IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Либерализацията на притежаване на оръжие

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Jason_Thorn Разгледай мнение
    А стига с глупостите бе. Веднага подлоги като тебе извратиха още в сутрешния блог ситуацията. Да се вземело оръжието и нямало да се трепем. Хората ти казаха и с клечка за зъби можеш да убиваш. само мерак да има.
    Aз съм твъро против либерализирането на закона за притежаване на оръжие,защото:
    1. 80% от българите са абсолютни комплексари!
    Както не спазват правилата за движение по пътищата,така и ще се отнасят към оръжието си.
    2.В Англия,за разлика от Швейцария,дори редовия полицай не носи оръжие по улиците.
    3. Балканския ни манталитет не е дорасъл за такива свободи - оръжието е отговорност,а не привилегия/както си мислят някои господа/.
    Тая жена , ако е имала в себе си например ТАЗЕР http://www.beststungun.com/advanced-taser-m18l.html /който струва колкото боен пистолет/ пак е щял да и свърши същата работа. http://www.vbox7.com/play:5c0ce9d3
    Last edited by skorpio; 13.09.2010, 12:09.
    Не спори с ГЛУПАК! Ще те свали на нивото си и ще те бие с опит.
    私は最高のトレーダーだ

Коментар

• Първоначално изпратено от Jason_Thorn Разгледай мнение
      А стига с глупостите бе. Веднага подлоги като тебе извратиха още в сутрешния блог ситуацията. Да се вземело оръжието и нямало да се трепем. Хората ти казаха и с клечка за зъби можеш да убиваш. само мерак да има.
      Не мога да разбера защо в една неполитизирана дискусия се използват думи като "подлоги като теб"? Специално пък в тази тема не съм обиждал никого. Ама нейсе... Сигурно толкова ти е възпитанието.

Никога не съм казвал, че без оръжие няма да се трепем, но точно такива случаи като този в Стара Загора щеше да има по-малко.
      Апропо, това за клечката за зъби го казах първи аз, ама ти освен че си невъзпитан, явно имаш проблем и с четенето.
      Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Пищова е 'тапа' на комплексите на масовия въоръжен тип.
        Едно е да стреляш на стрелбището и на софра (във въздуха!) , а съвсем друго е да успееш да реагираш подходящо в критична ситуация. Даже и да си въоръжен момента на изненадата винаги дава преимущество на нападателя, а ако е и добре подготвен си заникъде. В този ред на мисли излиза, че пищова може да ни 'помогне' в пиянски свади или съседски скандали... айде няма нужда.

броя на джиповете, лимузините и пищовите в градското мъжко население на БГ е право-пропорционален на комплексите му.

тук включвам малко самоирония, защото и аз съм с джип
        това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
          До Императора и Jay Gould

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3257131

Ако бившият военен нямаше оръжие (което и без това не му трябва), сега в Стара Загора щеше да има един труп по-малко, а и жената е тежко ранена.
          Bulls make profits, bears make profits, only the hungry pigs get slaughtered. Don't be a hungry pig!

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
            Дали е по-лесно? Не съм въобще убеден в това, иначе нямаше обучението в армията да трае 2 години. Оръжието иска умение, известни технически познания и т.н. камъка не. Аз пък си мисля, че може да убиеш всеки и няма значение с какво. Да превъртиш и да трепеш можеш с всичко и ако си решил да убиеш някой, ако нямаш пушка ще го убиваш с друго.. Я ми кажи каква е статистиката и при над 250 000 огнестрелни оръжия в България колко на брой годишно са убитите от него и колко на брой убитите от какво ли не. От автомобил, до кол за лозе и тухла. Да забраним и тухлите тогава?

Ти мангал да умее да стреля точно виждал ли си? Аз защото не.
            Ами ако българите имаха оръжие какво ли щеше да стане с мангалите?

... Много тежък беше случая с изнасилено момиче, на което нападателите отрязали ръката. Драмата се разиграла в пловдивския квартал „Кършияка“ в т. нар. блок „Малък гигант“. Една нощ двама маскирани крадци проникнали в апартамента на 22-годишната А.И. Жилището е на 7-мия етаж, но бандитите, като същински нинджи, се спуснали от покрива с въжета. Намерението им било да тарашат. Но като заварили вътре хубавата стопанка, решили да я опънат по веднъж. Момичето обаче оказало съпротива и те я ударили с бутилка. Докато била в безсъзнание й се изредили и двамата. После започнали тараша. Единствените ценности в апартамента обаче се оказали трите златни пръстена на ръката на девойчето. Опитали да ги измъкнат, но без успех. Тогава единия взел търкалящата се на терасата брадва и без да му мигне окото отсякъл ръката. Нечовешкият вик на момичето стреснал изродите и те изфирясали яко-дим по въжетата. За едната бройка момичето щяло да умре от кръвозагуба. Бруталното престъпление шокира целия квартал. Хората се изпокриха по домовете си, да вардят имущество и живот. Отпечатъци и свидетели обаче не намерихме и разследването удари на камък.
            Месец по-късно получихме сигнал от съседния на „Гиганта“ блок. Комшии открили разложеното тяло на самотна старица. Силната воня на мърша накарала съседите да разбият вратата на апартамента й. Експертизата показа, че е починала от удар с тъп предмет в областта на черепа. Колегите-медици откриха семенна течност във влагалището и ануса й. От разбитата балконска врата и останалото заключих, че почеркът на двете престъпления е един и същ. С тази разлика, че доскорошните крадци и изнасилвачи вече се бяха превърнали и в убийци. Наточих се яко да хвана тия изверги. Оказа се, че са двама братя- наркомани от ромската махала „Столипиново“... и т.н. http://skandalno.net/%D0%BA%D1%80%D0...%B0-%D0%B2-397

