IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Либерализацията на притежаване на оръжие

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Твърдо ЗА по-голямо либерализиране на притежанието на оръжие и най-вече за пълното право на защита с помощта на огнестрелно оръжие в рамките на собственият дом. Не от някакъв каприз - просто защото жалките ушеви свини, дето се водят "полицаи", буквално всеки ден доказват, че са страхлива, безродна и безполезна паплач, неспособна да защити не само имотът, но и животът на хората, които им плащат заплатите, че и осигуровките със своите данъци. Азбучен пример е зловещата и ссмърт на Боби Райнов - сечен посред бял ден с ножове, лопати и брадви от банда от около 70 мангала, ПРЕД ОЧИТЕ на неколцина ушеви боклуци, които не са се осмелили да изпълнят своите не само служебни, но и човешки задължения. Очевидно е, че тия мизерни нищожества не могат или НЕ ЖЕЛАЯТ да защитават нас, честните хора - и нищо не ни остава, освен да се самозащитаваме.

Разбира се, не очаквам властимащите да позволят това - защото броят на техните свещени крави и любими избиратели от нисшата хъхреща раса, ще започне тревожно да намалява. Представяте ли си, ако хората получат правото да се сащитават с пушка или пистолет от крадците, нахлули в домът им, по колко мангала ще бъдат разстрелвани всеки ден ?!? Защото това е ситуацията в Булгаристан - хъхрякът има право да те ограби, да те малтретира, изнасили, дори да те убие, но ти нямаш право да защитиш дори животът си !!!
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Предлагам с този идиот дискусията да приключи. Поне 10% от населението са такива:
      http://www.dnes.bg/stranata/2010/08/...okautira.97034
      Пиян клиент вади пищов, сервитьорка го нокаутира
      Истински среднощен екшън се разигра в кръчмата на пазарджишкото село Мало Конаре.

20 минути след полунощ персоналът на заведението се опитал учтиво да изгони 35-годишен алкохолик, който от часове се черпил с различни видове алкохол.

Работещите в кръчмата му обяснили, че работното им време е изтекло, но мъжът настоявал да си допие. Започнал да буйства и извадил законно притежавания си боен 9-милиметров пистолет.

„И сега к`во, ще ме изгоните ли?”, попитал той, размахвайки оръжието.

В този момент хладнокръвна сервитьорка събрала кураж, издебнала в гръб въоръжения пияница, цапардосала го с табла по главата и му измъкнала пистолета.

„Долу ръцете, не мърдай!”, отсякло безстрашното момиче, което тежало не повече от 45 килограма.

Алкохоликът вдигнал ръце, а персоналът подал сигнал с паникбутона зад бара.

„На мястото на инцидента освен охранители са пристигнали и полицаи, които незабавно са задържали буйстващия мъж в ареста на полицейското управление”, съобщиха за Dnes.bg от Областната дирекция на МВР в Пазарджик.

Оръжието е иззето, по случая е образувано бързо полицейско производство.
      Коментарът е с аналитичен характер и не представлява препоръка по смисъла на ЗПЗФИ.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ballomed Разгледай мнение
        Макаров си има много фенове, има и много плюсове, има си и минуси. Ама е малко като при колите, обикновенно всеки хвали това което кара или е карал. Нямам против да отворим нова тема, където да обсъдим различни пистолети, да не разводняваме тая.
        Давай, и анкета пусни даже аз съм за H&K USP Compatible,
        Bulls make profits, bears make profits, only the hungry pigs get slaughtered. Don't be a hungry pig!

