IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Либерализацията на притежаване на оръжие

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
    Случай от днес, разиграл се пред погледът ми. Знак на булевардът, забраняващ движението на каруци, точно срещу него - патрулка в засада, дебнеща шофиорите, които предприемат неправилен десен завой отдолу.

Изкача гнусната каруца, накамарена от 4-5 въшливи двукраки, завива по булевардът, минава си спокойно покрай знакът, покрай патрулката и друс-друс - спокойно нагоре - към хъхряшкият развъдник.

Реакция от ушевите? - Никаква, ако не броим усилените им опити да се разсейват, броейки облаците по небето и дърветата в градинката зад тях.

Разбира се, ако някой бял завие с колата си неправилно, той веднага е спиран и са започват едни такива интересни разговори...

Интересно ми е защо въобще го сложиха тоя знак преди 1-2 месеца, като нито гнусотиите го спазват, нито ушевите се осмеляват да ги спрат? И с какво право тия ушеви получават заплати, че и осигуровки от джобът на данъкоплатецът?
    Импе,снимка с мобилния и ги пращаш до МВР,БТВ,7дни,Дневник и Труд. От МВР ЩЕ реагират,тъй като виждат копието от имейла до медииите. БТВ и 7 дни май са конкуренти(ако бъркам,да ме поправят). Вестниците също са конкуренти. Ако искаш си ги прати от новосъздаден мейл и с друго име
    Можеш да ги пратиш и до районно. Нататъшните интерпретации оставям на тебе. И последно - ИМА ЕФЕКТ

Коментар

Дафиров - ха на бас, че ако нещастният Боби Райнов бе имал пистолет, щеше да е жив сега !!! Щеше само двама мангала да застреля и другите щяха да избягат като плъхове.
      Сигурно е така. Не може да кажем със сигурност какво е щяло да се случи. Далеч съм и от мисълта, че трябва да легнем да мрем. Ето за пример този човек убит преди няколко дни в Костенец. Еми, той е имал пистолет. Лека му пръст.
      Jay Gould го каза много точно: " Естествено политиците ни никога няма да се съгласят на това, за това преди да се решат каквито и да е проблеми в България е нужно да се реши проблема с тях, семействата и лакеите им."

Коментар

• Случай от днес, разиграл се пред погледът ми. Знак на булевардът, забраняващ движението на каруци, точно срещу него - патрулка в засада, дебнеща шофиорите, които предприемат неправилен десен завой отдолу.

Изкача гнусната каруца, накамарена от 4-5 въшливи двукраки, завива по булевардът, минава си спокойно покрай знакът, покрай патрулката и друс-друс - спокойно нагоре - към хъхряшкият развъдник.

Реакция от ушевите? - Никаква, ако не броим усилените им опити да се разсейват, броейки облаците по небето и дърветата в градинката зад тях.

Разбира се, ако някой бял завие с колата си неправилно, той веднага е спиран и са започват едни такива интересни разговори...

Интересно ми е защо въобще го сложиха тоя знак преди 1-2 месеца, като нито гнусотиите го спазват, нито ушевите се осмеляват да ги спрат? И с какво право тия ушеви получават заплати, че и осигуровки от джобът на данъкоплатецът?
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Дафиров - ха на бас, че ако нещастният Боби Райнов бе имал пистолет, щеше да е жив сега !!! Щеше само двама мангала да застреля и другите щяха да избягат като плъхове.

Всъщност истината е много по-страшна де... А тя е следната - пристигналите на мястото ушеви са насочили пистолети срещу БЪЛГАРИТЕ и са ги принудили да хвърлят камъните и дърветата, които били грабнали, за да се защитят от мургавите убийци... тогава хъхряците ги подгонили, без ушевите да се опитат да ги спрат, обкръжили Боби и го убили. Той не е убит от случаен удар - раните от хладно оръжие и кръвонасяданията по тялото му от удри с твърди предмети са били ДЕСЕТКИ - бил е трепан поне 10 минути - силен мъж, изродите не са могли да го повалят веднага... и всичко това пред очите на ушевите мръсни отрепки, които не са си мръднали пръстът, за да го спасят, макар и въоръжени !!! След като е бил повален, със разбит череп от удар с лопата и хъхрещите парапитеци избягали, ушевите дори не са се сетили да повикат Бърза помощ - линейката е пристигнала по сигнал на циганите от съседната къща, които видели през джамът, че на улицата лежи човек в локва кръв...
          А след всичко това, след като по Наказателният кодекс ушевите изроди би трябвало да влязат в затворът за по 10 години (вижте разделът "Служебни престъпления") техният т.нар. "министър" - познатият на всички ни индивид с маймунско лице, бе достатъчно безочлив, да изпрати писмо на зачернената майка, че ушевите са "действали адекватно и тактически правилно" (цитирам дословно, защото с очите си видях това писмо !!!

