If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
виждайки какви шофьори - убийци шетат из българските пътища настоявам те да нямат оръжия, Плаша се какво би станало в противен случай... след 1,2,3 ... n(къде то n -> +00) ракии какво ще се случва всяка вечер някъде из България.
Някакъв джигит го засича на кръстовище. ХХХХХ сваля прозореца на колата и като порядъчен шофьор тегли една дълга и пиперлива благословия. Онзи обаче бърка в гащите и вади един голям патлак небрежно...ХХХХХ млъква на момента и се прибира вкъщи с подвита опашка и наранено достойнство. Сън не го хваща докато успява да си вземе разрешително и една хубава Берета.
едно 30%-40% от притежателите на пищови могат да се причислят към тази категория.
какво би станало ако ХХХХХ е носил беретата , когато онзи му е размахал пищова пред носа на кръстовището.
Пак същото. ХХХХХ ще дрисне, щото единия държи пищов - а на другия му е заврян под колана примерно.
ПП: Порядъчните шофьори не теглят пиперливи благословии.
Точно такъв случай имах. Оръжието ми ВЪЗПРЯ, ама ако оня отсреща не беше оценил правилно това, сега той щеше гние в земята, а аз в затвора.
И да знаеш, в България, ако УПОТРЕБИШ оръжие при самозащита, в 99% от случаите ще се окажеш виновен.
Предпочитам нападателя в земята и аз в затвора, отколкото аз в земята и той на свобода.
В тая тема, разсраснала се вече и в полемика отново ще кажа, че заставам на страната на bertram i co., т.е. застъпвам идеята че НЕ трябва да се разрешава свободното притежаване на оръжие от гражданите, дори и за разрешителното за това условията да бъдат изключително строги. Тези от вас които заявяват, че в определени ситуации биха използвали без колебание оръжие срещу човек, дори и само да му го размахат под носа, според мен мислят емоционално и импусилвно. Замислете се до сега в колко такива ситуации сте попадали? Сигурен съм че почти липсват! Нека си останем добър и миролюбив народ, с всичките си предимства и недостатъци, и да търсим решение на проблемите далеч от насилието и демонстрацията на сила. Всички гледате, четете и слушате какво става в другите страни (уж развити и напреднали), където постоянно някой изперква и изпозастрелва маса невинни хора просто ей така... Нека разума надделява над емоцииите, защото знам, че ние които пишем тук (а и не само) сме свестни и интелигентни хора и сме длъжни да даваме най-доброто от себе си за да живеем, работим и се развиваме в спокойна и предразполагаща за това среда! Аз лично бих се чувствал по-несигурен и застрашен ако сегашният закон се промени.
Лека вечер и бъдете здрави!
Браво, добре казано. обаче нека разгледаме тезите една по една:
1. едва ли има някой от нас в темата, който да е казал, че би използвал оръжие мез колебание срещу човек, па макар и да му го размахат пред носа; напротив, беше споделено, че размахването на оръжие е грешка и не бива да се прави пак /Гигов/;
2. да се замислим в колко такива ситуации сте попадали - някой да е споделил, че е попадал в такава ситуация, и като се замисли даже, дали ще се сети за ситуация в която размахва оръжие пред носа на някой?
3. Нека си останем добър и миролюбив народ - нима ще станем войнолюбив и лош народ, ако на всеки се разреши да притежава за самозащита пистолет или гладкоцевна пушка? Нима с тези оръжия ще нападнем съседите, за да си върнем териториите? Или с тях ще разстрелваме всеки наркоман, психопат, или крадец, нападнал дома ни, и това е войнолюбиво и недостойно?
4. ако ни дадат да притажаваме оръжие в дома си, колко от нас ще превъртят и ще станат масови убийци, които разстрелват хора по улиците или в университетие, както в Европа и САЩ? Колко?
5. Колко от нас, които пишем в този форум, не искат да живеят и работят в добра и предразполагаща за това среда, и подразбира ли се, че ако са "за" притежаването на оръжие за самозащита, не са свестни и интелигентни хора?
Това го пиша с добро чувство, не се заяждам - все пак е август, няма бизнес, почиваме, убеден съм в тезата си, и т.н. Поздрави на всички!
