IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

"Богат човек"... Що е то??

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• 1. финансово независим - без задължения и с достатъчен пасивен доход, за да работи ако иска и каквото иска и да води начин на живот, който го прави щастлив.

2. виж 1

това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Може би си прав Все пак предпочитам да съм щастлив! ...и явно темата не е за мен. Лека вечер!

Коментар

• Първоначално изпратено от kev Разгледай мнение
        Щом съжаляваш че си смъртен, значи не си богат! Богатството според мен се усеща във всеки един момент, а не е свързано нито с миналото, нито с някакви мечти или бъдещи идеи. Да, целите са важно нещо в живота, но това как се чувстваш в момента за мен е от първостепенно значение - а аз се уча винаги да се чувствам перфектно! И повярвайте, не е трудно да се постигне, нужни са само няколко неща, но по-важното е да разберем кои са и да се отдаем изцяло на тях!
        Бъдете здрави!
        ..................
        Аз мисля, че бъркаш щастието с богатсвото. В днешния свят много хора ги бъркат

Коментар

• Щом съжаляваш че си смъртен, значи не си богат! Богатството според мен се усеща във всеки един момент, а не е свързано нито с миналото, нито с някакви мечти или бъдещи идеи. Да, целите са важно нещо в живота, но това как се чувстваш в момента за мен е от първостепенно значение - а аз се уча винаги да се чувствам перфектно! И повярвайте, не е трудно да се постигне, нужни са само няколко неща, но по-важното е да разберем кои са и да се отдадем изцяло на тях!
          Бъдете здрави!
          Last edited by kev; 30.11.2010, 22:07.

Коментар

• Аз съм богат човек, но за съжаление съм смъртен. Колкото и да си богат винаги достигаш до философският проблем на живота- защо си невечен/а ? Лошо нема. Зададеш ли си тоя въпрос, винаги впоследствие правиш това, което искаш все пак да оставиш след себе си.

Коментар

• Първоначално изпратено от Мажоритаря Разгледай мнение
              ...
              P.s. Pyramid... извинявай, но малко се обърках от поста ти... Би ли конкретизирал
              Добре, да конкретизирам, но...кое?

Коментар

• Първоначално изпратено от SStoilov Разгледай мнение
                Богат е този, който безпроблемно изпълнява мечтите си . най общо казано.

Или този , който разполага с времето си и може да прави каквото си иска, а не каквото се налага.

В този смисъл богат е този с 1000 лв месечен доход от дивидент (наем , лихви и т.н пасивен доход) , но не е богат този който изкарва 10к месечно но се скъсва от бачкане (наемен работник, собственик на фирма , и т.н.)

п.с. Много се чудя защо болшинството хора надценяват парите, кат чели ще си ги носят на оня свят.

ppps : следващата ми мечта (малии какава скъпотия е) :

Много се доближаваш до моята представа за богат човек. Най-кратко бих го дефинирал по следния начин:
                Ако мога да правя нещата, които обичам без това да влияе на стандарта ми на живот и да ми създава някакви затруднения, ще се чувствам не само богат, но и щастлив. На мен лично моята професия ми харесва... И да съм финансово независим(за съжаление не съм), пак бих правил същото...

P.s. Pyramid... извинявай, но малко се обърках от поста ти... Би ли конкретизирал
                Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

• Богат е този, който безпроблемно изпълнява мечтите си . най общо казано.

Или този , който разполага с времето си и може да прави каквото си иска, а не каквото се налага.

В този смисъл богат е този с 1000 лв месечен доход от дивидент (наем , лихви и т.н пасивен доход) , но не е богат този който изкарва 10к месечно но се скъсва от бачкане (наемен работник, собственик на фирма , и т.н.)

п.с. Много се чудя защо болшинството хора надценяват парите, кат чели ще си ги носят на оня свят.

ппс. Пирадимо , ако успееш да убедиш мен , че идеята ти е печеливша, ще се опитам да ти помогна . Щот от една година само за оператори баеш На разположение съм всеки ден между 12 и 20 часа.

ppps : следващата ми мечта (ааа, доста е поевтиняла , може да ми излезе късмета) :

Първоначално изпратено от Мажоритаря Разгледай мнение
                  В тази тема ми се иска да споделите какво според вас означава човек да бъде богат... Имате пълна свобода за отговора...
                  Last edited by SStoilov; 30.11.2010, 21:40.

Коментар

• За начало, ще разгледам богатството в стандартния смисъл. Е, почти. Значи, аз държа информация, от която друг /за начало, няколко мобилни оператора и разни хазартни такива с гооолеми претенции/ би могъл да направи милиарди. А информацията е възможност, сила, пари. Да, ама не. Би могъл, но, не прави. Кара си в стандартния идиотизиращ стил с досадните СМС-и, да си гласувал, щото, видиш ли, изтичал месеца и някой можел да спечели. Е, със сигурност, но, първо, "печелившите" са единици и, второ, дори милионче да гепнат, пак е нищо. Тези - те водят в класацията фирми с идиотско поведение - не разбират това, и, съответно, няма сделка.
                    Те си мислят, че са богати и пропускат тези милиарди. Могат да си го позволят, ще речете.
                    Мда...но, ако и за миг са почувствали тези пари в ръцете /в сметките/си, ама, изобщо, нямаше да подминат с тъпо безразличие. "Богати" ли са? По-скоро, необразовани и скудоумни, какво да ги правиш.

Коментар

• Първоначално изпратено от AtanasSertov Разгледай мнение
                      В кой аспект, богат?
                      Затова съм написал, че има пълна свобода за отговор... За едни да си богат е да имаш пари, за други парите нямат значение, за трети трето и т.н.

Като ти кажат, че някой е богат какви со представяш и т.н.
                      Мисля, че темата е интересна... Разбиранията за "богатсвто" са най-различни. За едни това е да имаш Бентли, за други да си добър човек с много приятели и т.н., за трети любовта те прави богат... За мен лично любовта няма нищо общо с богатсвото...

Има хора за които, ако имаш крава значи си богат...

Коментар

• Богатият човек няма дългове

Коментар

• Първоначално изпратено от Мажоритаря Разгледай мнение
                          В тази тема ми се иска да споделите какво според вас означава човек да бъде богат... Имате пълна свобода за отговора...
                          В кой аспект, богат?

Коментар

• "Богат човек"... Що е то??

Working...
                          X