забравил, че за това спорехме всъщност.

Коментар

Working...
                                X