Всички гледате, четете и слушате какво става в другите страни (уж развити и напреднали), където постоянно някой изперква и изпозастрелва маса невинни хора просто ей така...
Мммда, Швейцария е добър пример за това. Ама не мога да разбера, щом са толкова зле, защо все нас ни критикуват за престъпността?
А ония ден чета, с калашници обрали поща, вчера с калашници и сватбарска срелба обрали златарско ателие в София. Стреляли по витрината преди да влезнат, добре че продавачката била отвън.... Значи в района на София, за няколко дни, маскирани сватбари с калашници. Значи който иска да стреля по хората и сега намира. Какво ми говориш тогава за миролюбив народ?
В тая тема, разсраснала се вече и в полемика отново ще кажа, че заставам на страната на bertram i co., т.е. застъпвам идеята че НЕ трябва да се разрешава свободното притежаване на оръжие от гражданите, дори и за разрешителното за това условията да бъдат изключително строги. Тези от вас които заявяват, че в определени ситуации биха използвали без колебание оръжие срещу човек, дори и само да му го размахат под носа, според мен мислят емоционално и импусилвно. Замислете се до сега в колко такива ситуации сте попадали? Сигурен съм че почти липсват! Нека си останем добър и миролюбив народ, с всичките си предимства и недостатъци, и да търсим решение на проблемите далеч от насилието и демонстрацията на сила. Всички гледате, четете и слушате какво става в другите страни (уж развити и напреднали), където постоянно някой изперква и изпозастрелва маса невинни хора просто ей така... Нека разума надделява над емоцииите, защото знам, че ние които пишем тук (а и не само) сме свестни и интелигентни хора и сме длъжни да даваме най-доброто от себе си за да живеем, работим и се развиваме в спокойна и предразполагаща за това среда! Аз лично бих се чувствал по-несигурен и застрашен ако сегашният закон се промени.
Браво, добре казано - хората реагират импулсивно и емоционално, особено под напрежение.
"Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."
Носенето на пищови е 90 % комплексарщина; другите 10 %, дето прим носят кеш или са важни мутри, само си мислят, че някакво оръжие може да им помогне - ами не може, защото такива хора ги гърмят с АК или с РПГ дори. При такива хора крадци и насилници не влизат.
Ако някой си мисли, че може да реагира ако го чакат в засада, греши, дори и да е с два автомата и пет пистолета в него. Ама сам казваш, при тия въоръжените насилници не влизат. Защо?
Ако имаш право да защитиш живота си, твоя и на семейството си в собствения си дом, дали ще са толкова нагли?
Нека си останем добър и миролюбив народ, с всичките си предимства и недостатъци, и да търсим решение на проблемите далеч от насилието и демонстрацията на сила.
.....
Аз лично бих се чувствал по-несигурен и застрашен ако сегашният закон се промени.
Напълно подкрепям. Отлично аргументирана теза.
Поздрави!
Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Беше преди 2-3 години.
Гледам един мой познат мушал в дънките зад ризата една берета и се мота из офиса.
Питам счетоводителката му : Абе на ХХХХ за какво му е този патлак при положение, че бизнеса му е дребен и нищо особено (търговия с хранителни стоки 15 човека персонал) Тя се смее и казва " За да го показва по светофарите "
каква била историята:
Някакъв джигит го засича на кръстовище. ХХХХХ сваля прозореца на колата и като порядъчен шофьор тегли една дълга и пиперлива благословия. Онзи обаче бърка в гащите и вади един голям патлак небрежно...ХХХХХ млъква на момента и се прибира вкъщи с подвита опашка и наранено достойнство. Сън не го хваща докато успява да си вземе разрешително и една хубава Берета.
едно 30%-40% от притежателите на пищови могат да се причислят към тази категория.
какво би станало ако ХХХХХ е носил беретата , когато онзи му е размахал пищова пред носа на кръстовището. ами ако вашето дете играе в близката градинка или пресича в този момент.
на 1000 притежатели на пищов е достатъчно на един да не му издържат нервите - такива щети могат да нанесат, че келфайда, че останалите 999 са отговорни към оръжието хора. В БГ към момента има сигурно над 100 000 пищова с разрешително. Голяма част са в бивши полицаи и военни, които ако не друго поне знаят да се отнясят отговорно към оръжието.
