IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

"Богат човек"... Що е то??

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от pretty woman Разгледай мнение
    Разбирам чудесно темата, но просто "богат" има различни измерения и значения. Всеки го разбира по начина, по който разбира и живота.Историята си има своето послание. Освен това е поучителна, и дори само един човек от целия форум да се замисли, няма да е безсмислено че я написах

Да ли не си имала предвид човек да е духовно богат, това е труден път за вървене, но е животворен - заслужава си!

Коментар

• Първоначално изпратено от Мажоритаря Разгледай мнение
      Историята е интересна, но темата все пак е: Какво е богат човек?...
      Както се спомена вече, масово се бъркат понятията "богат човек" и "щастлив човек" и състоянието на духа.
      Даже бих добавил и понятието "здрав човек".
      В тази тема ми се иска да наблегнем на матриалното или по-точно какво му е нужно на човек за да живее добре и да се чувства заможен или богат...
      !Човек може да е много щастли или в изключително здраве, но не мисля, че това го прави "богат". Обикновенно "щастието" е понятие което служи за оправдание на бедния човек... Всички сме чували, че "да си богат значи да си нещастен" , но наистина така ли е, според мен не? Какво нещастно има в това да можеш да си позволиш всичко, което искаш...
      ...Ще разкажа една малко по лична история, но мисля че е точно на място. споменавал съм в други теми, че съм строил кооперация. Този ми период беше изпълнен с проблеми, нерви, дразги и в крайна сметка доведе до раздялата ми с дългогодишната ми приятелка... Но също така това беше и момента в който от средностатистически човек, станах "доста заможен човек". Сега съм женен за друга жена, имам две деца и се чувствам щастлив, но все още не се самоопределям, като богат (може би защото са ми много големи желанията ). Не съм финансово независим въпреки, че имам не малки пасивни доходи...просто харча много и не се ограничавам от нищо което искам....

Разбирам чудесно темата, но просто "богат" има различни измерения и значения. Всеки го разбира по начина, по който разбира и живота.Историята си има своето послание. Освен това е поучителна, и дори само един човек от целия форум да се замисли, няма да е безсмислено че я написах
      Спазвай правилата!

Коментар

Момчета, искам да ви разкажа една истинска история за един истински богат човек. Историята на моя позната. Не познавам друг човек по-богат от нея

Историята е: Тя има прекрасно семейство.Синът й обаче, който беше на 17, почина миналата година. Това е голям шок за едно семейство да загуби детето си. Малко след този случай й откриха левкемия. Ужасни неща им се случиха за кратко време. Въпреки това обаче, тя е уникален човек. Всичко това не я сломи, тя запази будния си и жив дух. Весел човек е, не товари околните никога с болката си. Макар и болна, реши да не се подлага на химиотерапия, а да си роди детенце. Защото дори след една процедура нямаше да има този шанс. Смела постъпка на един силен човек
        Може би се питате колко време се живее с левкемия? И дали е достатъчно това време да се износи едно дете?
        Няма еднозначен отговор на този въпрос. Важното е да не се предаваш. Да бъдеш позитивен. Да си щастлив от малките моменти, не от материалното. Да имаш волята и желанието да ЖИВЕЕШ, а смисъл винаги ще се намери за какво и за кого
        Бебето се роди живо и здраво и вече е на 4 месеца А последните изследвания на моята позната показват, че няма рак Дали е била грешна диагноза или сама е преборила коварната болест?! Но факт е че стават чудеса..

