IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Либерализацията на притежаване на оръжие

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от edgar Разгледай мнение
    Притежаването на оръжие у дома за самозащита ще се нуждае от изрично уреждане на тези случаи в Наказателния кодекс, иначе ще остане страха да се защитиш в собствения си дом.
    Трябва, но това никога няма да стане, защото ще е самопризнание за безпомощността на МВР, съдебната система и държавата като цяло. Ако можеш да се защитиш сам, с какво десетките хиляди хранутници ще оправдаят "службата" си, пенсионирането на 50 с 20 заплати, почивните станции, отделната болница и останалите привилегии?
    "Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
      ....
      Като си уж против, защо тогава не предадеш своето. Никой не те спира. Или ти се ще ти да имаш, а другите не. Има голяма разлика.
      http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

Привидно изглежда вярно, ама не е.
        Както "нашата полиция" обича да нахлува нощем в жилища, без разрешение от съд, че и цивилни (случаят в Кърджали), какво мислите може да се случи? Кръвопролитие...
        Да не дава Бог!
        Чакай да се разерем, ако си кърджалийски сводник и ти влезе полиция, това е едно. Ако си нормален човек, и ти влезе наркоманче с нож да краде, това е друго. Ти от или за кои си

Коментар

Против масово притежание на оръжие, въпреки че и аз имам. С удоволствие бих го предал. Особено опасно е ходенето по улицата с оръжие. До нищо добро не може да доведе, освен до фатална грешка. Може да се случи така, че провокиран от нещо да го употребиш и да отнемеш човешки живот. И последствията: един в гроба, а друг в затвора.
          Казвам го това от личен опит. Един път без малко да употребя оръжие, добре че човекът отсреща усети, че намеренията ми са сериозни и се подчини, без да се опитва да ме провокира. Но после като анализирах ситуацията, разбрах че съм бил готов да извърша огромна грешка. Повтарям: опасно е носенето на оръжие. Моят пистолет от доста години стои заключен в касата.
          Гигов, ти психотеста за разрешителното с връзки ли го мина? Затова казвам - оръжие на всеки, но само у дома.

Коментар

• Първоначално изпратено от edgar Разгледай мнение
            Притежаването на оръжие у дома за самозащита ще се нуждае от изрично уреждане на тези случаи в Наказателния кодекс, иначе ще остане страха да се защитиш в собствения си дом.
            Привидно изглежда вярно, ама не е.
            Както "нашата полиция" обича да нахлува нощем в жилища, без разрешение от съд, че и цивилни (случаят в Кърджали), какво мислите може да се случи? Кръвопролитие...
            Да не дава Бог!
            Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Против масово притежание на оръжие, въпреки че и аз имам. С удоволствие бих го предал. Особено опасно е ходенето по улицата с оръжие. До нищо добро не може да доведе, освен до фатална грешка. Може да се случи така, че провокиран от нещо да го употребиш и да отнемеш човешки живот. И последствията: един в гроба, а друг в затвора.
              Казвам го това от личен опит. Един път без малко да употребя оръжие, добре че човекът отсреща усети, че намеренията ми са сериозни и се подчини, без да се опитва да ме провокира. Но после като анализирах ситуацията, разбрах че съм бил готов да извърша огромна грешка. Повтарям: опасно е носенето на оръжие. Моят пистолет от доста години стои заключен в касата.
              Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от Optic Разгледай мнение
                Защо цитираш конституцията, след като само шепа хора, назначени от Гоце имат право да я тълкуват?

От момента, в който застреляш и убиеш някого, независимо от обстоятелствата ще трябва яко да развъртиш телефоните да търсиш връзки, иначе ти е спукана работата. Ако не намериш кой да те измъкне те чакат месеци (в по-тежките случай и години) киснене в ареста докато изобщо започне Делото. После според това какво си си постлал (телефони и пари). Помисли си дали си струва да преминеш през всичко това само за да се почустваш за малко велик, че решаваш кой заслужава да умре.

ПП Имам преки наблюдения над едно дело за убийство при самоотбрана...
                Много правилно, това е другата страна на медала. Абсолютно обаче не съм съгласен, че някой би убил, за да се чувства велик. Ние в БГ нямаме усещане, че собствеността, здравето, честта и живота са върховни ценности, които никой няма право да отнема. Аз също имам печален опит относно мой приятел, когото осъдиха, макар и условно, защото гръмнал крадец /не умря, извадиха му далака/ в дома си, който му извадил нож - бил превишил пределите на неизбежната отбрана, може би е трябвало да му шибне два шамара и после да го покани да напусне?????

Коментар

• Първоначално изпратено от BattleRoyal Разгледай мнение
                  Твърдо ЗА - бандитите и без това си имат оръжие и са спокойни да го използват даже само за сплашване понеже знаят, че хората нямат оръжие и не могат да им отвърнат.

И малко цитати по темата от умни хора:

“Въоръжената нация е свободна нация.”
                  Томас Джеферсън

“Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch.

Liberty is a well-armed lamb contesting the vote.”

—Ben Franklin

Better to be judged by twelve than carried by six...

Уповавайте се на Бога, но барута пазете сух! - Сър Оливър Кромуел
                  Супер яко
                  Bulls make profits, bears make profits, only the hungry pigs get slaughtered. Don't be a hungry pig!

