Първоначално изпратено от edgar
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Либерализацията на притежаване на оръжие
Collapse
X
-
"Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."
-
Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение....http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнениеПривидно изглежда вярно, ама не е.
Както "нашата полиция" обича да нахлува нощем в жилища, без разрешение от съд, че и цивилни (случаят в Кърджали), какво мислите може да се случи? Кръвопролитие...
Да не дава Бог!
Коментар
-
Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнениеПротив масово притежание на оръжие, въпреки че и аз имам. С удоволствие бих го предал. Особено опасно е ходенето по улицата с оръжие. До нищо добро не може да доведе, освен до фатална грешка. Може да се случи така, че провокиран от нещо да го употребиш и да отнемеш човешки живот. И последствията: един в гроба, а друг в затвора.
Казвам го това от личен опит. Един път без малко да употребя оръжие, добре че човекът отсреща усети, че намеренията ми са сериозни и се подчини, без да се опитва да ме провокира. Но после като анализирах ситуацията, разбрах че съм бил готов да извърша огромна грешка. Повтарям: опасно е носенето на оръжие. Моят пистолет от доста години стои заключен в касата.Затова казвам - оръжие на всеки, но само у дома.
Коментар
-
Първоначално изпратено от edgar Разгледай мнениеПритежаването на оръжие у дома за самозащита ще се нуждае от изрично уреждане на тези случаи в Наказателния кодекс, иначе ще остане страха да се защитиш в собствения си дом.
Както "нашата полиция" обича да нахлува нощем в жилища, без разрешение от съд, че и цивилни (случаят в Кърджали), какво мислите може да се случи? Кръвопролитие...
Да не дава Бог!Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Против масово притежание на оръжие, въпреки че и аз имам. С удоволствие бих го предал. Особено опасно е ходенето по улицата с оръжие. До нищо добро не може да доведе, освен до фатална грешка. Може да се случи така, че провокиран от нещо да го употребиш и да отнемеш човешки живот. И последствията: един в гроба, а друг в затвора.
Казвам го това от личен опит. Един път без малко да употребя оръжие, добре че човекът отсреща усети, че намеренията ми са сериозни и се подчини, без да се опитва да ме провокира. Но после като анализирах ситуацията, разбрах че съм бил готов да извърша огромна грешка. Повтарям: опасно е носенето на оръжие. Моят пистолет от доста години стои заключен в касата.Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Optic Разгледай мнениеЗащо цитираш конституцията, след като само шепа хора, назначени от Гоце имат право да я тълкуват?
От момента, в който застреляш и убиеш някого, независимо от обстоятелствата ще трябва яко да развъртиш телефоните да търсиш връзки, иначе ти е спукана работата. Ако не намериш кой да те измъкне те чакат месеци (в по-тежките случай и години) киснене в ареста докато изобщо започне Делото. После според това какво си си постлал (телефони и пари). Помисли си дали си струва да преминеш през всичко това само за да се почустваш за малко велик, че решаваш кой заслужава да умре.
ПП Имам преки наблюдения над едно дело за убийство при самоотбрана...
Притежаването на оръжие у дома за самозащита ще се нуждае от изрично уреждане на тези случаи в Наказателния кодекс, иначе ще остане страха да се защитиш в собствения си дом.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BattleRoyal Разгледай мнениеТвърдо ЗА - бандитите и без това си имат оръжие и са спокойни да го използват даже само за сплашване понеже знаят, че хората нямат оръжие и не могат да им отвърнат.
И малко цитати по темата от умни хора:
“Въоръжената нация е свободна нация.”
Томас Джеферсън
“Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch.
Liberty is a well-armed lamb contesting the vote.”
—Ben Franklin
Better to be judged by twelve than carried by six...
Уповавайте се на Бога, но барута пазете сух! - Сър Оливър КромуелBulls make profits, bears make profits, only the hungry pigs get slaughtered. Don't be a hungry pig!
Коментар
-
Твърдо ЗА - бандитите и без това си имат оръжие и са спокойни да го използват даже само за сплашване понеже знаят, че хората нямат оръжие и не могат да им отвърнат.
И малко цитати по темата от умни хора:
“Въоръжената нация е свободна нация.”
Томас Джеферсън
“Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch.
Liberty is a well-armed lamb contesting the vote.”
—Ben Franklin
Better to be judged by twelve than carried by six...
Уповавайте се на Бога, но барута пазете сух! - Сър Оливър КромуелWe have no money, therefor we shall have to think...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ballomed Разгледай мнениеИскам да сондирам мненията във форума.
Според мен трябва да се либерализира закона за носене и притежание на огнестрелно оръжие, както и да се приеме закон за неприкосновеността на частната собственост. Въпреки че тази свобода ни е гарантирана от конситуцията:
Конституцията на Република България:
Чл. 17. (3) Частната собственост
е неприкосновена.
Чл. 30. (1) Всеки има право на лична свобода
и неприкосновеност.
Чл. 32. (1) Личният живот на гражданите е
неприкосновен. Всеки има право на защита
срещу незаконна намеса в личния и семейния
му живот и срещу посегателство върху
неговата чест, достойнство и добро име.
Чл. 33. (1) Жилището е неприкосновено.
Без съгласието на обитателя му никой не
може да влиза или да остава в него освен
в случаите, изрично посочени в закона.
Дали може да се защититим адекватно в собственият ни дом?
От момента, в който застреляш и убиеш някого, независимо от обстоятелствата ще трябва яко да развъртиш телефоните да търсиш връзки, иначе ти е спукана работата. Ако не намериш кой да те измъкне те чакат месеци (в по-тежките случай и години) киснене в ареста докато изобщо започне Делото. После според това какво си си постлал (телефони и пари). Помисли си дали си струва да преминеш през всичко това само за да се почустваш за малко велик, че решаваш кой заслужава да умре.
ПП Имам преки наблюдения над едно дело за убийство при самоотбрана..."Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнениеОткъде си толкова убеден, че не сме напреднали. Никой от вас не казва на какви условия е необходимо да се отговори и кога най-после ще сме напреднали?
Ниско самочувствие ли имате или какво?
Все пак ще те питам ако сина на Гоце или Киро Японеца те застреля и опъне щерка ти, то дали той е дорасъл?
Както и да е де. Властта в никакъв случай не би разрешил свободни притежание на оръжие като в Швейцария. Точно по причина, че има ли 4.5 единици оръжие в населението всичко ще се приема с референдум, а няма да се спуска от горе.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнениеОткъде си толкова убеден, че не сме напреднали. Никой от вас не казва на какви условия е необходимо да се отговори и кога най-после ще сме напреднали?
Ниско самочувствие ли имате или какво?
Все пак ще те питам ако сина на Гоце или Киро Японеца те застреля и опъне щерка ти, то дали той е дорасъл?
Както и да е де. Властта в никакъв случай не би разрешил свободни притежание на оръжие като в Швейцария. Точно по причина, че има ли 4.5 единици оръжие в населението всичко ще се приема с референдум, а няма да се спуска от горе.Bulls make profits, bears make profits, only the hungry pigs get slaughtered. Don't be a hungry pig!
Коментар
-
Първоначално изпратено от frelon Разгледай мнениеДано не се налага,но ако се самозащитаваш със сигорност няма да си хладнокръвен.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kev Разгледай мнениеКолко от вас, застъпниците на тази идея биха могли хладнокръвно било то и при самозащита да стрелят по човек!?
Коментар
Коментар