If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
1. финансово независим - без задължения и с достатъчен пасивен доход, за да работи ако иска и каквото иска и да води начин на живот, който го прави щастлив.
2. виж 1
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Щом съжаляваш че си смъртен, значи не си богат! Богатството според мен се усеща във всеки един момент, а не е свързано нито с миналото, нито с някакви мечти или бъдещи идеи. Да, целите са важно нещо в живота, но това как се чувстваш в момента за мен е от първостепенно значение - а аз се уча винаги да се чувствам перфектно! И повярвайте, не е трудно да се постигне, нужни са само няколко неща, но по-важното е да разберем кои са и да се отдаем изцяло на тях!
Бъдете здрави!
..................
Аз мисля, че бъркаш щастието с богатсвото. В днешния свят много хора ги бъркат
Щом съжаляваш че си смъртен, значи не си богат! Богатството според мен се усеща във всеки един момент, а не е свързано нито с миналото, нито с някакви мечти или бъдещи идеи. Да, целите са важно нещо в живота, но това как се чувстваш в момента за мен е от първостепенно значение - а аз се уча винаги да се чувствам перфектно! И повярвайте, не е трудно да се постигне, нужни са само няколко неща, но по-важното е да разберем кои са и да се отдадем изцяло на тях!
Бъдете здрави!
Аз съм богат човек, но за съжаление съм смъртен. Колкото и да си богат винаги достигаш до философският проблем на живота- защо си невечен/а ? Лошо нема. Зададеш ли си тоя въпрос, винаги впоследствие правиш това, което искаш все пак да оставиш след себе си.
Богат е този, който безпроблемно изпълнява мечтите си . най общо казано.
Или този , който разполага с времето си и може да прави каквото си иска, а не каквото се налага.
В този смисъл богат е този с 1000 лв месечен доход от дивидент (наем , лихви и т.н пасивен доход) , но не е богат този който изкарва 10к месечно но се скъсва от бачкане (наемен работник, собственик на фирма , и т.н.)
п.с. Много се чудя защо болшинството хора надценяват парите, кат чели ще си ги носят на оня свят.
ppps : следващата ми мечта (малии какава скъпотия е) :
Много се доближаваш до моята представа за богат човек. Най-кратко бих го дефинирал по следния начин:
Ако мога да правя нещата, които обичам без това да влияе на стандарта ми на живот и да ми създава някакви затруднения, ще се чувствам не само богат, но и щастлив. На мен лично моята професия ми харесва... И да съм финансово независим(за съжаление не съм), пак бих правил същото...
P.s. Pyramid... извинявай, но малко се обърках от поста ти... Би ли конкретизирал
Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.
Богат е този, който безпроблемно изпълнява мечтите си . най общо казано.
Или този , който разполага с времето си и може да прави каквото си иска, а не каквото се налага.
В този смисъл богат е този с 1000 лв месечен доход от дивидент (наем , лихви и т.н пасивен доход) , но не е богат този който изкарва 10к месечно но се скъсва от бачкане (наемен работник, собственик на фирма , и т.н.)
п.с. Много се чудя защо болшинството хора надценяват парите, кат чели ще си ги носят на оня свят.
ппс. Пирадимо , ако успееш да убедиш мен , че идеята ти е печеливша, ще се опитам да ти помогна . Щот от една година само за оператори баеш На разположение съм всеки ден между 12 и 20 часа.
ppps : следващата ми мечта (ааа, доста е поевтиняла , може да ми излезе късмета) :
За начало, ще разгледам богатството в стандартния смисъл. Е, почти. Значи, аз държа информация, от която друг /за начало, няколко мобилни оператора и разни хазартни такива с гооолеми претенции/ би могъл да направи милиарди. А информацията е възможност, сила, пари. Да, ама не. Би могъл, но, не прави. Кара си в стандартния идиотизиращ стил с досадните СМС-и, да си гласувал, щото, видиш ли, изтичал месеца и някой можел да спечели. Е, със сигурност, но, първо, "печелившите" са единици и, второ, дори милионче да гепнат, пак е нищо. Тези - те водят в класацията фирми с идиотско поведение - не разбират това, и, съответно, няма сделка.
Те си мислят, че са богати и пропускат тези милиарди. Могат да си го позволят, ще речете.
Мда...но, ако и за миг са почувствали тези пари в ръцете /в сметките/си, ама, изобщо, нямаше да подминат с тъпо безразличие. "Богати" ли са? По-скоро, необразовани и скудоумни, какво да ги правиш.
Затова съм написал, че има пълна свобода за отговор... За едни да си богат е да имаш пари, за други парите нямат значение, за трети трето и т.н.
Като ти кажат, че някой е богат какви со представяш и т.н.
Мисля, че темата е интересна... Разбиранията за "богатсвто" са най-различни. За едни това е да имаш Бентли, за други да си добър човек с много приятели и т.н., за трети любовта те прави богат... За мен лично любовта няма нищо общо с богатсвото...
Има хора за които, ако имаш крава значи си богат...
Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.
Коментар