Тя е за мен истински пример за истински богат човек! Защото просто не се предаде и не се остави живота да я сломи! И е щастлива дори в трудните моменти
        Историята е интересна, но темата все пак е: Какво е богат човек?...
        Както се спомена вече, масово се бъркат понятията "богат човек" и "щастлив човек" и състоянието на духа.
        Даже бих добавил и понятието "здрав човек".
        В тази тема ми се иска да наблегнем на матриалното или по-точно какво му е нужно на човек за да живее добре и да се чувства заможен или богат...
        !Човек може да е много щастли или в изключително здраве, но не мисля, че това го прави "богат". Обикновенно "щастието" е понятие което служи за оправдание на бедния човек... Всички сме чували, че "да си богат значи да си нещастен" , но наистина така ли е, според мен не? Какво нещастно има в това да можеш да си позволиш всичко, което искаш...
        ...Ще разкажа една малко по лична история, но мисля че е точно на място. споменавал съм в други теми, че съм строил кооперация. Този ми период беше изпълнен с проблеми, нерви, дразги и в крайна сметка доведе до раздялата ми с дългогодишната ми приятелка... Но също така това беше и момента в който от средностатистически човек, станах "доста заможен човек". Сега съм женен за друга жена, имам две деца и се чувствам щастлив, но все още не се самоопределям, като богат (може би защото са ми много големи желанията ). Не съм финансово независим въпреки, че имам не малки пасивни доходи...просто харча много и не се ограничавам от нищо което искам....

Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

Момчета, искам да ви разкажа една истинска история за един истински богат човек. Историята на моя позната. Не познавам друг човек по-богат от нея

Историята е: Тя има прекрасно семейство.Синът й обаче, който беше на 17, почина миналата година. Това е голям шок за едно семейство да загуби детето си. Малко след този случай й откриха левкемия. Ужасни неща им се случиха за кратко време. Въпреки това обаче, тя е уникален човек. Всичко това не я сломи, тя запази будния си и жив дух. Весел човек е, не товари околните никога с болката си. Макар и болна, реши да не се подлага на химиотерапия, а да си роди детенце. Защото дори след една процедура нямаше да има този шанс. Смела постъпка на един силен човек
          Може би се питате колко време се живее с левкемия? И дали е достатъчно това време да се износи едно дете?
          Няма еднозначен отговор на този въпрос. Важното е да не се предаваш. Да бъдеш позитивен. Да си щастлив от малките моменти, не от материалното. Да имаш волята и желанието да ЖИВЕЕШ, а смисъл винаги ще се намери за какво и за кого
          Бебето се роди живо и здраво и вече е на 4 месеца А последните изследвания на моята позната показват, че няма рак Дали е била грешна диагноза или сама е преборила коварната болест?! Но факт е че стават чудеса..

Тя е за мен истински пример за истински богат човек! Защото просто не се предаде и не се остави живота да я сломи! И е щастлива дори в трудните моменти
          Бас ловя, че 99,99% от всички тук в една такава реална ситуация няма да се справят. просто мое мнение. история за духа, надеждата и вярата. пожелавам и наистина от тук нататък всичко да е наред.

Коментар

хубава историята . дай да видим колко си прити

Коментар

• Момчета, искам да ви разкажа една истинска история за един истински богат човек. Историята на моя позната. Не познавам друг човек по-богат от нея

Спазвай правилата!

Коментар

• Първоначално изпратено от all_trader Разгледай мнение
                комици като тебе в БГ с лопата да ги ринеш .
                мислят си че разбират от футбол до ракетостроене .
                успех с бизнеса може и да ти върже някой ден
                Вече ми е вързал - преди 10 години.
                Ти чети Кийосаки и напред към фалити като неговия, дано имаш излишни $850 000

Коментар

• Първоначално изпратено от GuznaSyvest Разгледай мнение
                  Търтеи не измъквам, питай някой друг.
                  комици като тебе в БГ с лопата да ги ринеш .
                  мислят си че разбират от футбол до ракетостроене .
                  успех с бизнеса може и да ти върже някой ден

Коментар

браво . страната се нуждае от повече такива велики бизнесмени като тебе за да ни измъкнат от блатото .
                    Търтеи не измъквам, питай някой друг.

Коментар

Пробвал съм и е лесно - когато знаеш какво правиш.
                      Очевидно не си в тая група обаче
                      браво . страната се нуждае от повече такива велики бизнесмени като тебе за да ни измъкнат от блатото .