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
          ПС: Относно "Макаров" - може да съм малко старомоден, но за мен е едно от най-добрите оръжия. Сигурен е за разлика от много други пистолети и е по-плосък и удобен за носене от револверите. Има по-точни, по-далекобойни, по-модерни пистолети, но Макаров е надежден, прави само 3 вида засечки, лесно и бързо се разглобява и сглобява (нещо много важно), малък е лесно се носи в джоб, или на колана и не изпъква и не личи. Тежи малко, 9 мм. е (добър възпиращ ефект) стреля дори да е пълен с кал или прах. От + 50 градуса, до - 50. Евтин е и с евтини патрони. Началната скорост на куршума 315 м/сек. Далекобойност 350 м., ефективното разстояние за стрелба 50 м. На млади години от това разстояние правих по 70-80 точки, днес едва ли, но и на 25 м. толкова си струва. По избор може да ви го хромират или направо да си купите такъв с титанов корпус. (с титан са скъпички, но пак са по-добри от пластмасовите). Почти няма стърчащи елементи по него, за това бързо и лесно се вади от джоба.

Макаров си има много фенове, има и много плюсове, има си и минуси. Ама е малко като при колите, обикновенно всеки хвали това което кара или е карал. Нямам против да отворим нова тема, където да обсъдим различни пистолети, да не разводняваме тая.

Коментар

През 1997 година има поправка на чл. 12 за неизбежната самоотбрана,където е дадена формулировка като в Америка-при навлизане в частен имот с цел престъпление човек е невинен, защото се е защитавал. Стоян Янков -адвокат: "Тази формула е просъществувала 6 месеца и е отменена, вероятно защото законодателя се е уплашил, че честните хора ще избият престъпниците".
            А сега имам въпрос - Смятате ли, че нормален гражданин и не-престъпник би променил закона?
            За мен поробни промени се правят защото самите законодатели са престъпници до един! Защото нито един от тях не възрази на тази отмяна. И докато те и семействата им са живи (Крушата не пада по-далече от дървото) тази държава няма да се оправи. Нима някой от вас е виждал просперираща държава управлявана от криминални елементи и дегенерати?

ПС: Относно "Макаров" - може да съм малко старомоден, но за мен е едно от най-добрите оръжия. Сигурен е за разлика от много други пистолети и е по-плосък и удобен за носене от револверите. Има по-точни, по-далекобойни, по-модерни пистолети, но Макаров е надежден, прави само 3 вида засечки, лесно и бързо се разглобява и сглобява (нещо много важно), малък е лесно се носи в джоб, или на колана и не изпъква и не личи. Тежи малко, 9 мм. е (добър възпиращ ефект) стреля дори да е пълен с кал или прах. От + 50 градуса, до - 50. Евтин е и с евтини патрони. Началната скорост на куршума 315 м/сек. Далекобойност 350 м., ефективното разстояние за стрелба 50 м. На млади години от това разстояние правих по 70-80 точки, днес едва ли, но и на 25 м. толкова си струва. По избор може да ви го хромират или направо да си купите такъв с титанов корпус. (с титан са скъпички, но пак са по-добри от пластмасовите). Почти няма стърчащи елементи по него, за това бързо и лесно се вади от джоба. Недостатък - не достатъчно мощен заряд и куршумите му имат лошия навик да рикошират така, че ако го ползвате в стая гледайте да улучите, както и ако стреляте в рамите на град да не ударите с рикошет някой цивилен. Има откат на горе, за това при стрелба е добре да се целите малко по-ниско.

Last edited by Jay Gould; 20.08.2010, 14:47.
            http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от Jason_Thorn Разгледай мнение
              Ами като се смени режима за притежание на оръжие ще се промени и това. Тексас отдавна са го измислили. По тъмно ако си на чужд парцел/имот/къща и тн., без съгласието на собственика се случват 2 неща:
              1. Стъпваш в кравешко л***о
              2. Стрелят по тебе.