Един по-либерален режим ще позволи на всеки 18 годишен пъпчив абитуриент освен кола да получи и берета за завършването...
Като защитавате тезата, че хората са отговорни изхождайки от себе си...погледнете около вас, погледнете съседи и на улицата - сигурно ще видите поне няколко човека с лошо пиянство и буен нрав. Лъжичка катран разваля кацата с меда.
приятна вечер
Мани, утре като му извадят базука?
Да не говорим че ХХХ, щом сън не го хваща, ще намери начин да придобие незконен пистолет, не е трудно.
Освен това, нормалната реакция в такъв момент е да звъннеш на 112, те ще го оправят.
А иначе, ако някой иначе нормален човек е решил да трепе някой, няма да го направи със законно притежавано оръжие.
1. Темата не съм я отворил аз, а просто си коментирам. Въпроса с оръжието винаги ме е вълнувал.
2. Познавам доста хора с пищови и на 90% от тях съм им казвал,че пищова не им трябва. 10% носят големи суми кеш - там нищо не мога да кажа, въпреки , че инкасото става все по популярна услуга.
поздрави
Моля за извинение, темата е отворена от Баломед, сбърках имената.
Твоите коментари са нормални, в рамките на добрия тон, съдържат теза и са поради това добре дошли. Аз не съм съгласен с тях и си го пиша.. Поздрави
Носенето на пищови е 90 % комплексарщина; другите 10 %, дето прим носят кеш или са важни мутри, само си мислят, че някакво оръжие може да им помогне - ами не може, защото такива хора ги гърмят с АК или с РПГ дори. При такива хора крадци и насилници не влизат.
Беше преди 2-3 години.
Гледам един мой познат мушал в дънките зад ризата една берета и се мота из офиса.
Питам счетоводителката му : Абе на ХХХХ за какво му е този патлак при положение, че бизнеса му е дребен и нищо особено (търговия с хранителни стоки 15 човека персонал) Тя се смее и казва " За да го показва по светофарите "
каква била историята:
какво би станало ако ХХХХХ е носил беретата , когато онзи му е размахал пищова пред носа на кръстовището. ами ако вашето дете играе в близката градинка или пресича в този момент.
на 1000 притежатели на пищов е достатъчно на един да не му издържат нервите - такива щети могат да нанесат, че келфайда, че останалите 999 са отговорни към оръжието хора. В БГ към момента има сигурно над 100 000 пищова с разрешително. Голяма част са в бивши полицаи и военни, които ако не друго поне знаят да се отнясят отговорно към оръжието.
Един по-либерален режим ще позволи на всеки 18 годишен пъпчив абитуриент освен кола да получи и берета за завършването...
Като защитавате тезата, че хората са отговорни изхождайки от себе си...погледнете около вас, погледнете съседи и на улицата - сигурно ще видите поне няколко човека с лошо пиянство и буен нрав. Лъжичка катран разваля кацата с меда.
приятна вечер
А твоят познат си вади оръжие,защото има фирма и да се прави на бабаит. Ако знае че много хора имат оръжие,нито той ното онзи от джипа ще го извадят. А да не говорим,че при едни НОРМАЛНИ закони, ако този от джипа го заплаши, и се оплаче, оръжието на бабаита се конфискува и той лежи на топло.
Не бъркай свободата със свободията
Не е нормално, но в тази ситуация липсата е не на патлак в ръката ти, а на превенция -- решетки на прозореца, СОТ или каквото там е необходимо, за да избегнеш такава ситуация (вкл. емиграция).
Абсолютно съм съгласен с теб. Щом не си емигрирал, значи, не е неизбежна самоотбрана, защото ако беше, това нямаше да ти се случи.
приятна вечер
Подкрепям тезата ти, но трябва да добавя, че и между военните има такива дето са безотговорни или неуравновесени. Че и доста пияници, повече от средната статистика според мен.
А сред полицаите има такива дето клонят към престъпния свят. И това е естествено.
Както е казал Ницше:
Ако твърде дълго гледаш в бездната, тя ще погледне в теб.
Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар