IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Либерализацията на притежаване на оръжие

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
    Напълно подкрепям. Отлично аргументирана теза.
    Поздрави!
    Гигов, аз все пак не разбрах защо не върнеш пищова - като си с тия възгледи

Коментар

• виждайки какви шофьори - убийци шетат из българските пътища настоявам те да нямат оръжия, Плаша се какво би станало в противен случай... след 1,2,3 ... n(къде то n -> +00) ракии какво ще се случва всяка вечер някъде из България.
      за да останат хора в България

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
        Някакъв джигит го засича на кръстовище. ХХХХХ сваля прозореца на колата и като порядъчен шофьор тегли една дълга и пиперлива благословия. Онзи обаче бърка в гащите и вади един голям патлак небрежно...ХХХХХ млъква на момента и се прибира вкъщи с подвита опашка и наранено достойнство. Сън не го хваща докато успява да си вземе разрешително и една хубава Берета.

едно 30%-40% от притежателите на пищови могат да се причислят към тази категория.

какво би станало ако ХХХХХ е носил беретата , когато онзи му е размахал пищова пред носа на кръстовището.
        Пак същото. ХХХХХ ще дрисне, щото единия държи пищов - а на другия му е заврян под колана примерно.

ПП: Порядъчните шофьори не теглят пиперливи благословии.

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
          Точно такъв случай имах. Оръжието ми ВЪЗПРЯ, ама ако оня отсреща не беше оценил правилно това, сега той щеше гние в земята, а аз в затвора.
          И да знаеш, в България, ако УПОТРЕБИШ оръжие при самозащита, в 99% от случаите ще се окажеш виновен.
          Предпочитам нападателя в земята и аз в затвора, отколкото аз в земята и той на свобода.

Коментар

• Първоначално изпратено от kev Разгледай мнение
            В тая тема, разсраснала се вече и в полемика отново ще кажа, че заставам на страната на bertram i co., т.е. застъпвам идеята че НЕ трябва да се разрешава свободното притежаване на оръжие от гражданите, дори и за разрешителното за това условията да бъдат изключително строги. Тези от вас които заявяват, че в определени ситуации биха използвали без колебание оръжие срещу човек, дори и само да му го размахат под носа, според мен мислят емоционално и импусилвно. Замислете се до сега в колко такива ситуации сте попадали? Сигурен съм че почти липсват! Нека си останем добър и миролюбив народ, с всичките си предимства и недостатъци, и да търсим решение на проблемите далеч от насилието и демонстрацията на сила. Всички гледате, четете и слушате какво става в другите страни (уж развити и напреднали), където постоянно някой изперква и изпозастрелва маса невинни хора просто ей така... Нека разума надделява над емоцииите, защото знам, че ние които пишем тук (а и не само) сме свестни и интелигентни хора и сме длъжни да даваме най-доброто от себе си за да живеем, работим и се развиваме в спокойна и предразполагаща за това среда! Аз лично бих се чувствал по-несигурен и застрашен ако сегашният закон се промени.
            Лека вечер и бъдете здрави!
            Браво, добре казано. обаче нека разгледаме тезите една по една:
            1. едва ли има някой от нас в темата, който да е казал, че би използвал оръжие мез колебание срещу човек, па макар и да му го размахат пред носа; напротив, беше споделено, че размахването на оръжие е грешка и не бива да се прави пак /Гигов/;
            2. да се замислим в колко такива ситуации сте попадали - някой да е споделил, че е попадал в такава ситуация, и като се замисли даже, дали ще се сети за ситуация в която размахва оръжие пред носа на някой?
            3. Нека си останем добър и миролюбив народ - нима ще станем войнолюбив и лош народ, ако на всеки се разреши да притежава за самозащита пистолет или гладкоцевна пушка? Нима с тези оръжия ще нападнем съседите, за да си върнем териториите? Или с тях ще разстрелваме всеки наркоман, психопат, или крадец, нападнал дома ни, и това е войнолюбиво и недостойно?
            4. ако ни дадат да притажаваме оръжие в дома си, колко от нас ще превъртят и ще станат масови убийци, които разстрелват хора по улиците или в университетие, както в Европа и САЩ? Колко?
            5. Колко от нас, които пишем в този форум, не искат да живеят и работят в добра и предразполагаща за това среда, и подразбира ли се, че ако са "за" притежаването на оръжие за самозащита, не са свестни и интелигентни хора?
            Това го пиша с добро чувство, не се заяждам - все пак е август, няма бизнес, почиваме, убеден съм в тезата си, и т.н. Поздрави на всички!

Коментар

Всички гледате, четете и слушате какво става в другите страни (уж развити и напреднали), където постоянно някой изперква и изпозастрелва маса невинни хора просто ей така...
              Мммда, Швейцария е добър пример за това. Ама не мога да разбера, щом са толкова зле, защо все нас ни критикуват за престъпността?