Не оръжията убиват Гигов, а хората. И ако наистина си бил военен, то къде си служил, щом тази проста догма не са ти набили в главата?
            Ако момичето имаше оръжие и съответно редовно си стреляше с него по законните стрелбища, какво щеше да стане с "нинджите"
            Bulls make profits, bears make profits, only the hungry pigs get slaughtered. Don't be a hungry pig!

Коментар

До Императора и Jay Gould
              Ако бившият военен нямаше оръжие (което и без това не му трябва), сега в Стара Загора щеше да има един труп по-малко, а и жената е тежко ранена.
              Щеше да ги убие с друго. Нямай никакво съмнение! Ето ти няколко примера:

41-годишният Димитър Пенков съсече с брадва брат си Иван (47 г.) при скандал http://www.novinar.net/news/mazh-zak..._NTgyOzM3.html

След 2-годишна работа на плевенски и столични криминалисти бе разкрит извършителят на жестокото убийство на 4-годишната Михаела Баракова от Плевен.
              Това е нейната баба - 54-годишната Маргарита Баракова http://dnes.dir.bg/news.php?id=3776925

"...Жената беше открита с прерязано гърло и с много травми по тялото. "Касае се за зверско и брутално убийство..." - http://www.dnes.bg/crime/2010/09/12/...-plovdiv.98647

Ако тази последната жена имаше оръжие, щеше ли някой да я нападне? Както виждаш клали са я с нож, или нещо такова.
              И значи ли това, че и твоето оръже (нали също си бивш шапкар) е необходимо да се вземе? Какво прави пистолета тогава в теб и защо не си го предадеш в полицията?

Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
              ....
              Точно за това не искат ! Впрочем няма нужда да ги гонят. Който е бил кашик знае упражнение номер 8 Финалът му е по движеща се бързо по диагонал цел, на 650 метра, a може и 850 да са били, не помня, но е точно симулация на тичаща фигура
              Last edited by Jay Gould; 13.09.2010, 00:11.
              http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• До Императора и Jay Gould

75-годишен бивш военен, простреля сина си и жена си

Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Да живееш в БГ и да нямаш оръжие Преди години бях с жена си и още двама на разходка сред природата. Прекрасен зимен ден много сняг. Но... от една хижа изкочиха две огромни немски овчарки и се втурнаха срещу нас. Не ми се мисли какво щеше да стане, ако не бях въоръжен. А и кучетата усетиха положението - спряха се малко преди да стрелям. Имах и друг случай = с двама тийнеджъри, влезли в градината ми. Разбраха, че втора такава грешка ще им коства живота. Ако не бях въоръжен, какво бих могъл да направя - нищо, абсолютно нищо (gsm-ите още не бяха масово навлезнали, телефон няма наблизо, за полиция да не говорим).

Коментар

• Жей - така е - знаех го туй за Швейцария.

Но нашите политици никога не биха позволили това - долу писах защо, а и още поради една причина - като им писне от наглостта, некадърността и крадливостта им, как бихме постъпили с тях, ако всички имаме по един пищов, да не говорим и за шмайзер?

(Представете си Картофоподобната Тимберица, Орангутанът и Бабешките цъкли как търчат квичейки из София, а след всеки един от тях галопира гневно, но щастливо орда озверели от гаврите им Българи размахвайки пушки, пищови и шмайзери.)

Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от bate Goiko Разгледай мнение
                      Като искате да имате оръжие изкарайте си едно разрешително и си купете, не е чак толкова трудно, за нормален човек.
                      Съгласен съм, но в случая понеже се издава разрешително (а, не се отнема такова - на психично болни например) често се случва с разрешително да се сдобие не който трябва (Киро Японеца например), а баба Гицка да не получи.
                      Имам познат - Изгонен е от МВР понеже не е покрил психо-теста. Същия обаче има разрешително и ходи с 2 пистолета под мишниците си.
                      В същото време на друг мой познат, който има нужда, пренася пари му поискаха подкуп за да се "уреди" неговия случай.
                      Самото разрешително е тромава и тежка процедура. Много скъпа при това - За това и много по-лесно и евтино е за един гражданин е да се сдобие с нелегално оръжие. А основните проблеми идват от него.
                      Според мен, с оръжието не е необходимо да има разрешителен режим, а забранителен. Тоест, да се забранява само на криминално проявени[/B] (като Киро Японеца) и тези които имат психически проблеми.
                      Не оръжията са проблемни, а хората (днес един мачкал нарочно някаква жена с колата си) и за това, за едно съм категоричен. За да се ползва оръжие е нужна култура, познания и хладнокръвие. Оръжието не е за да го вади на Нова Година идиотът и да стреля от балкона (На такива трябва незабавно да се отнема), а за да се вади само при самозащита. В същото време - това е само мое мнение, то аз съм за задължително военно обучение и на момичета и на момчета още от малки в училищата. И не говоря за казарма от типа в който бе (Там е място само за доброволци и професионалисти), но е необходимо всеки здрав, прав мъж или жена да умее да борави с оръжие както и да има поне минимални познания. Нещо което някой ден не дай боже може да му помогне да остане жив, да защити себе си семейството си и страната си, ако бъдат нападнати.
                      Долу пусках нещо за Швейцария. Там оръжието е срещано често колкото тенджерите, но това не пречи на местните да живеят в най-спокойната страна, точно по тази причина.
                      Last edited by Jay Gould; 12.09.2010, 20:53.
                      http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Като искате да имате оръжие изкарайте си едно разрешително и си купете, не е чак толкова трудно, за нормален човек. Не мога да разбера защо желаете да бъде толкова либерализирано, че всеки да има оръжие?

Коментар

• Нещо за Швейцария, страната с най-много единци огнестрелно оръжие на глава на населението в света. Страната с най-ниска престъпност!
                          http://borsi.blog.bg/drugi/2010/01/0...icariia.468337
                          От 10 годишни децата в тази страна започват да получават военно обучение, в събота и неделя се поощряват да ходят с родителите си на стрелбище и умения да боравят и ползват оръжие.
                          Според Конституцията от 1815 бива въведена военна служба за всички мъже. През 1824 е създадена Швейцарската федерация по стрелба (ШФС) „за насърчаване и усъвършенствуване на изкуството на точната стрелба, изкуство, което само по себе си е изящно, а също е от най-голяма важност за защитата на Конфедерацията”. Празниците със стрелба стават едно от най-важните обединителни мероприятия в швейцарските общности. През 1874 Федералната конституция за първи път дава право на правителството да въоръжи всеки пълнолетен гражданин от мъжки пол със съвременна пушка, униформа и боеприпаси. Те трябва да се съхраняват в дома на войника....

http://borsi.blog.bg/drugi/2010/01/0...icariia.468337
                          Last edited by Jay Gould; 12.09.2010, 20:31.

Коментар

• Прав си, Чичов - защото абсурдното ни "толерантно" общество дава на бандитите неизмеримо повече права, отколкото на честните хора, а ако са хъхрещи получовеци - направо свръхправа !!!

За държането на оръжие само в къщи - има логика на пръв поглед, но какво правим в кварталите, намиращи се в близост до вонящите развъдници на кафявата гнус? Особено през зимата, когато се мръква рано - знаеш ли колко нападения стават? Половината жени и момичета от блокът ми са нападани от мангали последните години !!!

Но и другото е ясно - ако престъпниците от съдът и прокуратурата не оставяха бандити с по 20-30 ( внякои случаи и над СТО !!!) извършени и ДОКАЗАНИ престъпления да се разхождат на свобода, нямаше да е така !!!
                            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

При всички случаи не трябва да се допуска свободното носене на оръжие на улицата. То трябва да се държи в къщи и да служи само за самоотбрана, лична и на семейството.
                              +1

Коментар

Ако се променят правилата, и то коренно, аз може да преразгледам моята позиция. Но това е много сложна материя и трябва да се обмисли много внимателно и от всички страни.
                                При всички случаи не трябва да се допуска свободното носене на оръжие на улицата. То трябва да се държи в къщи и да служи само за самоотбрана, лична и на семейството.
                                В Щатите на 12 год. деца , родителите им купуват флоберки да си стрелят по врабчетата и си е напълно законно. Тук мафията нали знаете с какво се трепаха - флоберки http://pishtov.blogspot.com/2005/09/blog-post.html . Манталитета ни на нас е такъв, че ще се избием ако всеки има оръжие.
                                Last edited by skorpio; 12.09.2010, 18:51.
                                Не спори с ГЛУПАК! Ще те свали на нивото си и ще те бие с опит.
                                私は最高のトレーダーだ

Коментар

Working...
                                X