ЕТО КАК НИ "ПАЗИ" НАШАТА ПОЛИЦИЯ - паплач от 60 000 отрепки и хрантутинци, които само реват за повече пари, макар за нищо да не стават и нищо да не заслужават !!!

Колцина от нас трябва да загинат като Боби Райнов още в тая т.нар. "държава" ?!?

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
            А ти какво предлагаш? Да лягаме и да мрем?
            Или да чакаме да ни "спасява" полицията която стоя и чака настрани гледайки как "Как 40 цигани убиха момче пред очите на полицаи" http://www.bnews.bg/article-12358
            За 21 години така и не се намери модел за укротяване на изродите по улиците, остава само това.
            Швейцария е пример, че модела работи 200 години безотказно, само трябва да се приложи и тук. Естествено политиците ни никога няма да се съгласят на това, за това преди да се решат каквито и да е проблеми в България е нужно да се реши проблема с тях, семействата и лакеите им.
            aбсолютно верно . рибата се вимирисва от към главата.
            има модели , които работят в доста държави. Не само Швейцария. само при нас е кур капан ....

Коментар

• Първоначално изпратено от dafir Разгледай мнение
              Не е сигурно, че ще се отървеш жив дори и с пистолет,ако някой реши да те убива. Не е ясно дали няма да бъдат наранени и други невинни хора, докато се защитаваш..
              А ти какво предлагаш? Да лягаме и да мрем?
              Или да чакаме да ни "спасява" полицията която стоя и чака настрани гледайки как "Как 40 цигани убиха момче пред очите на полицаи" http://www.bnews.bg/article-12358
              За 21 години така и не се намери модел за укротяване на изродите по улиците, остава само това.
              Швейцария е пример, че модела работи 200 години безотказно, само трябва да се приложи и тук. Естествено политиците ни никога няма да се съгласят на това, за това преди да се решат каквито и да е проблеми в България е нужно да се реши проблема с тях, семействата и лакеите им.
              Last edited by Jay Gould; 16.09.2010, 14:54.
              http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

Пак питам - какво става с уличният бандитизъм, ако си държим пистолетите само в къщи?
                Хъхрю няма да смее да ми влезе в къщата, но ще може спокойно да ме заколи пред входът.

Мярката е елементарна - безмилостно смазване на престъпността - защото е абсурд бандити с десетки извършени престъпления да се мотаят свободно по улицата.
                също.
                Мярката самият ти я споделяш - "безмилостно смазване на престъпността", но това няма да стане като се разхождаме по улиците с пистолетите си. Не е сигурно, че ще се отървеш жив дори и с пистолет,ако някой реши да те убива. Не е ясно дали няма да бъдат наранени и други невинни хора, докато се защитаваш. От друго място трябва да дойде смазването на престъпността и това не е от обикновения човек получил разрешение да носи оръжие в себе си.

Коментар

• Пак питам - какво става с уличният бандитизъм, ако си държим пистолетите само в къщи?
                  Хъхрю няма да смее да ми влезе в къщата, но ще може спокойно да ме заколи пред входът.

Мярката е елементарна - безмилостно смазване на престъпността - защото е абсурд бандити с десетки извършени престъпления да се мотаят свободно по улицата.

Бандитите трябва да живеят в ужас от законът, а не честните хора в ужас от бандитите !!!

Независимо от всичко Цветанов трябва да бъде съден за противодържавна дейност - и предшествениците му - Миков и 5ков - също.

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                    Този човек сега щеше да е жив, ако в България имаше по-строги правила за раздаване и носене на оръжие:

.
                    Проблемът не е там . проблемът е ,че народът съвсем изперкольоса и изтрещя здраво . както се казва държавата ни е за психодиспансер ....