А ония ден чета, с калашници обрали поща, вчера с калашници и сватбарска срелба обрали златарско ателие в София. Стреляли по витрината преди да влезнат, добре че продавачката била отвън.... Значи в района на София, за няколко дни, маскирани сватбари с калашници. Значи който иска да стреля по хората и сега намира. Какво ми говориш тогава за миролюбив народ?

Коментар

В тая тема, разсраснала се вече и в полемика отново ще кажа, че заставам на страната на bertram i co., т.е. застъпвам идеята че НЕ трябва да се разрешава свободното притежаване на оръжие от гражданите, дори и за разрешителното за това условията да бъдат изключително строги. Тези от вас които заявяват, че в определени ситуации биха използвали без колебание оръжие срещу човек, дори и само да му го размахат под носа, според мен мислят емоционално и импусилвно. Замислете се до сега в колко такива ситуации сте попадали? Сигурен съм че почти липсват! Нека си останем добър и миролюбив народ, с всичките си предимства и недостатъци, и да търсим решение на проблемите далеч от насилието и демонстрацията на сила. Всички гледате, четете и слушате какво става в другите страни (уж развити и напреднали), където постоянно някой изперква и изпозастрелва маса невинни хора просто ей така... Нека разума надделява над емоцииите, защото знам, че ние които пишем тук (а и не само) сме свестни и интелигентни хора и сме длъжни да даваме най-доброто от себе си за да живеем, работим и се развиваме в спокойна и предразполагаща за това среда! Аз лично бих се чувствал по-несигурен и застрашен ако сегашният закон се промени.
                Браво, добре казано - хората реагират импулсивно и емоционално, особено под напрежение.
                "Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."

Коментар

• Първоначално изпратено от edgar Разгледай мнение
                  Носенето на пищови е 90 % комплексарщина; другите 10 %, дето прим носят кеш или са важни мутри, само си мислят, че някакво оръжие може да им помогне - ами не може, защото такива хора ги гърмят с АК или с РПГ дори. При такива хора крадци и насилници не влизат.
                  Ако някой си мисли, че може да реагира ако го чакат в засада, греши, дори и да е с два автомата и пет пистолета в него. Ама сам казваш, при тия въоръжените насилници не влизат. Защо?

Ако имаш право да защитиш живота си, твоя и на семейството си в собствения си дом, дали ще са толкова нагли?

Коментар

Нека си останем добър и миролюбив народ, с всичките си предимства и недостатъци, и да търсим решение на проблемите далеч от насилието и демонстрацията на сила.
                    .....
                    Аз лично бих се чувствал по-несигурен и застрашен ако сегашният закон се промени.
                    Напълно подкрепям. Отлично аргументирана теза.
                    Поздрави!
                    Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• В тая тема, разсраснала се вече и в полемика отново ще кажа, че заставам на страната на bertram i co., т.е. застъпвам идеята че НЕ трябва да се разрешава свободното притежаване на оръжие от гражданите, дори и за разрешителното за това условията да бъдат изключително строги. Тези от вас които заявяват, че в определени ситуации биха използвали без колебание оръжие срещу човек, дори и само да му го размахат под носа, според мен мислят емоционално и импусилвно. Замислете се до сега в колко такива ситуации сте попадали? Сигурен съм че почти липсват! Нека си останем добър и миролюбив народ, с всичките си предимства и недостатъци, и да търсим решение на проблемите далеч от насилието и демонстрацията на сила. Всички гледате, четете и слушате какво става в другите страни (уж развити и напреднали), където постоянно някой изперква и изпозастрелва маса невинни хора просто ей така... Нека разума надделява над емоцииите, защото знам, че ние които пишем тук (а и не само) сме свестни и интелигентни хора и сме длъжни да даваме най-доброто от себе си за да живеем, работим и се развиваме в спокойна и предразполагаща за това среда! Аз лично бих се чувствал по-несигурен и застрашен ако сегашният закон се промени.

Коментар

Беше преди 2-3 години.
                        Гледам един мой познат мушал в дънките зад ризата една берета и се мота из офиса.

Питам счетоводителката му : Абе на ХХХХ за какво му е този патлак при положение, че бизнеса му е дребен и нищо особено (търговия с хранителни стоки 15 човека персонал) Тя се смее и казва " За да го показва по светофарите "

каква била историята:

Някакъв джигит го засича на кръстовище. ХХХХХ сваля прозореца на колата и като порядъчен шофьор тегли една дълга и пиперлива благословия. Онзи обаче бърка в гащите и вади един голям патлак небрежно...ХХХХХ млъква на момента и се прибира вкъщи с подвита опашка и наранено достойнство. Сън не го хваща докато успява да си вземе разрешително и една хубава Берета.

едно 30%-40% от притежателите на пищови могат да се причислят към тази категория.