Още през 1973 г. съдът бе категоричен:
              "Суровите наказания спират гражданите да се намесват, за да предотвратят престъпления"

"Обобщаването на съдебната практика показа, че значението на този институт като средство в борбата с престъпността не е достатъчно оценено. В някои случаи, въпреки че е доказано пряко и непосредствено нападение, не се приема, че има неизбежна отбрана. За престъпления се третират и деяния, извършени от граждани, които са се намесили само за да предотвратят убийства, хулигански действия, телесни повреди, сбивания и др."
              Това се казва в Постановление 12 от 29 ноември 1973 г. на Пленума на Върховния съд за неизбежната отбрана. Проверка на подобни дела е констатирала случаи на "неоправдано строги наказания за деяния, извършени при превишаване пределите на неизбежната отбрана". Според върховните съдии тази практика води до въздържане на гражданите, включително и длъжностните лица, да се противопоставят при нарушение на обществения ред и посегателство върху честта, здравето или живота на гражданите. Това насърчава нарушителите. Затова се препоръчва съдилищата "да отчитат особеното положение, създадено от нападението, в което са се намирали подсъдимите, когато са извършили престъплението, и им налагат наказания, съответни на степента на обществената опасност на деянието и дейците".

Ето друг пример:

чл.35 от Наказателния кодекс на щата Ню Йорк,

според който "защитата е правомерна и няма явно несъответствие с нападението, ако нападателят е убит в дома на отбраняващия се, посягайки на неприкосновеността на жилището му, на неговата личност или имущество".

В България беше така за момент, за съжаление, само един български гражданин може да се възползва. Трима маскирани нахлули в дома му за да го обират, там били жена му и детето му, човека е стрелял като убил единия нападател.

Ето и един цитат:

През 1997 година има поправка на чл. 12 за неизбежната самоотбрана,където е дадена формулировка като в Америка-при навлизане в частен имот с цел престъпление човек е невинен, защото се е защитавал. Стоян Янков -адвокат:"Тази формула е просъществувала 6 месеца и е отменена, вероятно защото законодателя се е уплашил, че честните хора ще избият престъпниците".

Коментар

• Първоначално изпратено от Optic Разгледай мнение
                Макаров ми е любимият пистолет - досега съм изгърмял няколко хиляди патрона с него и не ми засичал нито веднъж; прост и лесен за почистване и ремонт, компактен, с добър баланс, лек, точен... Руснаците наистина са избрали да изкопират най-доброто... Няма нищо общо с пластмасовите боклуци които правят сега, нито с калпавата берета 92, която не може да изпразни и един пълнител евтини 9x19 без да засече...
                Айде, айде, пластмасови боклуци... Вярно че са всеядни руските, ама па беретата калпава.... Ама да не разводняваме темата, ако искаш може да отвориш друга, там да ги зачешем.

Коментар

Точно в България аз знам за подобен случай, един го е размахал на кръговото на 4-ти. Отнели са му разрешителното.
                  Това само може да ме радва.
                  Bulls make profits, bears make profits, only the hungry pigs get slaughtered. Don't be a hungry pig!

Коментар

• Първоначално изпратено от Jason_Thorn Разгледай мнение
                    Ясно, просто, логично и най-вече, СЕ ПРИЛАГА В ДОСТА ПРАВОВИ ДЪРЖАВИ. Опс Бантустана не е правова държава, Сори.
                    Точно в България аз знам за подобен случай, един го е размахал на кръговото на 4-ти. Отнели са му разрешителното.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                      Беше преди 2-3 години.
                      Гледам един мой познат мушал в дънките зад ризата една берета и се мота из офиса.

Питам счетоводителката му : Абе на ХХХХ за какво му е този патлак при положение, че бизнеса му е дребен и нищо особено (търговия с хранителни стоки 15 човека персонал) Тя се смее и казва " За да го показва по светофарите "

каква била историята:

Някакъв джигит го засича на кръстовище. ХХХХХ сваля прозореца на колата и като порядъчен шофьор тегли една дълга и пиперлива благословия. Онзи обаче бърка в гащите и вади един голям патлак небрежно...ХХХХХ млъква на момента и се прибира вкъщи с подвита опашка и наранено достойнство. Сън не го хваща докато успява да си вземе разрешително и една хубава Берета.

едно 30%-40% от притежателите на пищови могат да се причислят към тази категория.