Коментар

Прав си. И аз това искам. За това държа на изискването оръжието да се държи в дома, а не да се разнася по улицата.
                      И разбира се да имаш правото да гръмнеш въоръжен натрапник в дома ти без да го чакаш да убие някого.
                      +1. Звучи ми абсолютно разумно. Разбира се тука също може да се предложат аргументи на различните позиции. Така някои биха казали, че всеки който иска да убие друг може да го покани вкъщи и след това да каже, че не го е познал помислил си е, че е държал оръжие и е стрелял.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ballomed Разгледай мнение
                        Много е трудно да се защитиш в такава ситуация. Аз искам по скоро, да може вечер като ти влезнат в имота с ножове да те обират да можеш да се защитиш, това е нещо което е немислимо в момента. В момента дори, някой да обикаля с изваден нож между спящите ти деца и го застреляш, ще го лежиш.
                        Прав си. И аз това искам. За това държа на изискването оръжието да се държи в дома, а не да се разнася по улицата.
                        И разбира се да имаш правото да гръмнеш въоръжен натрапник в дома ти без да го чакаш да убие някого.
                        Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

Този човек сега щеше да е жив, ако в България имаше по-строги правила за раздаване и носене на оръжие:
                          Много е трудно да се защитиш в такава ситуация. Аз искам по скоро, да може вечер като ти влезнат в имота с ножове да те обират да можеш да се защитиш, това е нещо което е немислимо в момента. В момента дори, някой да обикаля с изваден нож между спящите ти деца и го застреляш, ще го лежиш.

Коментар

• Този човек сега щеше да е жив, ако в България имаше по-строги правила за раздаване и носене на оръжие:

Първоначално изпратено от Дневник
                            Предприемачът Стефан Матрочийски е бил застрелян в района на село Горна Василица малко след 23 ч. в сряда вечер, съобщи агенция "Фокус"
                            http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2010/...krai_kostenec/

Разбира се че разследването ще покаже истината, но ми се струва очевидно, че това не е предварително подготвено убийство, нито пък мафиотско. По скоро става въпрос за импулсивно действие от страна на убиеца (в подкрепа на тази теза е фактът, че убиецът е оставил жива и невредима свидетелката на деянието). Ако човекът нямаше "законно" оръжие, щеше да се стигне само до разпра и евентуално бой.
                            И моля да не се излиза с аргумента, че може в случая да го наръга с нож. Аз не съм видял бизнесмени да ходят с ножове. Виж в Делиормана всеки мъж носи нож, но това е друго.

Коментар

Напълно съм съгласен. Носенето на оръжие извън жилището трябва да се ограничи до минимум. И тогава няма да има "случайно" простреляни. Едно е да постреляш на стрелбището, а друго на сватба. Второто е обикновено под въздейдтвието на алкохол, поради което е много по-вероятно да се допусне грешка.

тук включвам малко самоирония, защото и аз съм с пистолет, но от 10 години отлежава в касата.
                              Ето тук съм на 100% съгласен с теб. Да се ограничи разнасянето му по улицата. Щом ти можеш 10 години да не си злоупотребил, значи не е правилно да се твърди, че всички сме идиоти и ще се изтрепем.

Дават ти пистолетче да си купиш и при издънка ти го вземат, и съответно сурово наказание. Никой не е казал да сме като каубои и да получаваш бонус точки за всеки отстрелян.
                              Bulls make profits, bears make profits, only the hungry pigs get slaughtered. Don't be a hungry pig!

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                                Пищова е 'тапа' на комплексите на масовия въоръжен тип.
                                Едно е да стреляш на стрелбището и на софра (във въздуха!) , а съвсем друго е да успееш да реагираш подходящо в критична ситуация. Даже и да си въоръжен момента на изненадата винаги дава преимущество на нападателя, а ако е и добре подготвен си заникъде. В този ред на мисли излиза, че пищова може да ни 'помогне' в пиянски свади или съседски скандали... айде няма нужда.

броя на джиповете, лимузините и пищовите в градското мъжко население на БГ е право-пропорционален на комплексите му.

тук включвам малко самоирония, защото и аз съм с джип
                                Напълно съм съгласен. Носенето на оръжие извън жилището трябва да се ограничи до минимум. И тогава няма да има "случайно" простреляни. Едно е да постреляш на стрелбището, а друго на сватба. Второто е обикновено под въздейдтвието на алкохол, поради което е много по-вероятно да се допусне грешка.

тук включвам малко самоирония, защото и аз съм с пистолет, но от 10 години отлежава в касата.

Коментар

Working...
                                X