Коментар

• Първоначално изпратено от Мажоритаря Разгледай мнение
                        ...Kiyosaki is best known for his Rich Dad Poor Dad series of motivational books and other material published under the Rich Dad brand. He has written 15 books which have combined sales of over 26 million copies......have been on the top 10 best-seller lists simultaneously on The Wall Street Journal, USA Today and the New York Times. Rich Kid Smart Kid was published in 2001, with the intent to help parents teach their children financial concepts. He has created three "Cashflow" board and software games for adults and children and has a series of "Rich Dad" audio cassettes and disks....

Лош бизнесмен викаш...

Киосаки представя една теория, а да ли е "богат" или не няма особено значение... Всеки си има глава на раменете и да си преценява и прави изводите сам за себе си.
                        Да копираш от уикипедията е лесно, ама там не пише за големите му печалби от инвестициите в петролни компании с които всъщнт купува първите си имоти...
                        Аз съшо съм фен на Киосаки, но имам малко по различна гледна точка на нещата, особено когато става дума за кредити... Който е чел книгите му знае за какво говоря...

Де ги тия инвестиции в петролни компании бре, да не си ги сънувал
                        Човека пише увлекателно - ами добре, ама не ми се четат романчета. Това което цитирах показва че не го бива да прилага написаното - на такъв му нямам вяра, още по-малко да му следвам мазните мохабети

http://www.investingvalue.com/invest...saki/index.htm

Eто по-пълно инфо и колко е бил успешен с имотите:
                        Robert began investing in real estate and on the stock market, before nearly becoming bankrupt. He owed about $850,000,” he says. “Obviously, you can’t pay that kind of money back by getting a job.
                        Финалът е бил дългове за $850 000. Толкова за големите му успехи в инвестирането.
                        Last edited by GuznaSyvest; 01.12.2010, 11:35.

Коментар

• Аз смятам, че пирамидата на Маслоу покрива основните предпоставките за богатство, макар че според мен (и група руски учени) петте групи не трябва да се разглеждат йерархично, а като съвкупност и взаимосвързаност. Лошото е, че много хора хич не стигат до петата потребност поради крайно ограничен мироглед. Що се отнася до здравето, то е задължителен фактор, но тук за съжеление важи приказката, че животът е това, което ти се случва докато си правиш други планове.
                          Абе по принцип е по-добре да си богат и здрав, отколкото беден и болен.

Коментар

ти бизнес пробвал ли си ,че да знаеш колко "лесно " се прави ? смешко
                            Пробвал съм и е лесно - когато знаеш какво правиш.
                            Очевидно не си в тая група обаче

Коментар

http://en.wikipedia.org/wiki/Robert_Kiyosaki
                              Ей-ти го фалиткото. Още някой смешен коментар ще пробваш ли?
                              ...Kiyosaki is best known for his Rich Dad Poor Dad series of motivational books and other material published under the Rich Dad brand. He has written 15 books which have combined sales of over 26 million copies......have been on the top 10 best-seller lists simultaneously on The Wall Street Journal, USA Today and the New York Times. Rich Kid Smart Kid was published in 2001, with the intent to help parents teach their children financial concepts. He has created three "Cashflow" board and software games for adults and children and has a series of "Rich Dad" audio cassettes and disks....

Лош бизнесмен викаш...

Киосаки представя една теория, а да ли е "богат" или не няма особено значение... Всеки си има глава на раменете и да си преценява и прави изводите сам за себе си.
                              Да копираш от уикипедията е лесно, ама там не пише за големите му печалби от инвестициите в петролни компании с които всъщнт купува първите си имоти...
                              Аз съшо съм фен на Киосаки, но имам малко по различна гледна точка на нещата, особено когато става дума за кредити... Който е чел книгите му знае за какво говоря...
                              Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

• Първоначално изпратено от mussi Разгледай мнение
                                Ти къщичка за птиченца строил ли си? А за кученца?
                                хахах именно

Коментар

X