какво би станало ако ХХХХХ е носил беретата , когато онзи му е размахал пищова пред носа на кръстовището. ами ако вашето дете играе в близката градинка или пресича в този момент.

на 1000 притежатели на пищов е достатъчно на един да не му издържат нервите - такива щети могат да нанесат, че келфайда, че останалите 999 са отговорни към оръжието хора. В БГ към момента има сигурно над 100 000 пищова с разрешително. Голяма част са в бивши полицаи и военни, които ако не друго поне знаят да се отнясят отговорно към оръжието.
                      Един по-либерален режим ще позволи на всеки 18 годишен пъпчив абитуриент освен кола да получи и берета за завършването...

Като защитавате тезата, че хората са отговорни изхождайки от себе си...погледнете около вас, погледнете съседи и на улицата - сигурно ще видите поне няколко човека с лошо пиянство и буен нрав. Лъжичка катран разваля кацата с меда.

приятна вечер
                      Такааааа, в случай на либерализция на притежание (не носене) на чифтета, какво би трябвало да се случи.
                      Пича вади патлака и го размахва на кръстовището. 4-5 съвестни граждани звънят на 911, опс 112 съобщават за лицето и автомобила в който е то. 10-тина минути по късно тумба ченгета, хващат каубоя. Следва - конфискация на оръжието и отнемане на разрешителното в случай че е законно, глоба, досие и тн. Ако е незаконно, отнемане, бой, присъда, затвор Ясно, просто, логично и най-вече, СЕ ПРИЛАГА В ДОСТА ПРАВОВИ ДЪРЖАВИ. Опс Бантустана не е правова държава, Сори.
                      Last edited by Jason_Thorn; 20.08.2010, 11:36.

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                        Точно такъв случай имах. Оръжието ми ВЪЗПРЯ, ама ако оня отсреща не беше оценил правилно това, сега той щеше гние в земята, а аз в затвора.
                        И да знаеш, в България, ако УПОТРЕБИШ оръжие при самозащита, в 99% от случаите ще се окажеш виновен.
                        Ами като се смени режима за притежание на оръжие ще се промени и това. Тексас отдавна са го измислили. По тъмно ако си на чужд парцел/имот/къща и тн., без съгласието на собственика се случват 2 неща:
                        1. Стъпваш в кравешко л***о
                        2. Стрелят по тебе.

Коментар

• Първоначално изпратено от master of the seven seas Разгледай мнение
                          Има въздушни пистолети,за които няма разрешителен режим,направо отиваш и си го купуваш. Копие 1;1 на Макаров,струва 250лв и от 20м пробива бирена бутилка,от двете страни без да я чупи. Е,ако я уцелиш де
                          При все описаните параметри пак не е като огнестрелния

Коментар

По две причини.
                            1. Все пак пари съм давал.
                            2. Може да ми потрябва. За мен.

Ама ако искаш мога да ти го продам. Купих го струва ми се за 90$, ще ти го продам за 50$. Макаров, да съм изстрелял с него не повече ор 50 патрона.
                            Благодаря, садило за градината може да си купя и за 2 лв.
                            Виждам че "Оптик" толкова е и пипал руския боклук - след всичко което е изписал

Коментар

По две причини.

Ама ако искаш мога да ти го продам. Купих го струва ми се за 90$, ще ти го продам за 50$. Макаров, да съм изстрелял с него не повече ор 50 патрона.
                              Макаров ми е любимият пистолет - досега съм изгърмял няколко хиляди патрона с него и не ми засичал нито веднъж; прост и лесен за почистване и ремонт, компактен, с добър баланс, лек, точен... Руснаците наистина са избрали да изкопират най-доброто... Няма нищо общо с пластмасовите боклуци които правят сега, нито с калпавата берета 92, която не може да изпразни и един пълнител евтини 9x19 без да засече...
                              "Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."

Коментар

• Първоначално изпратено от jamiemirror Разгледай мнение
                                Гигов, аз все пак не разбрах защо не върнеш пищова - като си с тия възгледи
                                По две причини.

Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

Working...
                                X