Коментар

• Твърдо ЗА - бандитите и без това си имат оръжие и са спокойни да го използват даже само за сплашване понеже знаят, че хората нямат оръжие и не могат да им отвърнат.

И малко цитати по темата от умни хора:

“Въоръжената нация е свободна нация.”
                    Томас Джеферсън

“Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch.

Liberty is a well-armed lamb contesting the vote.”

—Ben Franklin

Better to be judged by twelve than carried by six...

Уповавайте се на Бога, но барута пазете сух! - Сър Оливър Кромуел
                    We have no money, therefor we shall have to think...

Коментар

• Първоначално изпратено от Ballomed Разгледай мнение
                      Искам да сондирам мненията във форума.

Според мен трябва да се либерализира закона за носене и притежание на огнестрелно оръжие, както и да се приеме закон за неприкосновеността на частната собственост. Въпреки че тази свобода ни е гарантирана от конситуцията:

Конституцията на Република България:

Чл. 17. (3) Частната собственост
                      е неприкосновена.

Чл. 30. (1) Всеки има право на лична свобода
                      и неприкосновеност.

Чл. 32. (1) Личният живот на гражданите е
                      неприкосновен. Всеки има право на защита
                      срещу незаконна намеса в личния и семейния
                      му живот и срещу посегателство върху
                      неговата чест, достойнство и добро име.

Чл. 33. (1) Жилището е неприкосновено.
                      Без съгласието на обитателя му никой не
                      може да влиза или да остава в него освен
                      в случаите, изрично посочени в закона.

Дали може да се защититим адекватно в собственият ни дом?
                      Защо цитираш конституцията, след като само шепа хора, назначени от Гоце имат право да я тълкуват?

От момента, в който застреляш и убиеш някого, независимо от обстоятелствата ще трябва яко да развъртиш телефоните да търсиш връзки, иначе ти е спукана работата. Ако не намериш кой да те измъкне те чакат месеци (в по-тежките случай и години) киснене в ареста докато изобщо започне Делото. После според това какво си си постлал (телефони и пари). Помисли си дали си струва да преминеш през всичко това само за да се почустваш за малко велик, че решаваш кой заслужава да умре.

ПП Имам преки наблюдения над едно дело за убийство при самоотбрана...
                      "Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                        Откъде си толкова убеден, че не сме напреднали. Никой от вас не казва на какви условия е необходимо да се отговори и кога най-после ще сме напреднали?
                        Ниско самочувствие ли имате или какво?
                        Все пак ще те питам ако сина на Гоце или Киро Японеца те застреля и опъне щерка ти, то дали той е дорасъл?
                        Както и да е де. Властта в никакъв случай не би разрешил свободни притежание на оръжие като в Швейцария. Точно по причина, че има ли 4.5 единици оръжие в населението всичко ще се приема с референдум, а няма да се спуска от горе.
                        Абсолютно подкрепям. Всеки от пишещите тук няма да гръмне лекомислено кого да е след пиянска свада. Към тях прибавям милиони обикновени хора, които, ако имат оръжие в дома си, ще го използват само ако наистина нямат друг изход. Обикновените хора като цяло имат здрав разум и не отнемат човешки живот толкова лесно, а само когато ножът е опрял да кокала. За това говорим, не за алкохолиците, лумпените, лудите, и т.н.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                          Откъде си толкова убеден, че не сме напреднали. Никой от вас не казва на какви условия е необходимо да се отговори и кога най-после ще сме напреднали?
                          Ниско самочувствие ли имате или какво?
                          Все пак ще те питам ако сина на Гоце или Киро Японеца те застреля и опъне щерка ти, то дали той е дорасъл?
                          Както и да е де. Властта в никакъв случай не би разрешил свободни притежание на оръжие като в Швейцария. Точно по причина, че има ли 4.5 единици оръжие в населението всичко ще се приема с референдум, а няма да се спуска от горе.
                          Абсолютно подкрепям. Наистина няма да се даде оръжие на хората защото управленската измет ще започне да се въргаля надупчена по храстите и няма да може да краде както сега и да си отглежда хъхреци за гласоподаватели. А относно другите коментари че не сме дорасли - кучето скача според тоягата. Тексаските селяци които се водят най тъпи в САЩ са най въоръжени и тряпят всеки минал през имота им по сред нощ - резултата НИКОЙ НЕ МИНАВА ПРЕЗ ХОРСКИТЕ ИМОТИ.
                          Bulls make profits, bears make profits, only the hungry pigs get slaughtered. Don't be a hungry pig!

Коментар

• За. И сега е криминализирано притежанието на оръжие, но няма никакъв контрол. И мангали и всеки който е решил да се сдобие с оръжие ще го направи.

Коментар

• Първоначално изпратено от frelon Разгледай мнение
                              Дано не се налага,но ако се самозащитаваш със сигорност няма да си хладнокръвен.
                              Ти се пробвай да застрашиш живота на близките ми обични хора пък гледай дали ми липсва хладнокръвие ако и да съм с крехка външност.

Коментар

• Първоначално изпратено от kev Разгледай мнение
                                Колко от вас, застъпниците на тази идея биха могли хладнокръвно било то и при самозащита да стрелят по човек!?
                                Дано не се налага,но ако се самозащитаваш със сигорност няма да си хладнокръвен.

Коментар

Working...
                                X