какво би станало ако ХХХХХ е носил беретата , когато онзи му е размахал пищова пред носа на кръстовището. ами ако вашето дете играе в близката градинка или пресича в този момент.

на 1000 притежатели на пищов е достатъчно на един да не му издържат нервите - такива щети могат да нанесат, че келфайда, че останалите 999 са отговорни към оръжието хора. В БГ към момента има сигурно над 100 000 пищова с разрешително. Голяма част са в бивши полицаи и военни, които ако не друго поне знаят да се отнясят отговорно към оръжието.
                        Един по-либерален режим ще позволи на всеки 18 годишен пъпчив абитуриент освен кола да получи и берета за завършването...

Като защитавате тезата, че хората са отговорни изхождайки от себе си...погледнете около вас, погледнете съседи и на улицата - сигурно ще видите поне няколко човека с лошо пиянство и буен нрав. Лъжичка катран разваля кацата с меда.

приятна вечер
                        Мани, утре като му извадят базука?

Да не говорим че ХХХ, щом сън не го хваща, ще намери начин да придобие незконен пистолет, не е трудно.

Освен това, нормалната реакция в такъв момент е да звъннеш на 112, те ще го оправят.

А иначе, ако някой иначе нормален човек е решил да трепе някой, няма да го направи със законно притежавано оръжие.

Коментар

1. Темата не съм я отворил аз, а просто си коментирам. Въпроса с оръжието винаги ме е вълнувал.
                          2. Познавам доста хора с пищови и на 90% от тях съм им казвал,че пищова не им трябва. 10% носят големи суми кеш - там нищо не мога да кажа, въпреки , че инкасото става все по популярна услуга.

поздрави
                          Моля за извинение, темата е отворена от Баломед, сбърках имената.
                          Твоите коментари са нормални, в рамките на добрия тон, съдържат теза и са поради това добре дошли. Аз не съм съгласен с тях и си го пиша.. Поздрави
                          Носенето на пищови е 90 % комплексарщина; другите 10 %, дето прим носят кеш или са важни мутри, само си мислят, че някакво оръжие може да им помогне - ами не може, защото такива хора ги гърмят с АК или с РПГ дори. При такива хора крадци и насилници не влизат.

Коментар

Беше преди 2-3 години.
                            Гледам един мой познат мушал в дънките зад ризата една берета и се мота из офиса.

Питам счетоводителката му : Абе на ХХХХ за какво му е този патлак при положение, че бизнеса му е дребен и нищо особено (търговия с хранителни стоки 15 човека персонал) Тя се смее и казва " За да го показва по светофарите "

каква била историята:

какво би станало ако ХХХХХ е носил беретата , когато онзи му е размахал пищова пред носа на кръстовището. ами ако вашето дете играе в близката градинка или пресича в този момент.

на 1000 притежатели на пищов е достатъчно на един да не му издържат нервите - такива щети могат да нанесат, че келфайда, че останалите 999 са отговорни към оръжието хора. В БГ към момента има сигурно над 100 000 пищова с разрешително. Голяма част са в бивши полицаи и военни, които ако не друго поне знаят да се отнясят отговорно към оръжието.
                            Един по-либерален режим ще позволи на всеки 18 годишен пъпчив абитуриент освен кола да получи и берета за завършването...

Като защитавате тезата, че хората са отговорни изхождайки от себе си...погледнете около вас, погледнете съседи и на улицата - сигурно ще видите поне няколко човека с лошо пиянство и буен нрав. Лъжичка катран разваля кацата с меда.

приятна вечер
                            А твоят познат си вади оръжие,защото има фирма и да се прави на бабаит. Ако знае че много хора имат оръжие,нито той ното онзи от джипа ще го извадят. А да не говорим,че при едни НОРМАЛНИ закони, ако този от джипа го заплаши, и се оплаче, оръжието на бабаита се конфискува и той лежи на топло.
                            Не бъркай свободата със свободията

Коментар

• Първоначално изпратено от Optic Разгледай мнение
                              Не е нормално, но в тази ситуация липсата е не на патлак в ръката ти, а на превенция -- решетки на прозореца, СОТ или каквото там е необходимо, за да избегнеш такава ситуация (вкл. емиграция).
                              Абсолютно съм съгласен с теб. Щом не си емигрирал, значи, не е неизбежна самоотбрана, защото ако беше, това нямаше да ти се случи.

Коментар

приятна вечер
                                Подкрепям тезата ти, но трябва да добавя, че и между военните има такива дето са безотговорни или неуравновесени. Че и доста пияници, повече от средната статистика според мен.
                                А сред полицаите има такива дето клонят към престъпния свят. И това е естествено.
                                Както е казал Ницше:
                                Ако твърде дълго гледаш в бездната, тя ще погледне в теб.
                                Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

Working...
                                X